Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Android 7.1 güncellemesi ile gelen yenilikler!

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
1471985299_android-nougat.jpg


Google’ın geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlikle birlikte yayımlanan Android 7.1 güncellemesi birçok yeni özellikle birlikte geliyor. Gelin tüm bunlara göz atalım.

4 Ekim’de gerçekleştirilen etkinlikte Google’ın yeni ürünleri tanıtıldı. Bunlardan en önemlileri ise daha önce sizinle özelliklerinden bahsettiğimiz Google’ın ilk kez tamamen kendi üretimi olan akıllı telefonları Google Pixel ve Google Pixel XL cihazları oldu. Etkinlikte bir diğer dikkat çeken başlık ise Android 7.1 güncellemesiydi. İlk kez Google Pixel ve Google Pixel XL modellerinde kullanılacak olan sürüm ile gelen özelliklerden bazılarını sadece bu cihazlara sahip olanlar kullanabilecek. Şimdi tüm bu özelliklere göz atalım.



Sadece Google Pixel Serisinde Kullanılabilecek Özellikler:


  • Pixel Launcher: (yukarı kaydırarak tüm uygulamaları görüntüleme, yeni arama kutusu, home başlığında yer alan tarih-saat göstergesi)
  • Google Now ile birlikte çalışabilen Google Asistan
  • Google Fotoğraflar’da tam çözünürlükte sınırsız fotoğraf ve video yedekleyebilme
  • Akıllı depolama: Depolama alanı dolduğunda otomatik olarak en eski yedeklenen fotoğraf ve videolar kaldırılır.
  • Telefon görüşmesi sırasında ekran paylaşımı
  • iPhone veya diğer Android cihazlarından kolay veri aktarımı için hızlı geçiş adaptörü desteği

Android Nougat 7.1 Tüm Özellikleri:


  • Gece Ekranı (mavi ışık filtresi): Android 7.0 güncellemesinde gizli halde bulunuyordu.
  • Dokunmatik ekran performans iyileştirmeleri
  • Parmak izi sensörüne yeni hareket özellikleri eklendi.
  • Daydream VR modu

Geliştiricilere özel:


  • Uygulama kısayolları/ kısayol menejeri API’ları
  • Yuvarlak uygulama ikonları
  • Klavye arkaplanına görsel ekleme
  • Parmak izi sensörü ile bildirimleri açabilme
  • Uygulama içerisinde yer alan dosya yöneticisi
  • Geliştirilmiş sanal gerçeklik olay zamanlaması
  • Yeni duvar kağıdı metadatası
  • Multi-endpoint görüşme desteği
  • Çeşitli MNO destekleri
  • PCDMA ses şifreleme özelliği
  • Visual Voicemail için kaynak tipi desteği
  • Video görüşmeleri için taşıyıcı yapılandırabilme
  • Manuel dosya yöneticisi



754.jpg
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android 7.1 Ön İzleme Sürümü Ekim'de Geliyor
Google özellikle Google Pixel versiyonları ile birlikte Android 7.1 versiyonuna da geçiş yaparken Ekim ayı itibariyle yeni versiyonun piyasaya sunulacağı belirtildi.

4 Ekim tarihinde yapılan tanıtım ile birlikte Google Pixel telefonlarında Android 7.1 versiyonunun kullanılacağı belirtilirken bu durum şimdiden Android'in yeni bir versiyonunun hazır olduğunu da göstermişti. Yapılan tanıtımların ardından kullanıcıların en büyük beklentisi bu güncellemenin kısa süre içerisinde üreticiler tarafından sunulması olurken gelen bilgilerde Android 7.1 versiyonunu ne zaman piyasaya sunulacağı, neler getireceği hakkında detaylar paylaşıldı.

Ekim’de Gelecek

Yapılan resmi açıklamalarda Android 7.1 ön izleme sürümünün Ekim ayı itibariyle kullanıcılara sunulacağı belirtildi. Ekim ayının sonu ile birlikte ön izleme sürümüne ulaşılabilmesi mümkün hale gelecek yeni versiyon ile birlikte kullanıcıların pek çok konuda iyileştirilmiş bir işletim sistemine sahip olacağı görüldü.

