Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Türkiye'nin Basi Sagolsun

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
Mehmet Ali Birand'ı kaybettik

Safra kesesindeki stendin değişimi için yattığı hastanede, kalbinde komplikasyon meydana gelen Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Mehmet Ali Birand’ın vefat ettiğini oğlu Umur Birand hastane önünde yaptığı açıklamayla duyurdu.
18943525.jpg

spacer.gif

Yapılan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Mehmet Ali Birand saat 18.29'da yaşamını yitirdi. Efsane gazetecinin ölüm haberini, hastane önünde bekleyen gazetecilere konuşan oğlu Umur Birand açıkladı.
Umur Birand, gözyaşlarını güçlükle tutarak yaptığı açıklamada, “Babam 71 yaşındaydı. Hiç beklenmedik bir şeydi. Eminim ki hepinizle çalıştı ya da çalışmadı. Son elektriğe kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, gelen bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Umur Ali Birand, ameliyatın çok basit bir ameliyat olmasının beklendiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Hatta salı gecesi yayına çıkmak için Süleyman Ağabey'i (Süleyman Sarılar) yönlendiriyordu. Bizimle konuşuyordu. Hiç beklenmedik bir Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey’i tekrar karşınıza getiremedik. Hepinizin başı sağolsun. Çok sağolun.”

"BEN DE BABAMI KAYBETTİM"
Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar ise gözyaşlarını tutamayarak, “Türkiye büyük bir gazetecisini kaybetti. Ben de babamı kaybettim” dedi.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞMİŞTİ
Türk haber televizyonculuğunun efsane isimlerinden Mehmet Ali Birand, dün safra kesesindeki stent değişimi için Amerikan Hastanesi’nde ameliyat olmuştu. 71 yaşındaki deneyimli gazetecinin operasyon sırasında kalbinin durduğu ve doktorların çabasıyla yeniden çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı.
Amerikan Hastanesi’nden bugün yapılan son açıklamada ise,“Safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçiren Mehmet Ali Birand, gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlenmektedir” denilmişti. Birand’ın bu sabah saatlerinde durumunun kötüye gittiği ve beyin ölümünün gerçekleştiği bilgisi gelmişti.


SEVENLERİ HASTANEYE KOŞTU
Birand’ın tedavisinin sürdürüldüğü Amerikan Hastanesi’ne sabah saatlerinden itibaren meslektaşları, siyaset ve iş dünyasından önemli isimler akın etti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, Show Haber Müdürü Ali Kırca, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Cem Boyner, Yılmaz Ulusoy, Hüsnü Özyeğin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek doktorlardan bilgi almıştı.

YARIM ASIRLIK MESLEK HAYATI
Mehmet Ali Birand, 9 Aralık 1941'de İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Birand, meslek hayatına 1964 senesinde Milliyet Gazetesi'nde başladı.
1985 yılında TRT ile başlayan televizyonculuk kariyerini “32. Gün” programıyla zirveye taşıdı. Programında birçok Türk politikacının yanı sıra dünya liderlerini de ağırladı.
Gazeteciliğin yanı sıra çok sayıda kitap da yazan Birand’ın 12 Eylül darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca’ya çevrildi.
Kanal D Haber Grup Başkanı ve Posta Gazetesi Köşe yazarı olan Birand, ulusal ve uluslar arası birçok ödül aldı.
Can Dündar, Mithat Bereket, Çiğdem Anat gibi birçok gazetecinin yanında yetişti.
Evli ve bir erkek çocuk babası olan usta gazeteci, Fransız “Chevalier de L’Ordre National de Merite” unvanına sahipti.
 

BAŞKAN

0
Özel Üye
9 Ocak 2012
350
6
18
İstanbul
Beyin kanaması nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi görmekte olan 65 yaşındaki Kamil Sönmez hayatını kaybetti.

spacer.gif

İstanbul Başkent Üniversitesi'nde tedavi gören 65 yaşındaki Kamil Sönmez, bu sabaha karşı 02.30'da yaşamını yitirdi.
Acı haberin ardından basın açıklaması yapan Başhekim Kürşat Toker "Hepinizin bildiği gibi Kamil Sönmez beyi dün gece 02. 35 dolaylarında kaybettik. 2 Aralık günü acil servisimize gelmişti. Çekilen tomografide beyin kanaması saptanmıştı. Cerrahi müdahale yapıldı ancak geçen sürede durumunda bir düzelme kaydedilmedi. 18 Aralık günü beyin ölümü gerçekleşti. Dün de 02.35 sıralarında Sayın Kamil Sönmez'i kaybettik. Kendisi şeker hastalığına bağlı olarak kronik böbrek hastalığı nedeniyle hastanemizde 2010 dan beri haftada üç gün diyalize giriyordu" diye konuştu .



