Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Otomobil dünyasında neler oluyor

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Tesla Otomatik Pilotta Çok İddialı![/h][h=2]Son dönemlerin en önemli otomotiv üreticilerinden birisi olan Tesla otomatik pilotına oldukça güveniyor.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
tesla-otomatik-pilotta-cok-iddiali.jpg
Otomobil dünyasının en iddialı markalarından birisi olan Tesla özellikle geliştirdiği otonom araçlar ile oldukça dikkat çekiyor. Geliştirilen özel sistem sayesinde kişilerin araçlar ile yapacakları yolculuklar güvenli bir şekilde tamamlanırken otomatik pilot kişilerin güvenliğini en üst seviyeye çıkarmayı başarıyor.
Tanıtım Videosu Yayınlandı
Konu ile ilgili yeni bir tanıtım videosu daha hazırlanırken özellikle otomatik sürüş konusunda Tesla’nın ne kadar iddialı olduğu bu yeni tanıtımla göstermiş oldu. Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan kazalardan dolayı Tesla her ne kadar eleştirilmiş olsa da yapılan son açıklamalar ve paylaşılan video Tesla’nın otomatik pilotunun doğru kullanıldığı takdirde oldukça güvenli olduğunu gösteriyor.
Konu ile ilgili paylaşılan bilgiler doğrultusunda Tesla'nın otomatik pilotun yoldaki tüm detayları hesaba kattığı ve güvenli bir sürüş için tüm olasılıkları hesapladığı görülürken özellikle kaza ya da olabilecek herhangi bir soruna karşı da gerekli olan tüm önlemler alınmış durumda. Öyle ki kaza anlarında güvenli bir şekilde yolcuların araçtan inebilmesi dahi düşünülmüş.
[/FONT]


[h=1]Toyota C-HR'ye Şimdiden 100 Binlik Talep[/h][h=2]Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan Toyota C-HR cihazı Avrupa'da oldukça ilgi çekti.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
toyota-c-hr-ye-simdiden-100-binlik-talep.jpg
Toyota tarafından Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen ve ardından Avrupa piyasasına sunulan Toyota C-HR oldukça ilgi çekiyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda Avrupa'da satışa çıkarılacak olan araç için şimdiden 100 binlik talebin oluştuğu belirtilirken 61 farklı ülkede satılacak olan Toyota C-HR için yüksek satış rakamlarına ulaşabileceği düşünülüyor.
Sipariş Rekoru Kırıldı
Sipariş rekoru kırmayı başaran araç için Türkiye'deki üretimler hızlandırırken Türkiye'de üretilen ilk Hibrid otomobil olma özelliğini taşıyan araç önümüzdeki dönemlerde çok daha farklı fazla talep alabilecek durumda.
Resmi Açıklama Geldi
Toyota tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılırken Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi pek çok farklı ülke pazarına giriş yapılacağı ve şimdiden bu ülkelerden gelen taleplerin karşılanmaya çalışıldığı belirtildi. Ülkelerden gelen talepler için şu anda 100 binlik bir rakam paylaşılırken önümüzdeki dönemlerde daha fazla ülkeye giriş yapılması bu taleplerin artmasını sağlayacak.
Otomobilin iç tasarımından teknik özelliklerine kadar özel bir çalışmanın yapılması çok farklı bir modelin ortaya çıkmasını sağlarken araçlar hız, performans, yüksek konfor ve güvenilirlik sağlıyor. 100 bin adet siparişin 2017 yılı içerisinde teslim edileceği belirtirken araç için önümüzdeki dönemlerde farklı kampanyaların düzenlenmesi ve farklı ülke pazarlarına giriş yapılması bekleniyor.
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Renault Talisman 2017'nin Business Car'ı!

Renault tarafından geliştirilen ve Renault Talisman olarak adlandırılan yeni model en iyi business car olarak tanımlandı.

Her yıl seçilen ve pek çok farklı markanın katıldığı ödüllerde Business car olarak tanımlanan iş aracında bu yıl birinci Renault oldu. Renault’un tanıtımı gerçekleştirdiği Renault Talisman aracı yarışmadaki tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı.

D segmentinde 10 farklı aracın yer aldığı kategoride Renault birinci olmayı başarırken piyasaya yeni sunulan aracın şimdiden ödül almayı başarması da oldukça ilgi çekti. Konu ile ilgili yapılan değerlendirmelerde özellikleri araçların farklı özelliklere sahip olması gerektiği belirtilirken bir yıllık içerisinde 80 ve 100 bine kadar yüksek bir kilometrenin yapılabildiği açıklandı. Araçların bu kadar yüksek kilometrelere kadar sorunsuz bir şekilde hizmet verebilmesi, rahat, konforlu ve aynı zamanda farklı ihtiyaçlara cevap verebilmesi yarışmanın kriterleri arasında yer alıyor.

Renault Talisman 2017 Fark Yarattı

Dizel motoruyla 100 kilometrede sadece 3.6 litre tüketimi bulunan Renault Talisman ise hem çevreci hem de ekonomik. İç mekanda kullanılan tasarım dikkat çektiği gibi 8.7 inçlik dokunmatik ekranıyla da pek çok farklı işlemin yapılması mümkün. İnternet erişimi sayesinde farklı uygulamaların kullanılması, telefonun mesaj ve arama gibi fonksiyonlarının da yine ekran aracılığıyla gerçekleştirilmesi mümkün.

Üstelik sürücü koltuğunda masajlı masaj hizmetini bulunması da kişileri uzun yolculuklarda sorunsuz bir şekilde yolculuk yapmasını sağlıyor.

--------------------

Renault Megane Sedan Test Günleri İlgi Büyük

Son dönemlerin en çok ilgi çeken otomotiv markalarından bir tanesi Renault olurken Renault tarafından geliştirilen Megane Sedan test sürüşü günleri kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi görüyor.

Geçtiğimiz günler içerisinde yapılan tanıtımlar ile birlikte Renault Megane Sedan modelleri resmen piyasaya sunulurken pek çok farklı merkezde test sürüşü günleri de düzenlenmeye başlandı. Yeni otomobili merak eden ve denemek isteyen pek çok kullanıcı yeni Megane Sedan test sürüşlerine katılırken pek çok farklı bölgede olmasına karşın test sürüşlerine ilginin fazla olması markayı memnun etti.

Yeni Modelin Fiyatı Ne Kadar?