DayDream Desteği Geliyor

Yeni sistemde önemli değişiklikler sanal gerçeklik gözlüğü ile uyum sağlanması ve pek çok farklı özelliğin geliştirilmesi yönünde olacak. Aynı zamanda Android ile birlikte gelen pek çok farklı özellik de yine geliştirilerek daha pratik bir hale getirilecek.

Android 7.1 versiyonunun piyasaya sunulmasının ardından güncellemeyi başlangıçta çok kısıtlı telefon modelleri alacak. Bu modellerin ardından ise üreticilerin güncellemeyi sunması halinde kullanıcılar yeni versiyonu kullanma imkanı edecek. Fakat şu anda pek çok üretici Android 7.0’ı dahi kullanıcılara sunmuş değil.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android 7.1 İle Bir Yenilik Daha Geliyor!
Android işletim sisteminin 7.1 olarak adlandırılan yeni versiyonu piyasaya sunulurken yeni versiyonda işletim sisteminin ne kadar yer kapladığının da görülebileceği belirtildi.

Android işletim sistemi için önemli bir yenilik sunan Google, bu konuda Pixel modellerinin tanıtımı ile birlikte Android 7.1 işletim sisteminin de tanıtımını gerçekleştirmişti. Yapılan bu tanıtım ile birlikte Android 7.1 ile çok farklı özelliklerin kullanıcılara sunulacağı görülürken bu durum daha iyi bir işletim sistemini de ortaya çıkardı.

Depolama Bilgileri Detaylandı

Bugüne kadar pek çok farklı özellik hakkında bilgiler sızarken son olarak paylaşılan bilgilerde Android işletim sisteminin ne kadar yer kaplayacağı ile ilgili detayların da yeni versiyon ile birlikte görüleceği açıklandı. Bu açıdan bundan sonraki süreç içerisinde Android işletim sistemi kullanıcıları sistemin ne kadar yer kapladığını direk ekran üzerinden görebilecek.

Üstelik bir uygulamanın kullanılmasına da gerek kalmadan elde edilecek bu bilgiler sayesinde Android işletim sisteminin depolama konusundaki güncel durumu hakkında tüm soru işaretleri de giderilebilecek.

Depolama Bilgisi Nasıl Görülecek?

Kullanıcıların Ayarlar bölümünden depolama sekmesine bakması yeterli. Bu bakımdan depolama alanının ne kadarlık bir bölümünün işletim sistemi tarafından kullanıldığını merak eden kullanıcıların ayarlar bölümüne giriş yapması ve bu ayarlar bölümünden depolama sekmesine geçiş yapması yeterli olacak. Bu seçimler ile birlikte kullanıcılar kolay bir şekilde güncel verilere göre ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek .
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android 7.0 Nougat LG G5'e Geldi
LG tarafından piyasaya sunulan LG G5 için Android 7.0 Nougat güncellemesinin yayınlandığı duyuruldu.

LG geçtiğimiz aylarda piyasaya sunduğu yeni telefon modeli ile yüksek beklentiler ile piyasaya giriş yapmış olsa da bu konuda başarıya ulaşamamıştı. Telefon için güncelleme yaparak kullanıcılarını memnun etmeyi amaçlayan LG, Android'in son sürümü olan Android 7.0 Nougat versiyonu için güncellemeyi sunduğu duyurdu.

2 Ayda Tüm Telefonlara Gelecek

Yapılan resmi açıklamalarda özellikle önümüzdeki hafta itibariyle Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde güncellemelerin sunulacağı belirtilirken maksimum 2 ay içerisinde tüm dünya genelindeki LG G5 modellerine yeni güncellemenin geleceği ifade edildi.

Güncelleme Nasıl Alınacak?

LG G5 için Android 7.0 güncellemesini almak isteyen kullanıcılar bilgisayarlarının ayarlar bölümü üzerinden gerekli işlemleri yapması gerekirken güncelleme yapmayı bilmeyen kullanıcıların;

Ayarlar> Genel> Telefon Hakkında> Güncelleme Merkezi> Yazılım Güncelleme

Adımlarını takip etmesi yeterli. Güncellemenin dağıtımı bugün itibariyle başlarken kullanıcıların özellikle güncelleme sonrasındaki telefon değerlendirmeleri merak ediliyor. Piyasaya çıktığında özellikle modüler yapısı ile dikkatleri üzerine çeken fakat kullanıcılar tarafından kullanışlı bulunmadığı gerekçesiyle satışları düşük rakamlarda kalan LG G5 özellikle yeni güncelleme sonrasında yeniden dikkat çekebilir. Güncelleme sonrasında yapılacak değerlendirmeler bu açıdan telefon için oldukça önemli.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Galaxy S6, Nougat İle Çok Daha Güçlü!

