Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Türkiye'nin Basi Sagolsun

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Zafer Önen hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu ve seslendirme sanatçısı Zafer Önen, 92 yaşında tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezinde hayatını kaybetti.
fft2mm3969152.jpg

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Zafer Önen, 92 yaşında hayata gözlerini yumdu. Önen, 6 aydır İstanbul Pendik'teki bir rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyordu. Sanatçı, kalp yetmezliği sonucu bu sabah hayatını kaybetti.
Zafer Önen, 1921 yılında Çorum'da dünyaya geldi. Önen, 1941 yılında Ankara Devlet Operası Şan Bölümü'ne girdi. 1943 yılında Ses Tiyatrosu'nda "Hava civa" operetiyle sahne hayatına başladı.
Muammer Karaca, İstanbul Şehir Tiyatroları, Dormen Tiyatrosu gibi tiyatrolarda sergilenen oyunlarda rol aldı. Önen, “Lüküs Hayat”, “Şöminedeki Ceset”, “Cibali karakolu” gibi birçok oyunda rol aldı.
Zafer Önen, pek çok sinema, dizi film ve reklam projesinde de yer aldı. Önen, son olarak NTV'de seslendirme yapıyordu.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Müzeyyen Senar hayatını kaybetti

Usta sanatçı Müzeyyen Senar'dan kötü haber. Türk Sanat Müziği'nin dev ismi Müzeyyen Senar tedavi gördüğü hastanede, 97 yaşında hayatını kaybetti. Bugün vefat eden Senar, Atatürk'ün de en çok sevdiği sanatçılardandı. Müzeyyen Senar, 97 yıllık ömrüne 30'un üzerinde albüm sığdırmıştı.

muzeyyen-senar-vefat-etti-5278714.Jpeg
MÜZEYYEN SENAR YAŞAMINI YİTİRDİ

Türk Sanat Müziğinin dev ismi Müzeyyen Senar, İzmir’ de tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Sanatçı, 2 Şubat tarihinden itibaren hastanenin Dahiliye servisinde tedavi görüyordu. Müzeyyen Senar, kısmi felç nedeniyle uzun süredir yürüyemiyor ve konuşamıyordu.

Usta sanatçı Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl, annesinin bu sabah yaşamını yitirdiğini bildirdi. Işıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zatürre teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında tutulan annesinin bugün sabah 07.30 sıralarında vefat ettiğini kaydetti.
Yaşlılığa bağlı hastalıklarının 24 saat tıbbi kontrol altına tutulabilmesi amacıyla kızı Feraye Işıl tarafından Urla ilçesindeki yaşlı bakımevine yerleştirilen Müzeyyen Senar, 15 Ocak'ta Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve burada 13 gün süreyle tedavi görmüştü. Senar, sağlık durumundaki bozulma nedeniyle 2 Şubat'ta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

CENAZE SALI GÜNÜ BEBEK CAMİİ'NDE...
Mezeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl, Senar'ın yaşamını yitirdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Senar'ın cenazesinin bugün İstanbul'a gönderileceğini belirtti.

Işıl, Senar'ın cenaze namazının 10 Şubat Salı günü İstanbul'daki Bebek Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacağını ve cenazesinin İstanbul'da defnedileceğini bildirdi. Zatürre teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Müzeyyen Senar, bugün sabah saat 07.30'da vefat etmişti.

MÜZEYYEN SENAR KİMDİR?
Türk Sanat Müziği'nin efsane isimlerinden Müzeyyen Senar, 97 yıllık ömrüne 30'un üzerinde albüm sığdırdı.
Türk insanının dilinden düşmeyen "Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim", "Bir Bahar Akşamı", "Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine" gibi parçaları seslendiren Senar, 1918 yılında Bursa'da dünyaya geldi.

Müzik eğitimine Anadolu Musiki Cemiyeti'nde kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı. Güçlü bir sese sahip olan Senar'ın ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem'i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi. Zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.
Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu'nda şarkı söylemeye başlayan Senar, perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını duyurdu.

ATATÜRK'ÜN EN ÇOK SEVDİĞİ SANATÇILARDANDI
Müzeyyen Senar'ın yeteneği, Türkiye Cumhuriyet'in kurucusu ve Türk sanat müziğinin büyük hayranı Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgisini çekti ve sanatçı birçok kez onun huzurunda özel meclislerinde şarkı okudu.

Ankara Radyosu'nun 1938 yılındaki ilk yayınlarına katılan ve 1941 yılına dek radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluşmayı sürdüren Senar, Türk musikisine yeni bir soluk getirdi.
Senar, son sahne konserini ise 1983 yılında İstanbul Bebek Gazinosu'nda verdi, bu tarihten sonra yalnızca ender anlarda, müzikli özel toplantılarda şarkı söyledi.
Müzeyyen Senar, 1998 yılında Devlet Sanatçısı seçildi. Senar, 2004 yılında Sezen Aksu tarafından düzenlenen ve sanatçı dostlarının da katıldığı gecede 73. sanat yılını kutladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2013 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri çerçevesinde kültür ve sanata hizmetlerinden dolayı Senar'ı ödüllendirdi.