Allah rahmet eylesin.
 

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,175
2,446
113
Çok şahsına münhasır bir isimdi,büyük bir gazeteci ve sempatik, sıcak kanlı bir insandı..Mekanı cennet olsun..
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
Ahmet mete ışıkara vefat etti !

Kamuoyunda Deprem Dede olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara vefat etti.
isikara1.jpg
Edinilen bilgiye göre İstanbul Göztepe Medical Park Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören Işıkara'nın bugün iki kez kalbi durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Işıkara kurtarılamadı.
Prof. Dr. Işıkara, 16 Kasım'da da Yüksek tansiyon, yüksek tansiyona bağlı kalp yetersizliği ve kalp krizi şüphesi ile aynı hastanede tedavi görmüştü.
Işıkara, 7 günlük yoğun bakım ünitesindeki tedavinin ardından odaya alınmış, solunum cihazından ayrılarak normal tedavisine devam edilmişti.

Işıkara ayrıca 3 Ocak 2012 tarihinde anjiyo olmuştu.

DEPREM DEĞİL BİNALAR ÖLDÜRÜR
Ahmet Mete Işıkara Türkiye'de vatandaşları depreme karşı bilinçlendiren çalışmalarda başı çeken isim olmuştu. Işıkara 1999 Marmara depreminden sonra yaşanan kayıpların ardından riskli konutlara dikkat çekerek 'Deprem öldürmez, bilgisizlik öldürür' demişti.

AHMET METE IŞIKARA KİMDİR?
1941'da Mersin'de doğan Ahmet Mete Işıkara, 1954'te Mersin Lisesi'ni bitirdi. 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Bölümü’nü bitirdi ve aynı bölüme asistan oldu.
1976 - 1983 yılları arasında Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği Ulusal Jeomagnetizma ve Aeronomi Komisyonu Başkanlığı yaptı. 1979 - 1982 yılları arasında Avrupa Depremlerin Önceden Belirlenmesi Çalışma Grubu’nda koordinatör olarak çalıştı. 1980 - 1983 yılları arasında Türkiye adına Avrupa Konseyi Deprem Uzmanları Komitesi’nde temsilcilik yaptı.
1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde göreve başladı. 1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü’nde müdür yardımcısı oldu. 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü’nde müdür oldu.
Ahmet Mete Işıkara, ayrıca AHDER (Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği)'in yönetim kurulu başkanlığı da yaptı.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
Usta oyuncu tekin akmansoy vefat etti.

Kaynanalar dizisinde Kayserili uyanık işadamı “Nuri Kantar” tiplemesi ile ön plana çıkan Tekin Akmansoy, dün vefat etti. Yaklaşık iki ay önce 18 Aralık'ta da aynı dizide eşini canlandıran Leman Çıdamlı'yı yitirmiştik.

19253966.jpg

spacer.gif

Bir haftadır yoğun bakımda tutulan Akmansoy, akciğer yetmezliği nedeniyle, saat 09.03’de hayatını kaybetti. Akmansoy’un ölümü üzerine kızı Arzu Akmansoy, torunu Ozan Orhon, eski manken Atilla Saral ve bazı sanatçı dostları hastaneye geldi.​

SABAH ŞARKILAR SÖYLÜYORDU
Babasının ölümü ile büyük üzüntü yaşayan kızı Arzu Akmansoy, "Ölüm gibi şeylerle dalga geçerdi. O koca bir çınardı. O benim hem arkadaşım, hem babam hem de canım ciğerimdi. Paris’ten bir oyun getirtmiş ve onu oynamak istiyordu. Daha bir yere gitmiyorum buradayım derdi. Sabah şarkılar söylüyordu. Aniden kaybettik. O devlet sanatçısı, üstün hizmet ödülüne sahip çok büyük bir sanatçıydı. Türkiye’nin Nuri Kantarı’ydı. Hayatı hep şakaydı. Oyuna hazırlanıyordu, bizi üzüp gitti" dedi.