Samsung tarafından piyasaya sunulan Galaxy S6 için Android 7.0 işletim sistemi güncellemesi gelecek. İşte detaylar.

Samsung’un şu anda piyasadaki en önemli modellerinden olan Galaxy S6 için Android 7.0 Nougat güncellemesi duyuruldu. Yapılan açıklamaların ardından özellikle telefon kullanıcılarının büyük bir beklenti içerisine girdiği görülürken Galaxy S6 Android 7.0 Nougat güncellemesi ile birlikte ciddi bir performans artışının yaşanacağı da görüldü.

Test Sonuçları Sızdırıldı

Konu ile ilgili sızdırılan bilgilerde Samsung Galaxy S6 modelinin çok daha güçlendiği belirtilirken yapılan test sonuçları bu konuda ciddi bilgiler sunuyor. Daha önce Android 6.0 işletim sistemi ile piyasaya giriş yapan Galaxy S6 yapılan testlerde çekirdek testinde 1257 puan çoklu çekirdek testinde ise 3867 puan alarak piyasaya sunulmuştu. Android 7.0 işletim sisteminin kullanıldığı cihazlarda ise rakamlar yükselmiş durumda. Çekirdek bölümünde 1369 puan alan Android 7.0 destekli Galaxy S6 çoklu çekirdek testinde 4577 puana kadar ulaşmayı başarmış.

Bu bakımdan yeni telefon modelinde performansın çok daha üstün olacağı şimdiden kesin bir şekilde görülebiliyor. Sızdırılan görüntüler ile birlikte Samsung'un yeni işletim sistemi güncellemesi için çalışmaların büyük bir bölümünü tamamladığı da öğrenilirken önümüzdeki dönemlerde kademeli bir şekilde güncellemenin tüm cihazlara sunulması bekleniyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Google, açık kaynak kodlu olarak Android'i geliştiriyor ve özelleştirilebilir yapısı sayesinde Android, akıllı telefon üreticileri tarafından da tercih edilmekte. Ayrıca Google Play Store üzerinden sayısız oyun ve uygulama desteği de bu işletim sisteminin kullanıcılar tarafından ilgi görmesinde en büyük etken olmakta.



Google bu sene yeni Android 7.0 Nougat adındaki mobil işletim sistemini Ağustos ayında yayınlamıştı. Bir çok firma bu işletim sistemini cihazlarına güncelleme olarak sunma çalışmalarına devam ederken, ayrıca LG V20, Huawei Mate 9 gibi modeller de Android 7.0 Nougat ile gelmeye başlamıştı.

Android 7.0 Nougat güncelleme olarak Google tarafından Nexus modeller ve Android One akıllı telefonlar için yayınlanmıştı. Diğer taraftan Google'ın yeni Pixel ve Pixel XL modelleri de Android 7.1 Nougat ile pazara sunuldular.

Şimdi de Google, Android 7.1.1 Nogat olarak yeni bir sürümü yayınlama arifesinde.

Bu ay başında bazı Nexus modellerin Android 7.1 güncellemesine kavuşacağı iddiaları gemişti. şimdi de Vodafone Avustralya, Nexus 6P için 6 Aralık tarihinde Android 7.1.1 Nougat güncellemesinin yayınlanacağı açıklamasını yaptı.

Bu da 6 Aralık tarihinde ayrıca Nexus 5X akıllı telefon yanı sıra Nexus 9 tabletin ve Nexus Player ve Pixel C cihazlarının da Android 7.1.1 Nougat güncellemesi alacağı anlamına geliyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
OnePlus 3 Android Nougat Beta Sürümünü Sunuldu

OnePlus, Android Nougat tabanlı OxygenOS Open Beta 8'in OnePlus 3 kullanıcıları için piyasaya sunulduğunu resmen açıkladı.


