Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Call of Duty hakkındaki son gelişmeler

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
2018 senesinde çıkacak Call of Duty için ilk bilgiler ortaya çıktı

Treyarch için bir ilk olacak.


Bu sene karşımıza Call of Duty: WWII çıkacak ama seri 2017 senesinde bitmeyecek tabii. 2018 senesinde ve devamında yeni oyunlar da göreceğiz. İşte geçen akşam da 2018 senesinde çıkacak olan Call of Duty hakkında ilk bilgiler ortaya çıktı. Serinin yeni oyunu bildiğiniz üzere Treyarchtarafından geliştiriliyor, bahsettiğimiz ilk bilgiler de Treyarch ekibinin yeni iş ilanları ile ortaya çıktı. Treyarch şu an bir sistem tasarımcısı arıyor. Bu sistem tasarımcısı, geliştirilen oyunun savaş sistemi üzerinde çalışacak. Peki, bunun neresi bilgi? Hemen açıklayalım, Treyarch diyor ki, eğer bu pozisyonda çalışmak istiyorsanız modern askeri silahlar ve teknolojiler hakkında bilgilere sahip olmalısınız. Bu da demek oluyor ki, 2018 senesinde çıkacak olan Call of Duty, muhtemelen modern zamanda geçecek.


treyarch20yr-1021x580.png

İşin en ilginç yanı ise, Treyarch ekibinin daha önce hiç modern zamanda geçen oyun yapmamış olması. Treyarch sadece geçmişte ve gelecekte geçen oyunlar yapmıştı. Eğer modern zamandan kasıt, günümüz, yakın gelecek veya yakın geçmişse, Treyarch için hoş bir deneyim olacaktır.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63


Siz değerli okuyucularımıza bu makalemizde Call of Duty WWII için sistem gereksinimleri hakkında bilgi aktarmaya çalışacağız.

Oyunsever bilgisayar kullanıcılarının merakla beklediği Call of Duty: World at War II sonunda çıkmak üzere. Call of Duty: World at War II, grafik yönünden de, senaryo yönünden de kalite olarak da oyun severlerin gözdesi olacağa benziyor. Call of Duty: World at War II ayrıca 4K çözünürlüğe sahip. Call of Duty: World at War IIsenaryosu, 2. Dünya Savaşı üzerine kurgulandı. Bu senaryo ile Call of Duty’nin, özüne döndüğünü söyleyebiliriz. Call of Duty: World at War II, çıkış tarihi 3 Kasim 2017 olarak belirlendi. Tabi, Call of Duty: World at War II oynamak için iyi bir bilgisayar sistemine ihtiyacınız var. Minimum sistem gerekesimleri ile oyunun tadını çıkaramazsınız. Çünkü 4K özelliği olan bir oyun olduğu için çok iyi bir ekran kartına ihtiyacınız olacakt. Gelin, Call of Duty: World at War II için sistem gereksinmelerini bir bakalım:

Call of Duty: World at War II Minimum sistem gereksinimi:
1. İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit) olması gerekmekte
2. İşlemci: i5 6. nesil üzeri veya AMD FX-6350 ve üzeri olması gerekecektir.
3. Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB , AMD Radeon HD 7850 2GB
4. DirectX: Version 11
5. Gerekli disk alanı: 50 GB
Call of Duty: World at War II için önermiş olduğumuz sistem gerekesimler ise şu şekilde:
1. İşletim Sistemi: Windows7 (64-bit), Windows 8, 8.1 (64-bit), Windows 10 (64-bit)
2. İşlemci: AMD FX 8350 Wraith veya Intel Core i7 4790 ve üstü
3. RAM: 16GB olması önerilir; oyunda kasma olmaması için
4. Ekran Kartı: AMD Radeon RX 480 4GB veya NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB
5. DirectX: Version 11
6. Gerekli disk alanı: 80 GB bilgisayarınızın alanında olması gerekmektedir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: WWII temalı PlayStation 4 duyuruldu

Eğer hem Call of Duty: WWII, hem de PlayStation 4 satın almayı düşünüyorsanız, beklediğiniz paket ayağınıza geldi.