IŞIĞIMI KAYBETTİM
Dedesinin son günlerinde hep yanında olduğunu belirten Ozan Orhon, "Son gün hastanede elini ve avucunun içini öptüm. Sanki anlamıştı. Helalleştik. Beni en fazla tenkit eden ve kızan dedemdi. Benim iyi olmamı isterdi. Üç torunu vardı. Ben en büyükleriydim. O tenkitlerin ve eleştirilerin yıllar sonra haklı olduğunu anladım. O benim ışığımdı, üstadımdı. Işığımı kaybettim. Ama ben dedemin adını yaşatmaya çalışacağım. Cumhuriyet’e inanan Atatürkçü bir insandı" dedi.
Tekin Akmansoy’un 14 Şubat Perşembe günü Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

KAYNANALAR'I YENİDEN ÇEKMEK İSTİYORDU

19252708.jpg
Kaynanalar dizisinde Döndü rolüyle sevilen Defne Yalnız, Tekin Akmansoy'un ardından duygularını hurriyet.com.tr'ye anlattı: İnsan bazı haberlere inanmak istemez ya işte o haberlerden biri... Onun öldüğüne inanmak istemiyorum. Ağabeyimi ve ustamı kaybettim. Büyük bir üzüntü içerisindeyim. Son dönem yüz yüze fazla görüşemiyorduk ama sık sık telefonla birbirimizin hatrını soruyorduk. Bu konuşmalarımızda Tekin Ağabey sürekli Kaynanalar dizisini yeniden çekme hayallerini anlatırdı ama olmadı...

Allah rahmet eylesin.

 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
'Şaban'ın belalısı da hayatını kaybetti

Kemal Sunal ile oynadığı filmdeki 'Mazlum'u getirin bana' repliğiyle ünlü Dinçer Çekmez, dün saat 16.00 sıralarında İstanbul'da hayatını kaybetti

fft2mm1695437.jpg

Karaciğer, böbrek rahatsızlığı ve lösemi tanısıyla 2 yıldır tedavi gören usta oyuncu Dinçer Çekmez, hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Çekmaz, 15 Mart Cuma günü toprağa verilecek.

spacer.gif

Tedavi gördüğü Başkent Hastanesi'nde hayatını kaybeden Çekmez için, ilk tören cuma günü saat 10.00'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenecek.​

Çekmez, törenin ardından öğle vakti Üsküdar'da Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mazarlığı'nda toprağa verilecek.​

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan emekli Dinçer Çekmez, Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı pek çok filmde canlandırdığı karakterlerle tanındı. “Meraklı Köfteci”, “Süt Kardeşler”, “Ortadirek Şaban”, “Tarzan Rıfkı” gibi pek çok filmde “patron” ve “kabadayı” rollerini canlandıran Çekmez, attığı naralarla ve özellikle Kartal Tibet'in yönettiği “Şark Bülbülü” filmindeki “Bana Mazlum'u getirin” repliğiyle hafızalarda yer edindi. Çekmez, tiyatroda da birçok tiyatro oyununda da rol aldı.​

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da internet sayfasından yaptığı açıklamada, Dinçer Çekmez’in hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirtti.​



DİNÇER ÇEKMEZ KİMDİR?
73 yaşında vefat eden Çekmez, 1970’li yıllarda rol aldığı komedi filmleriyle tanınıyordu. Çekmez, özellikle Kemal Sunal’la birlikte Şark Bülbülü, Tarzan Rıfkı, İnek Şaban, Şaban Askerde, Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Atla Gel Şaban gibi filmlerde rol aldı. Filmlerde kullandığı “O kadar!” ve “Mazlum’u getirin bana!” gibi replikler ile “Kadırgalı Eşref” adlı bir kabadayıyı oynadığı Şabanoğlu Şaban filminde attığı nârâlarıyla meşhurdu. Uzun yıllar İstanbul Şehir Tiyatrosu kadrosunda çok sayıda oyunda rol aldı.
FOTOĞRAFLARLA DÜNDEN BUGÜNE DİNÇER ÇEKMEZ
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
Yaşar Güner hayatını kaybetti

Oyuncu ve senarist olarak tiyatro, sinema ve televizyon sektörlerinde yıllarca önemli işlere imza atan Yaşar Güner hayatını kaybetti.


