Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Türkiye'nin Basi Sagolsun

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Uğur Kıvılcım hayatını kaybetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın değerli oyuncularından, sinema ve tiyatro sanatçısı Uğur Kıvılcım hayatını kaybetti.

son-dakika-ugur-kivilcim-hayatini-kaybetti-3862402.Gif


Uğur Kıvılcım’ın cenaze töreni, 28 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 11.00’de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenecektir. Sanatçı, Üsküdar Şakirin Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çekmeköy Valide Sultan Mezarlığı’nda defnedilecek.

Uğur Kıvılcım kimdir?

15 Aralık 1942 tarihinde istanbul dogumlu. Uygulamalı sinama oyunculuğu-tiyatro-seslendirme eğitimi aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularındandır.

Uğur Kıvılcım, “Kadın Değil Baş Belası” filminde darbukacı, “Güllü” filminde hizmetçi, “Bülbül Yuvası” filminde Zerrin, Adsız Cengaver filminde Cabbar’ın başı vurulan eşi, “Gelin Çiçeği” filminde gitarist Uğur, 1973 yapımı “Yalancı” filminde Ayşe, Diyet filminde işçilerden Şerife, “Dünden Sonra Yarından Önce” filminde Mübeccel, “Dudaktan Kalbe” dizisinde Huriye yenge ve “Eyvah Babam” ile “Eyvah Kızım Büyüdü” dizilerinde Latife Sultan rollerini oynamıştır.

--3862408.Jpeg
 

tomyblack

0
Özel Üye
12 Ağu 2016
808
1,734
93
France
Taninmis unlu isimlerin vefatina Turkiyenin basi sagolsun basligi atilinca birden acaba ne oldu ulkemizden yine kara haber mi var diye dusunup sayfayi actim neyseki cok sukur felaket olmamis, sanacciya Allahtan rahmet aile efradina sabirlar dilerim.
(Sanat,siyaset,spor camiasindan vefat haberleri basligi bence en uygunu)
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Ozan Arif tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi
5c63a4cc66a97cb2ce520b19

Ozan Arif Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde saat 04.50'de hayatını kaybetti.
Ozan Arif'in uzun süredir gırtlak kanseri tedavisi gördüğü kaydedildi.

OZAN ARİF KİMDİR?
Giresun'un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949'da doğdu.
Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdi. 1970'de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun'un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere üzere dokuz yıl hizmet verdi.
24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya’da yaşadı.
 

tomyblack

0
Özel Üye
12 Ağu 2016
808
1,734
93
France
  • Yeter yeter gönül yeter senden çektiğim
    Avuca sığmadın ele sığmadın
    Ömür boyu gözlerimden döktüğüm
    Yağmura sığmadın sele sığmadın

    Gönül seninle gitmek zor işmiş
    Seni adım adım gütmek zor işmiş
    Seninle yolculuk etmek zor işmiş
    Dağlara taşlara yola sığmadın

    Sen yoldaş değil de esir aradın
    Esirin de oldum kusur aradın
    Emellerin için asır aradın
    Mevsime sığmadın yıla sığmadın

    Sen bitmedin ben artık bittim
    Sazımla beraber peşinden gittim
    Onu da derdine amade ettim
    Perdeye sığmadın tele sığmadın

    Hizmet ettim sana hizmet her şeyle
    Sonunda kocalttın Arif'i böyle
    Destan mi yazmadım şiir mi söyle
    Kaleme sığmadın dile sığmadın
  • Ozan Arif
  • Mekanin cennet olsun :cry::cry::cry:
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Usta oyuncu Ümit Yesin hayatını kaybetti.

1552996707778.png

Birçok dizi ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Ümit Yesin 65 yaşında hayatını kaybetti.

Acı haberi rol arkadaşı Mustafa Avkıran sosyal medya hesabından duyurdu: İnsan bir ay içinde iki baba birden kaybeder mi? Kaybedermiş... Çok sevdim seni be benim Ümit abim... Devrin daim olsun!

DOSTLARI YASTA
En sonra Yeni Gelin dizisinde rol alan Ümit Yesin’in vefatı dostlarını yasa boğdu. Acı haberi alan ünlü isimler, usta oyuncunun ardından duygularını şu sözlerle dile getirdi;

JESSICA MAY
‪Senden öğrendiğim o kadar çok şey var ki… O kadar çok hikayen hatıra kaldı ki bende. Seni çok özleyeceğim pamuk dedem. Allah rahmet eylesin




5c90bf6d0f254424b8e20535



RENAN BİLEK
Güzel insan, canım ağabeyim… Seni çok özleyeceğiz

ONUR BAYTAN
Şimdi kim bana kızacak, bağıracak? Yürüyen ... diyecek. Seni çok seviyorum ustam. Yattığın yerde çok huzurlu ol
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Ses sanatçısı Dilber Ay, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Akraba ziyaretine giden Dilber Ay'ın rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı, doktorların 1 saatlik mücadelesine rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Dilber Ay'ın vefatından 1 gün önce çekilen fotoğrafı ortaya çıktı.