Yeni tasarımı ile birlikte oldukça ilgi çeken bir hale getirilen Megane Sedan, 62 bin 600 TL'den başlayan fiyatlarla satış merkezlerinde yer alıyor. Geniş ve olduk ferah bir iç hacme sahip olan araç aynı zamanda dış tasarımıyla da dikkat çekiyor. Sürüşte farklı özellikler ve aynı zamanda güvenli bir yolculuk sunan Renault Megane Sedan, elektrikli açılır camları, aydınlatmaları, orta konsolu ve bilgi ekranıyla da şoförün işini oldukça kolay bir hale getiriyor.

Benzinli ve dizel seçenekleri olan araç için kullanıcılar en yakın test bölgesine giderek aracı test edebilir. Türkiye'de en çok satış gerçekleştiren markalardan birisi olan Renault, yeni modeli ile de bu konuda ne kadar iddialı olduğunu şimdiden göstermiş durumda.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Peugeot 301 Sedan 2017’'e Dikkat Çekecek!

Peugeot tarafından geliştirilen yeni 301 Sedan oldukça dikkat çekti.


Peugeot 301 adı verilen yeni model ile piyasaya giriş yapan Peugeot markası 2017 yılında oldukça iddialı. Peugeot 301 Sedan detaylarıyla dikkat çekerken gündüz farları, stop lambaları ve değişen tasarımı ile birlikte oldukça başarılı bulundu.

Tanıtımı Gerçekleştirildi

Firma tarafından yapılan yeni tasarım özel bir etkinlik ile görücüye çıkarılırken otomobilden yer alan pek çok yeni özellik otomobil severlerin dikkatini çekmeyi başardı. Üstelik özellikle iç mekanda yapılan değişiklikler ile otomobil Android Auto ve Apple Carplay ile uyumlu hale gelerek kişilerin araç kullanımına çok daha uygun bir hale getirildi.

Multimedya Sistemi Yenilendi

Multimedya sistemi ile kişilerin araç içerisinde yapmak istediği pek çok işlemi yapabilir durumda olması bu konuda daha kolay bir araç kullanımını sağlarken klimanın kontrol edilmesi ya da camların açılması sadece tek dokunuş ile yapılabiliyor.

301 Sedan’da güvenlik konusunda da pek çok önemli gelişme sağlanmış. Öyle ki acil fren sistemi, lastik basınç göstergesi gibi pek çok yeni özellik araçta yer alıyor. Böylece aracın güvenlik konusunda da bilgilerine erişilmesi sağlanıyor. Benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı seçeneğin bulunduğu araç için satın alma sırasında karşınıza çıkacak iki seçenek şöyle olacak;

82 beygir güç ve 118 nm tork üreten 1.2 Puretech benzinli

92 beygir güç üreten 1.6 litrelik dizel motor

--------------------

ÖTV'de Yeni Oranlar Nasıl?

Resmi Gazete’de özel tüketim vergisi ile ilgili yeni düzenlemeler yer alırken bu tarih itibariyle özel tüketim vergisinde yeni bir dönem başladı.

Resmi gazetede uzun zamandan beri Türkiye'de konuşulan özel tüketim vergisinin zamlarıyla ilgili tüm detaylar yayınlandı. Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte ÖTV oranlarında daha yüksek bir oranın alınacağı da kesinleşirken araç satın almak çok daha zorlaştı.

Yüzde 100’e Varan Oranlar

Özellikle özel tüketim matrahı 100 bin TL'yi aşmayan otomobiller için belirlenen oranının yüzde yüz oranında olması dikkat çekerken yapılan düzenlemelere göre özel tüketim vergisindeki yeni durum şöyle oldu;

Motor Hacmi (cm3)

Net Fiyat (TL)

ÖTV Oranı (%)

1.600 cm3‘ten küçük

40.000 TL

%45

1.600 cm3‘ten küçük

40.000 TL – 70.000 TL arası

%50

1.600 cm3‘ten küçük

70.000 TL üstü

%60

1.600 cm3 – 2.000 cm3 arası

100.000 TL ve altı

%100

1.600 cm3 – 2.000 cm3 arası

100.000 TL üstü

%110

2.000 cm3‘ten büyük

–

%160

Yapılan bu açıklamaların ardından sadece içten yanmalı motorlar için değil elektrikli araçlarda da özel tüketim vergisi konusunda yüzde 45’lere varan bir oranın alınacağı görüldü. Bu açıdan otomobil üreticileri şu anda fiyat listelerini düzenlemek adına geri çekerken otomobil satışlarında da ciddi bir sorun yaşanıyor. Öyle ki araçların yüksek fiyatlar üzerinden satılmaya başlanması kişilere ciddi bir handikap yaşatırken otomobil satıcıları için de ciddi bir sorunun olduğunu gösteriyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Avrupa Otomobilleri LA Auto Show 2016'da Ön Planda!

Los Angeles Otomobil Fuarı, her yıl en çok beklenen otomobil şovlarından birisi olurken bu yıl etkinliği yöneten Avrupalı üreticiler oldu.


Bu yıl yeniden büyük bir ilgi gören ve dünya genelinde yüksek ziyaretçi alan LA Auto Show 2016'da Avrupa’da üretilen araçlar damga vurdu.

Hangi Modeller Ön Plana Çıktı?

Mercedes-Maybach S650 Cabriolet, 2018 Audi Q5 CUV, BMW 740e xDrive, BMW 330e ve BMWX5 xDrive40e, Jaguar i-Pace elektrikli konsepti, MINI Cooper SE Countryman ALL4, Volvo V90 Cross Country ve 2017 VW e-Golf La otomobili gösterisinde en çok ön plana çıkmayı başaran otomobil modelleri oldu.

Mercedes-Maybach S650 Cabriolet: Mercede’in ilk Maybach Cabriolet'i olma özelliğini taşıyor ve sadece 300 tane araç üretilecek. 6.0 litrelik ikiz turbo V12 motoruyla çalışan Mercedes-Maybach S650 Cabrio, yüksek bir hıza sahip.

2018 Audi Q5 CUV: 2018 Audi Q5 CUV, 252 beygir gücü ve 273 lb / ft tork üreten 2.0 litrelik ikiz turbo dört silindirli motor tarafından destekleniyor. CUV, yalnızca 5.9 saniyede 0-100 km / saat hıza çıkabiliyor. Audi, sürücüye geniş bir performans yelpazesi ve taşıma seçenekleri sunan beş mod (Konfor, Otomatik, Dinamik, Off-road ve Bireysel) ile birlikte eşsiz durumda.

