Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

[PC Donanım] Bilgisayar Bileşenler Hakkında önemli detaylar

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
AMD gelişmiş yazılım paketi Radeon Crimson Software’in tüketicilerin, profesyonellerin ve geliştiricilerin gün geçtikçe artan ihtiyaçlarını karşılamak adına yenilikçi özellikler, yüksek performanslı oyun ve profesyonel seviye kararlılık sunan yeni sürümünü yayınladı.Dünya genelinde 400 milyon kişinin kullandığı Radeon grafiklerine yönelik geliştirilen bu yazılım ile AMD oyunculara üstün performans ve gelecek odaklı yeni özellikler sunuyor. Radeon Software Crimson ReLive Edition oyuncuların en çok istedikleri, enerji verimliliğine dayalı oyun performansı sunan Radeon Chill ve kusursuz oyun içi kayıt sağlayan Radeon ReLive özelliklerine sahip.Tasarımcılar, içerik üreticileri ve oyun geliştiricileri için geliştirilen Radeon Pro Software Crimson ReLive Edition önemli uygulamalarda %30’a kadar performans artışı sunarak olağanüstü bir üretkenlik ve kararlılık sağlıyor. Bu yeni sürüm bir önceki AMD profesyonel grafik sürücüsüne kıyasla iki kat fazla OEM platform testine, üç kat fazla ISV sertifikasyon testine ve 1.5 kat fazla stres testine tabi tutuldu.

Radeon Software Crimson ReLive Edition özellikleri:

Radeon ReLive: Radeon ReLive sayesinde oyuncular oyunlarını, kaydederek, yayınlayarak ve kayıtlarını paylaşarak tekrar yaşayabilirler. Yüksek verimlilik ve oyuna minimal etki ile çalışan Radeon ReLive kusursuz oyun içi kayıt, özelleştirilebilir ayarlar, özel sahne düzenleri ve daha fazlasını sunuyor. Radeon ReLive ile oyuncular oyun seanslarının önemli anlarını kayıt ederek zaferlerini ve taktiklerini online arkadaşlar ve rakipler ile Radeon Software içerisinden paylaşabilecekler.

Radeon Chill: Radeon Chill enerji verimliliği odaklı bir resim kare düzenleyicisidir. Fare hareketlerine göre resim kare hızını kontrol eder. HiAlgo tarafından geliştirilen bir özelliği temel alan Radeon Chill mükemmel bir son kullanıcı deneyimini sağlayarak sistem güç tüketimini azaltır ve performanstan ödün vermeden daha serin ve sessiz bir oyun deneyimi sağlar.

AMD LiquidVR™ Teknolojisi: Radeon Software Crimson ReLive Edition AMD’nin kusursuz ve gelecek odaklı Liquid VR teknolojisinden faydalanır. Liquid VR, MultiView ve MultiRes render ve Oculus Rift için Eşzamansız Space Warp teknolojilerinden faydalanarak inanılmaz derece gerçekçi VR deneyimleri sunar.

Geliştirilmiş Radeon FreeSync™: Radeon FreeSync™ teknolojisi uyumlu monitör ve grafik kartı arasında kusursuz iletişim kurarak akıcı oyun deneyimi sağlar. FreeSync’in kademeli tazeleme modeli resim kare hızlarında akıcı yükseltme ve azaltma sağlayarak çok daha verimli bir son kullanıcı deneyimi sunar.

Kararlılık: Zorlu testler ve devamlı iyileştirmelerden geçen Radeon Software Crimson ReLive Edition Radeon grafik yazılımı ve devamlı kullanıcı deneyimi konusunda yeni standartlar belirliyor.




Radeon Pro Software Crimson ReLive Edition özellikleri:

Yaratıcılığınızı sınırlamayın: AMD’nin güçlü ve güvenilir profesyonel grafik yazılımı Radeon Pro Software Crimson ReLive Edition tasarımcılar, içerik yaratıcıları ve oyun geliştiricilerine yüksek performanslı üretkenlik ve inanılmaz kararlılık sunuyor.

Profesyonel seviye sertifikalandırma ve kararlılık: Zorlu testler, kapsamlı sertifikalandırma ve en yüksek seviye kullanıcı memnuniyeti sunan Radeon Pro Software ReLive Edition çeşitli endüstri lideri ISV uygulamaları, mühendislik ve tasarım, coğrafi bilgi sistemleri, petrol ve gaz ve diğer endüstriler için optimize edilmiştr. DirectX®12 ve Vulkan™ gibi günümüzün en önemli API’larına destek sunar.

Radeon Software Pro ReLive: Radeon Software Pro ReLive Edition CAD/mühendislik uygulamaları, görselleştirme ve prototip yazılımları, iş birliği için içerik yaratma araçları, sunum, eğitim ve müşteri desteği dahilinde profesyonel iş akışlarının 4K çözünürlüğe kadar kaydını sağlıyor.

Genişletilmiş Linux® desteği: AMD’nin açık kaynak kodlu yazılımlara olan sadakatinin bir temsili olarak Radeon Pro Software Crimson ReLive Edition artık AMD GPU-PRO hibrid Linux sürücüsünü destekliyor.

Radeon ProRender: Blender ve Maxon Cinema 4D entegrasyonunun 2017’de sağlanması beklenen Radeon ProRender, yaratıcı profesyonellerin muhteşem fotogerçekçi görüntüler üretmesini sağlayan fiziksel temelli güçlü bir render motorudur.

Radeon Loom: Radeon Loom yazılımı işleme temelli video birleştirme görevinin muazzam teknoloji zorluklarının üstesinden gelerek VR için 360 derece video deneyimleri yaratılmasına imkan tanır. Khronos OpenVX üzerine kurulan Radeon Loom gerçek zamanlı, canlı olarak 24 adede ve kayıttan 31 adede kadar kamera çıkışı kullanarak video üretebilir.

Üstün performans ve verimlilik: En güncel Radeon™ Pro WX Serisi profesyonel GPU’lar ve AMD FirePro grafik kartlarını zenginleştiren Radeon Pro Software Crimson ReLive Edition yaratıcılığınıza güç verecek performans ve verimliliği üst seviyelere taşıyor.

Bu en güncel yazılım sürümü ile AMD GPUOpen girişimi ile açık kaynak kodlu teknolojilere sunduğu desteğe açık kaynak geliştiriciler topluluğunu güçlendirerek devam ediyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
MSI Z270 Gaming M7 ve Z270 Tomahawk anakartlar üst seviye tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Yeni nesil MSI anakartlarla ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Z270 Gaming M7 anakartın fotoğrafları yayınlandı. MSI Z270 ailesinde çok sayıda ürün olacak, ancak bazı modeller özellikle üst seviye oyunculara hitap ediyor. Gaming M7, siyah ve kırmızı renkli oldukça agresif bir tasarıma ve 12 fazlı PWM güç beslemesine sahip.

msi-z270-gaming-m7-motherboard

Anakart üzerindeki önemli bileşenler ekstra soğutuculara, korumalara ve kapaklara sahip. Dört adet DDR4 bellek yuvasına takılan bellekler overclock modunda 4000 MHz hıza kadar çıkabiliyor.

Anakartın başlıca genişleme yuvaları ise üç adet PCI-e 3.0 x16 yuvası, üç adet PCI-e 3.0 x1 yuvası ve üç adet M.2 yuvası. Depolama yuvalarında ise 6 adet SATA3 ve NVMe SSD’ler için U.2 yuvası dikkati çekiyor.

Gelecek olan bir diğer MSI modeliyse Z270 Tomahawk. Bu anakart, daha ziyade düşük bütçeli kullanıcılara hitap ediyor ve uygun bir fiyata sahip olması bekleniyor. Bu modelde ayrıca MSI Lightning USB X-Boost adında yeni bir özellik kullanılmış ve USB3.1 üzerinde 1 GB/s transfer hızları sunuyor.

msi-z270-tomahawk-motherboardDaha önce Z270 Pro serisi MSI anakartların haberini yapmıştık. Diğer modellerin ise 5 Ocak 2017’de tanıtılması bekleniyor.

--------------------

CES 2017’de tanıtılacak Kaby Lake modellerinden sonra, Gamescom 2017’de Kaby Lake X ve Skylake X işlemciler tanıtılacak.

Ocak 2017’deki CES’te tanıtılacak yeni Kaby Lake ailesi dışında, üst seviye Kaby Lake X ve Skylake X modelleriyle ilgili dedikodular gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre X modelleri, Ağustos’un sonundaki Gamescom 2017’de tanıtılacak. Skylake X ile birlikte yeni bir üst seviye platformla da tanışmış olacağız.

Yeni platform 2066 pinli Socket R4 ile gelecek ve PCH olarak X299 kullanacak. Yeni yongaseti ilginç yeni özelliklere sahip. Sızan bilgilere göre, 3.0 standardında 24 adet PCI Express hattına, sekiz adet SATA yuvasına ve modern USB bağlantılarına sahip olacak.

Intel’in Ocak ayındaki CES 2017’de ise Core i7-7700K/7700, Core i5-7600K/7600/7500, Core i3-7320/7300/7100, Pentium G4620/4500/4560 ve Celeron G3950/3930 ile birlikte Core i7-7700T gibi düşük güç tüketimli yeni modellerini tanıtması bekleniyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Corsair tarafından piyasaya sürülen MP500 serisi SSD modelleri hayli yüksek hızlara ulaşabiliyorlar.