19727589.jpg
spacer.gif

Sinema Emekçileri Sendikası SİNESEN'in örgütlenmesi için çalışmış, sinema emekçisi, oyuncu ve senarist Yaşar Güner hayatını kaybetti.
SİNESEN, sanatçının cenazesinin, 2 Nisan günü Teşvikiye Camii'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini açıkladı.
Daha önce bir bypass ameliyatı geçiren Güner'in, banyo yaparken düşerek yaşamını yitirdiği belirtildi. Düşme hadisesinin neden ve nasıl olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

HEM YAZDI HEM YÖNETTİ
Tiyatro çalışmalarına Naşit Tiyatrosu'nda başlayan Yaşar Güner, Rus Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Tiyatro oyunları yazdı ve yönetti. Sinema alanında da çalışmalar yaparak film senaryoları yazdı. TV oyunlarında yazar-yönetmen olarak çalıştı.
Ankara Küçük Komedi, İstanbul Yeni Sahne, Sivri Sinek Kabare Tiyatroları'nda, Avni Dilligil Tiyatrosu, Lale Oraloğlu Tiyatrosu, Ankara Meydan Sahnesi, Ankara Birlik Tiyatrosu, Yeni Ankara Tiyatrosu ve Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
Usta oyuncu Gül Yalaz yaşam savaşını kaybetti.

20079427.jpg

Geçen ay beyin kanaması geçiren ve Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde tedavi altına alınan usta oyuncu Gül Yalaz, yaşam savaşını kaybetti.

spacer.gif

FOTOĞRAFLARLA GÜL YALAZ
Gerçek adı Gülseren Babür olan 74 yaşındaki oyuncu 'Çöpçüler Kralı', 'Şalvar Davası' ve 'Sultan' gibi Türk sinemasının önemli filmlerinde kamera karşısına geçmiş, son yıllarda da "Çicek Taksi" ve "Eyvah Kızım Büyüdü" gibi dizilerde rol almıştı. Sanatçının cenaze namazı yarın Şişli Camisi'nde öğle namazı sonrası kılınacak.​
 

sampiyon

0
Özel Üye
4 Kas 2011
1,595
277
83
ANKARA
İbrahim Yazıcı hayatını kaybetti








Acıbadem Bursa Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı yaşam savaşını kaybetti.

Pazar günü kalp durması sebebiyle hastaneye kaldırılan ve hemen yoğun bakıma alınan başkan İbrahim Yazıcı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener verdi. Şener, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı pazar günü hastanemize kalp durması ile gelmişti. Yoğun bakım sürecinden geçti. Hayati riski hep devam etti. Sabah 06.30'da kalp durmasını yeniden yaşadık. Ama durumu kritikleşerek devam etti. 13.40 itibariyle İbrahim Yazıcı'yı kaybettik. Ailesine, sevenlerine ve tüm Bursaspor camiasına baş sağlığı dileriz. Elimizden geldiğince gayret sarf edildi, ama maalesef kaybettik."

TARİH YAZDI
1993-1995 yılları arasında Bursaspor Kulübü Başkanlığı'nı yürüten İbrahim Yazıcı, 2008 yılında yeniden başkan seçilmişti. 27 yıl sonra Anadolu'dan şampiyon çıkardı.

Allah rahmet eylesin.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
Süha Özgermi hayatını kaybetti

Türkiye'de bir çok ilke imza atan ve 'milli çapkın' olarak bilinen Süha Özgermi bu sabah hayatını kaybetti.

21518280.jpg
spacer.gif

Özgermi'nin 2 yıldır kendi kontrolünde olduğunu söyleyen Naciye Kaya hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Süha Bey'in 1 ay öncesine kadar hiçbir şeyi yoktu. Son 1 aydır mide problemi yaşıyordu. dün gece fenalaştı, hastaneye kaldırdık. Bu sabah 09:15'te vefat etti. Doktorlar net bir hastalığının olmadığını, ölümün yaşlılıktan kaynaklandığını söylediler" dedi.
Yaklaşık 3 yıldır Kıbrıs'ta yaşayan 90 yaşındaki Özgermi ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığı'na defnedilecek.

SÜHA ÖZGERMİ KİMDİR?
Süha Özgermi, 13 Ekim 1923 tarihinde İstanbul Beşiktaş’da zengin bir ailenin 40 odalı bir konağında dünyaya geldi. Kabataş Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 7 yıl Ankara'da avukatlık yaptı. Daha sonra İstanbul'da avukatlığa devam etti. Hereke Belediyesi'nin avukatlığını da üstlendi.