BMW: BMW, 740e xDrive, BMW 330e ve BMWX5 xDrive40e ile otomobil fuarında yer alırken BMW 740e xDrive 2.0 litrelik motoru ile dikkat çekti.

Jaguar i-Pace Elektrik Konsepti: Jaguar, Jaguar i-Pace elektrik konseptini 516 lb / ft'lik tork ve 400 beygire sahip iki elektrik motoruyla güncelledi. Araba 90 kWh lityum-ion pil ile 350 mil gibi uzun bir menzil sunuyor. ve 0-100 kmlik hız süresi ise yaklaşık dört saniye

--------------------

Elektrikli Araçlar Yaya Güvenliği için Gürültülü Olacak!

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), hibrid ve elektrikli hafif araçlarda gürültüye ihtiyaç olduğunu duyurdu.

NHTSA tarafından yapılan son açıklamalar oldukça dikkat çekti. Dört tekerlekli hibrid ve elektrikli hafif araçlar üreten tüm üreticilerin araçlarını, hızlandırmada ileri veya geri hareket ederken sesli ses çıkaracak aletlerle donatmaları gerekeceğini ifade edildi. Araçlar özellikle düşük hızlarda hareket ederken çok daha sessiz olduğundan dolayı yayalar için ciddi sıkıntılar çıkabiliyor.

1 Eylül 2019’a Kadar Değişim Olacak

1 Eylül 2019'a kadar tüm üreticilere süre tanındı. Tüm yeni otomobil üreticilerine yeni hibrid ve elektrikli araçlarda olması gereken yeni federal güvenlik standartları hakkında bilgilendirmeler yapılırken 2019 yılına kadar kademeli bir şekilde geçicin yapılacağı belirtilid.

Yaya Yararlanmaları Önlenecek

NHTSA tarafından yapılan bu çalışmaların her yıl 2,400 yaya ölümünün önlenebileceği belitilirken bu düzenlemelerin gerekli olduğu ifade edildi. Bu bakımdan elektrikli araçlarda sessizlik her ne kadar iyi olarak görülse de artık uyarıcılar ile sesli araçlar yaratılacak.

Çarpışma Riski Yüzde 35 Daha Fazla!

NHTSA tarafından yapılan araştırmalarda düşük hızda yaya çarpışmalarında yer alan hibrid ve elektrikli araç oranının içten yanmalı motorlu araçlara göre yüzde otuz beş daha yüksek olduğu ifade edildi. Üstelik aynı oran bisikletçilerle çarpışma konusunda daha yüksek ve yüzde 57 olarak belirtilmiş durumda.

--------------------

Yeni Fiesta Duyuruluyor! Yeni Araçta Neler Var?

Ford Motor Company tarafından yıllardan beri en popüler modellerden olan Ford Fiesta için ciddi geliştirmeler yapılırken, yeni Ford Fiesta için de bilgiler paylaşıldı.

Ford Fiesta’nın yeni versiyonu ile ilgili tanıtımlar Almanya düzenlenecek olan "Go Further" etkinlikleri kapsamında yapılacak. Yeni Ford Fiesta için tanıtımların Ford Başkan ve CEO'su Mark Fields ve Ford Avrupa Başkan Yardımcısı ve Başkanı Jim Farley tarafından yapılması bekleniyor. Bugüne kadar yaptıkları açıklamalar ile birlikte önemli sızdırmaların yapıldığı Ford Fiesta için Ford bu sefer çok daha iddialı.

Ford Fiesta’da Neler Olacak?

Yeni Fiesta’nın Ford'un sürüş için sportif ve son 40 yıldır nesiller boyu müşterileri sevindiren simgesel küçük otomobilin ruhuna uygun olacağı belirtildi. Akıllı Hareketlilik stratejisi, yakıt tasarrufu teknolojisi gibi pek çok yeni özelliğin yer alacağı Ford Fiesta bu bakımdan çok daha dolu gelecek.

Hisseler Arttı

Ford Fiesta için yapılan açıklamalar sonrasında Ford Motor Company (NYSE: F) 11.44 Milyon hisse senedi ticareti yapmasının yanı sıra hisselerinde artış görüldü. Gün sonunda hisse değerleri 12.04 Dolar olurken bu yakalanan oran son yılın en yüksek seviyesine göre% -13.34, bir yılın en düşük seviyesine göre% 13.06 oranında artmış oldu.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Mercedes-Benz CLA Facelift Hindistan'da Görüldü

Mercedes-Benz CLA Facelift olarak adlandırılan yeni model oldukça dikkat çekici. İşte yeni model ile ilgili detaylar

Mercedes yeni araçlarında yeni teknolojik donanımlara yer verirken yeni tanıtımı yapılan Mercedes-Benz CLA Facelift modeli oldukça ilgi çekti. Yeni CLA’da gün ışığında çalışan gündüz aydınlatma sisteminde güncellemeler yapılmış durumda. Tamamen LED olan far seti aydınlatmada farklı bir görünüm sağlamış durumda. Tamponlarda çok fazla fark olmazken dikkat çeken küçük detay ön ve arka tampon arasında yatay olarak yer alan krom tasarım. Mercedes-Benz CLA Facelift ile birlikte yan profilde de değişiklik yok. Ayrıca 17 inçlik tekerlekler de Mercedes-Benz CLA Facelift modeli ile birlikte sunuluyor.

Mercedes-Benz CLA Facelift İç Mekanda Neler Var?

Mercedes-Benz CLA Facelift gövdesinde ise 7 inçlik bir ekran yerine yeni büyük 8 inçlik ekran kullanılmış. Üstelik daha ince ve daha modern bir görünüm ile geliyor. Yeni modelde hem Android Auto hem de Apple CarPlay destekleniyor. Böylece telefon ile entegrasyon da sorunsuz bir şekilde sağlanabilir. Bluetooth, GPS navigasyonu da sunulan özellikler arasında.



Mercedes-Benz CLA Facelift’de Motor Seçenekleri Neler?

Yeni CLA’da benzin ve dizel olmak üzere iki motor çeşidi mevcut. Benzinli motor 181 bg güç ve 300Nm pik tork üreten 2 litrelik turbo şarjlı dört silindirden oluşuyor. Dizel motor ise 2.2 litrelik turbo şarjlı dört silindirli ve 134bhp'yi 300Nm tork değerlerine sahip. Her iki motor da yedi vites mevcut.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android Auto OK Google İle Sesli Komut Alacak

Google'ın araç platformu olan Android Auto, bu ayın başlarında önemli bir güncelleme aldı. Bu güncelleme ile birlikte Ok Google desteklenmeye başlandı.