Corsair tarafından resmen tanıtılan Force Series MP500 serisi SSD modelleri, M.2 NVMe bağlantı portunu kullanacak şekilde tasarlanmışlar. Phison PS5007-E7 NVMe kontrolcüsü kullanan bu SSD modelleri, PCIe Gen3 x4 bağlantı arabirimini kullanıyorlar.

Tüm bu teknik terimlerin anlamı ise, yeni MP500 serisinin hayli hızlı çalıştığı şeklinde özetlenebilir. Corsair bu modellerde 3,000MB/s okuma ve 2,400MB/s yazma hızlarına erişildiğini iddia ediyor. M.2 NVMe SSD’lerin bu konuda genel olarak avantajlı oldukları düşünülürse, bu iddia makul sayılabilir.

Corsair bu seride 3 farklı kapasiteye sahip ürün sunuyor: 120, 240 ve 480 GB. Şirketin ileride daha büyük kapasiteli seçenekleri de piyasaya çıkaracağı umuluyor. MP500 serileri tüm dünyada satışa çıkmış. Modellerin ürün kodları ve yurt dışı fiyatları ise şöyle:

CSSD-F120GBMP500: 110 USD
CSSD-F240GBMP500: 170 USD
CSSD-F480GBMP500: 325 USD
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Yeni Radeon Instinct hızlandırıcılar, kuruluşlara derin öğrenme, çıkarım ve eğitimi için güçlü GPU-tabanlı çözümler sunuyor.

AMD yeni donanım sunumlarının yanı sıra, yüksek-performanslı yapay zekâ uygulamalarına olanak sağlamak amacıyla GPU hızlandırıcılar için ücretsiz, açık-kaynak kodlu bir kütüphane ve bir sonraki makine zekâsı iş yükleri evriminin zeminini hazırlamak için ROCm yazılımı üzerinde optimize edilmiş yeni derin öğrenme çerçevesini de açıkladı.

Ucuz yüksek kapasiteli depolama, sensor-odaklı veri bolluğu ve kullanıcı tarafından geliştirilen içeriklerdeki katlanarak büyüme küresel olarak eksabaytlarca veri oluşturuyor. Yüksek performanslı GPU’lara eşlenen yapay zeka algoritmalarındaki son gelişmeler, veri işleme ve anlamada üstel bir hızlanma sağlıyor ve gerçek zamana yakın öngörüler oluşturmaya fırsat tanıyor. Yapay zekâ açık yazılım ekosistemi için bir tasarım olan Radeon Instinct, çıkarım öngörülerinin ve algoritma eğitiminin hızlandırılmasına yardımcı oluyor.

Radeon Instinct hızlandırıcılar; pasif soğutma, SR-IOV (Tekil Kök G/Ç Sanallaştırma) endüstri standardı ile uyumlu AMD MultiGPU (MxGPU) donanım sanallaştırma teknolojisi ve çoklu-GPU uçtan-uca destek için Büyük Temel Adres Yazmacı (BAR) ile 64-bit PCIe adresleme sunuyor.

Radeon Instinct hızlandırıcılar, geniş bir yapay zekâ uygulama yelpazesine hitap etmek için tasarlandı:

Geniş bir kitle tarafından kabul gören Polaris GPU mimarisine dayalı Radeon Instinct MI6 hızlandırıcı, 150W devre kartı gücü ve 16GB GPU bellekte 5.7 TFLOPS azami FP16 performansı ile iş/saniye/joule için optimize edilmiş pasif soğutmalıbir çıkarım hızlandırıcısıdır.
Yüksek performanslı, enerji-verimli “Fiji” Nano GPU mimarisine dayalı Radeon Instinct MI8 hızlandırıcı, 175W’dan daha düşük devre kartı gücü ve 4GB Geniş Bant Bellekte (HBM) 8.2 TFLOPS azami FP16 performansı ile küçük form faktörüne sahip bir HPC ve çıkarım hızlandırıcısıdır.
Radeon Instinct MI25 hızlandırıcı AMD’nin gelecek nesil yüksek performanslı Vega GPU mimarisini kullanacak olup, derin öğrenme eğitimi için tasarlanmış ve çözüm süresi için optimize edildi.
Radeon Instinct donanımı gücünü çeşitli açık-kaynak kodlu çözümlerinden alıyor:

MIOpen GPU-hızlandırılmış kütüphane: Yüksek performanslı yapay zekâ uygulamalarının çözümüne yardımcı olmak üzere, ücretsiz, açık-kaynaklı MIOpen GPU-hızlandırılmış kütüphanenin evrişim, kuyruklama, aktivasyon fonksiyonları, normalizasyon ve tensör formatı gibi standart rutinler için GPU-ayarlı uygulamalar sağlamak üzere 2017 Q1’de pazara sürülmesi planlanıyor.
ROCm derin öğrenme çerçevesi: ROCm platformu şimdi Caffe, Torch 7 ve TensorFlow* dahil olmak üzere popüler derin öğrenme çerçeveleri için de optimize edilmiş olup, programcıların ROCm’in zengin entegrasyonları aracılığıyla düşük-seviye performans iyileştirme yerine sinir ağlarının eğitimi üzerine odaklanmalarına olanak sağlamaktadır. ROCm, doğrusal cebir ve tensörler için alana-özel derleyicilerin yanı sıra açık derleyiciler ve dil çalışma zamanı ile yapay zeka problem setlerinin gelecek evriminin temeli olarak hizmet vermek üzere tasarlanmıştır.
AMD, yarının yapay zekâ uygulamalarının performansını artırmak için günümüzün PCIe Gen3 standartlarının ötesine geçen bağlantı teknoloji geliştirmelerine de yatırım yapıyor. AMD, x86, OpenPOWER ve ARM AArch64 de dahil olmak üzere geniş ekosistem sunucu CPU mimarileri yelpazesini destekleyen çeşitli açık yüksek-performanslı I/O standartları üzerinde işbirliği gerçekleştiriyor.

AMD, Radeon Instinct için gelecekteki Phi-etkin 25Gbit/s hızlandırıcı ve kutu-seviyesinde bağlantı için araştırmalar yapan CCIX, Gen-Z ve OpenCAPI’nin kurucu üyesidir.

Radeon Instinct ürünlerinin 2017’nin ilk yarısında pazara sürülmesi planlanıyor. Daha fazla bilgi için Radeon.com/Instinct sitesini ziyaret edin.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Nvidia tarafından LinkedIn üzerinde verilen bir iş ilanı, hayli ilginç bilgiler içeriyor.

Nvidia tarafından LinkedIn üzerinde, “pazarlama müdürü” aramak için verilen bir iş ilanı, içerdiği sıra dışı bilgiler nedeniyle hayli ilgi çekti. Bir iş ilanında bulunması çok da normal olmayan türden bilgiler içeren ilanın ne kadar ciddi olduğu tartışılabilir. Ancak ilandaki bilgiler gerçekse, Nvidia “müşteri sadakati” konusuna daha da fazla eğiliyor demektir.

GeForce Experience 3.0 ile birlikte kullanıcıların kayıt olmasının zorunlu hale geldiğini tüm kullanıcılar biliyor. Nvidia’nın buradaki amacı kullanıcı verilerini toplamak ve şirket stratejilerine tepkilerini ölçmek. Ancak bu ilanda adı geçen Club GeForce ile birlikte bunun bir adım daha ileri gideceği anlaşılıyor.

İlandaki bilgilere göre Club GeForce ücretli olacak ve üyelere bedava oyunlardan, özel etkinlik biletlerine dek pek çok avantaj sağlayacak. Bu avantajlardan biri de ekran kartı yükseltme konusunda olacak. Eski GTX 980 Ti kullanıcıları, yeni çıkacak olan GTX 1080 Ti ekran kartlarını öncelikli olarak alma şansı bulacak.

Tabii bu ilan vasıtasıyla Nvidia’nın GTX 1080 Ti üzerinde çalıştığı da ortaya çıkmış oluyor. Bazılarına göre şirket bu yeni kartı CES fuarında tanıtabilir. Ancak bazı uzmanlar şirketin GTX 1080 Ti modelini çıkarmayı erteleyeceği, AMD’nin yeni Vega kartlarına karşı koz olarak bekleteceğini düşünüyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
AMD’nin Vega ailesi grafik yongalarını sadece en üst seviyeyle sınırlı tutmayacağı iddia ediliyor.

AMD bir süre önce Vega ailesi işlemcilerini tanıttığında, bu yeni serinin sadece HBM2 hafızalı üst seviye ekran kartlarında kullanılacağına dair söylentiler çıkmıştı. AMD bu söylentileri açıkça yalanlamadı, ama doğrulamadı da.

Yeni haberler ise şirketin Vega serisi yeni nesil grafik işlemcilerini, sadece üst seviye kartlarda kullanmayacağına işaret ediyor. Ciddi kaynaklardan geldiği iddia edilen bu söylentilere göre, AMD yeni nesil Vega grafik işlemcilerle donatılmış, farklı fiyat segmentlerinde ekran kartları tasarlıyor.

AMD’nin bu iş için GDDR5 hafıza modüllerinden faydalanacağı söyleniyor. HBM2 hafıza modüllerinin performansı kadar fiyatları da henüz yüksek. Ancak GDDR5 ve GDDR5X hafıza modülleri çok daha bol ve ucuza üretiliyor. Nvidia’nın da üst seviye GPU’larla GDDR5X RAM modüllerini birleştiren iyi modelleri var.