İzmir'deki evinde 26 Eylül 2006 tarihinde fenalaşan sanatçının beyin enfarktüsü geçirdiği ve vücudunun sol tarafının felç olduğu açıklandı. 2007'de İstanbul'daki Darüşşafaka'da Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gördü, daha sonra Bodrum'daki kızı Feraye Işık ile yaşamaya başlayan Senar'ın tedavisi burada sürdü.
Sağlık durumunun 24 saat tıbbi kontrol altında tutulmasını gerekli kılması nedeniyle 7 Ocak 2015'de Bodrum'dan İzmir'in Urla ilçesindeki Daruşşafaka'ya ait yaşlı bakımevine götürülen Senar, 15 Ocak'ta rahatsızlanması üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 13 gün gözetim altında tutulan Senar, taburcu edildi ve Urla'daki yaşlı bakımevine döndü.
Senar, 2 Şubat 2015'de rahatsızlığının nüksetmesi üzerine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırıldı.

MÜZEYYEN SENAR HAYATINI KAYBETTİ
Türk Sanat Müziği usta ismi Müzeyyen Senar, İzmir’ de tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. Sanatçı, 2 Şubat tarihinden itibaren hastanenin Dahiliye servisinde tedavi görüyordu..
 

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,176
2,420
113
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun..
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Büyük Usta Kayahan Hayatını Kaybetti, Son Yolculuğuna Yarın Uğurlanacak

Bir süredir hastanede tedavi altında olan usta sanatçı Kayahan bu sabah yaşamını yitirdi. Kayahan, vasiyeti gereği deniz gören bir yere defnedilmek istediği için Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Türk pop müziğinin büyük ustası Kayahan, tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti. Cenaze töreninin ise yarın yapılacağı belirtildi.

Kayahan için yarın sabah Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir anma töreni düzenlenecek. Kayahan, Teşvikiye Camii'nde öğle vakit kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Mezarlığı'na defnedilecek.

VASİYETİ YERİNE GETİRİLECEK
Kayahan'ın vasiyeti gereği deniz gören bir yere defnedilmek istediği için Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. Ayrıca sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmalarını istedi.

SEVENLERİNİ YASA BOĞDU
Kayahan, uzun süredir amansız hastalıkla boğuşuyordu. Kayahan'ın ölüm haberinin ardından sevenleri büyük üzüntü yaşadı.

Kayahan'ın Tedavi Gördüğü Hastane: Hastalığı Yaygınlaştı ve Kaybettik
Kayahan'ın hayatını kaybettiği haberini ilk olarak şarkıcı Suat Suna duyurdu. Suat Suna Twitter hesabından "Bugün kara bir gün... Ben ikinci babamı kaybettim, Türkiye de Büyük Usta'sını... Rahat uyu Kayahan Abi. Unutulmayacaksın..." diye yazdı.

3 MART'TAN BU YANA HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYORDU
Yumuşak doku kanserine yakalanan ve kemoterapi gören Kayahan, 23 Mart'ta hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü sanatçı, durumunun kötüleşmesi üzerine 25 Mart'ta yoğun bakıma alınmıştı.

Kayahan, 29 Mart'ta 66 yaşına girmişti.

KAYAHAN'IN HASTALIĞI
İlk olarak 1990'da bacağında çıkan yağ bezesine baktırmak için gittiği hastanede kansere yakalandığı fark edilen, altı ay ömür biçilen ama pes etmeyen Kayahan, hastalık 11 yıl sonra aynı yerden nüksettiğinde de yılmamıştı. Geçirdiği dört ameliyat ve radyoterapi tedavisi sonucu sağlığına kavuşan Kayahan, üçüncü kez aynı tatsız haberi aldı ve kemoterapiye başladı. Uzun süredir tedavi gören usta sanatçı, amansız hastalığı malesef yenemedi.

buyuk-usta-kayahan-hayatini-kaybetti-7151782_3225_m.jpg
 

Karbon

Administrator
Yönetici
Administrator
22 Eki 2011
7,176
2,420
113
Yolu sevgiden geçen herkesin mutlaka hayatının bir anında, bir anıda buluştuğu çok büyük bir SANATÇIMIZI yitirdik, aslında yitirmek kelimesi böylesi değerler için yanlış bir cümle, bu sanatçılar geride bıraktıkları eserler ile zaten çoktan ÖLÜMSÜZLEŞİYORLAR.

