Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

2000 HD FTA MiNİX İZLENİMLERİM.

hdengin

0
Üye
12 Eki 2011
111
7
18
İstanbul
Sevgili forum dostlarım az önce internette gezinirken gözüme bu cihaz ile ilgili bir görsel takıldı. Resime daha yakından bakınca gözlerime inanamadım bu cihazda HD yani yüksek çözünürlüklü yayınlarda oynatmada sıkıntı vardı.! Zaten bunu ilk mesajda açık açık üstüne basa basa belirttim ama gözü dönmüş UYANIK satıcılar maalesef ne yapacaklarını iyice şaşırmış olmalılarki bu resmi koymuşlar.Buna inanıp bu cihazdan alan arkadaşlarımız ondan sonra tabii aynen isyanlarda olacak,lütfen artık gözünü 8 açalım.Para delisi satıcıların ilanlarına hemen inanmayalım haa cihaz uydu olayında diğer minix serilerinden kat be kat üstün ama ıp tv de olay farklıdır.! Ben neleri gördüm neler yazık günah hiç kimse parayı sokakta yerde bulmuyor.Bilinçli toplum olalım rastgele bir şeyler almayalım kılı kırk yaralım işimizi görecek gerçekten ihtiyacımız olanları alalım.Sevgilerimle...


Haydar Bey,
Sen öyle diyorsun da bu ürünün kutusunda bizzat o ipTV logosu var. Next firması bizzat kendi koymuş kutunun üstüne o logoyu.
Hatta bak kutunun arkasında "USB üzerinden farklı formattaki videoları gösterme 1920x1080p video çözünürlüğü" yazıyor ama videoları oynatamıyor.
 
Son düzenleme:

selfmachine

0
Üye
1 Haz 2018
22
3
3
Bu cihazın freeshare'in de yine problem var. Hiçbir kanal açılmıyor. Ayrıca yeni bir yazılım artık şart oldu, kanal değiştirirken o kadar yavaşladı ki bazen takılıyor ve fişten çekip tekrar çalıştırmam gerekiyor.
 

tahsin43

0
Üye
12 Mar 2012
102
3
18
BU yazılım güncellemesi hakkında burada okuduğum yorumlardan.Bu yazılımdan sonra kilitlenme sorunları yaşadım yorumlarını okuyunca pek de bu yazılım versiyonunu yüklemeyi düşünmüyordum ama gafletime geldi. güncellemeyi acık bırakmışım. oda yeni yazılım var güncelleyeyimmi deyince hadi güncelle bakalım dedim. oda güncelledi .sonradan aklıma gelince de hay keşke güncelle demeseydim diye düşündüm. ama iş işten geçmişti . neyse bakalım gerçekten o bahsedilen cihaz kilitleniyor muhabbetiyle karşılaşacakmıyım diye düşündüm .malesef cihazı alalı 14 ay oldu hiç kilitlenme ile karşılaşmamıştım ama bu yeni güncel yazılım yüklendikten sonra. bir hafta içinde iki defa cihaz kilitlendi hiç kumanda hükmetmiyor elektirikten çıkarıp tekrar elektirik verince cihaza ancak ozaman cihaz faliyete geciyor .bence yüklemeyenler aman ha sakın bu
Next 2000 HD FTA V1.508
yazılımı yüklemeyin derim benden söylemesi birsenedir cihazda kilitlenme sorunu olmazken bu yazılım dan sonra bir hafta içinde iki defa kilitlenme sorunu yaşadım bilginize diyorum
 

bora00

0
Üye
1 Eyl 2013
23
8
3
Merhaba ,bu cihazı iki gün önce satın aldım.Cihazın yazılım versiyonu V1.462 idi .Freeshare de açılan kanallar sarı renkli olarak gözüküyordu.En son V1.513 Yazılımını yükledikten sonra bu özellik kayboldu ,yani hangi kanalların açıldığı kanal listesinde belli oluyordu.Bu özelliği tekrar nasıl aktif edebilirz.
 

Stkzky

Member
Üye
19 Ara 2018
61
80
18
Merhaba ,bu cihazı iki gün önce satın aldım.Cihazın yazılım versiyonu V1.462 idi .Freeshare de açılan kanallar sarı renkli olarak gözüküyordu.En son V1.513 Yazılımını yükledikten sonra bu özellik kayboldu ,yani hangi kanalların açıldığı kanal listesinde belli oluyordu.Bu özelliği tekrar nasıl aktif edebilirz.
Menüden gir bakalım şifreleme türüne iks bitmiş olabilir ayarlar açık açık iks olsun
 

hür35

0
Üye
1 Ocak 2013
4
1
3
bende bu cihazdan aldım açılma sorunu yaşıyorum göz kablosunu yada adaptör kablosunu kurcalıyorum çalışıyor fakat kendi kendine kapana biliyor birkaç kişi daha bu dertten muzdarip sanırım kronik yarın iade isteyeceğim bazı ambalaj kağıtlarını atmıştım bakalım sorun olacak mı
 

saban yigit

Active member
Üye
15 Mar 2019
182
45
28
Sevgili DOSTLARIM öncelikle bu başlığı açmamın amacı malumunuz olduğu üzere yeni olduğu için BİLGİ vermek amaçlıdır.Geçen hafta Cuma günü TESTER cihaz elime geçti,işlerimde bir kaç günlük yoğunluk bittikten sonra inceleme fırsatı buldum.Cihaz için daha önce verilen bilgiler doğrultusunda KULLANICI yorumu yapmak istiyorum.Şimdi cihazımız abisi 2000 HD olandan bir kaç şekilde ayrılmaktadır.Bunlar nelerdir öncelikle belirtmek isterimki menülerde herhangi bir değişiklik yok,sadece menünün resim başlıklarında küçük değişikler söz konusu.Diğer değişikliklere gelince...