Sanatçı Dilber Ay, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde kalp krizi geçiren Ay, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. ilber Ay, buradaki müdahaleye rağmen 63 yaşında yaşamını yitirdi.

DİLBER AY'IN ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

Sanatçı Dilber Ay'ın ölümüne ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı. Buna göre akraba ziyareti nedeniyle Ankara'ya giden sinema ve ses sanatçısı Dilber Ay, rahatsızlanarak saat 22.05'te ambulansla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen sanatçı Ay'ı hayatta tutmak doktorlar, yaklaşık bir saat çaba sarfetti. Dilber Ay, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Acil Servis Sorumlusu Dr. Kemal Günaydın, Dilber Ay'ın saat 22.05'te hastaneye geldiğini, yapılan tüm müdahalelere rağmen yanıt alamadıklarını ve saat 23.00'da hayatını kaybettiğini bildirdi. Sanatçı Dilber Ay'ın Düzce'de toprağa verileceği belirtildi.

300420190712556976619.jpg

DİLBER AY'IN SON FOTOĞRAFI

Yaşamını yitiren sanatçı Dilber Ay´ın, bir süredir 'Dünyayı İyilik Kurtaracak' isimli platformun Yenidoğan sorumluluğunu yaptığı öğrenildi. Platformun gönüllülerinden polis memuru Mustafa Şahin´in, Dilber Ay´ın vefatından bir gün önce yaptığı ziyarete ilişkin fotoğraflar paylaştı. ortaya çıktı. Bu arada Dilber Ay´ın, diz kapaklarındaki rahatsızlıktan dolayı bir süredir özel hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

300420190713146970867.jpg

Altın Koza Film Festivali'nde ödül aldı

Dilber Ay, 1956'da Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dünyaya geldi. Katıldığı ses yarışmasıyla sahne dünyasına adım atan Ay, çok sayıda albüm çıkarttı.

"Hacı Ağa", "Zorunda mıyım?", "Gelmezsen gelme" gibi eserlerle tanınan sanatçı, "Kadere Mahkumlar" televizyon programıyla geniş kitlelere ulaştı.

Oyunculuk yeteneğine de sahip olan Ay, rol aldığı "Beynelmilel" sinema filmiyle 14. Altın Koza Film Festivali'nde "En iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülüne değer görüldü.

Ay, "Hayat Sana Güzel" ve "Yol Arkadaşım 2" sinema filimlerinde de rol aldı.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Son olarak Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol alan ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu 61 yaşında hayatını kaybetti. Ünlüoğlu bir süredir akciğerinde meydana gelen problem nedeniyle tedavi görüyordu.

Ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu 61 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu bir süredir tedavi görüyordu. Birçok filmde ve dizide rol alan ünlü oyuncu son olarak Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) dizisinde Ünal Kaplan karakterini canlandırıyordu.

Tarık Ünlüoğlu geçtiğimiz ay akciğerinde meydana gelen problem nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

011020191336106710852.jpg

TARIK ÜNLÜOĞLU KİMDİR?
Türk Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Tarık Ünlüoğlu, 16 Kasım 1957 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. İzmir Namık Kemal Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Konservatuvarına girdi. Bir yıl Opera okuduktan sonra, Tiyatro bölümüne geçti. Yirmi yılı aşkın süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. "Avrupa Avrupa" dizisinde komik bir karakter olan Ferdi'yi canlandıran Tarık Ünlüoğlu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Yeraltı dünyasının güçlü isimlerinden Ünal Kaplan’ı canlandırıyordu.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Yıldız Kenter hayatını kaybetti.
1574065778650.png


Türk tiyatro ve sinema sanatçısı, usta isim Yıldız Kenter önceki gün yoğun bakıma kaldırılmıştı. Duayen isimle ilgili hastaneden acı haber geldi. Akciğer rahatsızlığı ile ilgili yoğun bakıma alınan Yıldız Kenter hayatını kaybetti. Acı haber sonrası sanat camiasından Kadir İnanır, Alişan, Doğa Rutkay, Nebahat Çehre, Tamer Levent gibi usta isimler duygularını aksam.com.tr’ ye anlattı.

Usta sanatçı Yıldız Kenter’in vefatı sanat camiasını derinden etkiledi. Sanat dünyasının önde gelen isimleri Doğa Rutkay, Nebahat Çehre, Kadir İnanır, Tamer Levent ve Alişan sıcağı sıcağına duygularını aksam.com.tr’ den Ferit Ömeroğlu’na anlattı.