Sony ekibinin ürün müdürü olan Jayne Murphy, PlayStation Blog üzerinden yaptığı yeni bir açıklamada Call of Duty: WWII temalı yeni bir PlayStation 4 konsolunu duyurdu. Bahsettiğimiz bu PS4 konsolu, yeni ve ince olan kasayı taşıyor üzerinde. Konsolun tasarımı ise sizlerin de aşağıdan görebileceğiniz gibi kamuflaj temalı. Tabii kamuflaj deyince de aklımıza ilk olarak Call of Duty: WWIIgeliyor. En azından Sony böyle düşünmemizi istiyor gibi. Her neyse, dilerseniz haberimizin devamından bu özel Call of Duty WW2 temalı PlayStation 4 paketinin içeriğine göz atabilirsiniz.


36385354934_495ee0e53b_o.jpg

Öncelikle söyleyelim, bu paket içerisindeki konsolun boyutu 1 TB. Konsolun içerisinde ise sizleri öncelikle Call of Duty: WWII oyununun kutusu karşılıyor. Ayrıca bu kutunun içerisinde Call of Duty WW2 için Divisions Pack, Nazi Zombies Pack ve Weapon Unlock Token bulunuyor. Tabii eğer Call of Duty: WWII oyunu ile klasik tasarım PS4 konsollarını aynı kutu içerisinde görmek isterseniz, onlar da mümkün olacak. Çünkü, Sony bu özel tasarım konsol haricinde, klasik oyun ve konsol paketlerini de duyurdu.
Call of Duty: WWII temalı PlayStation 4 haricinde karşımıza Jet Black PS4 1TB paketi ve Jet Black PS4 Pro 1TB paketi de çıkacak. Yani, eğer hem Call of Duty WW2, hem de PlayStation 4 Pro satın almak istiyorsanız, bu paketler işinize yarayabilecek.


--------------------

Call of Duty Points birimi, Call of Duty: WWII için onaylandı

Aksini beklemiyorduk zaten.


Activision, Call of Duty: WWII için duyurduğu yeni bir ön sipariş bonusu ile Call of Duty Points biriminiduyurmuş oldu. Eğer bilmiyorsanız hemen söyleyelim, Call of Duty Points oyun içerisinde mikro ödeme olarak kullanılıyor. Gerçek para ödeyerek Call of Duty Points satın alabiliyorsunuz ve satın aldığınız bu Call of Duty Points ile ganimet kutularını açabiliyorsunuz. Bu kutulardan da silahlar için yeni desenler veya komple yeni silahlar çıkıyor. Bu birimin Call of Duty WW2 içerisinde olacağı zaten kesindi, resmi olarak onaylanmış oldu. Son olarak söyleyelim, eğer Call of Duty: WWII için ön sipariş verdiyseniz veya verecekseniz, bonus olarak 1100 Call of Duty Points birimi size hediye olarak veriliyor. Bu birimi sadece Call of Duty WW2 içerisinde kullanabiliyorsunuz.


F4623522-B76C-4CC9-B356-C216D57AADF1-1021x580.jpeg

2. Dünya Savaşı’nın en önemli savaş alanlarında savaşın

Yeni oyun nesli için baştan tasarlanan bu oyunda, popüler Call of Duty serisinin çıkış noktası olan 20. yüzyılın en büyük savaşına ve bu savaşın etkileyici arka planına geri dönün. Zorbalığa yenik düşmesine ramak kalan dünyada özgürlüğü korumak için mücadele eden sıradan bir asker olarak Avrupa’nın engin savaş sahnesinde heyecan verici bir yolculuğa çıkın. Çevrim içi ortamdaarkadaşlarınızla birlik olun ve hikaye odaklı, işbirliğine dayalı bağımsız mücadele modunu oynayın. Göz alıcı ve sinematik görsellerle bezeli Call of Duty: WWII’nin ana modu sizi modern tarihin en önemli çatışmalarını yaşamaya davet ederken, etkileyici çevrim içi çok oyunculu mod en unutulmaz savaş alanlarında yaşanan çarpışmaları anbean yaşamanıza fırsat sunuyor.


--------------------

Call of Duty: WWII PC betasının çıkış tarihi verildi

Ayrıca bu beta sürecinin sistem gereksinimleri de açıklandı.