Ancak söylentiler AMD’nin GDDR5 mi, yoksa GDDR5X mi kullanacağına açıklama getirmiyor. İki RAM standardı arasında belirgin bir teknoloji ve performans farkı var. AMD’nin özellikle üst ve orta seviyede, fiyat/performans açısından tercih edilebilecek modeller çıkarmaya ihtiyacı olduğu da bir gerçek.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Nvidia'nın ekran kartları için hazırladığı sürücü güncellemesi yayınlandı. Geforce 376.48 Hotfix olarak adlandırılan güncellemenin getirdiği yenilikler



Nvidia Geforce 376.48 Hotfix sürücü güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri içeriyor.





Nvidia Geforce 376.48 yayınlandı

Nvidia Gerforce 376.48 Hotfix sürücü güncellemesi, öncelikle sürücü kaynakları hataları gidermek için yayınlandı. [email protected], Just Cause 3 ve Battlefield 1 gibi önemli içeriklerde meydana gelen hatalar giderildi.
Beta olarak yayınlanan bu güncelleme kullanıcıların insiyatifi doğrultusunda kurulabiliyor. windows 10 ve Windows 8.1 işletim sistemlerinin 64-bit ve 32-bit sürümleri için yayınlanan bu güncelleme ile Just Cause 3 Oyunundaki SLI kaynaklı problemler giderilmiş. Son dönemin gözde oyunlarından Battlefield 1 için ise anlık oyun kapanmaları gibi sıkıntılar çözülmüş.
Nvidia'nın bu hata düzeltme güncellemesinin ardından daha büyük bir güncelleme yayınlayacağı tahmin ediliyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Samsung Kavisli Monitörünü Tanıttı
Oyun oynamayı seven kişiler için Samsung'dan önemli bir ürün. İşte iddialı monitör ile ilgili detaylar
CH711 kavisli Quantum dot olarak tanımlanan yeni monitörü Samsung tarafından resmen tanıtıldı. Samsung yaptığı tanıtımda monitörün özellikleri ve oyunculara yönelik sağladığı avantajlar hakkında bilgiler verirken monitörün iki farklı versiyon ile piyasaya sunulacağı öğrenildi.

İki Versiyonu Satışa Çıkacak

27 inç ve 31.5 inç gibi yüksek ekran boyutları ile piyasaya sunulacak olan monitör böylece oyun oynamayı seven kişilerin oyunlarından maksimum performansı ve desteği almasını sağlayacak. Son dönemlerde özellikle espor olarak adlandırılan yeni oyun sistemleri için farklı ürünler geliştirilirken daha yüksek performans veren bilgisayarlar ve daha büyük bir görüntü sağlayacak ekranlar tercih ediliyor. Bu açıdan önümüzdeki dönemlerde yeni teknolojilerin daha çok bu alana yönelik olması bekleniyor.

Samsung’tan Büyüleyici Ekran!

Samsung geliştirdiği yeni ekran teknolojisi ile kıvrımlı monitörü resmen piyasaya sunarken özellikle 2017 yılının ilk aylarında yapılacak fuarlarda bu monitörün daha detaylı bir şekilde tanıtılması ve ilk defa test edilmesi bekleniyor. Bu bakımdan 2017 yılı itibariyle monitör sektöründe oldukça iddialı bir durumda olan Samsung, sRGB renk skalasını yüzde 125 oranında arttırması ve 3000:1 tipik kontrast oranı sağlaması gibi özellikleri ile ekran teknolojisinde ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösteriyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Xiaomi tarafından üretilen Mi Mouse, Apple’ın Magic Mouse’una benzerliği ile dikkat çekiyor.
Apple tarafından üretilen ve Mac kullanıcı arasında oldukça yaygın olan Magic Mouse, farklı bir fare kullanım deneyimiyle dikkat çekmekteydi. Şimdi ise geçtiğimiz yıllarda piyasaya sağlam giriş yapan ve belki de en geniş teknolojik ürün ağına sahip Xiaomi, Apple bu noktada da rakip olmak için Mi Mouse’u ile piyasaya giriş yaptı.



Tıpkı Apple Magic Mouse gibi küçük bir yapıda olan Xiaomi Mi Mouse, ilk bakışta şıklığı ile dikkat çekiyor. Tuş ve alt tarafında bulunan açılabilir bölüm hariç tamamen alüminyum gövdeye sahip olan Xiaomi Mi Mouse, 12.000DPI’a kadar lazer sensörü ile oldukça hassas bir kullanım vadediyor.



110.2 x 57.2 x 23.6 mm boyutlarına ve sadece 77.5gr ağırlığa sahip olan Mi Mouse, Bluetooth 4.0 ile iletişim kurabilirken, aynı zamanda üzerindeki USB bağlantısı ile yine kablosuz olarak iletişim sağlayabiliyor. Böylece iki cihaza aynı anda bağlanabilir bir yapıda olan Mi Mouse, sadece tek tuşla bir cihazdan diğerine geçiş yapabiliyor.



Uyumluluk olarak Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10 ile tam uyumlu çalışabilen Mi Mouse, aynı zamanda Mac cihazlarla da kullanılabiliyor. Alt tarafında bulunan tuş vasıtasıyla Bluetooth ya da USB bağlantı üzerinden kablosuz iletişim moduna geçebileceğiniz Xiaomi Mi Mouse, hafif, şık ve kullanışlı bir fare arayanlar 299TL’lik fiyata sahip olan Apple Magic Mouse’un yarı fiyatından bile daha uygun olan 119TL’lik Xiaomi Mi Mouse’u buradaki bağlantıdan satın alabilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Bu hafta sizlerle birlikte Razer serisine başladığımızın bilgisini vermiştik dostlar. İlk Razer ürünümüz ise Firefly adı verilen RGB manyağı mousepad oldu. Bir mousepad kullanıcıya en fazla ne verebilir sorusunun en net cevabı diyebileceğimiz Razer Firefly'a yakından göz atıyoruz.

Razer'ın başarılı ve mükemmel oyuncu mousepadi olarak geçen Firefly, sunmuş olduğu özellikleri ile ön plana çıkıyor. Bilirsiniz, Razer'cı olanlar vardır, bir de Razer kullanmayıp "bu ne yani gereksiz" diye yorum yapanlar vardır. Ancak bu Razer serilerini yakından inceledikten sonra gerçekten "Razer yapmış arkadaş" dedirtiyor.

Mousepad'in çok fazla teknik özelliği bulunmuyor. Ancak sert bir yapıda gelmesi ve mouse için kaygan yüzeyde olduğunu belirtmemde fayda var. RGB aydınlatması sayesinde 16.8 milyon renk geçişi uygulanabiliyor. Bunu da Razer Chroma Visualizer uygulaması ile yapıyoruz. Bilgisayarımıza indirmiş olduğumuz uygulama sayesinde nefes alma, chroma renk geçişleri, ultra fire renk geçişleri ve hızlı kalp atışı gibi pek çok modu mevcut.

Hele müzik ve sesler için algılayıcı mükemmel bir özelliği mevcut. Zaten aşağıdaki videoda birazdan göreceksiniz. Arka planda çalan herhangi bir ses ve müziğe karşı duyarlı olarak hareket edebiliyor.

Özel yapım plastikten üretilen ürün, Mikroapne yapıda geliştirilmiş. Örneğin CS GO, LoL veya Dota gibi oyunlarda hızlı hareketler yapmamız gerektiğinden dolayı DPI artışına fazla gerek kalmadan rahatlıkla ilerleyebilmek mümkün. Üst tarafta ne kadar rahat edebiliyorsak, alt tarafı da aynı şekilde koyduğumuz yere yapışabilecek düzeyde. Kaymaz yapıda olduğu için kolay kolay sağa sola hareket edemiyor.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1000x563px.


Ancak şunu da belirtmem lazım; ben normal mousepad kullanmaya alıştığım için Razer Firefly kullanırken biraz zorlandım. Çünkü gerçekten çok hızlı hareket ediyor. Bir de Razer Synapse özelliğinden bahsetmemiz gerek. Az önce yukarıda söylemiş olduğum müzik ritim olayını bu uygulama ile yapabiliyorsunuz. Kişiselleştirilebildiği için bence en cazip kılan yönü burası diye düşünüyorum.

380 gram ağırlığı bulunan Razer Firefly oyuncular için geliştirilmiş. Mousepad'in üzerinde bulunan Razer logosu da yine Visualizer ile cümbüşe dönebiliyor. Şuanda bu ürünün Türkiye satış fiyatı 290 TL'den başlıyor. Razer için normal bir fiyat olsa da, bir mousepad ve normal bir oyuncu için pahalı. Eğer gerçekten bir gamer olmayı düşünmüyorsanız size Firefly gereksiz masraf gibi gelebilir. Ancak seri yapmak isteyenler ve diğer Razer ekipmanlarını toplamak isteyenler için mükemmel bir bileşen.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Logitech G, oyun deneyimini geliştirecek yeni G102 Gaming Mouse’u tanıttı.

Geliştirilmiş gergin tuşlara, yeni optik oyun algılayıcıya ve konforlu tasarıma sahip oyuncu fareleri, kullanım kolaylığı sağlayan Prodigy serisinin yeni ürünü olarak piyasaya sunuldu. Standart ürünlerden 8 kat daha hızlı olan Logitech G102 Prodigy Mouse, saniyede 1.000’den fazla bildirimle iletişim kuruyor.
Böylece fare hareket ettirildiğinde veya tıklandığında, ekrandaki tepki anında gerçekleşiyor. Sol ve sağ tıklamalar için geliştirilmiş gergin tuşları sayesinde, daha az güçle daha hızlı yanıt vererek yüksek performans gösteriyor.

