Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Unutulan Wireless Şifresi Nasıl Bulunuyor

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Unutulan Wireless Şifresi Nasıl Bulunuyor

Günümüze baktığımız da birden fazla bilgisayar kişisinin arayıp da bulamadığı uygulamalardan birini sizlere tanıtımını yapacağız.

[FONT=&quot]
unutulan-wireless-sifresi-nasil-bulunuyor.jpg
Wireless şifre görüntüleme işleminin yapabileceğiniz bu program sayesinde unutmuş olduğununz Wireless şifrelerini görüntüleyebileceksiniz. Ancak baktığımızda bir çok kişi sokakta gördüğümüz her Wireless ağını kurarak gireceğini anlıyor. Bu uygulama Wireless şifresini kırmıyor sadece unutmuş olduğunuz şifreyi size sunuyor.
2_wsifre-600x241%5B1%5D.png



  • Geliştirilen uygulamanın adı Wireless Key Veiw. Uygulamayı kullanabilmek için tek yapmanız gerekenler istediğiniz ağa bir kez bağlanmanız gerekiyor.
  • Daha sonrasında ise programı çalıştırın ve karşınıza çıkacak olan küçük bir ekran üzerinde bağlı olduğunuz ağlar listelenecek.
  • Aşağıdaki ekranın sağ kısmındaki ASCII ya da da Anahtar ASCII değerindeki bir kısım sizin ağ şifrenizin olduğu yapı olarak karşınıza çıkıyor.
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Domain Name yani etki alanı adı internette istediğiniz sunuculardaki dosyalara ulaşmanızı sağlayan isimlerdir. Genellikle bu dosyalarda kullandığımız siteler bulunur ve bu isimleri kullanarak onlara hızlıca ulaşırız. Ama aslında süreç biraz daha detaylıdır. Her sunucu internet üzerinden bağlanılabilmesi bir için bir IP adresine sahiptir. Bu IP adresleri kısmen rastgele kısmen de bölgesel sayılardan oluştuğu için bağlanmak istediğimiz siteleri ifade etmezler. Alan adı da burada devreye girer ve istediğimiz siteleri, dosyaları görüntülememizi sağlar. Eğer sitenizin sabit bir IP si var ise alan adını kullanmadan da oraya ulaşabilirsiniz. Mesela "bilgisayamiyorum.com" un sabit ipsi:94.199.202.184Bir web site projesini yayınlamak için hazırlanıyorsanız, yapmanız gereken şeylerden ilki alan adı almak olmalıdır. Zira tüm iş bittiğinde fikrinize büyük oranda destek olabilecek site isminin olabileceği alan adını alabilecek olmak isterseniz. Ama tabii ki bunun için de başka çözümler üretebilirsiniz. ".com" değilde ".net" ya da ".org" gibi uzantıları alabilirsiniz ya da istediğiniz domain name in sahibi ile görüşüp anlaşmaya çalışabilirsiniz. Zira bir çok insan bireysel olarak alan adı alıp satıyor ve son yıllarda zor olsa da iyi para kazanabiliyorlar. Alan adı seçerken dikkat etmeniz gereken noktalardan bazıları:
".com" ile biten bir isim almak. Uzantılar ilk kullanılmaya başlandığında hepsinin farklı amaçları olsa da artık bu olay pek geçerliliğini korumuyor zaten. Uluslararası tanınan uzantı sayısı da artık çok fazla.
Akılda kalıcı, mümkün olduğunca az karakterli alan adı almak. Gerçi artık 5-6 haneli domain bile pek kalmadığından işiniz zor.
Dil detayını gözden kaçırmayın, türkçe bir isim alıyorsanız aynı isimin ingilizcesini de almaya çalışın. Daha sonra sitenizin gelişebilceğini unutmayın.
Eğer fazladan ayırabilecek paranız varsa, aldığınız isme yakın ya da çağrıştıran başka isimleri de alın.
Domain Name aldığınız isim sağlayıcının aynı zamanda istediğiniz türde host, sunucu hizmeti olup olmadığına bakın. Zira site içeriğini de aynı yerde tutarak bir çok işlemi daha hızlı ve kolay halledebilirsiniz.
Alan adı taşıma işlemi uzun ve zahmetli olduğu için hem yıllarca süren hem de güvenilir bir yerden alan adı alın.
Alan adını aldığınız yere dikkat edin :)

Alan adı ve host almak için Türkiye'den bir tavsiye vermem gerekirse turhost bu anlamda gördüğüm kadarıyla başarılı ve hızlı hizmet veriyor. Diğer Türk isim dağıtıcılarına göre daha ilgililer ve panel, site kullanımları daha rahat. Eğer karşınızda türkçe konuşan birilerini arıyor ve kısa sürede cevap bekliyorsanız tercih edilebilinir.
 
Üst