PlayStation 4 ve Xbox One üzerinde özel kapalı betası gerçekleşen Call of Duty: WWII, şimdi de PC oyuncularının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sledgehammer Games ekibinden gelen açıklamalara göre Call of Duty WW2 PC betası, 29 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 2 Ekim 2017 tarihinde sonlanacak. Eğer bu beta sürecine katılmak istiyorsanız, oyuna ön sipariş vermeniz gerekmeyecek çünkü geliştirici ekip bir açık beta düzenliyor olacak.


218495_screenshot_09_l.jpg

Call of Duty WW2 PC betasının sistem gereksinimleri


  • İşletim Sistemi: Windows 7 64-Bit veya daha günceli
  • İşlemci: Intel Core i3 3225 veya daha iyisi
  • RAM: 8 GB RAM
  • HDD: 25 GB HD
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 @ 2 GB / AM Radeon HD 7850 @ 2GB veya daha iyisi
  • DirectX: Version 11.0 veya daha iyisi
  • İnternet: Broadband Internet bağlantısı
  • Ses Kartı: DirectX Destekli
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Efsanevi Call of Duty haritası, Call of Duty: WWII ile geri dönüyor

Eğer Call of Duty 2 oynadıysanız, bu haritayı bilmiyor olmanız imkansız.


Orijinal olarak Call of Duty 2 ile oyuncuların karşısına çıkan Carentan haritası, Call of Duty: WWII ile oyuncuların karşısına Remastered olarak tekrar çıkabilir. Fakat kötü bir haberimiz var: Carentan Remastered haritasına sahip olabilmek için Call of Duty WW2 oyununa ön sipariş vermeniz gerekiyor. En azından sızdırılan bilgiler, bunları gösteriyor. Sizlerin de aşağıdaki görselden görebileceği gibi, eğer Call of Duty: WWII oyununa ön sipariş verirseniz, Carentanharitasına sahip olabiliyorsunuz.
IMG_2564.jpg

Carentan haritası Fransa içerisinde bulunuyor ve haritada bulunan takımlar ise Almanya ile Amerika Birleşik Devletleri. En azından eski Call of Duty oyunlarında takımlar böyle idi, muhtemelen Call of Duty WW2 içerisinde de aynı olacak. Küçük-orta boy bir harita olan Carentan, bu güne kadar Call of Duty evreninde Domination – Deathmatch – Headquarters – Capture The Flag – Behind Enemy Lines – Search and Destroy – Team Deathmatch – Retrieval oyun modlarına ev sahipliği yaptı.


--------------------

Call of Duty: WWII, Xbox One X üzerinde HDR ile 4K Ultra HD olacak

Bir Call of Duty oyuncusu daha fazla ne isteyebilir?


Konsol oyuncuları tarafından oldukça tercih edilen Call of Duty serisinin yeni oyunu olan Call of Duty: WWII, görülen o ki en iyi konsol deneyimini Xbox One X üzerinde verecek. Çünkü hem oyunun geliştiricilerinin, hem de Microsoft ekibinin açıklamalarına göre Call of Duty WW2, Xbox One X üzerinde HDR ile 4K Ultra HD olacak. Yani, eğer Xbox One X konsolunuz varsa bu oyunu 60 FPS değerinde, doğal 4K çözünürlüğünde oynayabileceksiniz. Eğer monitörünüz veya televizyonunuzda HDR desteği varsa, HDR özelliğini de aktif hale getirebileceksiniz. Böylece alabileceğiniz en iyi grafiği elde etmiş olacaksınız. Bu durumun PlayStation 4 Pro üzerinde nasıl olacağı ise henüz bilinmiyor. Sony henüz bu konuda bir açıklama yapmadı ve herhangi bir açıklama da hiç alamazsak, Call of Duty WW2 oyununda standart bir HDR desteğinin yine de olabileceğini söyleriz. Çözünürlük ise doğal olmayan, checkerboard bir 4K olacaktır.


Stronghold_Metadata_Image.jpg
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: WWII indirme boyutu belli oldu

Kotalar yine zorlanacak.