Logitech G102 Prodigy Gaming Mouse, 149 TL tavsiye edilen perakende fiyatıyla satışa sunuluyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
USB Belleğinizi Taşınabilir PC'ye Dönüştürün!

USB belleğinizi yanınızda çok rahat taşıyabileceğiniz bir PC'ye nasıl dönüştürebilirsiniz?



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 770x434px.



Laptop'unuz ne kadar hafif olursa olsun, onu yanınızda taşımak bir noktadan sonra eziyete dönüşebiliyor. İşte bu noktada USB belleğinizde taşıyabildiğiniz uygulamalar devreye giriyor. Taşınabilir uygulamalar, bilgisayardan bilgisayara geçmeyi kolaylaştırdığı kadar, makinelerinizi temiz tutmanıza da yarımcı oluyor.

Taşınabilir Uygulamalar Nasıl Çalışıyor?

Taşınabilir uygulamalar, ayarlarını, yapılandırma dosyalarını ve program dosyalarını USB sürücüsüne kaydediyor, yani tamamen USB sürücüsünde yaşıyor ve PC'nizde hiçbir artık bırakmıyor. Taşınabilir uygulamalarda sistem entegrasyonu ve hız konusunda bazı küçük kayıplara uğruyorsunuz ancak tüm bilişim hayatınızı yanınızda taşıyabiliyor ve PC'lerinizi temiz tutabiliyorsunuz.
Birçok uygulamanın taşınabilir sürümü bulunuyor, ancak büyük ve karmaşık yazılımları taşınabilir olarak kullanmak, pek iyi bir seçenek olmayabilir.

Taşınabilir Uygulama Paketi Hazırlama

İnternette taşınabilir uygulamaları bulabileceğiniz birçok kaynak var. Bunların başında gelen The Portable Freeware Collection, kapsamlı ve iyi bir başlangıç noktası. Benzer şekilde PortableApps.com da USB uygulamalarını bulmak için iyi bir başlangıç noktası.
Örnek olarak Google Chrome'u ele alalım. Chrome'u Portable Apps üzerinden indirip çalıştırdığınızda, kurulumun nereye yapılacağını seçmenizi sağlayan bir ekranla karşılaşacaksınız. Konum olarak USB sürücünüzü seçmeniz gerekiyor, ancak sabit diskinizde dilediğiniz bir klasörü de seçebilirsiniz.



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 800x450px.



Kurulum tamamlandıktan sonra tüm yapmanız gereken, .exe dosyasını çalıştırmak. Böylece taşınabilir uygulamayı çalıştırmış olacaksınız. Taşınabilir Chrome'u PC'nizdeki Chrome'la yan yana çalıştırdığınızda, yer işaretlerinizin ve oturum açma bilgilerinizin hazır olmadığını fark edeceksiniz (en azından oturum açana kadar). Bunun nedeni, USB'ye yüklediğiniz Chrome'un ayrı bir Chrome olması ve yer imlerini, geçmişi USB sürücüye kaydetmesi.

Taşınabilir bir uygulamayı Windows 10'da başlat menüsüne eklemek için, .exe dosyasına sağ tıklayın ve Kısayol Oluştur'a tıklayın. Oluşturulan kısayolu kesin ve %appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs klasörüne giderek yapıştırın.

En İyi Taşınabilir Uygulamalar



Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 770x433px.



Google Chrome'un taşınabilir sürümünden az önce bahsetmiştik. Web tarayıcısı olarak Mozilla Firefox ve Opera'yı da kullanabilirsiniz.

Mesajlaşma için Skype, Telegram ve Pidgin'i kullanabilir, Twitter'ı web tarayıcınızın dışında çalıştırmak istiyorsanız TweetDeck'i deneyebilirsiniz.

Resim düzenleme ihtiyaçlarınız için GIMP'i kullanabilir, ses düzenleme için Audacity'yi, müzik yapmak için LMMS'yi, medyaları açmak için VLC Media Player'ı kullanabilirsiniz. Sıkıştırılmış arşivleri açmak için 7-Zip'ten faydalanabilirsiniz.
USB belleğe Microsoft Office'i yüklemeniz mümkün değil ancak LibreOffice, Scribus ve AbiWord'ü yükleyebilirsiniz. ClamWin ve Eraser ile USB çubuğunuzun güvenliğini sağlayabilir, solitaire, satranç ve 2048 oynayabilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Cooler Master, bugün güç kaynağı serilerinin en yenisi olan MasterWatt Lite serisini tanıttı.

MasterWatt Lite Serisinin basit ve güvenilir olmasını isteyen Cooler Master, tasarımı da buna uygun yapmış. Daha yüksek kararlılık için Active PFC ve PWM teknolojisi özellikleri eklenmiş. Güvenli düşük enerji etkisi için ErP 2013 ve CE derecelendirmeleri sağlanmış.

Yeni serinin teknik özellikleri şu şekilde listeleniyor:

Gelişmiş Devre Tasarımı – Aktif PFC + PWM, çift ileri topoloji ve çift EMI filtresi ile kombine edildiğinde, güç çıkış verimliliğini, sisteminizin performansını ve kararlılığını artırır.

Sessiz ve Dayanıklı Fan – Cooler Master’ın 120mm HDB sıcaklık kontrollü fanı, sürtünme olmaksızın daha sorunsuz çalışabilir, bu da sessiz ve daha dayanıklı hale getirir.

Green Power – Güç kaynağınızın sistem bekleme modunda 0,5W’den daha azını ve 5V bekleme modunda % 45’ten daha düşük aktarım verimi kullandığını garanti eder. ErP 2013 Lot6 ile uyumludur.

Güvenlik Koruması – Dahili Aşırı Sıcaklık Koruması (OTP) ile tam koruma özellikleri (OCP / OVP / UVP / SCP / OPP) elektrik kesintilerinden kaynaklanan hasar riskini en aza indirir.

80 Plus Standard 230V EU Certified – %85 verimlilikle çalışma garantilidir.

Cooler Master MasterWatt Lite 230V serisinde 400W, 500W, 600W ve 700W kapasiteli 4 farklı model bulunuyor. MasterWatt Lite serileri, Ocak 2017’den itibaren yerel perakende satış mağazalarında, 39,99 € / 49,99 € / 59,99 € / 64,99 perakende satış fiyatı ile satışa sunulacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Nvidia, son dönemin önemli yeniliklerinden biri olan VR Teknolojileri için ekran kartları sürücüsünü güncelledi. Nvidia 378.49 sürücü güncellemesi buna ek olarak farklı iyileştirmeler içeriyor.


Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 904x514px.


Nvidia 378.49 sürücü güncellemesi yayınlandı

Nvidia tarafından yayınlanan 378.49 numaralı sürücü güncelleme yazılımı, Resident Evil 7, Canon Exiles ve For Honor kapalı beta sürümleri için performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri içeriyor. Buna ek olarak VR desteğine sahip olan Obduction Oyunu için de önemli hata gidermeleri ve iyileştirmeler bu güncellemede kullanıcılara sunulmuş durumda.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
BenQ, teknik özellikleri ve tasarımı ile dikkat çeken yeni monitörü, BenQ PD2710QC modelini duyurdu.
BenQ PD2710QC özellikleri

27 inç boyutlu BenQ PD2710QC, QHD ekran çözünürlüğü sunuyor. Entegre USB 3.0 Type-C dock birimine sahip olan monitör sRGB renk paletini yüzde 100 oranında karşılayabiliyor. Bu özelliği ile özellikle profesyonel kullanımlara, CAD/CAM ve diğer animasyon yazılımlarını kullananlar için ideal olan monitör, 178 derece görüş açısı ve 60 Hz tazeleme oranına sahip.
1.07 milyar renk desteği sunan monitörün dock birimi ise 61W seviyesine kadar şarj işlemlerini gerçekleştiriyor. HDMI ve DisplayPort girişlerine sahip olan BenQ PD2710QC monitörün satış fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
ASUS, Z170 Serisi yeni anakartlarını tanıttı. Günlük kullanım, eğlence ve oyun için tasarlanan kart, sahip olduğu özellikler sayesinde her türden PC sistemine uyum sağlıyor.