DOĞA RUTKAY: “HER ÇAĞIN, HER YAŞIN İNSANIYDI”
Oyuncu Doğa Rutkay, “Baş tacımız, en kıymetli öğretmenlerimizden biriydi… Her çağın, her yaşın insanıydı… Işığıyla, huzurla uyusun.” dedi.

NEBAHAT ÇEHRE: “BANA İLAÇ HATIRLAMASINI HİÇ UNUTAMAYACAĞIM”
Duygularını ifade etmekte zorlanan bir diğer isim oyuncu Nebahat Çehre oldu. Çehre’nin duygu yüklü sözleri ise şu şekilde oldu: “Ne söyleyebilirim? Saygı ve sevgi duyduğunuz büyük yıldızın kaydığını duyuyorsunuz. Gözümün önünden birlikte çalıştığımız elmacı kadındı o... Tiyatrosunda oyununu seyrettiğim büyük kadın. Boğazım şiştiğinde bana ilaç hatırlamasını hiç unutamayacağım. Yolun ışık olsun. Işıklar içinde yat. Ülkenin kıymetlisi…”

KADİR İNANIR: “KÜLTÜR VE SANAT HAYATINA KATKILARI ASLA UNUTULMAYACAK”
Yeşilçam’ın sevilen isimlerinden usta oyuncu Kadir İnanır ise, “Çok değerli, çok saygı duyulan bir sanatçıydı. Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına katkıları asla unutulmayacak. Sonsuz saygı ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.


ALİŞAN: "TANIŞMAK HİÇ NASİP OLMADI. BÜYÜK BİR DUAYENDİ. BAŞIMIZ SAĞ OLSUN"
Duygularını paylaşan bir diğer isim Alişan oldu. Başarılı şarkıcı, "Tanışmak hiç nasip olmadı. Türk sineması ve tiyatrosu büyük bir duayenini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

TAMER LEVENT: “ARKASINDAN GÜZEL SÖZLERLE UĞURLUYORUZ AMA ZAMAN GEÇTİKTEN SONRA ONLARIN BIRAKTIKLARI MİRASI UNUTUYORUZ.”
Tiyatro sanatçısı Tamer Levent ise üzüntüsünü şu sözlerle paylaştı: “Türkiye’de sanat kültürü toplumsal yaşamda yeteri kadar yerleşmedi. Toplumsal yaşamda sanat kültürünün yerleşmesi konusunda genel bir politikada uygulanması. Çünkü toplumun kendi kendini yönetebilmesi, toplumun yaratıcı olması, toplumun başarılı olması, toplumun ülke kalkınmasında bilinçli rol oynaması gibi kavramlar ancak toplumun sanat kültürünü, bakın kültür ve sanat demiyorum, sanat kültürü ile mümkün olabilirdi. Bu anlamda cumhuriyet böyle bir kültürün oluşması için okullar açtı. Devlet tiyatrolarını kurdu. Yıldız abla da bu okulların ilki olan Ankara devlet konservatuarı tiyatro bölümünden mezun olmuştu. Devlet tiyatrolarında kısa bir süre çalıştıktan sonra İstanbul’a gelip Müşfik Kenter ile kendi tiyatrolarını kurdular. İstanbul’a evrensel çerçeve sahnede oynanan dramatik aksiyona dayalı tiyatroyu öğretti Yıldız ablaların tiyatrosu… O dönem daha çok tuluat ve orta oyununa dayalı oyunlar oynanıyordu. Bu nedenle ben Yıldız Kenter’in Cumhuriyet Türk Tiyatro kültürüne, tiyatrocuların, oyuncuların arasında önemli bir kültür yaratan kişi olduğunu düşünüyorum. Toplumda bir rol ve idoldü. İlerlemiş yaşına rağmen hep sahnede kaldı. Sahneye olan aşkını hep anlattı. Bunu bizlere hissettirdi. Dolayısıyla Türkiye’de sanat kültürünü savunacak idollerin giderek azaldığını görüyoruz. Artık toplumun kendisinin de sanat kültürünün yaşaması için çaba göstermesi gerektiğini düşünüyorum. O idollerde bunu bizden bekliyordu. Onlar olmayınca ne yapacağız? O zaman onların yapmak istediklerini, hayal ettiklerini bizlerin kültürel olarak kökleştirerek sürdürmeye çalışmamız gerekir. İnsanların arkalarında bıraktığı mirasa sahip çıkmak bizim sorumluluğumuz. Yıldız Abla’nın aramızdan ayrılışından ötürü büyük üzüntü duyuyorum. Duyduğum başka üzüntü de pek çok değerimizi kaybediyoruz. Kaybedince üzülüyoruz, arkasından güzel sözlerle uğurluyoruz ama zaman geçtikten sonra onların bıraktıkları mirası unutuyoruz. Yıldız Ablasız sanat dünyasının ne kadar büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum şu anda… Başımız sağ olsun.
 
Üst