Daha önce Apple'ın CarPlay'e Google'ın cevabı Android Auto olurken bu yeni uygulama ile birlikte Google da araçlardaki yerini aldı. Yakında deneyimin daha da gelişeceği Google sesli komutlara destek vermeye başlaması ile birlikte yeni bir dönemi başladı.

Reddit’te Ortaya Çıktı!

Reddit kullanıcısı neo5468 tarafından gündeme getirilen bu durum kısa süre içerisinde dikkat çekti. Kullanıcı Android Auto uygulamasının en yeni sürümündeki değişikliği fark etti. Yeni ayar, etkinleştirildiğinde, Android Auto arabirimi ekranda iken bir komut veya web aramasını başlatmanıza izin veriyor ve böylece kolay bir şekilde tek bir komut ile istekler karşılanıyor.

"OK Google" olarak başlatılacak komutlar ile cihazlarda farklı işlemler yapılabilecek. Bu işlemler ise şöyle;

Şarkı çalmak

Telefonun ses seviyesini ayarlamak

Bluetooth ve Wi-Fi gibi ayarları değiştirmek

Yol tarifi almak

Yerel sıcaklık bilgisini öğrenmek

Üstelik platform Google Haritalar gibi Google navigasyon uygulamaları, Google Play Müzik, Spotify, iHeart Radyo, TuneIn, Joyride, Stitcher ve Google Hangouts gibi iletişim uygulamalarını da destekliyor.

200 Araç Destekleniyor

Google 50 markadan 200'ün üzerinde yeni araç modelinin Android Auto'yu desteklediğini söyledi.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Mercedes S-Class Coupe Night Edition Gösteriye Hazır
Mercedes, Ocak ayındaki Detroit Auto Show'da ilk kez yerini alacak yeni ve özel S Sınıfı Coupe için çalışmalarını tamamladı.

Mercedes S-Serisi Coupe Night Edition olarak adlandırılan yeni model, kendine özgü koyu renk aksanlara, kabinde ve dışında kaplamalarıyla dikkat çekiyor.

Mercedes S-Class Coupe Night Edition Özellikleri Neler?

Mercedes tarafından çok özel bir çalışmanın ürünü olan araç Detroit’te düzenlenecek fuar için artık geri sayıma geçti. Araç için elde edilen bilgilerde aracın ön tarafında benzersiz bir radyatör ızgarası olduğu görülüyor. Tekli bir panjur ile kapatılan bu alan siyah renkte.

20 inçlik AMG alaşım jantlar ile desteklenen araçta parlak jantlar da tasarımı tamamlayan son dokunuşlar olmuş. Aracın iç kısmına geçildikte daha sportif bir tasarımın tercih edildiği görülüyor. Öyle ki içte sportif bir AMG gövde kiti ile araç giydirilmiş. Fakat isteyenler için Mercedes'in klasik mat gri boyası da araç için unutulmamış ve isteğe bağlı bırakılmış.

Ocak ayı içerisinde yapılacak Detroit Auto Show'da en çok ilgi çeken modellerden birisinin Mercedes S-Class Coupe Night Edition olması bekleniyor. Öyle ki bugüne kadar S-Class Coupe için Mercedes tutkunlarının ilgisi oldukça fazla olurken araç için geliştirilen yeni Night Edition versiyon ile birlikte farklı araçlar için oldukça değişim bir seçim yapılabilir. Şu anda en çok merak edilen ise fiyatlar. Fakat henüz bir bilgi paylaşılmış değil.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
BMW, Hologram Teknolojisini Arabalara Taşıyor!

Bir sonraki BMW otomobiliniz, hologramları aracınızın içine kadar taşımaya aday. İşte HoloActive Touch sistemi ve sundukları...

BMW'nin yeni HoloActive Touch iç mekan konsepti, otomobiller için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. HoloActive Touch sisteminin araç içerisindeki infotainment sistemini hologramlarla değiştirdiği tam olarak söylenemez. O tür bir teknoloji halen bilim-kurgunun alanında sayılabilir. Ancak bu sistem, dokunmatik ekran ile HUD karışımı olarak düşünülebilir. Yansımalar, direksiyonun sağ tarafına doğru bilgileri renkli bir şekilde göstermekte. Alt kısmında ise kullanıcının hareketlerine karşılık veren bir kontrol alanı bulunmakta.

Bu sistemin en ilginç yanlarından biri ise komutların onaylanma biçimi. BMW'nin söylediğine göre HoloActive Touch, "sürücünün dokunsal olarak algıladığı bir geri bildirim" sunmakta. Ancak özellikle bu sistemde hiçbir şeye gerçekten dokunmadığınız düşünülürse, bunun oldukça şaşırtıcı olduğu söylenebilir. BMW'nin söylediğine göre parmak ucunun bu sanal kontrol yüzeylerinden birine dokunması ile beraber bir dalga yayılıyor ve ilgili özellik aktif oluyor. Ancak sanal bir şeye nasıl dokunulacağı tam olarak belirtilmiş değil.

Bu açıklamanın, yansımanın bulunduğu ekrandan bahsediyor olması da mümkün. Bu tür bir sistem, BMW'nin CES 2016 gösterimindeki AirTouch sisteminden sonra mantıklı bir teknoloji sıçraması olacaktır. AirTouch sistemi, yoğunlukla üç boyutlu hareket kontrolüne bağlı bir sistemdi ancak sürücünün, herhangi bir hareketi onaylamak için fiziksel bir tuşa dokunmasını gerektiriyordu.

HoloActive Touch ne kadar kafa karıştırıcı gözükürse gözüksün, BMW önümüzdeki ay CES'te sistemi tanıtacak ve ayrıntıları öğrenmemiz mümkün olacak...
bmw-hologram-teknolojisini-arabalara-tasiyor.jpg
​​
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Volkswagen 2018 Up GTI Göz Kamaştırıyor!
Volkswagen tarafından geliştirilen GTI ailesinin yeni bir üyeye daha sahip olacağı belirtildi. İşte 2018 Up GTI ile ilgili detaylar:

Volkswagen otomobil dünyasının en önemli markalarından birisi olurken özellikle 2017 ve 2018 yılına yönelik yapılacak üretimler yakından takip ediliyor. Volkswagen tarafından geliştirilen GTI serisiene yeni modellerin eklenmesi kesin olsa da bu konuda çıta oldukça üst seviyelere çekilecek gibi görünüyor.