OnePlus forumlarında en çok beklenen açıklamalardan birisi OnePlus 3 Android Nougat Beta için resmi açıklamaydı. Kullanıcıları 30 Kasım 'a kadar özellikle OnePlus tarafından verilen sözün yerin getirilmesini beklerken dün akşam itibari ile OnePlus 3 kullanıcıları için Open Beta 8'in piyasaya çıktığı duyuruldu. Bu sürüm, şirketin belirli kullanıcılarla yaptığı kapalı test sonrasında piyasaya sunulan açık test sürümü

OnePlus 3 Android Nougat Beta’da Neler Var?

Forumlarda yer alna bilgilere göre güncellemede ilk dikkat çeken detaylar şöyle;

Yeni bildirimler tasarımı

Ayarlar menü tasarımı

Çoklu pencere görünümü

Bildirime doğrudan yanıt

DPI'yi doğrudan ayarlar menüsünden değiştirme

Durum çubuğu simge seçenekleri

Üçüncü taraf uygulamalar için hızlı başlatma özelliği

Hatalar Olabilir!

Unutulmaması gereken en önemli şey, sürümün Android Nugat 7.0 için ilk Beta olması. Bu bakımdan bazı hataların ve ciddi sorunların olabilmesi mümkün.

Performans Sorunlu Olabilir

Bazı performans ve istikrar sorunlarının yaşandığı bildirilmiş durumda. Özellikle Android Pay için sıkıntıların olduğu ifade ediliyor. Forum üzerinden sürekli bilgi paylaşımı yapılırken beta kullanıcıların bu duruma dikkat etmesi gerekiyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Nougat 7.1.1 Aralık Güvenlik Düzeltme Ekiyle Yayınlanıyor
Google, daha önce Nougat 7.1.1'in nihai sürümünü Aralık ayının başında yayınlayacağını açıklamıştı. Gelen bilgilere göre yeni versiyon General Mobile 4G için sunulmaya başlandı.

Elde edilen son bilgilere göre şu anda Nougat 7.1.1 beta sürümünden çıkmış durumda ve Google şimdi güncellenmeye General Mobile 4G (Android One) kullanıcılarından başlamış durumda.

Yeni Güncellemede Detaylar Ne?

Türkiye'de General Mobile 4G kullanıcısının paylaştığı ilk ekran görüntüsü ile birlikte Android 7.1.1 detaylarına erişim sağlanırken güncellemenin 240.6MB büyüklüğünde olduğu belirtildi. Android 7.1.1 ile birlikte kararlılık ve hata düzeltmeleri telefonlara gelirken bu dev versiyon ile birlikte aynı zamanda telefonlara Aralık güvenlik düzeltme ekini getiriliyor. Bu bakımdan Android 7.1.1 ile birlikte Aralık güncellemesinin de sunulması telefonlarda pek çok iyileştirmenin yapılmasını ve mevcut sorunların giderilmesini sağlıyor.

Google Resmen Açıklamadı!

Android 7.1.1 ve Aralık güvenlik düzeltme eki için Android Güvenlik Bülteni'nde henüz detaylar paylaşılmadı. Bu bakımdan güncellemenin telefonlara neler katacağını tam olarak bilemiyoruz. Fakat güvenlik ve sorunların giderildiğini söylemek mümkün.

Android 7.1.1 için cihaz listesine erişim sağlanırken yeni güncellemenin ilk olarak geleceği telefonlar şöyle;

Nexus 6

Nexus 5X

Nexus 6P

Nexus Player

Nexus 9

Pixel C

General Mobile 4G (Android Bir)

Google Pixel

Google Pixel XL
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Google’ın Android Nougat sürümüne getirdiği birçok yeniliği barındıran Android 7.1.1 güncellemesi Pixel, Nexus cihazlarının yanı sıra General Mobile 4G modeline de geldi.
Dün sizlerle Android 7.0 Nougat güncellemesini alacak cihazları paylaşmıştık. 2017 yılı içinde bu güncellemeyi alacak olan birçok cihaz daha sırada beklerken Google, dünden itibaren Pixel, Nexus ve aynı zamanda General Mobile 4G modeline de Android 7.1.1 güncellemesini sundu



Haliyle sırasıyla Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X ve General Mobile 4G’yi kapsayan güncelleme hala Android 7.0’da olan Nexus 6’ya getirilmedi.





