Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Yakında akıllı telefonların ekranları değişecek

kaptan-8

0
Moderator
10 Ocak 2018
7,521
22,584
113
Adana
1576103540348.png

“Deliksiz ilk telefon” unvanını kazanan Meizu Zero, tasarımı ile ilgi çekmeyi başarmıştı. Bu bağlamda Çin’in önemli telekomünikasyon şirketlerinden biri olan China Mobile, deliksiz telefon modelleri hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Deliksiz telefon modelleri akıllı telefon piyasasını altüst edecek

Bu yılın ocak ayında piyasaya sürülen Meizu Zero, Vivo Apex 2019 ile birlikte deliksiz akıllı telefon modelleri konusunda bir furyanın başlayacağını işaret etmişti. Çin’de yaşayan bazı kullanıcıların bu tasarımı beğenmesi, değişimin sinyalleri olarak değerlendirildi.

Henüz daha çok yeni olan bu iki model, reklam ve ticaret anlaşmaları nedeniyle tam anlamıyla dünyaya yayılmadı. Bu konuyu irdeleyen China Mobile, delikli ekrana sahip olan akıllı telefonların neden koltuğundan olacağını açıkladı.
xdeliksiz-telefon-modelleri-cok-yakinda-her-yerde-olacak.jpg.pagespeed.ic.wiVFGE9vwS.jpg

Şirketin analistleri, ekranında delik bulunmayan telefonların sanıldığından daha kısa bir süre içerisinde akıllı telefon piyasasını altüst edeceğini düşünüyor. Yetkililer, bu düşünceyi 3 ana temele dayandırıyor:

Düğmeler: Telefonların çoğu artık zaten sanal düğmelerden yararlanıyor ve dahası ekranı kavisli olan bazı telefonlarda ses düğmeleri neredeyse görünmüyor bile. Bu cihazlar, dokunmatik ekrandan yararlandığı için sanal düğme tasarımına doğru geçiş yapmak artık daha gerçekçi bir strateji.
deliksiz-telefon-modelleri-cok-yakinda-her-yerde-olacak-2.jpg

Ses için 4 delik: Akıllı telefonlarda ses girişi ve ses çıkışı için 4 ana bölme bulunuyor: 3.5 milimetrelik ses girişi, gürültü azaltma altyapısı, kulaklık ve hoparlör. Tabii Bluetooth kulaklıkların ortaya çıkması artık 2.5 milimetrelik ses girişini koltuğundan etti.

Bazı yeni modeller bu tasarımı kullanmaya devam etse de artık birçok modelde böyle bir ses girişi yok. Kemik iletimi ve ekran altı teknolojiler, diğer düğmelerin ortadan kalkacağına işaret ediyor.
xdeliksiz-telefon-modelleri-cok-yakinda-her-yerde-olacak-3.jpg.pagespeed.ic.mG490xDSuB.jpg

Kart bölmesi: Şu anda eSIM gibi sanal kartların kullanımı revaçta. Henüz bu sistemlerin akıllı telefonlarda çok iyi bir şekilde çalıştığını görmesek de fiziksel SIM kartlar için hazırlanan yuvalara duyulan ihtiyacın ortadan kalkacağı söyleniyor.

Ayrıca şarj konusunda da radikal bir karar alınmasını isteyen China Mobile, şarj kabloları ile şarj bölmelerinin de devre dışı bırakılması gerektiğini belirtti. China Mobile’ın özellikle üzerinde durduğu bir diğer konu ise şarj mesafesi.
xdeliksiz-telefon-modelleri-cok-yakinda-her-yerde-olacak-4.jpg.pagespeed.ic.-_f_5jbB5A.jpg

Hızlı ve kablosuz şarj teknolojisinin şarj mesafesi konusunda bir çözüm sunamadığını dile getiren China Mobile, bir telefonun şarj merkezinden en az 2 cm uzaklıkta, en çok ise 90 cm uzaklıkta şarj olması gerektiğini savunuyor.

Bazı kullanıcılar kablosuz ve hızlı şarj teknolojilerine rağmen telefon kullanımı konusunda yeterince rahat olunamadığını söylüyor. Peki siz China Mobile’ın düşüncelerine katılıyor musunuz? Deliksiz akıllı telefon furyası başlayacak mı?

shiftdelete
 
Üst