Son günlerde tartışma konusu olan kredi kartıyla cep telefonuna taksit yasağının kaldırılması ile ilgili net karar nihayet açıklandı.
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün sizlere telefona taksit yasağının kaldırılacağı ile ilgili gelişmeyi iletmiştik ancak ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın telefona taksit gelmeyeceğini söylediği açıklaması tekrar kafaları karıştırmıştı.
Konunun ne olacağı bilinmezken nihayet Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin açıklamasıyla birlikte konu netleşti. Tüfenkçi'nin belirttiğine göre cep telefonuna kredi kartıyla taksit yasağı kaldırılıyor ancak bu karar sadece yerli üretim telefonlar için geçerli.
Cari açığın büyümemesi adına böyle bir karar alındığı belirtilen açıklamada tüketicilerin yerli üretim akıllı telefonları 12 ay taksitle alabileceği söyleniyor. Ancak LG, Sony, Apple ve Samsung gibi şirketlerin ürünleri kredi kartına taksitle alınamayacak.
Yerli üretim yapan markalar hangileri?
Açıkçası yerli üretim konusunda durup düşünmek gerekiyor çünkü ülkemizde şu anda sadece Vestel tamamen olmasa da akıllı telefonların belli bir kısmını üretebiliyor. Diğer Türk markaları ise yabancı üreticilerin cihazlarının logosunu değiştirerek satışa sunuyor, bu bağlamda taksit imkanının hangi markaları kapsayacağı henüz belirsiz.