1-Ses VOLUME menüsü YEŞİL ve YATAY şekilde tasarlanmış.

2-Cihazın internet bağlantısı için yine aynı bildiğimiz NEXT-7601 WİFİ yada türevleri kullanılıyor.( Lan girişi yani KABLOLU bağlantı ne yazikki yok.)

3-Uydu kanal tarama hızlarında ABİSİ ile neredeyse kafa-kafaya diyebilirim.

4-Cihazda WİFİ bağlantısı olduğunda çok azda olsa menüler arasında yada kanal listesinde gezinirken çok hafif ağırlaşabiliyor.

5.Cihazda tarama yapıp 2 uyduyu hafızaladım ŞİFRELİ kanal açma hızında 2000 HD ile herhangi bir fark yok.

6-Cihaza şimdilik sadece 5 er adet extra Cccam ve X panel hesabı girilebiliyor ha ilerde ne olur ben onu bilemem.

7-Ben ayrıca Cccamı 5 satır AÇIK olarak olarak test ettim ŞİFRELİ kanal açma hızı 2000 ile aynı sürededir.

8-Özel 5 satır Cccamı test ettikten sonra bu seferde FREE-SHARE yi açtım yani iki uygulamayı aynı anda test ettim.Herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

9-Cihazda (POWERVU=SIRIUS+THOR uydusundaki BELGESELLER açmaktadır) ve (TANDBERG=HELLASSAT' uydusundaki ARENA SPOR lar açmaktadır.) Yani sözün özü POVERVU+TANDBERG vs desteği mevcuttur artık bana bunca yazdığım şeyden sonra inşaallah Türksatta'kilerde açıyormu diye hiç kimse sormaz herhalde.! Keyleri bulan girer cihazına izler işte olay bu kadar basit. Bulduğunuzdada öyle her yere AÇIK olarak yazınki sevap işlersiniz hemen ertesi gün gitsinler.! Bilahare kendim TEST ETTİM, yine ayrıca 2000 minide olduğu gibi elle BİSS ve CW key girişide mevcuttur.Powervu+Tandberg+Biss vs yani tüm keyleri güncellemek için internetten yazılım güncelleme menüsünden key gurubu-1 ve key gurubu-2 olarak güncellemek yeterlidir.

10-M+tuşuna basılıp İNTERNET UYGULAMALARINA girdiğinizde karşımıza sadece YOUTUBE+TANITIM+X-PANEL kategori bölümü mevcuttur.Diğer uygulamalar VOD+YOUTUBE CHANNEL+YOUTUBE LİVE+FİLMON+BİLBOARD vs eklentileri şimdilik YOKTUR.! Tabii ilerde daha ne olur ben orasını bilemem.

11-Gelelim cihazın IP TV performansına özellikle belirtmek isterimki normal kanallarda herhangi bir sıkıntı yaşamazken,HD olan yani yüksek çözünürlüklü kanallarda yada yayınlarda cihazda takılma gibi sıkıntılar var.( Bunun olmasıda gayet doğaldır çünkü malumunuz üzere bu işlemci serisi 2000-Mini HD den farklı olup bir alt kategoridedir.) Ama 720 P yayınları gayet normal ve sıkıntısız olarak oynatabilmektedir.Hatta normal yayınlarla yetinmedim VOD lardan MUMYA-3 filmini açtım baştan sona kadar takılmadan olarak sorunsuz olarak izledim.( Çözünürlük 720-P ) Akabinde HD olan bir film açtım az önce belirttiğim gibi işlemcinin HD yayın kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle izleyemedim.

NOT:Şimdilik benim aklıma gelenler bunlardır eğer sizlerde bu konuda soru sormak isterseniz BİLGİM dahilinde elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım.

ÇOK ÖNEMLİ NOT:Bu FTA seri cihazı diğer seri 2000-HD mini ile LÜTFEN kıyaslamayın ,her cihazın donanım özellikleri uygulamaları farklı olabilir.Zaten bunlarda öyledir FTA=130 TL civarı iken 2000-HD=250 TL civarıdır dolayısı iki cihazda karşılaştırma yapmak tamamen HATA olur.! Efendim bu cihazda bu var keşke bundada olsaymış demek ABSÜRTLÜK olur yani diğer bir deyişle: NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE...

SONUÇ NOTU: Kendi segmentinde gayet başarılı bir cihazdır çok fazla profesyonel olmayan YARI-AMATÖR kullanıcılar için tabiri caiz ise biçilmiş kaftandır.Herkes kendi ihtiyaçlarına göre istediği cihazı almalıdır kılı kırk yarmalıdır sonuçta hiç kimse parayı hele bu zamanda sokakta bulmamaktadır.Bu yazdıklarım TAVSİYE NİTELİĞİNDE OLMAYIP SADECE BİLGİ BİRİKİM PAYLAŞIM AMAÇLI bir yazıdır...

GÖRSEL İKİ ADET RESİM:




abartacak kadar fark yok bence next 2000 hd fta en azindan butceye uygun az isinma sorunu yok
 

homersteel34

0
Üye
13 Ağu 2013
22
1
3
Merhaba. Cihazımı son yazılıma güncelledim. Merak ettiğim donarak kanal geçiş ayarı var mı ? biraz karıştırdım bulamadım.
 
Üst