Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Wifi bağlantı sorunu

eagles1903

0
Üye
27 Haz 2012
21
0
1
Yeni çıkan güncellemede wifi ile bağlanırken zamanaşımı bağlantı başarısız diyor sürekli.Kaç gündür deniyorum.Bir kere bile bağlanamadım daha.Önceki sürümde bağlanıyordu fakat videoyu açınça reset atıyordu makina.Yardım lütfen?
 

webmaster

Administrator
Yönetici
Administrator
17 Eyl 2011
1,830
373
113
İstanbul
www.next.web.tr
elinizde usb çoklayıcı veya usb uzatıcı bir kablo var ise onların yardımı ile tekrar bir deneyiniz..
cihaz bazen sürücüleri algılayamamakta olup, farklı bir yoldan denediğinizde farklı algılayıp tanıyabiliyor.
 

arif06

0
Üye
30 Ara 2012
9
0
1
Anadolu
Aynı sorun bende de vardı. 2 değil 5 gün uğraştım, modemi görüyor(%99 ile) fakat zamanaşımı deyip bağlanmıyordu. Çözümü;

1) cihaz kapalı iken wifi takın
2) sonra modemi açık değilse açın ve internet olduğundan emin olun.
3) cihazı açın ve tekrar deneyin bağlanacaktır.

sonrasında ise artık cihazı her açmanızda otomatik olarak bağlanacak. Dediğim gibi modem açık net bağlı ve cihaz daha açılmadan wifi takılı olacak. Birde sakın uzatma ile denemeyin çünkü 1 karış harici uzatmalarda (1 metre, 3 metre) çalışmıyor. 1 metre uzatmada wifi görünüyor ama bağlanmıyor, 3 metre uzatmada ise wifi' yi cihaz hiç görmüyor. Biraz karışık bu bağlantı işi. Keşke ethernet port olsaydı keşke...
 

arif06

0
Üye
30 Ara 2012
9
0
1
Anadolu
Arkadaşınızda, tanıdığınızda ralink 5370 chipset olan bir başka wifi deneyin olmazsa cihaz yazılımını tekrar güncelleyin olmazsa doğruca servise götürün.
 

eagles1903

0
Üye
27 Haz 2012
21
0
1
Kimsede yok maalesef.Zaten diğer yazılımı yüklediğimde direk bağlanıyor fakat onda da videoyu açarken reset atıyor cihaz.Aparatla değil yazılımla alakalı sorun.
 

ctiryaki20

0
Üye
4 Şub 2013
1
0
1
next wifi bağlantısı

Next Teknik Bölümünü aradım Sıkıntını Test yazılımından kaynaklandığını söylediler Ama yaptığım araştırmada YE-18000 HD CX WİFİ bağlantısından tam bir randıman alınmıyor alan var ise paylaşa bilirse sevinirim.
 

razgradlı

0
Özel Üye
1 Nis 2012
186
223
43
istanbul silivri
Next Teknik Bölümünü aradım Sıkıntını Test yazılımından kaynaklandığını söylediler Ama yaptığım araştırmada YE-18000 HD CX WİFİ bağlantısından tam bir randıman alınmıyor alan var ise paylaşa bilirse sevinirim.
evet arkadaşım senlik bir sorun yok cihazın test yazılımınla alakalı bir sorun yakında düzeltirler diye düşünüyorum şuanlık yapacak birşey yok saygılar
 

playboy1988

0
Üye
7 Şub 2012
6
0
1
arkadaşlar tamamen yazılımsal bi sorun gibi duruyor arada %99 gösterdiği halde zaman aşımı falan diyor. ben problemi arkasındaki güç düğmesini kapatıp, açarak çözüyorum sizde bi deneyin belki düzelir... birde ben wi-fi aygıtını aldığımdan beri usb çoklayıcıyla kullanıorum çünkü direk cihaza takamadım :)))) cihazın açılan kapağını kırmamak için çok zorlamadım o işe de çok şaşkınım ikisinide next üretmiş ama bunu hesaplayamamış ne diyelim bravo...
 

falconado

0
Üye
11 Nis 2013
10
1
3
evet arkadaşım senlik bir sorun yok cihazın test yazılımınla alakalı bir sorun yakında düzeltirler diye düşünüyorum şuanlık yapacak birşey yok saygılar

SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR. DİYEBİLİRİM. EN AZINDAN BENDE ÇÖZÜLDÜ...

Arkadaşlar wi-fi ile nasıl kopmadan şakk diye bağlantı kuruyorum anlatayım. belki sizlerede faydası olur.
1- modem ayarlarından (192.168.1.1 genlede tutar bu) şifreleme TKIP yaptım.
2- modem bağlantı 802.11 bağlantı 2.4 ghz hız ama max. 11 mbit olarak ayarladım. Bu hızınız düşürür ama zaten şu an evdeki fiber internetim benim 8 m.bitten yukarı çıkmıyor. onun için beni etkilemedi.
3- next wi-fi anteni biraz gevşettim. tam sıkmadım. (burasını çok ciddiye almayabilirsiniz)
4- son yazılım 22.03.2013 tarihli siyah menülü. çekimleri düşük gösteriyor. wifi ağlarını %65-67 lerde falan ama bağlandı mı %99 kalite ile bağlanıyor. diğer komşuların sinyalleri %12 de standart gibi ilginç
5-Ayrıca mac adresini de modeme sabit IP den tanıttım. mesela 192.168.1.165 ten benim kini görüyor.
En ÖNEMLİSİ buydu. BUraya dikkat. next modemin tanıdığı wifi MAC adresi hatalı. hem next reciverdan hem modemden istemcilerden bi kontrol edin anlayacaksınız. ben ne yaptım. modemin sabit aIP den gördüğü Wifi ın gerçek mac adresini alıp next 18000 hd cx recievera wifi ayarları en alt alt satıra aynen yazım. DHCP açık yapıp varsayılan DNS leri 8.8.8.8 yaptım. durum harika hiç kopmuyor. sinir bozucu STP IP alınmıştır. yazısı artık çok sinir bozucu olmuştu. artık yok çok şükür. Anlttıklarımdan en ÖNEMLİSİ bu madde idi. Next2.4 Wifi cihazların reciverda yazan MAC adresleri gerçek DEĞİL. Buna dikkat modemdem bağlanana aygıtlardan okuyun not edin. Recievera onu girin. sorun kalmayacak. Diğer yazdığım maddeler size kalmış. Ama bunu mutlaka yapın.

NİHAYET bu sayede zaman aşımı, bağlanmama sorunu falan günlerdir yok. süper bir durum. tavsiye ederim. Nerdeyse wifi yı kırıp atacaktım. durumu kurtardım.
iyi denemeler.

not: şu an modemi açıp bakmadan aklıma kalanları yazdım. ama bu işlerle uğraşanlar modemde nerelere bakacaklar bence anlamışlardır. kusura bakmayın. biraz karıştırın karşınıza çıkar.
 

riddick

0
Üye
8 Ara 2011
41
1
8
Yalova/Çiftlikköy
Kesinlikle yazılımsal bir sorun var, bir öncekinde sürekli normal bağlanan wi-fi belli bir süre sonra zaman aşımı deyip kapatıyor bağlantıyı.
Zaten modenden DHCP kapattığım için elle tanımlıyorum ip adresini. Yalnız AES ile TKIP arasında sıkıntı olduğu kesin son yazılımda. TKIP yapmayınca bağlanmıyor bile.
 
Üst