ASUS Z170, özel hız aşırtma mikro işlemcisi TurboV İşlem Birimi (TPU) ve ASUS Pro Clock teknolojisi ile sınırsız hız aşırtma potansiyeli sunuyor. ASUS’a özgü 5 Yönlü Optimizasyon teknolojisi, olağanüstü performans için birden fazla sistem parametresini tek tıkla dinamik olarak optimize ederken, ikinci nesil ASUS T-Topology ise 3733MHz’e varan DDR4 bellek hızı aşırtma imkanı sağlıyor. Dahası, seçili modellerde yer alan gelişmiş DDR3/3L desteği kartlara daha fazla uyumluluk ve esneklik katıyor.
Crystal Sound 3, Intel Ethernet ile LANGuard ve Turbo LAN muhteşem bir oyun deneyimi sunuyor. Kart üzerinde yer alan Tip A ve Tip C USB 3.1 portları ile M.2 desteği ise hızlı veri iletimini mümkün kılıyor. En eksiksiz Z170 deneyimini sunan Z170-Deluxe anakartta ek olarak altı USB 3.1 portu, 3×3 802.11ac Wi-Fi, Hyper M.2 x4 Mini kart ve U.2 Hyper Kit de yer alıyor.
Gelişmiş hız aşırtma teknolojileri
ASUS Pro Clock Teknolojisi, 400MHz’nin üstündeki hızı arttırılmış temel saat frekansları için 6. nesil Intel® işlemcilere yönelik tasarlanan özel bir temel saat (BCLK) üreteci içeriyor. ASUS TurboV İşlem Birimi (TPU) ile birlikte çalışarak voltaj ve temel saat hızı aşırtma kontrollerini geliştiriyor ve performansı 5.2GHz’in üzerine çıkarıyor.
ASUS’a özgü bir diğer teknoloji olan 5 Yönlü Optimizasyon, gerçek zamanlı kullanıma göre sistemin önemli alanlarını dinamik olarak optimize ediyor, üstün işlemci performansı, enerji tasarrufu, kararlı dijital güç, sessiz ve serin fanlar, tercih edilen işlemcilere göre düzenlenmiş ağ ve ses ayarları sunarak oyun ve eğlenceden üretkenliğe kadar tüm kullanım amaçları için ideal bir seçenek sunuyor. En yeni sürümde artık kullanıcıların UEFI veya Windows’ta hızı arttırmak için kullanabilecekleri özel bir su pompası başlığı da yer alıyor.
İkinci nesil ASUS T-Topology, 3733MHz’e kadar DDR4 bellek hızı aşırtma imkanı sunuyor. Özel olarak geliştirilen çizgili yerleşim düzeni, parazit ve gürültüleri azaltarak bellek kararlılığını ve uyumluluğu arttıran doğru zamanlı sinyal aktarımı sağlıyor.

LANGuard koruma ile gecikmesiz ağ performansı ve kristal berraklığında oyun içi sesler
Sağ ve sol ses kanalı devrelerini birbirlerinden ayıran Crystal Sound 3, elektromanyetik parazitlere karşı bir ses kalkanı oluşturuyor. De-pop devre tasarımı ve ön güç düzenleyici, gürültüyü azaltmaya yardımcı olurken, ses amplifikatörü ve birinci sınıf Japon yapımı ses kapasitörleri ise oyunseverleri oyunun içine alan ses performansı sunuyor.
Intel Ethernet ile LANGuard koruma ve Turbo LAN teknolojileri, güvenilir çevrimiçi bağlantı ve daha iyi işlem hacmi için donanım düzeyinde koruma sağlıyor ve gecikmesiz ağ performansı sunuyor. Ayrıca kullanıcıların paket önceliğini özelleştirerek çevrimiçi oyunları kesintisiz oynamalarını da sağlıyor.
Anakart üzerinde yer alan 256 renk LED ışık kaynağı ise kullanıcıların sistemlerini özelleştirmelerini sağlamanın yanı sıra, geçerli CPU sıcaklığını gösterecek veya çalan müziğin ritmine uygun şekilde yanıp sönecek şekilde ayarlanabiliyor.

Geniş bağlantı seçenekleri
Kart üzerinde yer alan Tip A ve Tip C Gen 2 USB 3.1 portları, 10Gbit/s’ye varan veri aktarım hızı sunarken, ASUS’a özgü USB 3.1 Boost teknolojisi bu hızı daha da arttırıyor.
M2. x4 PCI Express 3.0 desteğinin sağladığı 32Gbit/s aktarım hızı ise işletim sistemi veya uygulama sürücüleri için ideal. ASUS Z170 Signature, NVMe M.2 ve PCIe SSD’leri bile destekliyor.
Z170-Deluxe modeli ise ek olarak süper hızlı dahili 3.3 802.11ac Wi-Fi, 2.5 inç NVMe depolama için Hyper Kit U.2 desteği ve ek bir M.2 arabirimi için Hyper M.2 x4 Mini içeriyor. Üstelik kullanıcılar, PCIe RAID desteğinden yararlanarak iki PCIe depolama sürücüsü aracılığıyla RAID 0 dizisi oluşturabiliyorlar.
TEKNİK ÖZELLİKLER
Z170-DELUXE Z170-A Z170-AR Z170-K
CPU Intel® LGA1151 6. Nesil Intel® Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® İşlemciler için Hazır
Yonga seti Intel® Z170 Express Yonga Seti
Bellek 4*DIMM, maks. 64GB, DDR4, 3733(OC) MHz 4*DIMM, maks.64GB DDR4, 3466(OC) MHz 4*DIMM, maks. 64GB DDR4, 3466(OC) MHz 4*DIMM, maks.64GBDDR4, 3466(OC) MHz
PCIe x16 Yuvaları 2*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 2*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 2*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 1*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4)
Çıkış Desteği DP/HDMI 2.0 DP/HDMI/DVI-D/VGA DP/HDMI HDMI/DVI/VGA
Ses Realtek® ALC1150
ile Crystal Sound 3 Realtek® ALC892
ile Crystal Sound 3 Realtek® ALC892
ile Crystal Sound 3 Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri
Gbit LAN 2 (Intel) 1 (Intel) 1 (Intel) 1(Realtek)
SATA Express 1 1 1 1
SATA 8*SATA 6Gb/s 6*SATA 6Gb/s 6*SATA 6Gb/s 6*SATA 6Gb/s
M.2 2 (PCIe 3.0 x4;
1 adet Hyper M.2 x4 Mini kart)22110’a kadar 1 (PCIe 3.0 x4)22110’a kadar 1 (PCIe 3.0 x4)22110’a kadar 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar
Wi-Fi 3×3 çift bant Wi-Fi 802.11
a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz) – – –
USB 5*USB 3.1 Tip A
1*USB 3.1 Tip C
5*USB 3.0 portu 1*USB 3.1 Tip A
1*USB 3.1 Tip C
6*USB 3.0 portu 1*USB 3.1 Tip A
1*USB 3.1 Tip C
6*USB 3.0 portu 2*USB 3.1 Tip A5*USB 3.0 portu (1*Tip C)
U.2 Desteği Pakete dahil Hyper Kit ile Hyper Kit ile uyumludur (Ayrı satılır)
PCIe RAID V V V Y


Z170-P Z170-P D3 Z170M-PLUS Z170M-E D3
CPU Intel® LGA1151 6. Nesil Intel® Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® İşlemciler için Hazır
Yonga seti Intel® Z170 Express Yonga Seti
Bellek 4*DIMM, maks.64GBDDR4, 3466(OC) MHz 4*DIMM, maks. 64GBDDR3, 3100(OC) MHz 4*DIMM, maks. 64GB DDR4, 3466(OC) MHz 4*DIMM, maks. 64GBDDR3, 3100(OC) MHz
PCIe x16 Yuvaları 1*PCIe 3.0/2.0 x161*PCIe 3.0 x16(@x4) 1*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 1*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 1*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4)
Çıkış Desteği HDMI/DVI HDMI/DVI HDMI/DVI/VGA HDMI/DVI/VGA
Ses Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri
Gbit LAN 1(Realtek) 1(Realtek) 1 (Intel) 1(Realtek)
SATA Express – – 1 –
SATA 4*SATA 6Gb/s 4*SATA 6Gb/s 6*SATA 6Gb/s 4*SATA 6Gb/s
M.2 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar
Wi-Fi – – – –
USB 7*USB 3.0 portu(1*Tip C) 8*USB 3.0 portu 7*USB 3.0 portu(1*Tip C) 8*USB 3.0 portu
U.2 Desteği Hyper Kit ile uyumludur (Ayrı satılır)
PCIe RAID N N N

--------------------

MSI Z170 GAMING anakartlar 3 seride geliyor, her ihtiyaca yönelik çözümler sunuyor.

MSI tarafından hazırlanan yeni nesil Z170 GAMING anakartlar, farklı ihtiyaçları olan oyuncular için üç farklı seri halinde tasarlanmışlar.


İleri seviyede, rekabetçi oyuncular için sınıfının en iyi GAMING anakartları olan Enthusiast GAMING serisi;
Benzersiz RGB LED ışıkları ile özelleştirilebilir tasarım ve baş döndürücü performans sunan Performance GAMING serisi;
Hem online, hem de offline oyunlarda sınırsız bir oyun keyfi sunan Arsenal GAMING serisi.


Her seride GAMING LAN, Audio Boost, USB 3.1 gibi hız, ses ve kararlılığı optimize eden, oyunculara yönelik birçok GAMING özelliği bulunuyor. Tüm MSI Z170 GAMING anakartlar, izole bellek devresi ve optimize edilmiş hatlar ile DDR4 Boost teknolojisine sahip. Bu tasarım, bellek sinyallerinin diğer bileşenlerden gelen sinyallerden etkilenmeden saf olarak iletilmesini ve en iyi performans ve kararlılığı sunmasını sağlıyor.

MSI Z170 Enthusiast GAMING serisi

Yeni MSI Enthusiast GAMING serisi anakartlar, oyunculara en iyi oyun deneyimi sunabilmek için tasarlandı. Uzman seviyesi hızaşırtma ve oyun için üretilen Z170A XPOWER GAMING TITANIUM modelinden profesyonel oyun için tasarlanan Z170A GAMING M9 ACK modeline, en popüler oyunları rahatlıkla oynayan Z170A GAMING M7 ve M5 modellerine kadar MSI Z170 Enthusiast GAMING serisi anakartların ortak özellikleri şöyle:


Audio Boost 3 ve Nahimic Audio Enhancer ile en kapsayıcı ve saf ses deneyimi
Twin Turbo M.2 ile 64Gb/sn’ye kadar ulaşan baş döndürücü depolama hızları
Saat frekanslarını arttırmak için Game Boost düğmesini çevirmek yeterli.
Kendi özel tuşlarınızı yaratarak Gaming Hotkey ile PC’nizi açabilir, oyunları tek bir tuşla başlatabilirsiniz.
Güçlendirilmiş Steel Armor PCI-e konnektörleri ile en ağır ekran kartlarını bile taşıyabilecek tasarım.