1975 yılında ise ticaret hayatına atılarak 16 yıl süreyle Türk ordusuna iç çamaşırı ticareti yaptı. 1974 yıllarında Galatasaray Kulübü'nün genel sekreterliğini yaptı.
1 Ekim 1983'te Mecidiyeköy'de bir trafik kazası geçirdi. Bu kaza olduğunda aileden kalma 300 kişinin çalıştığı fabrika, 4 apartman, iki han, lüks arabaları vardı. Bütün malını da vekâleten bir tanıdığına devretti. 2 sene 4 ay İsviçre'de 'Canton Hospital' hastanesinde yattı. 6 ay da Lugano'da fizik tedavisi gördü. Döndüğünde, hiçbir malı kalmamıştı.
Türkiye'de milli çapkın olarak tanındı. Süha Özgermi, milli çapkın adının nereden kendisine takıldığını şöyle özetlemişti:

“1984 yıllarında Cannes Film Festivali'ne gider, orada meşhur otellerde kalır ve dünya ülkelerinin ileri gelenleriyle tanışmaktan ve ülkemi anlatmaktan büyük zevk alırdım. Heyecanla ve zevkle takip ettiğim Nice Matin Gazetesi'nde Dallas dizisinin en güzel kadını ve Afton rolünü canlandıran Audrey Landers'ın, Cannes'a geleceğini okudum. O gece konseri vardı ve aynı otelde kalıyorduk. Hemen Galatasaray Kulüp Genel Sekreteri olarak sarı kırmızı çiçekleri odasına gönderdim. 2 saat sonra bir telefon çaldı ve 'Mr. Özgermi, çiçek için çok teşekkür ederim ama ben İstanbul Türkiye nerede bilmiyorum' dedi. Ben de kendisine, 'Bu akşam konserinize geleceğim, konserden sonra kahve içer size Türkiye'yi ve İstanbul'u anlatırım" dedim. Gece 01.00 sıralarında kapım çalındı ve misafirim geldi. Elbette ki 70 milyon nüfuslu Türkiye, 16 milyon nüfuslu İstanbul bir saatte anlatılamazdı. Ertesi gün öğleden sonra odadan çıkarken bir gazeteci grubuyla karşılaştık. Bu gazetecilerin yanında Gölge Adam'ın yazarı Ertuğrul Akbay da vardı. Fotoğraflar çekildi, gazetelerde manşetlere, "Süha Özgermi milli çapkın olarak ülkemizi başarıyla anlattı" diye yer aldı ve adım milli çapkın olarak devam etti”.
1988 yılında bir Amerika seyahatinde Los Angeles'ta şehrinde Çin asıllı bir Amerikalı ile tanıştı, bu kişi Süha Özgermi’den dünya güzellik yarışmasının Türkiye'de ki organizasyonunu hazırlamasını istedi.
Ve 10 yıl dünya güzellik yarışmalarını düzenlediler. Süha Özgermi’nin düzenlediği ilk dünya güzellik yarışması 1988 senesinde Bodrum'da Halikarnas'ta yapıldı.
Türkiye'nin tarihine önem veren bir kişi olan Süha Özgermi, dünyada tarihi ve efsaneleri en uzak noktalara varan ülkemizin bu tarihini dünyaya anlatmak amacıyla “Dünya Medeniyetler Kraliçesi yarışması”nın patentini aldı. Güzellik yarışmalarını, Adıyaman, Nemrut Dağı, Şanlıurfa, Ankara, Çanakkale, İzmir, Eski Foça, Belek, Selçuk, Gaziantep, Samsun ve İstanbul'da düzenleyerek ülkemizin hiçbir yerde olmayan tarihini dünyaya aksettirme çalışması içinde oldu. Antalya Aspendos'ta güzellik yarışması düzenledi.
Güngör Bayrak, Nazan Saatçi, Nazan Adalı, Hülya Avşar, Fatoş Birsen, Gözde Tan ve Manolya Onur, Özgermi'nin ünlü olmasına yardımcı olduğu isimler arasında.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
Savaş Ay hayatını kaybetti

Televizyoncu, muhabir ve gazeteci Savaş Ay’ın kalbi, 1,5 aydır gırtlak kanseri tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde durdu. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan Ay ile ilgili acı haberi sabah.com.tr duyurdu. A Takımı'nın girişinde kullandığı “Zıpkın gibi fişek gibi bir programa hoşgeldiniz" sözleriyle zihinlerimizde ve gönüllerimizde yer eden Savaş Ay, aramızdan ayrıldı.
22074951.jpg
spacer.gif

Uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele eden 59 yaşındaki Savaş Ay’ın boğazında son dönemde yeni bir tümör oluştu. Doktorlar acil ameliyata alınmasını istedi. Ünlü gazeteci, yeni ameliyat hakkında düşünmek için doktorlardan zaman isteyip boğazının delinmesine izin vermedi. Doktorların acil ameliyat talebine izin vermeyen Savaş Ay, bugün öğlen saatlerinde fenalaştı. Kalbi duran Ay’ı hayata döndürmek için doktorlar uzun süre uğraş verdi. Çabalar sonuçsuz kalınca ünlü gazeteci, 15.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Allah rahmet eylesin.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,998
12,213
113
ALMANYA
Tiyatro ve sinema oyuncusu Nejat Uygur, dün saat 19.45 sıralarında hayatını kaybetti.