İşte 2018 Up GTI

Yeni model hakkında pek çok bilgi sızdırılırken 2018 Up GTI adı verilen yeni otomobil modelinin özellikleri ile yüksek performans ve güvenli bir sürüş imkanı sağlayacağı belirtildi. Aracın performans anlamında da iyileştirildiği görülürken 2018 yılından itibaren satışa çıkartılacak olan araç için şimdiden tanıtımlara başlanması da dikkat çeken diğer bir detay.

2018 Up GTI İki Versiyonla Gelecek

Araç iki farklı versiyona sahip olacak ve aynı zamanda 3 ya da 5 kapı seçenekleri de olacak. 90 beygir gücü bulunan bir versiyondan 160 nm tork değerlerine ulaşılırken 115 beygirlik güce sahip olan motorda 200 nm tork üretiliyor. Aracın mevcut motoru ile maksimum 191 kilometre hızla çıkabilecek. Aracın 0’dan 100’e kadar çıkış süresi ise 8.8 saniye.

Araç için paylaşılan ilk bilgiler sonrasında bu konuda oldukça dikkat çekilirken 2018 yılı sonrasında sunulacak aracın yüksek satış rakamlarına ulaşabilmesi mümkün görünüyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Google 2017'de Chrysler Pacifica İle Yolda

Google ile Waymo işbirliği sonucunda üretilen ilk araç 2017 yılı itibariyle resmen yollara çıkacak.

Sürücüsüz araba projesi kapsamında Google tarafından uzun zamandan beri özel projeler geliştirilirken bu konudaki en önemlisi ortak Waymo. Ortak bir şekilde geliştirilen yeni araç için 2017 yılı itibariyle satışa başlanacağı belirtilirken Chrysler Pacifica adı verilen araçla Google böylece 2017 yılı itibariyle yollarda olacak.

Sürücüsüz Otonom Sürüş Keyfi

Google sürücüsüz otomobil konusunda uzun zamandan beri çalışmalarını sürdürürken yapılan testler ile birlikte aracın piyasaya sunulması ancak mümkün oldu. Google tarafından desteklenen bu araç projesinde özellikle 2017 yılı sonrasında ilginin oldukça yüksek olması bekleniyor. Bu açıdan paylaşımı yapılan araç için şimdiden yüksek bir ilginin gösterildiğini söylemek mümkün. Araçların farklı teknik özelliklere sahip olması ve özellikle arka planda Google'ın destek vermesi pek çok kişi için güven veriyor. Bu açıdan araç için önümüzdeki yıllar itibariyle yapılacak satış işlemlerinin marka adına yüksek bir gelir getirebilmesi de söz konusu.

Yapılan paylaşımlarda araç ile ilgili detaylar paylaşılırken bugüne kadar üç buçuk milyon kilometrede sürücüsüz araç testinin gerçekleştirildiği ve bu testlerden elde edilen verilere göre geliştirmelerin yapıldığı belirtildi.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Porsche Misson E'nin İç Tasarımına Bayılacaksınız!
Efsane elektrikli otomobil Mission E'nin iç tasarımı görenleri hayran bıraktı. Yenilikçi ve sade tasarım tüm yorumculardan tam not aldı.

Bir önce ki haberimizde paylaştığımız elektrikli otomobil Porsche Mission E’nin iç tasarımı görenleri etkiliyor. Dış görünüşü muhteşem olan aracın iç tasarımı da kusursuza yakın durumda. Porsche’nin resmi Youtube sayfasından yayınlanan videoya bakacak olursak muhteşem bir araç içerisinin bizleri beklediğini gözlemliyoruz.

Saf, yenilikçi ve kaliteli bir görüntüye sahip olan araç içerisi günlük kullanıma da gayet uygun olmuş. Konsol içerisinde ki OLED ekran, göz takip sistemi, arka görüş aynasında ki kamera, yolcu koltuğunda bulunan holografik bilgi-eğlence ekranı sürücülerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte.

--------------------

Elektrikli Otomobil Sektörüne Porsche Damgası: Mission E
Porsche, elektrikli otomobili Mission E'yi tanıttı. Otomobilin özellikleri dikkat çekici. Detaylar haberimizin devamında.

Sürekli olarak bu Porsche mi yoksa Ferrari mi diye tartışmalar olmuştur. Ancak bu tartışmalar her zaman havada kalmıştır çünkü her iki araçta farklı insanlara hitap etmektedir. Yakın bir süre içerisinde ise Tesla mı Porsche mi diye sorular sorulmaya başlanacak gibi duruyor. Bunun sebebi ise Porsche’nin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk elektrikli otomobilini tanıtmış olması gösterilebilir. Elektrikli otomobilin modeli ise Porsche Mission E olacak.



Otomobilin çok dikkat çekici özellikleri mevcut, tam olarak 600 beygirlik bir motora sahip olan otomobil 250 kilometre hıza ulaşabiliyor. 3.5 saniye gibi bir sürede 100 kilometre hıza ulaşabilen Mission E, tam sarj edildiğinde ise 500 kilometre yol yapabiliyor. 800 voltluk turbo şarj sistemi ile beraber 15 dakika şarj edildiğinde %80 doluluğa ulaşabiliyor. Aynı zamanda şarj bilgileri ise aracın dışında ki dijital ekrandan görülebiliyor.



Tasarım olarak ise 918 den esinlenilmiş gibi duruyor. Ancak bunun yanında Panamera dan da bir miktar alınmış hatta bunun üzerine Star Wars Stormtrooper kaskından bile parçalar görebiliyoruz. Ancak otomobilin asıl olayı içeride başlıyor. Otomobil içerisinde kavisli bir OLED ekran bulunuyor ve bu ekrandan tüm otomobil bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Göz takip sistemi ve arka görüş aynasına yerleştirilen bir kamera da yer alıyor. Bu kameralar sayesinde sürücünün ruh hali anlaşılıp, ekrandan bilgilendirme yapılıyor. Şuan için sadece konsept aşamasında olan aracın ne zaman üretileceği ise merak konusu.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Honda'dan Sürücüsüz Araç Atağı!
Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden birisi olan Honda, önümüzdeki dönemlerde elektrikli ve otonom sürüşe sahip araçlar için resmen üretime geçecek.

Honda tarafından yapılan resmi açıklamalarda Google'ın önemli iş ortaklarından birisi olan Waymo ile işbirliğine gidileceği ve elektrikli, sürücüsüz araç üretimi konusunda çalışmalara başlanacağı belirtildi. Yapılan bu açıklamalar ile birlikte Honda'nın 2020 yılına yönelik önemli planlarının olduğu ortaya çıktı.