MSI Z170 Performance GAMING serisi

Hem çarpıcı bir oyun deneyimi, hem de benzersiz bir görüntü için tasarlanan MSI Z170 Performance GAMING serisi, size övünmek için birçok sebep sunuyor. MSI Z170A GAMING PRO, son derece özelleştirilebilir bir platform. Mystic Light ile özgün stilinizi gözler önüne sererken, aynı anda birçok oyun özelliğini de emrinize sunuyor. Şık siyah-beyaz renk tasarımı ile MSI Z170A KRAIT GAMING en iyi oyun deneyimini, özgün bir tasarımla birleştiriyor.
MSI Z170 Performance GAMING serisi anakartların ortak özellikleri şöyle:


Mystic Light ile kendi renk şemanızı oluşturun, PC’niz her zaman yepyeni görünsün.
Oyunlarınızı Turbo M.2 ile 32Gb/sn’ye kadar hızla yükleyin.
Audio Boost 3 ile kristal berraklığında bir ses kalitesi .
Mouse Master yazılımı ile farenizin DPI ve hassasiyet ayarlarını bir saniyede değiştirin.
Kendi özel tuşlarınızı yaratarak Gaming Hotkey ile PC’nizi açın, oyunları tek bir tuşla başlatın.
Güçlendirilmiş Steel Armor PCI-e konnektörleri ile en ağır ekran kartlarını bile taşımaya hazır.
Intel tarafından güçlendirilen süper hızlı MSI GAMING LAN ile oyunlara hükmedin.



MSI Z170 Arsenal GAMING serisi

MSI Z170 Arsenal GAMING serisi, yaşamsal değerde birçok oyun özelliği ile durmak bilmeyen oyun tutkunları için üretildi. MSI GAMING LAN ile rakiplerinizden her zaman bir adım önde olun; Audio Boost ile tertemiz bir ses deneyimi yaşayın; Ambient Light ile kendi oyun ortamınızı belirleyin. Z170A TOMAHAWK modeli, üstün grafik detayları için Crossfire desteği ile gelen bir ATX anakart. Sıradan USB3.0 arayüzüne göre 2 kat daha hızlı USB3.1 Gen2 konnektörleri, Turbo M.2 ile son derece hızlı yükleme süreleri sunuyor. Daha ufak ve sessiz oyun sistemleri için özel olarak üretilmiş mATX boyutlu MSI Z170M MORTAR ise geleneksel oyun tutkunlarına eksiksiz bir oyun deneyimi yaşatacak tüm özelliklere sahip.
MSI Z170 Arsenal GAMING serisinde öne çıkan özellikler şöyle:


Ambient Light ile ortamınızı ruh halinize göre değiştirin ya da tamamen karanlıkta oynayın.
GAMING LAN ile rakiplerinizden bir adım önde olun, oyun trafiğinize öncelik tanıyın.
Audio Boost ile hatasız bir ses deneyiminin keyfini tadın.
Mouse Master yazılımı ile farenizin DPI ve hassasiyet ayarlarını bir saniyede değiştirin.
Kendi özel tuşlarınızı yaratarak Gaming Hotkey ile PC’nizi açın, oyunları tek bir tuşla başlatın.
Güçlendirilmiş VGA Armor PCI-e konnektörleri ile en ağır ekran kartlarını bile taşımaya hazır.

--------------------

MSI üretimi olan B150M Gaming Pro, M-ATX yapısında olmasıyla dikkat çekiyor.


MSI, anakart ürünlerine bugün bir yenisini eklediğini açıkladı. B150 Gaming Pro, LGA1151 soket yapısındaki Intel'in 6. Nesil Intel Core işlemcileriyle uyumlu çalışacak.
Küçük ve kompakt yapıda bir bilgisayar oluşturmak isteyen oyuncular için üretilmiş olan Micro-ATX boyutundaki anakart, performansın yanında birçok özelliği de beraberinde getiriyor.

Anakartta bulunan DDR4 Boost teknolojisi, dayanıklılık ve performansı arttırmayı hedeflerken, Audio Boost da oyuncuların vazgeçilmesi olan ses konusunda en iyisini yapmayı vadediyor.

Gaming LAN da internetinizi doğru ve efektif kullanmanızı sağlayarak Online oyunlarda herhangi bir sorun ile karşılaşmamanızı önlüyor.

--------------------

AMD'nin yeni işlemcileri A10-7890K ve Athlon X4 880K resmi olarak lanse edildi. Yeni işlemcilerin tüm özellikleri

Bu yıl hatırlarsanız AMD tarafında A10 7860K ve A6-7470Kmodellerinin yanı sıra Athlon serisinde X4 845 işlemcisinin tanıtıldığına şahit olmuştuk.
Bugün ise şirket geliştirilmiş frekansı ile A10-7890K APU işlemcisiyle birlikte entegre GPU'dan mahrum Athlon X4 880K işlemcisini resmi olarak lanse etti.
A10 7860K ve A6-7470K Özellikleri

İlk olarak AMD A10-7890K modelinden başlayacak olursak 4.1 GHz saat hızında çalışan işlemci, turbo ile 4.3 GHz'e çıkabiliyor. İşlemci tarafında 4 çekirdek, grafik tarafnda 8 çekirdek sunan işlemcinin 866 MHz GPUfrekansına sahip olduğunu da belirtelim. Ayrıca bu işlemci AMD'nin 125W yeni Wraith soğutucusu ile beraber geliyor.



Athlon X4 880K ise benzer özellikler sunmasına karşın frekans tarafında100 MHz daha düşük saat hızına sahip. Ayrıca işlemcide dahili GPU olmaması da önemli bir ayrım. Hem A10-7870K hem de X4 880K şirketin125W "neredeyse sessiz" yeni termal çözümünü kullanıyor. Diğer A10 veX4-800 serisi üyeler ise yeni 95W termal çözümünü kullanacak.
A10 7860K ile A6-7470K'nın Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Bugünden itibaren satışına başlanacak işlemcilerin modellerine göre fiyatları ise şu şekilde:
AMD FX™ 8370 Wraith - $199.99
AMD FX™ 8370 - $189.99
AMD A10-7890K – $164.99
AMD A10-7870K – $139.99
AMD A10-7860K - $117.99
AMD A8-7670K - $105.99
AMD A8-7650K - $95.99
AMD Athlon™ A10 7860K ve A6-7470K – $94.99
AMD Athlon™ X4 870K - $89.99 USD
AMD Athlon™ X4 860K - $79.99 USD
AMD Athlon™ X4 845 - $69.99 USD

--------------------

MSI, en gelişmiş GAMING anakartı olan X99A GODLIKE GAMING CARBON modelinin satışa çıktığını duyurdu.

CARBON anakartlar simsiyah renk düzenine ek olarak daha da geliştirilen ve akıllı telefon üzerinden de kontrol edilebilen Mystic Light RGB LED ışıkları ile PC’nizi diğerlerinden ayıracak bir şıklık ve zenginlik sunuyor. Karbon-fiber malzemenin hafifliği, yeni GODLIKE CARBON anakartların getirdiği üstün performansı temsil ediyor. Yeni X99A GODLIKE GAMING anakart gelecek nesil Intel “Broadwell-E(P)” işlemcilere de hazır.
Oyun özelliklerine ek olarak, X99A GODLIKE GAMING anakart dünyanın en iyi hızaşırtma listelerinde üst sırayı aldı. MSI’ın hızaşırtma anakartlarının zengin geçmişine sahip olan ve patentli Turbo Socket tasarımını barındıran X99A GODLIKE GAMING CARBON Edition, Intel extreme işlemcilerde daha iyi hızaşırtma yapabilmek için fazladan pin (toplam 2036 adet) kullanarak sınırları ortadan kaldırıyor.
MSI X99A GODLIKE GAMING anakart hakkında daha fazla bilgi almak için resmi web sayfasını buradaki bağlantıdan ziyaret edebilirsiniz.

--------------------

ASUS, Yeni X99 serisi anakartları ile birlikte oyunculara hitap eden ROG Strix anakartlarını duyurdu. ASUS X99-Deluxe II, X99-A II ve X99-E ve ROG Strix X99'un detayları


ASUS, X99 anakartlarının 4 yeni model ile birlikte güncelledi. ASUS X99-E, X99-A II, X99-Deluxe II ve ROG Strix X99 Gaming anakartları resmi olarak lanse edildi.
İlk olarak tüm yeni X99 kartlarının ayarlanabilir RGB LED aydınlatma, metal ile kuvvetlendirilmiş PCIe slotları ve gelişmiş fan kontrol ayarlarıyla üst düzey özellikler sunduğunu belirtelim.
Yeni kartlar otomatik olarak bağlanan fanın üç veya dört pinli olduğunu anlayabiliyor. Ayrıca overclock yapmak isteyen kullanıcılara sunulan ekstra özellikler de bulunuyor.
Tüm kartlar sekiz adet DDR4 DIMM slotu, M.2 slotu ve yeni nesil depolama için Sata Express portlarıyla üst segmente hitap ediyor.
X-99E Özellikleri

Yeni X99 ailesi içinde 219 dolar fiyatıyla en bütçe dostu model olan X-99E, 8 adet 3200 MT/s'ye kadar destek veren DDR4 slotuna ve 3 adet PCIe 3.0x16 slotuna sahip.