Uygur, rahatsızlığı sebebiyle Medistate Kavacık Hastanesi’ne kaldırılmıştı.
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu 86 yaşındaydı.


FOTOĞRAFLARLA NEJAT UYGUR EFSANESİ

"MİRASIM KAHKAHA"
Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur, tiyatro sanatçısı İsmail Hakkı Şen'in cenaze töreninde verdiği bir röportajında, "Bir bakmışsınız benim cenazemde başka sanatçılarla röportaj yapmışsınız. Gün gelecek bütün tiyatro sanatçıları İsmail Hakkı Şen gibi, benim gibi ölecek. Tiyatro perdesi üstümüze üstümüze yıkılacak. Hatta seyirci üzülmesin. Ben ve benim arkadaşlarım, onların kederini alıp götürecek. Onlara sadece gülmek kalacak" demişti.

Ünlü sanatçı aynı yıl verdiği bir başka röportajında, "Askerler cephede ölüyor, benimki de sahnede oyun oynarken olursa mutlu olurum. Ölüm beni hiç korkutmuyor. Yaratan Allah yarattığı gibi günü geldiğinde alacak. Bir gün tiyatronun ışıkları sönecek, zil sesleri susacak ve tiyatro perdesi sonsuza kadar üzerime kapanacak. İşte o zaman giderken tüm üzüntüleriniz yanımda götürerek size sadece kahkaları bırakacağım" diye konuştu.

NEJAT UYGUR'UN OĞULLARINDAN AÇIKLAMA
Behzat Uygur: "Babam bundan sonra yapılacak olan her şeyde hatırlanacaktır"
Süheyl Uygur: "Babam tiyatroyu bırakmamamızı isterdi"

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, Medistate Kavacık Hastanesi'nde 19.45 sıralarında hayatını kaybetti. Doktor Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kutlu Ufuk Altunbay ve oğulları basın toplantısı düzenledi.

"19.50'DE NEJAT BEY'İ KAYBETTİK"
Uygur'un doktoru Altunbay, usta sanatçının hastanelerine 26 gün önce geldiğini ifade etti. Nejat Uygur'un idrar yolları ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu bildiren Altunbay, "Tedavisi iyi gitmekteydi ancak son on gündür kanda bir madde gelişti. Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık. Saat 19.50'de Nejat Bey'i kaybettik" diye konuştu.


nejat_usta_19112013_0358_480p_wmp4.jpg


"BUNDAN SONRA ÖLÜMSÜZDÜR NEJAT UYGUR"
Uygur'un oğlu Behzat Uygur da babalarının herkes tarafından sevildiğini dile getirerek, "O herkesin babası. Herkesi akrabam gibi görüyorum, seyirci olarak değil. Annem kocasını kaybetti. Sevenleri Nejat Uygur'u kaybetti. Biz babamızı kaybettik. Bundan sonra yaptığı herşeyle hatırlanacaktır. Bundan sonra ölümsüzdür Nejat Uygur. Başımız sağolsun. Sanırım Çarşamba günü vedayı gerçekleştireceğiz Teşvikiye Camisi'nde. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Babam her zaman 'büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi. Biz de öyle veda edelim" ifadelerini kullandı. Süheyl Uygur ise Türkiye'nin bir efsaneyi kaybettiğini anlatarak,şunları söyledi: "Çok üzüntülüyüz. Bize hep durumunu sorardınız. Biz de bilgi verirdik. İnternet sitelerinde, hep yalan haberler çıkardı. Ama kaybettik babamızı. Başımız sağolsun." Uygur'un diğer oğulları oğulları Süha ve Ahmet Uygur da toplantıya katıldı.






ERDOĞAN: ‘HEPİMİZİ YASA BOĞDU’
Allah rahmet eylesin.​
 

dorado

0
Üye
4 Ağu 2013
45
3
8
aydın
canlı seyretme fırsatını bulduğum bir sanatçıydı. Türk halkı candan bir insani büyük bir değeri daha kaybetti. herkesin başı sağ olsun .mekanı cennet olsun
 
Üst