Hedef 2020!

Firma tarafından yapılan paylaşımlarda 2020 yılına kadar piyasaya sürücüsüz bir otomobil ile giriş yapılmasının hedeflendiği öğrenildi. Türkiye gibi pek çok farklı piyasada oldukça popüler durumda olan Honda yapacağı çalışmalar ile birlikte otomobillerin bir üst seviyesine geçiş yapma şansı edecek. Bugüne kadar Türkiye pazarında da yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Honda bu sayede kullanıcıların büyük bir bölümünde güven yaratmayı başarmış durumda.

Yapılan resmi açıklamalarda önemli bir iş ortaklığının resmen duyurulması sürücüsüz otomobil konusunda da markanın çok iddialı hedeflerinin olduğunu gösterdi. Bugüne kadar Honda tarafından benzer konularda açıklama yapılmadığı gibi çalışmaların büyük oranda proje aşamasının ancak tamamlandığı ve bu bakımdan yapılacak yeni iş ortaklığı ile birlikte Honda'nın resmen sürücüsüz otomobil konusunda faaliyete geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle 2020 yılına yönelik pek çok farklı marka tarafından özel olarak çalışmalar gerçekleştirilirken Honda da bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Tesla'dan Yeni Güncelleme Gelecek!
Otomobil konusunda son dönemlerin en etkin markalarından bir tanesi Tesla. Yeni haberde Tesla tarafından özellik otomatik pilot konusunda yeni güncellemenin yapılacağı belirtildi.

Tesla bugüne kadar üreterek piyasaya sunduğu yeni otomobil modellerinden olan Model S ve Model X için yeni bir sürüş deneyimi sunacak. Autopilot olarak adlandırılan yeni sistem sayesinde kullanıcılar araçlarında pek çok farklı imkana sahip olacak. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda güncellemenin Aralık ayı içerisinde sunulabileceği belirtilirken Aralık ayı bitmeden yapılacak bu güncelleme araç sahiplerine cazip seçenekler sunacak.

Yazılım Güncellenecek!

Mevcut yazılım başarılı olsa dahi yeni versiyon ile birlikte bu konudaki durum daha da iyileştirecek. Kişilerin Tesla marka araçlar ile güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmesi bu yeni yazılım sayesinde daha da iyi seviyeye getirilecek.

Gelişme Durmuyor!

Yaptığı üretimler ile dünya genelinde popüler duruma gelen ve aynı zamanda yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran Tesla yeni araç üretimlerinin yanı sıra yazılım konusunda oldukça hızlı bir gelişim içerisinde. Güncellemeleri sürekli kullanıcılarına sunan ve böylece araçların güvenliğini her zaman maksimum seviyede tutmaya çalışan Tesla, bu bakımdan yapacağı yeni güncellemeyle de kullanıcıların gönlünü kazanacak ve otomobil konusunda şartları yine kendi lehine değiştirebilecek. Otomobillere gelecek özelikler ise şöyle;

Yükseltilmiş autosteer

Akıllı çağırma

Otomatik şerit değiştirme

Otomatik park

Şerit kalkış uyarısı

Çarpışma uyarı ve kaçınma

Acil frenleme

Cruise kontrol
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Otomobillerde Kablosuz Şarj Dönemi Başlayabilir!
Teknolojinin şu ana kadar özellikle şarj konusunda önemli bir atılım yapamaması en büyük eksikliklerden bir tanesi olurken özellikle elektrikli otomobillere yönelik özel bir şarj istasyonun kurulabileceği belirtildi.

Son dönemlerde elektrikli otomobiller ile birlikte şarj konusunda daha büyük sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Araçların daha kolay bir şekilde kullanılabilmesi adına alternatif şarj istasyonları üzerinde çalışmalar sürse de şu ana kadar sonuca ulaşabilen bir marka yok. Üstelik pek çok otomotiv markası tarafından elektrikli otomobil konusunda çalışmalar yapılsa da şarj konusunda bugüne kadar önemli bir adım atılmadı, çözüm sunulamadı.

Daha çok belirli lokasyonlarda kurulmuş şarj istasyonlarında kablolu bir şekilde araçların şarj edilmesi söz konusu olsa da bu durum kuşkusuz acil ihtiyaçlarda otomobillerin hemen şarj olmasını ve kullanılmasını sağlayamıyor.

WiTricity ile General Motors Ortaklığı Umut Yarattı

Konu ile ilgili yapılan son açıklamalarda ise kablosuz şarj çözümleriyle bilinen WiTricity ile General Motors özel bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile birlikte kablo bağlantısı olmadan özel bir platform üzerinden araçların şarj edilebilmesi sağlanacak. Wireless gibi özel kablosuz bağlantı seçeneklerinin kullanılacağı bu şarj teknolojisinde araçların herhangi bir bağlantı kurmaya gerek kalmadan sadece park edilir halde bırakılmasıyla şarj olması sağlanacak. Bu konuda önümüzdeki günlerde yeni projelerin açık bir şekilde paylaşılması bekleniyor.

Yapılacak ortak çalışma ile birlikte aracın park edildiği yerde elektrik ihtiyacının karşılanması ve kişilerin herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan bu konuda gerekli desteğin alınabilmesi mümkün olacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
2018 Audi Q3 Testte Görüldü
Otomotiv dünyasının en önemli markalarından olan Audi 2018 model Audi Q3 ile oldukça dikkat çekti.

Audi son dönemlerde özellikle SUV olarak adlandırılan araç modellerine özel bir ilgi gösterirken 2018 yılında piyasaya sunulacak Audi Q3 ilk defa görüntülendi. Modelin bir alt versiyonu olarak bilinen Q2 modelinde ciddi bir atılım yapan Audi, Q2 ile oldukça beğenilmişti. Şimdi ise durumu bir adım daha ileriye götürmeye çalışan Audi, Q3 2018 modeli ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Tasarımad Değişiklikler Var

Tasarımda ve özellikle aracın donanımlarında ciddi bir değişikliğin yapılması beklenirken araçlarla ilgili gündeme gelen iddialarda elektrikli versiyonun da olabileceği açıklandı. Bu bakımdan SUV modelinde özellikle elektrikli versiyonun piyasaya sunulması kullanıcıların yeni modele çok daha fazla ilgi göstermesini sağlayacaktır. Araç ile ilgili elde edilen bilgilerde önceki versiyonlardan daha hacimli ve büyük bir aracın tasarlandığı da yer alıyor.

Aks Mesafesi Arttı!

