Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Telefon Bataryası Garanti Kapsamında Mı?

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
1501747257_batarya-garantili-mi.jpg

Batarya garanti kapsamına girer mi?
Günümüzde her yaştan insanın elinde olan akıllı telefonlar, sürekli kullanılması sebebiyle bazı sorunlara sebep olabilmektedir. Hem insan sağlığına hem de telefona zararı olan sürekli telefonla uğraşmak, müdahale edilmezse istenmeyen sonuçlara sebep olabilmektedir. Bu sorunların en başında ise batarya sorunu gelmektedir.

Teknoloji gelişmesine rağmen günümüzde cep telefonlarının şarjı kullanıma göre 1-2 gün dayanabilmektedir. Hatta bazı modellerde bu süre çok aşağılara da gelebilmektedir. Bu sebeple; telefonu çok sık kullanan kişiler, telefonunun şarjı bittiğinde telefonu sürekli şarj etmek zorunda kalmaktadırlar. Sürekli şarj olan telefonun bataryası da zamanla tükenmekte ve kullanılamaz hale gelmektedir. Hatta son çıkan telefonlarda kapak çıkarılamaz bir konumda olduğundan, batarya değişimi çok zor olabilmektedir. Bu sebeplerle telefon bataryasının doğru kullanımı çok önemlidir.

Telefonların her parçası satın alındığı tarihten sonra 24 ay garanti kapsamında olsa da, bataryalar için aynı durum söz konusu olmayabilir. Batarya ömrü biten telefon sahiplerinin merak ettiği soru olan batarya garanti kapsamına girer mi? sorusunun detaylarına bakacak olursak; telefon bataryalarının garanti kapsamına girip girmediği bataryanın kullanıma göre belirlendiği sonucu çıkmaktadır.

Telefon Bataryası Garanti Kapsamında Mı?
Eğer telefonunuz suyla temas edip bataryanız bozulduysa, bataryanın garanti kapsamında olup olmadığını anlamanın yolu turnusol kâğıdıdır. Suyla temas eden telefonlar turnusol kâğıdı ile kolaylıkla anlaşılabildiğinden; bataryanın sıvı değmesi sonucu bozulduğunun tespiti için kullanılan turnusol kâğıdının kırmızı renkte olması, bataryanın garanti kapsamı dışında olacağına işaret etmektedir. Bu sebeple telefonları sudan uzak tutmak garanti kapsamı için oldukça önemlidir.
 
Üst