3 Kasım 2017 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanan Call of Duty: WWII oyununun indirme boyutu belli oldu. Oyunun Xbox Store sayfasının güncellenmesi ile ortaya çıkan bu boyut ise 45.13 GB. Yani, oyunu Xbox One konsolu için dijital olarak satın alan oyuncular, 45.13 GB indirme yapmak zorunda kalacak. Ayrıca bu boyuta, oyuna gelecek ilk gün güncellemesi de dahil değil. Aynı şekilde, PC ve PlayStation 4 üzerinde de bu indirme boyutu aynı olacaktır. En fazla birkaç GB fark edeceğini tahmin ediyoruz. TurkNet her ne kadar AKK ve AKNsaçmalıklarını kaldırmış olsa da, diğer internet servis sağlayıcılarında bu durum devam ediyor ve yine Call of Duty WW2 için indirme yapmakta zorlanacağız gibi görünüyor.


call-of-duty-wwii-screen-02-ps4-eu-15jun17.jpg

Call of Duty WW2 ile yepyeni bir deneyim

Yeni oyun nesli için baştan tasarlanan bu oyunda, popüler Call of Duty serisinin çıkış noktası olan 20. yüzyılın en büyük savaşına ve bu savaşın etkileyici arka planına geri dönün. Zorbalığa yenik düşmesine ramak kalan dünyada özgürlüğü korumak için mücadele eden sıradan bir asker olarak Avrupa’nın engin savaş sahnesinde heyecan verici bir yolculuğa çıkın. Çevrim içi ortamda arkadaşlarınızla birlik olun ve hikaye odaklı, işbirliğine dayalı bağımsız mücadele modunuoynayın. Göz alıcı ve sinematik görsellerle bezeli Call of Duty: WWII’nin ana modu sizi modern tarihin en önemli çatışmalarını yaşamaya davet ederken, etkileyici çevrim içi çok oyunculu mod en unutulmaz savaş alanlarında yaşanan çarpışmaları anbean yaşamanıza fırsat sunuyor.
Oyunun nazi zombiler modu ile Almanya’nın Bavyera bölgesindeki karlı Mittelburg köyünde Axis güçleri tarafından çalınan paha biçilemez sanat eserlerini kurtarmaya çalışırken kan dondurucu, karanlık ve gizemli bir yolculuğa çıkın. Ancak dikkatli olun; bu köyde karanlık bir gizem ve inanılmaz bir gücün anahtarı saklı. Ayrıca, yakında çıkacak tüm ek paketlere ve harita paketlerine PlayStation 4 ile bir ay önceden erişin. Call of Duty WW2 – Season Pass ile oyunun çıkışından sonra eklenecek çeşitli çok oyunculu haritalar içeren ek çok oyunculu içeriklere erişebilirsiniz. Bu içeriklerin tamamı, diğer platformlara gelmeden 30 gün önce PlayStation 4 platformunda çıkacak. Call of Duty: WWII – Season Pass, Digital Deluxe oyun paketine dahildir.


--------------------

Call of Duty: WWII için gerçekleşecek PC açık betası hakkında bilmeniz gereken her şey

Eğer PC üzerinde ücretsiz bir şekilde Call of Duty: WWII oynamak istiyorsanız, şimdi tam zamanı.



Eğer ücretsiz bir şekilde Call of Duty: WWII oyununu denemek istiyorsanız, şimdi tam zamanı çünkü Call of Duty WW2 için gerçekleştirilecek olan PC açık betasının ön yükleme süreci başlatıldı. Steam üzerinden şu an indirmeye başlayabileceğiniz bu açık beta hakkında da yepyeni bilgiler de yayımlandı. Bizler de bu beta süreci hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri tek bir yazıda toplayalım istedik. 3-5 şey öğrenmek için 3-5 linke tıklamaktansa, her şeyi tek bir yerden öğrenmek daha iyidir, değil mi?


call-of-duty-wwii-screen-10-ps4-eu-15jun17-1.jpg

Call of Duty: WWII Sistem Gereksinimleri (Açık Beta)