Özellikle aks mesafesinde 50 milimetrelik bir artışın yaşanması aracın daha büyük görünmesini sağlamış. Dış ve iç tasarımda yapılan değişiklikler Audi Q serisinde yaptığı en önemli hamle olarak kabul ediliyor. Q3 modeli ile birlikte Audi’nin SUV konusunda da artık yeni bir tasarımı takip ettiği görülüyor. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerden itibaren Audi tarafından piyasaya sunulacak SUV araçlarda farklı bir araç serisini görebilmek mümkün olacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Mitsubishi, 2017 SUV'u İle Fark Yaratacak!
2017 yılına dair uzun zamandan beri yeni çalışmalara devam ettiği bilinen Mitsubishi çok özel bir aracı ile piyasaya giriş yapacak.

2016 yılını etkin bir şekilde geçirmeyi başaran Mitsubishi, 2017 yılında hedeflerini daha da arttırmış durumda. Son dönemlerde özel kamuflajları ile test edilmeye başlanan araç oldukça dikkat çekiyor. Compact SUV modeli olarak tanımlanan araç test yapılan bölgelerde oldukça ilgi çekerken aracın önceki versiyonlarına göre daha gelişmiş bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Bu açıdan önümüzdeki aylarda piyasaya sunulacak olan araç, önceki versiyonlara göre çok daha geniş ve hacimli bir şekilde piyasaya sunulabilir.

Mitsubishi 2017’de Neleri Değiştirecek?

Yeni modelde çok daha yüksek özellikleri sunmak isteyen Mitsubishi, bu açıdan tanıtım ile birlikte önemli sürprizler de yapabilir. Şu an için aracın teknik detayları hakkında bilgi sahibi değiliz. Testleri yapılan kamuflajlı aracın, özellikle şehirde dolaşmaya başlaması ile bu konuda farkındalık yaratılmış durumda. Üstelik araç kısa süre içerisinde Twitter'da da en çok konuşulan konulardan bir tanesi oldu.

Tanıtımı Bekleniyor

Mitsubishi'nin yeni aracı ile ilgili detaylı fotoğraflar paylaşıldığı gibi aracın SUV konseptinde oldukça farklı ölçülerde ve yüksek donanımlara sahip olması bekleniyor. Bu açıdan önümüzdeki aylarda yapılacak tanıtım ile birlikte Mitsubishi SUV alanına iddialı bir giriş yapabilir. Araç için detaylı teknik bilgiler paylaşılmasa da bol bol fotoğraf sosyal medyada dolaşıyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Tesla Karlı Yollarda Bile Çok İyi!
Kış aylarının başlamasıyla birlikte özellikle yol takibi yapan Tesla araçlarının karlı yollardan nasıl bir deneyim sunacağı merak ediliyordu. İşte detaylar.

Tesla otonom sürüş yeteneğine sahip olan araçların kış aylarında kullanılmaması konusunda uyarılar yapmasına rağmen araçlar için yapılan testlerde kış koşullarına rağmen karlı havalarda araçların yol bulma ve güvenli bir şekilde yolculuk yapma noktasında oldukça başarılı olduğu belirtildi.

Karlı Yollarda Etkileyici Performans

Yollar tamamen karla kaplanmış ve şeritler silinmiş olsa dahi yol bulma noktasında herhangi bir sorun yaşamayan Tesla araçları bu bakımdan kar sınavını da başarılı bir şekilde geçti. Konu ile ilgili paylaşılan video kısa süre içerisinde oldukça ilgi çekerken araçların yol bulması noktasında şeritler büyük bir öneme sahip. Fakat şeritlerin görünmemesine rağmen aracın yol bulma noktasında herhangi bir sorun yaşamaması da oldukça dikkat çekici bir detay.

Karda Otonom Sürüş Önerilmiyor

Araçlar için uyarılara dikkat edilmesi ve mutlaka otonom sürüşün karlı havalarda iptal edilmesi gerekiyor. Buna karşın araç için bugüne kadar paylaşılmayan farklı yol takibi ve özelliklerinin de kullanıldığı tahmin ediliyor. Şeritlere göre yol takibi yaptığı belirtilen aracın şerit olmayan durumlarda da başarılı bir şekilde bu konuda destek vermesi araçların beklenenden çok daha iyi bir durumda olduğunu da gösteriyor
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Volkswagen 70 Bin Dizel Araçta Düzeltme Yapacak
Volkswagen, bugüne kadar dizel araçlar için ciddi sorunlar yaşarken, 70 bin araç için daha tamirat işleminin yapılacağı belirtildi.

Volkswagen, geri alım, onarım gibi farklı çalışmalar nedeniyle ciddi bir maliyeti karşılamak durumunda kalırken, artık tek amaç Volkswagen ve dizel emisyonu konusundaki tüm detayların piyasadan silinmesi ve olayın kapatılması. Bu bakımdan son dönemlerde daha fazla kabullenme yöntemini uygulayan Volkswagen, 70 bin araç için daha gerekli düzeltmeleri yapacağını onayladı.

Resmen Açıklandı!

Volkswagen için resmi açıklamalar Çevre Koruma Kurumu ve Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu tarafından yapıldı. Yapılan açıklamalar yazılı bir şekilde duyurulurken, Volkswagen’in 70 bin 3.2 litrelik motorlu araçlar için onarma planlarını onaylandığı açıklandı.

Şimdi Ne Olacak?

Volkswagen için onaylanan program dahilinde müşterilere araçlarını geri satma ya da tamir ettirme seçeneği sunulacak. Bu bakımdan Volkswagen araçlara sahip olan kiler için iki farklı seçenek mevcut durumda. Ancak bu seçenekler belirli araçlar ile sınırlı.

Yapılan resmi açıklamalara göre değişim ya da tamir programından yararlanılabilecek araçla 2015 dizel versiyonlar için geçerli. Üstelik sadece Beetle, Beetle Cabrio, Golf, Golf SportWagen, Jetta, Passat ve Audi A3 modelleri ile sınırlı.

Tamiratlarda İki Aşama Uygulanacak!

2015 dizel versiyonları için yapılacak iade işlemlerinde ek bir prosedüre gerek kalmadan ücret iadesi uygulanırken, araçlarının tamir edilmesini isteyen kişilere iki aşamalı bir uygulama sunuluyor.

İlk önce emisyon testlerini kandıran cihazın arabadan kaldırılması adına bir VW bayisine gidilmesi gerekiyor.