Android 7.1.1’de Hangi Yenilikler Var?

İlk olarak 3D Touch’a benzerliğiyle dikkat çeken kısayol özelliğini kazanacak olan telefonlar, dairesel ikonlara ve klavyede resim gönderebilme gibi özellikler kazanacaklar. Google Assistant gibi sağlam bir desteği de arkasına alan bu güncelleme teknik olarak Nexus ve Android One telefonları Pixel telefonlara dönüştürüyor.
OTA olarak dağıtımına başlanan güncelleme bir hafta kadar süre içinde tüm bu telefonlara dağıtılmış olacak. Nexus 6’nın durumu ise şimdilik bilinmiyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
General Mobile GM5 Plus için Android 7.1.1 Nougat Güncellemesi Yeni Özelliklerle Yayınlandı

Android One platformu altında üretilen General Mobile GM5 Plus, Android 7.1.1 Nougat güncellemesine yeni özellikler kazanarak kavuştu. GM5 Plus ve GM5 Plus d modelleri için Android 7.1.1 güncellemesi yayınlandı.
Google'ın geçtiğimiz hafta Android 7.1.2 Nougat güncellemesini duyulmasını ardından özellikle Türkiye'de yaptığı satışları ile dikkat çeken General Mobile, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu GM5 Plus ve GM5 Plus d modelleri için Android 7.1.1 Nougat güncellemesini dün itibariyle kullanıma sundu.
Android 7.1.1 Nougat, General Mobile 4G Android One Telefon için Yayınlandı


General Mobile GM5 Plus için yayınlanan Android 7.1.1 Nougat güncellemesi ile gelen yenilikler dört ana başlıkta toplanıyor:

3D Touch Özelliği (Uygulama Kısayolları)
Yeniden Başlat Seçeneği
Arama Ekranı değişikliği
Gelişmiş Unicode desteği (100'den fazla emoji desteği)

Google'ın Nexus ve Pixel serisi akıllı telefonları için geçtiğimiz yılın sonlarında kullanıma sunulan Android 7.1.1 Nougat güncellemesi, General Mobile GM5 Plus akıllı telefonlar için önemli sorun gidermeleri ve performans iyileştirmelerinin yanında yeni özellikler de getiriyor. Bu özellikler arasında ise 3D Touch adı verilen ve uygulamaların atanmış kısayollarına ana ekran üzerinden ulaşmayı sağlayan yeni bir özellik de bulunuyor. General Mobile yayınladığı görsellerde 3D Touch özelliğinin hangi uygulamalarda ve hangi işlevleri yaptığını da açıkladı.




General Mobile'ın resmi olarak yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihinde başlayan GM5 Plus Android 7.1.1 Nougat güncellemesi 10 Şubat tarihine kadar tüm cihazlar için kademeli olarak başlatılmış olacak. 77MB boyuta sahip olan GM5 Plus için Android 7.1.1 Nougat güncellemesi aynı zamanda 5 Şubat tarihli güvenlik yamasını da içeriyor.
General Mobile GM5 Plus için yayınlanan Android 7.1.1 Nougat güncellemesi ayrıca yeni bir arama ekranı tasarımı ile birlikte geliyor. Yeni tasarımda gelen aramaları cevaplamak için arama ekranı altındaki telefon simgesini yukarı doğru kaydırmak yeterli. Aramaları reddetmek için de ikonu aşağı doğru kaydırmak gerekecek. GM5 Plus için Android 7.1.1 Nougat güncellemesi ile gelen bir diğer yenilik ise Yeniden Başlat seçeneği oldu. Güç tuşuna basılı tutulunca çıkan Kapat seçeneğinin altında artık bir de Yeniden Başlat seçeneği yer alıyor.



Geçen hafta Google'ın Android 7.1.2 Beta sürümünü duyduğunu ve bazı modeller için beta programına kayıtlı kullanıcıların bu sürümü yükleyebildiğini aktarmıştık. Android One platformunun bir ayrıcalığı olarak Android güncellemelerini ilk alan cihazlar arasında yer alan General Mobile GM5 Plus'ın Android 7.1.2 Nougat güncellemesini ne zaman alacağı ise şimdilik bilinmiyor.
 
Üst