Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

YouTube, COVID-19 politikasını güncelledi

kaptan-8

0
Moderator
10 Ocak 2018
7,520
22,576
113
Adana
YouTube, son dönemin en büyük sorunu olan COVID-19 hakkında yanlış bilgilerin yayılmamasına önem gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Youtube, salgın aşısı hakkında yapılan yanıltıcı içerikleri kaldırarak koronavirüs yanlış bilgilendirme politikalarını güncelledi.

1602707924294.png

Aylık ziyaretçisi neredeyse 2 milyarı aşan video paylaşım platformu, artık Dünya Sağlık Örgütü veya yerel sağlık yetkililerince oluşturulan “uzman fikir birliği” ile çelişen içerikleri kaldıracak. Bu yasaklamaların arasında, aşının bir insanı kısır bırakabileceği ya da öldürebileceği gibi iddialar da yer alıyor.
YouTube, COVID-19 içeriklerine hassas yaklaşıyor
YouTube, önceden sadece yanlış koronavirüs kuralları ve tedavileri hakkında içerikleri yasaklıyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde yayınlanan güncelleme ile birlikte özellikle aşı ile ilgili yanıltıcı içeriklere önem verdiğini gösterdi. Şirket tarafından açıklanan resmi sayılara göre, Şubat ayından bu yana koronavirüs hakkında 200.000’den fazla yanıltıcı içerik YouTube’dan kaldırılmış. Yapılan bu politika değişikliği ile birlikte platform üzerinde bulunan büyük teknoloji şirketlerinin bile yoğun incelemelerle karşı karşıya kalıyor.
youtube-covid-ile-ilgili-yasaklamara-devam-ediyor.jpg

Araştırmacılar virüs aşısı için çalışma rekabetine girdikçe, pek çok platformda da yanlış bilgiler ortaya çıkmaya başlıyor. Bu yılın başlarında YouTube, Plandemic isimli ve içeriğinde COVID-19’un planlı bir salgın olduğunu iddia eden videoları engellemekte bir hayli zorlanmıştı. Facebook tarafından geçtiğimiz Salı günü yapılan bir açıklamada, insanlara aşı hakkında yanlış bilgi veren ve onları caydıran reklamlara izin vermeyeceğini duyurmuştu. YouTube ise zaten geçtiğimiz sene aşı karşıtı videolarda reklam yayınlanmasını durdurmuştu. YouTube tarafında aşılama karşıtı herhangi bir içerik zararlı içerik olarak kabul ediliyor.
Devletler ise büyük teknoloji şirketlerine çoktan baskı yapmaya başladı. Geçtiğimiz sene Kaliforniya’da bir Demokrat temsilci, Google’ın CEO’suna platformlarında bulunan yanıltıcı içeriklerin kaldırılmasını istediği açık bir mektup yazmıştı.


shiftdelete.net
 
Üst