Oyunun beta sürecine katılabilmek için öncelikle bilgisayarınızın bu oyuna yetip, yetmediğini öğrenmeniz gerekiyor. Activision ve geliştirici ekip de, Call of Duty WW2 için düzenlenecek olan bu açık beta sürecinin PC sistem gereksinimlerini resmi bir şekilde duyurdu. Eğer dilerseniz hemen aşağıdan bu sistem gereksinimlerine sizler de göz atabilirsiniz. Bakalım bilgisayarınız bu açık beta sürecini kaldıracak mı?
Önerilen Sistem Gereksinimleri


  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i5-2400 / AMD Ryzen R5 1600X
  • RAM: 12 GB RAM
  • HDD: 25 GB HDD alan.
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 / GTX 1060 @ 6GB veya AMD Radeon R9 390 / AMD RX 580
  • DirectX: Versiyon 11.0 destekli ekran kartı.
  • Bağlantı: Genişbant internet bağlantısı gereklidir.
  • Ses Kartı: DirectX Destekli

Call of Duty WW2 İçin Açıklanan Resmi PC Özellikleri

PC platformunun konsollardan tabii ki bazı ayrıcalıkları olacak. Çünkü PC üzerindeki donanımın bir sınırı yok. Oyunun açık beta sürecinin ön yüklemesinin başlaması ile birlikte yine Activision ve geliştirici ekip, yaptıkları yeni bir açıklamada, oyunlarının PC platformuna özel olan teknolojilerini/özelliklerini duyurdu. Eğer bu oyunu PC üzerinde oynamayı planlıyorsanız, oldukça şanslısınız efendim. Ayrıca, bu özelliklerin beta sürecinde aktif olup, olmayacağı da henüz bilinmiyor. Muhtemelen olmayacaktır.


  • Doğal 4K Çözünürlük Desteği
  • FPS Limiti Ayarı (En Fazla 250 FPS Limit)
  • FOV Ayarı
  • Klavye/Fare Tuş Takımı Düzeltme
  • Kontrolcü Desteği
  • G-Sync Monitör Desteği
  • Ultra-Geniş Monitör Desteği
  • Yüksek-Çözünürlüklü Fare Desteği
  • Detaylı Grafik Ayarları



call-of-duty-wwii-screen-08-ps4-eu-15jun17.jpg

Call of Duty: WWII Açık Betasının Tam İçeriği

Eğer Call of Duty WW2 betasını daha önce konsollarda oynadıysanız, PC açık betasına hiç yabancılık çekmeyeceksiniz çünkü iki platformun da içeriği aynı olacak. PC oyuncuları bu beta sürecinde Pointe du Hoc, Ardennes Forest, Gibraltar ve Aachen haritalarında oynayabilecek. War modunda ise sadece tek bir bölüm olacak, o da Operation Breakout. Oyun modları ise Team Deathmatch, Domination, Hardpoint ve Kill Confirmed olacak. Bu modlarda, oyundaki tüm karakter sınıflarını kullanabileceksiniz. Bu karakter sınıfları ise Infantry, Expeditionary, Airborne, Armored ve Mountainolacak. Son olarak, herkes 1. seviyeden oyuna başlayacak ve seviye sınırı 35 olacak.
Eğer Call of Duty WW2 için düzenlenen bu açık betaya katılırsanız veya konsollardaki özel kapalı betaya katıldıysanız, oyun resmi çıkışını yaptığı zaman Beta Combat Pack ögesine kavuşabileceksiniz. Bu paketin içerisinde karakterinizi ve hesabınızı özelleştirebilmeniz için bazı küçük ögeler bulunuyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
call-of-duty-wwii-nin-acik-betasi-basladi-1506674531.jpg


Activision'un merakla beklenen oyunu Call of Duty WWII, dün akşam resmi olarak açık betaya başladı. Şu anda oyunun Steam sayfasından açık betayı denemeye başlayabilirsiniz.

Call of Duty: WWII’nin multiplayer betası için gün geldi çattı. Normalde günün ilerleyen saatlerinde açık betaya çıkmasını beklediğimiz oyun, ilginç bir şekilde bir gece önceden açık betaya çıktı.
Dün akşam açık beta için kapılarını açan Sledgehammer, bunu resmi Twitter hesabından duyurdu.

