Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Android 11 DP 2 çıktı

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,010
12,242
113
ALMANYA

Google’ın Eylül ayında yayınladığı Android 10 sürümü için telefon üreticilerinin güncelleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Android 11 için test süreci çoktan başladı. İlk geliştirici önizleme sürümünün yayınlanmasının üzerinden bir ay geçerken, Android 11 Developer Preview 2 sürümü geliştiricilere sunuldu.

Şu anda Pixel 2 ve sonrasında piyasaya sürülen modellere yüklenebilen Android 11 DP sürümlerini normal kullanıcıların yüklemesi tavsiye edilmiyor. Zira, Google bu sürümleri geliştiriciler için yayınlıyor ve onlarca hataya ev sahipliği yapıyor.

Android 11 Developer Preview 2 ile sunulan yenilikler
Google’da bu sürümlerin yüklendiği cihazlarda pil, performans ve kararlılık sorunları ile karşı karşıya kalınabileceğini belirtiyor. Erişebilirlik özelliklerine ihtiyaç duyan kullanıcıların bu sürümlerde sorunlar yaşayabileceğini, bazı uygulamaların beklendiği gibi çalışmayabileceğini açıkça dile getiriyor.



DP 2’de karşımıza çıkan arayüz değişikliklerinden birisi de, bildirim panelinde. Bildirimlerin sol alt köşesinde yer alan “Geçmiş” seçeneğine tıklayarak daha önceki bildirimlerinizi liste halinde görüntüleyebiliyorsunuz. Sayfanın üst kısmında yakın zamanda gösterilen bildirimler yer alıyor.
Android kullanıcıları yıllardır telefonlarında dahili bir ekran kaydedici istiyor. Android 10 Geliştirici Önizleme Sürümü’nde bunu gördük, ancak final sürümünde kaldırıldı. Android 11 D 2’de yeniden karşımıza çıktı. Hızlı Ayarlar bölümündeki Ekran Kaydı seçeneğine tıkladığınızda bir açılır pencere sizi karşılıyor.


Bu yılın ve önümüzdeki dönemin ana gündemi olan 5G teknolojisi daha fazla telefona gelmeye başladı. DP 2 sürümü ile birlikte geliştiriciler API’lerden yararlanarak telefonun 5G ağına bağlı olup olmadığını kontrol edebilecek.
Buna ek olarak katlanabilir telefonlar için DP 2 sürümünde menteşe açısı sensör API‘sı geliştiricilerin kullanımına sunuluyor. Bu sayede uygulamaların telefonun katlandığını veya açıldığını anlaması çok daha kolay hale gelecek.


geliştiricilerin Android’in eski depolama modelinden yeni kapsamlı depolama modeline dosya taşımasına izin veren yeni bir araca ev sahipliği yapan güncelleme, çağrı filtreleme işlemlerini kolaylaştırıyor. Tüm bunlara ek olarak geliştiriciler uygulamalarının çalışacağı ekran yenileme hızlarını belirleyebiliyor.
 
Üst