Bir adet Gigabit Ethernet portuyla gelen kart, Type-C formatında USB 3.1 desteği sunuyor. Ayrıca kartın üzerinde Crystal Sound 3 ses kontrolcüsü bulunmakta.
X99-A II Özelikleri

Temelde X99-A özelliklerini sunan ancak daha fazlasını da bünyesinde barındıran X99-A II, RGB LED kontrolcüsüne sahip. A U.2 bağlantısı ile daha esnek bir depolama seçeneği sunan kartın fiyatı ise 249 dolar.

X99-Deluxe II Özellikleri

X99-Deluxe modelinin yenilenmiş ve geliştirilmiş versiyonu olan X99-Deluxe II, 5 adet PCIe x16 slotuna sahip. Ayrıca kartın üzerinde iki adet Intel NIC, üç adet USB 3.1 Type-A portu, 802.11ac WiFi ve Bluetooth bağlantı seçeneklerin yer alıyor.

Asus' ThunderboltEX 3 kartı ile birlikte gelen Deluxe II, USB Power Delivery özelliğini destekliyor.
ROG Strix X99 Gaming Özellikleri

Listenin son sırasında ise adından da anlayabileceğiniz gibi oyunculara hitap eden ROG ailesinden Strix X99 Gaming var.
X99-A II'nin özelliklerini taşıyan kartın dış yüzeyinde ROG zırhı ile kaplanmış durumda. Diğer kartlar sade bir görünüme sahipken bu kart oyunculara özel olduğu gibi kırmızı siyah renkleri ve ROG teması ile dikkat çekiyor.

Strix X99 Gaming anakartın fiyatı ise 339 dolar

--------------------

Gigabyte G1.Sniper B7 Anakart İle Nokta Atışı Performans



Yeni nesil platformlar ve bilgisayar toplayan kullanıcılar son zamanda Gigabyte G1.Sniper B7 anakartını tercih etmeye başladılar. Tatminkar performansı ve overclockkabiliyeti ile ön plana çıkıyor. Bizde bu anakarta yakından bir göz atıyoruz.

G1.Sniper B7 Neler Sunuyor ?

Gigabyte oyunculara hitap eden özellikleri bir araya getirerek yeni G1.Sniper B7 anakartını tanıtmıştı. Intel'in altıncı nesil Socket 1151 işlemcilerine yer vererek toplanacak bilgisayarlar için ideal bir seçim diyebilirim.

Intel'in B150 Express yonga seti bulunan anakartta, oyuncuların hoşuna gidecek yeşil ve siyah renkler ile kombin yapılmış. Şahsi görüşümü belirtecek olursam; kırmızı veya mavi renk kullanılsa daha can alıcı olabilirdi diye düşünüyorum. Renk konusunda aynı uyum DDR4 bellek yuvalarında da sürdürmüş.




Bellekler için desteklenen en yüksek değer ise 64 GB ile sınırlandırılmış. Yani bu anakarta bütçeniz varsa 64 GB'a kadar yükseltme yapabiliyorsunuz. Modüllerin hızı ise 2133 MHz olarak belirlenmiş. Ancak overclock manyağıysanız eğer bu değerleri yükseltebilmeniz mümkün tabii ki.




İlk Defa Overclock Atanlar Unutulmamış

Anakartta sunulan UEFI destekli BIOS veya uzun süredir pratik olarak kullanılan EasyTuneuygulaması kullanıcılara overclock için bayağı yardımcı oluyor. Eğer daha önceden hiçOverclock atmadıysanız, bu rehber sayesinde desteğe ihtiyaç duymadan OC işlemini tamamlayabilirsiniz.

Anakart üzerinde yer alan iki adet PCI Express x16 yuvası yer aldığı gibi, ilk yuva x16 hıza, ikinci yuva ise x4 hızına sahip. Ayrıca AMD'nin 2-Way CrossFire teknolojisi tercih edilmiş. Bu teknoloji ile birlikte isterseniz çift grafik kartlı sistem kurabilirsiniz.




Ses Yongası Ateş Ediyor

Gigabyte G1.Sniper B7 anakart, ses teknolojileri açısından da geliştirilmiş. Oyuncuların beklentilerini karşılayabilmek için 115 dB ses çıkışına sahip ve sekiz kanal destekli Realtek ALC1150 ses yongası bulunuyor.

Eğer işi daha ileriye taşımak istiyorsanız, anakart üzerinde yer alan OP-AMP ve ses gücünü ayarlamaya imkan sağlayan bir anahtar sizleri karşılayacak. Böylece standartlara göre %2,5 ile %6 arasında daha güçlü ses elde edebiliyorsunuz.




Gelelim Yuvalara

Anakartın üzerinde yeni nesil genişleme yuvalarından birisi olan M.2 SATA 3'ün 6 Gbps'lik bant genişliğini taşıyan ve 32 Gbps'ye kadar çıkabilen arabirimler bulunuyor. İşlemci yuvasının hemen altında ise konumlandırılmış durumda.

Ayrıca SATA girişlerinde SATA 3 yerine SATA Express sunulmuş. Böylece bant genişliği yine 16 Gbps gibi üstün değerlere kolayca çıkabiliyor. Oyuncular isterse SSD bazlı RAID sistemler için çok daha uygun bir platform elde edebiliyor. Kısacası sınıfının en iyi anakartlarından birisi diyebilirim.


Fiyat

Gigabyte'ın yeni nesil oyuncu anakartı olan G1.Sniper B7 modeli şuanda piyasada 400 TL'den başlayan fiyatlar ile teknoloji marketlerde ve e-ticaret sitelerinde satılıyor.

Teknik Özellikler



Gigabyte G1.Sniper B7





Üretici Firma
Gigabyte




Çıkış Tarihi
Mart 2016




Bellek Frekansı
2133 MHz




Chipset
Intel B150




İşlemci Tipi
Intel Tabanlı




Soket Tipi
1151 Pin




Grafik Birimi
PCI Express 3.0




Dahili Ekran Kartı
Mevcut




İşletim Sistemi Desteği
Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10




Uyumlu Kasa Tipi
Midi Tower (ATX)




Uyumlu RAM Tipi
DDR4




Maksimum RAM Kapasitesi
64 GB




M.2 Slotu
1 Adet




Piyasa Satış Fiyatı
400 TL +

--------------------

Intel’in yeni devrimsel hafıza teknolojisi Optane, SSD ve RAM’lerin geleceği olarak görülüyor. Peki hangi işlemci ve anakartlar bu teknolojiyi destekleyecek?

Intel’in, yeni nesil Optane hafızalar için testlere başladığını dün bildirmiştik. Intel’in yakın gelecekte piyasaya süreceği SSD’lerde ve 2018 yılında piyasaya süreceği RAM’lerde kullanılacak olan bu yeni teknoloji, özellikle depolama alanından ödün vermeden daha fazla performans vadetmesi ile dikkat çekiyor.
Intel’in iddiasına göre standart bir HDD, bir M.2 Optane bellek modülü ile birlikte bir SSD’ye yakın performans sergileyebilecek. Uyumlu bir Intel işlemci ve anakart ile birlikte Optane bellekler, daha kısa boot süreleri, daha hızlı uygulamalar ve daha hassas gezinti sunmaya hazırlanıyor.
Elbette buradaki kilit kelimemiz uyumlu zira Optane’in tüm potansiyelini kullanabilmek için sisteminizin Optane memory ready olması gerekiyor.
Intel’in resmi olarak yayınladığı belgelere göre bir sistemin Optane memory ready olabilmesi için 7. nesil bir Intel işlemciye, Intel 200 serisi bir anakarta, PCH Remapped PCIe kontrolcüsü üzerinde M.2 tipi 2280-S1-B-M veya 2242-S1-B-M konektörlere, NVMe Spec 1.1 destekli B-M anahtarlarına sahip x2 ve x4 yollara ve son olarak Intel Rapid Storage Technology (RST) 15.5 destekli bir BIOS’a ihtiyacı var.
Bunların dışında Intel, Optane teknolojisini destekleyen işlemci ve anakartların tam listesini de paylaştı.
İşlemci Ailesi Desteklenen İşlemciler Desteklenen Anakartlar
7. Nesil Intel Core i7 Intel Core i7-7700
Intel Core i7-7700K
Intel Core i7-7700T Intel Z270
Intel Q270
Intel H270
Intel Q250
Intel B250
7. Nesil Intel Core i5 Intel Core i5-7400
Intel Core i5-7400T
Intel Core i5-7500
Intel Core i5-7500T
Intel Core i5-7600
Intel Core i5-7600K
Intel Core i5-7600T Intel Z270
Intel Q270
Intel H270
Intel Q250
Intel B250
7. Nesil Intel Core i3 Intel Core i3-7101E
Intel Core i3-7101TE
Intel Core i3-7100
Intel Core i3-7100T
Intel Core i3-7300
Intel Core i3-7300T
Intel Core i3-7320
Intel Core i3-7350K
D Intel Z270
Intel Q270
Intel H270
Intel Q250
Intel B250
Intel C236
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Asus GeForce GTX 1070 Expedition ekran kartı tanıtıldı. Asus'un referans tasarımdan bağımsız olarak ürettiği ekran kartı standart 1070 modellerinden farklı özelliklere sahip.