İkinci aşamada ise henüz mevcut olmayan, ancak bir yılda kullanıma sunulacak yazılım ve donanım değişikliklerinin araca eklenmesi gerekiyor

--------------------

Audi A8 İle Sürücü Otomasyonunu Tanıttı
Audi sürücüsüz araçlar için önemli bir adım atarken, Audi A8 ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı.

Audi, iki yıl önce San Francisco ve Las Vegas fuarlarında şoförsüz otomobil teknolojisine yönelik çalışmalarını duyururken ve bu yıl CES 2017 ile birlikte şirket, somut detayları paylaştı. Böylece Audi’nin bu konuda sistemli ve planlı bir şekilde çalışarak sözünde durduğu da görülürken, sürücüsüz araçlar grubuna Audi de katılacak.

Audi, A8 Modelini Kullanacak!

Audi, sürücüsüz araç ve özel yazılımı için yeni jenerasyon A8 lüks sedanını tercih etti ve bu araç üzerinden çalışmaların yapılacağı duyuruldu. Her yıl ABD’de meydana gelen kazalardan on binlerce kazazedeyi ve ölüm oranlarının aza indirebilmek adına bölgede çalışmalar sürerken pek çok farklı otomotiv markası da çalışmalara destek veriyor. Bu bakımdan kısa süre içerisinde tüm otomobil sektörünü etkisi altına alan sürücüsüz otomobil konusunda Audi de etkin bir rol oynamak istiyor.

Bazı Özellikler Paylaşıldı

Açıklamalara göre A8 modeli kendiliğinden sürüş özelliğine sahip olacak. Üstelik yeni araçta yeni bir fark yaratılıyor. A8’de 360 derecelik bir farkındalık yaratmak için kamera, radar ve lidar sensörler donatılmış olacak. Bunun yanı sıra araçta yer alan teknoloji, şu anda piyasada kullanılan diğer teknolojiler ile benzer özelliklere sahip. Açıklamalara göre 2018 Audi A8, bu yıl satışa sunulacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Volkswagen Grubu'nun Dijital Teknolojiler Yöneticisi Johann Jungwirth, CES 2017'de en iyi yapay zeka tabanlı kokpit kullanıcı deneyimini geliştirmek için başlatılan işbirliğini açıkladı
Johann Jungwirth, NVIDIA firmasını Kaliforniya Silikon Vadisi'ndeki Volkswagen Group Future Center için stratejik ortak olarak seçtiklerini açıkladı. Aynı gün grup markalarından Audi Markası da NVIDIA ile gelecek teknolojilerini barındıran otonom bir konsept otomobil için işbirliği yaptığını duyurdu. NVIDIA, 12 markası bulunan Volkswagen Grubu'nun kilit stratejik ortağı olarak hizmet ediyor. Johann Jungwirth: "Volkswagen DRIVE AI otomobil bilgisayarı platformu, NVIDIADriveworks yazılımı ve NVIDIA DGX-1 AI süper bilgisayar gibi NVIDIA teknolojilerini entegre derek yapay zeka tabanlı bir kokpit geliştiriyor ve dünyanın en iyi dijital kullanıcı deneyimini sunacak" dedi
Volkswagen, Kaliforniya Belmont'daki Volkswagen Group Future Center'da NVIDIA ile yakın işbirliği içinde bu yeni sürüş deneyimini geliştiriyor ve önümüzdeki yıllarda bu yapay zekalı kokpit sistemini piyasaya sürecek. AI-Cockpit, kullanımı basitleştirecek, etkileşimi artıracak ve kendi kendine öğrenme yeteneğine sahip olacak, dolayısıyla zaman içinde sormadan kullanıcının isteklerini öngörebilecek.
Jungwirth, yeni teknolojiyle ilgili açıklamasında ayrıca "Volkswagen, 2025 yılına kadar sürdürülebilir ulaşımın önde gelen sağlayıcısı olma hedefine doğru ilerliyor. Yapay zeka, şirketin sayısallaştırma ve bağlantı çözümleri hızla büyüdükçe hayati bir rol oynayacak" dedi.


Volkswagen Gelecek Merkezi'nin misyonu, müşteri deneyimi, arayüz tasarımı, işletim mantığı, yeni iç kabin konseptleri, multimedya ve eğlence açısından Volkswagen Grubu araçlarını sınıfında en iyi hale getirmek. Kaliforniya'daki Silikon Vadisi'nde bulunan tesis, Volkswagen Grubu'nun ileri seviye tasarım, ileri düzey kullanıcı deneyimi ve mühendislik merkezi olacak. Grubun Almanya Potsdam ve Çin'in başkenti Pekin'de de iki Future Center tesisi var.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Waymo'dan Detroit'te Özel Gösteri
Google’ın kendi kendine çalışan otomobili, yeni sensör paketi ile odak noktasını belirgin bir şekilde artırıyor ve maliyetleri daha da düşürüyor.
Bir süredir yavaşlamış gibi görülse de Google'ın kendi kendine sürüş yeteneğine sahip araçları için planları hızlanıyor gibi görünüyor.Şirketin yeni oluşturulan Waymo bölümünün CEO'su John Krafcik, şirketin otonom sürüşe sahip Chrysler Pacifica Hybrid minivanını Detroit Auto Show'da gösterdi.

Özel Minivan Geliyor!

Waymo'nun kendi kendine çalışan 100 Chrysler Pacifica minivansı filosu için çalışmalar özellikle bu yıl arttırıldı ve sonunda araç testler için hazır hale geldi.

Geliştirmeler Var!

Krafcik'e göre Waymo, entegrasyonun kesintisiz olmasını sağlamak için tüm sürüşle ilgili sensörleri bakıma aldı ve geliştirdi. Kamera sistemi, radar ve lidar da dahil olmak üzere yeni sensör ağı, sürüşü daha iyi hale getirdiği gibi menzili de arttırıyor. Böylece daha başarılı bir otonomdan söz edilebilir. Ayrıca şirketin önceki donanım paketlerine göre yeni sistem daha ucuz.

Krafcik bu konuda oldukça iddialı. Yaptığı açıklamada önceki dönemlerde tek bir lidarın maliyetinin 75 bin dolardan daha fazla olduğunu söylerken, yenilikler ile birlikte bu seviyenin yüzde 90 oranında düşürüldüğünü belirtti. Bu açıdan yeni sistem ile birlikte maliyetlerin ciddi oranda azaltıldığını söylemek mümkün. Şu an için araç için testler yapılmaya başlanırken, firma tarafından resmi süreç hakkında bilgiler verilmedi.
 
Üst