Mekanın Cennet olsun.
 

haydar1966

0
Yönetici
Co-Admin
5 Şub 2015
5,540
2,140
113
İstanbul
Türkiye'nin yetiştirdiği çok değerli SANATÇILARI mızdan sevgili KAYAHAN ' ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim.Merhum sanatçımıza Allah'tan rahmet kederli ailesine sabır ve metanet dilerim.
 

denizci56

0
Özel Üye
15 Şub 2013
1,533
451
83
Ege
Merhum sanatçımıza Allah'tan rahmet kederli ailesine sabır ve metanet dilerim.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Usta oyuncuya veda

fft2mm6912951.jpg

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, "En zor tarafı bu 48 yıllık arkadaşımızı sahneden yollamak. Son yılında çok mutluydu. Şeker gibi bir adamdı. Kırdığı hiç kimse olmadı" dedi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve bugün son yolculuğuna uğurlanan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yavuz Şeker için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Şeker'e veda töreni saygı duruşuyla başladı. Program süresince usta oyuncunun hayatından kesitler sahnedeki sinevizyonla sunuldu. Programda Yavuz Şeker'in Eşi Safiye Şeker programda ayakta durmakta güçlük çekti ve göz yaşlarına boğuldu. Törene, Levent Üzümcü, Erhan Yazıcıoğlu, Rauf Altıntak ve Orhan Alkaya gibi sanatçılar, sevenleri ve yakınları katıldı.
fft31_mf6912948.Jpeg

Yavuz Şeker'in Eşi Safiye Şeker, "O tiyatroya aşıktı. Son oyununu oynadı. Hepimize oyun oynadı. Ne olursunuz dualarınızı eksik etmeyiniz. O benim büyük aşkımdı. Ben onunla 16 yaşında gözümü açtım" dedi.

Oyuncu Levent Üzümcü, "Bu tiyatroya geldiğimde ilk oyunumu onunla oynadım. Ve onun bu tiyatrodaki son oyununda bilmeden onunla oynamışım. Bazı oyuncular vardır sahne üzerinde ne seyircisine nede rol arkadaşlarına hiçbir ağırlıkta bulunmazlar. Yavuz abi öyle bir adamdı" şeklinde konuştu.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu ise,"En zor tarafı bu 48 yıllık arkadaşımızı sahneden yollamak. Son yılında çok mutluydu. Şeker gibi bir adamdı. Kırdığı hiçkimse olmadı. Benim tanık olduğum yıllarda. Sinemada da çok önemli bir tipti. Çok sevilen bir insandı" ifadelerini kullandı.

Yavuz Şeker'in cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
fft31_mf6912949.Jpeg
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Tomris İncer hayatını kaybetti

Son olarak Racon dizisi ile ekranlara gelen tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris İncer, 67 yaşında yaşamını yitirdi.

1444022542162.jpg

Kanser tedavisi gören Tomris İncer'in ölüm haberini tiyatro ve sinema oyuncusu Levent Kazak, Twitter hesabından duyurdu. Kazak, İncer'in fotoğrafıyla birlikte paylaştığı "Büyük bir ustayı kaybettik. O sahneye, sahne de ona aşıktı. Güle güle" notuyla kötü haberi verdi.

ACI HABERİ ARKADAŞLARI VERDİ
1444022522581.jpg


Cem Davran: Ah be Tomi. #Tomrisİncer Çocukluğum, ilk gençliğim derken, sadece Rumuz Goncagül bile desem yeter. Ruhun şad olsun.

Yekta Kopan: Tomris İncer büyük bir oyuncuydu. Gözleri yeterdi.

TOMRİS İNCER KİMDİR?
16 Mart 1948 Bulgaristan doğumlu olan Tomris İncer çeşitli tiyatro, dizi ve sinemalarda rol aldı. 1974 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna giren sanatçı birçok farklı proje ile izleyici karşısına çıktı.​
 

kadifeli

0
Özel Üye
20 May 2015
704
685
93
allah rahmet eylesin huzur içinde yatsın
dizilerini severek seyrediyorduk
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
Sırrı Elitaş hayatını kaybetti

Türk sinemasının emektar isimlerinden Sırrı Elitaş (71), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
1444370063049.jpg
Edinilen bilgiye göre bir süre önce beyin kanaması geçiren Elitaş, Üsküdar Çamlıca Erdem Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sinema oyuncusu Sırrı Elitaş, tedavi gördüğü hastanede gece saat 00.00 sıralarında hayatını kaybetti. Elitaş'ın, bugün Üsküdar Karacaahmet Hacı Şakirin Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

SIRRI ELİTAŞ KİMDİR?
1944 Erzurum doğumlu olan Sırrı Elitaş, 1960'lı yıllarda taksi şoförlüğü yaparken sinemaya adım atan Sırrı Elitaş, 600'e yakın filmde rol aldı. Uzun yıllardır oyunculuk yapan Elitaş, ayrıca 1986 yılında 'Yetimlerin Türküsü' isimli filmi kendi yazıp yönetti. Sırrı Elitaş, 2008 yılında İpekyolu Film Festivali'nde Emek Ödülü'ne layık görüldü.
 

haydar1966

0
Yönetici
Co-Admin
5 Şub 2015
5,540
2,140
113
İstanbul
Sanatçımıza Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar dilerim,Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı gitti.
 
Üst