Asus GeForce GTX 1070 Expedition özellikleri

Asus'un CES 2017'de duyurduğu GTX 1050 Ti Expedition modelinden sonra şimdi de GTX 1070 Expedition ekran kartı duyuruldu. Expedition serisi ekran kartlar, ultra dayanıklı olmak üzere tasarlanıyor. Normal ekran kartlarından daha fazla ve yoğun testler yapılan bu seride, 144 saatlik stres testi, 2 saatlik aralıksız baştan başlatma testi (reboot test), ve 15 saatlik 3DMark stres testi yapılıyor.


Asus GTX 1070 Expedition ekran kartı, fabrika çıkışı overclock yapılmış olarak geliyor. 1607 MHz çekirdek ve 1797 MHz GPU boost hızları ile gelen ekran kartı, referans modellerdeki 1506 / 1683 MHz hızlarına göre hız aşırtma ile dikkat çekiyor.

Bellek tarafında ise 8.0 GHz hızda çalışan GDDR5 bellekler karşımıza çıkıyor. Ekran kartının güç gereksinimi ise 8-pin yapıdaki PCI-e girişinden sağlanıyor. Giriş portlarında ise birer adet DisplayPort, HDMI ve DVI bağlantı portları karşımıza çıkmakta.
Tasarım noktasında ise uzun süreli kullanımlar için güçlendirilen ekran kartının çift fanlı yapısı ile dikkat çektiği ortada. Buna ek olarak, 8 mm kalınlığındaki nikel kaplama bakır ısı boruları da kartın daha serin çalışmasını sağlıyor.
Özellikle fiziksel yapısı ile dikkat çeken Asus GTX 1070 Expedition ekran kartının piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz netlik kazanmadı.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
GeForce GTX 1080, GTX 1070 grafik kartı, masaüstü veya dizüstü bilgisayar alan herkes For Honor veya Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands’ine ücretsiz sahip olabilecek.

Ubisoft tarafından yayınlanacak olan For Honor hızlı tempolu tek oyunculu ve çoklu-oyunculu bir aksiyon oyunu. Bu oyunda Şövalyeler, Samuraylar ve Vikingler kıyasıya çekişmeli bir savaşta çatışıyor. Kimse bu kıyasıya savaşta yavaş grafikler yüzünden maçı kaybetmek istemeyeceğinden, pürüzsüz bir 60 FPS performans istenecektir.
Ubisoft tarafından çıkarılacak Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands ise büyük, açık bir dünyada, askeri nişancı olarak ister tek kişi, ister dört oyuncu beraber oynanabiliyor. Santa Blanca karteline karşı vereceğiniz savaşta silahlarınızı ve kıyafetlerinizi isteğinize göre özelleştirip, tam anlamıyla özgürlüğün ve grafik performansın keyfini çıkarın.
NVIDIA bu yeni bundle kampanyası ile beraber, GeForce Experience aracılığıyla yeni bir kod kullanma yöntemine geçiyor . Böylece artık oyuncuların kayıt web siteleriyle boğuşması gerekmeyecek. GeForce Experience aracılığıyla kodlarınızı girebilir ve tercih ettiğiniz oyunun otomatik olarak Uplay hesabınıza eklenmesini sağlayabilirsiniz.
For Honor 14 Şubat’ta, Ghost Recon Widlands ise 7 Mart’ta oyun severlerle buluşacak
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Bilgisayarınızın depolama birimi Hard Disk (HDD) ise belli aralıklarla Disk Birleştirme yapmanız gerekiyor. Eğer bir Solid state disk (SSD) sahibiyseniz bu işlem sizin bir işinize yaramayacaktır. Çünkü SSD’lerde plakalar ve mekanik parçalar bulunmuyor.

Birleştirme (defragging) işlemi sabit diskinizde dağılan dosyaların yerleşiminin düzenlenmesini ve Windows’un aradığı veriye daha hızlı şekilde ulaşabilmesini sağlıyor, bu işlem bilgisayarınızın hızlanması açısından önemli. Boot defrag işlemi ise defrag yani birleştirmenin süper şarjlı bir hali, işlemleri diğer işlemler başlamadan önce yürütüyor. (Windows da dahil) ve normalde Windows’un kilitlediği dosyaların da birleştirmeye dahil olmasını sağlıyor.

Bazı ücretsiz birleştirme programları, açık kaynak kodlu UltraDefrag (http://ultradefrag.sourceforge.net/e....html?download) aracı gibi, boot defrag seçeneğine sahip. Kayıt Defteri ile uğraşmak istemiyorsanız bu yazılımın çeşitli seçenekler içeren çok iyi bir yazılım olduğunu belirtelim.

Bu noktada elbette herhangi biryazılım yüklemeden, yani Kayıt Defteri içerisinde boot defrag işlemini nasıl ayarlayabileceğinize değineceğiz.
“MACHINE” ana anahtarından “Software\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction” yolunu izleyin. Bilgisayarınız birleştirme işlemini destekliyorsa sağ kısımda “Enable” öğesini göreceksiniz. Bu seçenek “y” ile ayarlanmışsa bilgisayarınız açılışta birleştirme işlemini zaten yapıyor demektir. Burada “n” görüyorsanız “Enable” a çift tıklayın ve “Değer verisi”ni “y” yapın. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda boot defrag devreye girecektir. Bilgisayarınızda uzun bir süredir bu işlem yürütülmüyorsa birleştirme birkaç saat sürebilir, bu nedenle Kayıt Defteri düzenlemesi ile yeniden başlatmayı gece sonunda yapmak isteyebilirsiniz.
Boot defrag işleminin otomatik gerçekleştirilmesi bilgisayarınızın performansını artırıyor ancak bu size açılışta zaman kaybı olarak geri dönüyorsa bu özelliğin sürekli aktif olmasını istemeyeceksiniz.

“BootDptimizeFunction” anahtarındaki “Enable” değerini değiştirerek özelliği aktifleştirip devre dışı bırakabilirsiniz. “Enable” değerine ulaşmanın zaman alacağını düşünüyorsanız “BootDptimizeFunction” anahtarını Kayıt Defteri favorilerinize dahil etmenizde fayda var. Bunun için anahtara tıklayın, üstte yer alan “Sık Kullanılanlar” menüsünü görüntüleyin ve “Sık Kullanılanlara Ekle” seçeneğini kullanın.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Palit GTX 1050Ti KalmX ekran kartı, GTX 1050Ti serisinde pasif soğutma sistemine sahip ilk model olarak tanıtıldı. Ekran kartı üreticilerinin yeni nesil Nvidia ekran kartlarına yatırımları sürüyor.





Palit GTX 1050Ti KalmX özellikleri

Ekran kartı üreticilerinden Palit, Nvidia 1000 serisi ekran kartı üretimine devam ediyor. Kısa bir süre önce GTX 1080 Dual OC modelini tanıtan Palit, şimdi de GTX 1050Ti serisine dikkat çeken bir model hazırladı. Palit GeForce GTX 1050Ti KalmX olarak adlandırılan ekran kartı, pasif soğutma sistemi ile dikkat çekiyor.
Pasif soğutma sistemi ile 0 db seviyesine kadar sessizlik sunacak olan ekran kartı, standart bir GTX 1050Ti ile aynı özellikleri sunuyor. KalmX modelinin en büyük farklı ise küçük yapısına ek olarak, pasif soğutma kullandığı için harici güç beslemesine ihtiyaç duymuyor oluşu.
Bu sayede, GTX 1050Ti KalmX modelini her tip bilgisayarda kullanabilirsiniz. Duyurusu yapılan ekran kartının piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı hakkında açıklanan bir bilgi yok.

--------------------

Logitech Brio web kamerası, sıra dışı özellikleri ile tanıtıldı. Özellikle oyun yayıncılarının dikkatini çekecek olan web kamerası özellikleri ile göz dolduruyor.
Logitech Brio web kamerası özellikleri

Logitech Brio web kamerası, standart web kameralarının aksine son derece yenilikçi özelliklere sahip. Bunlardan ilki çözünürlük kısmında karşımıza çıkıyor. Logitech Brio, 4K çözünürlükte video kayıt yeteneğine sahip. 4K çözünürlükte 30 FPS hızında video kaydedebilen kamera, 1080p çözünürlükte 60 FPS ve 30 FPS video kaydı yapabiliyor.
4K noktasında dikkat çeken bir detay ise 4K videolar MJPEG formatında kayıt altına alınması. Bu durum ise YouTube gibi video kanallarında 4K video stream işlevini zora sokuyor. Kameranın bu çözünürlükteki kullanıma ise video kaydı şeklinde gerçekleştirilebiliyor.
Logitech Brio web kamerasında yer alan RightLight Teknolojisi ise HDR algoritmasını kullanarak, kayıtların çok daha kaliteli yapılmasını sağlıyor.





Logitech Brio kamerası FOV yani görüntüleme alanı konusunda da oldukça başarılı. 90 derece görüş açısı desteği ile normal web kameralarına kıyasla daha geniş bir kadrajı kapsayan videolar çekilebilecek. Buna ek olarak kameranın 4K sensörü sayesinde yapılan 5x optik yakınlaştırma sırasında neredeyse kayıpsız bir yakınlaştırma yapılabiliyor.
Logitech'in yeni web kamerası, özel bir ışık sensörüne sahip. Derinlik ölçümü yapabilen kamera, kızılötesi bir ışık ile alan derinliği ölçebiliyor.
Logitech'in sunduğu özelliklerle dikkat çeken web kamerası Brio'nun satış fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi hakkında açıklanan bir bilgi yok.
 
Üst