PC kullanıcılarına özel olacak betada kullanıcılar, oyunun multiplayer desteğini deneyecekler.
En iyi PC deneyimi yaşanması için çok uğraştıklarını belirten Sledgehammer, oyunu bir gün önceden yayınlayarak hayranlarına güzel bir sürpriz hazırladı.
”Teknik bir sorunla karşı karşıya kalırsanız lütfen Activision’daki müşteri destek ekibiyle görüşün” diyen firma, bu oyunla birlikte takipçileriyle barışmayı planlıyor.



Son yıllarda sürekli geleceğe doğru giden Call of Duty oyunlarından dolayı kullanıcılardan büyük tepkiler çeken
Activision, en iyi yaptığı temaya geri dönerek oyuncuları yeniden 2. Dünya Savaşı’na götürecek.
Steam sayfasında şu anda aktif olan açık betaya girip hızlıca oyunu indirebilir ve oyunun çevrimiçi modunu test edebilirsiniz.
Tüm haftasonu boyunca erişilebilir olacak Call of Duty: WWII, 3 Kasım’da PC, PS4 ve Xbox One için satışa sunulacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: WWII için yeni TV reklamı yayımlandı

Oldukça etkileyici bir reklam olmuş.



3 Kasım 2017 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanan Call of Duty: WWII, bu hazırlığını yeni televizyon reklamları ile yapıyor. Öyle ki, Activision ve Sony, Call of Duty WW2 için yepyeni bir TV reklamını yayımladı bile. Tabii tahmin edersiniz ki bu reklamlar, ülkemizin kanallarında dönmüyor. Bu yüzden, bahsettiğimiz bu reklama haberimizin en altından göz atmanızı önereceğiz. Zaten çok uzun bir şey değil, sadece 30 saniye.


218495_screenshot_07_l.jpg

Yeni oyun nesli için baştan tasarlanan bu oyunda, popüler Call of Duty serisinin çıkış noktası olan 20. yüzyılın en büyük savaşına ve bu savaşın etkileyici arka planına geri dönün. Zorbalığa yenik düşmesine ramak kalan dünyada özgürlüğü korumak için mücadele eden sıradan bir asker olarak Avrupa’nın engin savaş sahnesinde heyecan verici bir yolculuğa çıkın. Çevrim içi ortamda arkadaşlarınızla birlik olun ve hikaye odaklı, işbirliğine dayalı bağımsız mücadele modunu oynayın. Göz alıcı ve sinematik görsellerle bezeli Call of Duty WW2 oyununun ana modu sizi modern tarihin en önemli çatışmalarını yaşamaya davet ederken, etkileyici çevrim içi çok oyunculu mod en unutulmaz savaş alanlarında yaşanan çarpışmaları anbean yaşamanıza fırsat sunuyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: WWII içerisindeki yeni Londra haritasını gördünüz mü?

Ayrıca, Michael Condrey’in söylemek istediği şeyler de var.



Bazı kullanıcılar, Call of Duty WW2‘nin beta dosyalarını kurcalamış olsa gerek ki, internete bayağı bir zombi modu hakkında bilgi sızdırılmış. O kadar fazla bilgi sızdırıldı ki, Sledgehammer Games ekibinin en önemli isimlerinden biri olan Michael Condrey, açıklama yapma gereksinimi hissetti. Sızdırılan bilgilere değinmek gerekirse eğer, zombi silahları, platformlara özel özellikler gibi birçok içerikten bahsetmemiz gerekebilir. Call of Duty: WWII içerisinde bulunan bunca içeriğin sızdırılmış olması, açıkçası bayağı sürprizi kaçıran bir durum olduğu için, çok derine inmeyeceğiz.


large.jpg

Call of Duty WW2 geliştiricilerinin söylemek istedikleri şeyler var.

Michael Condrey, “Call of Duty WW2, yaklaşık 3 yıldır geliştiriliyordu ve artık çıkış için 1 aydan daha da kısa bir süre kaldı. Hayranların, oyunu 3 Kasım 2017 tarihinde tecrübe etmesini dört gözle bekliyoruz. Beta aşamaları ile, bazı insanların, başka insanlar için oyunun sürprizini kaçırma riskini de göze alıyoruz. Çoklu oyuncu ve zombi modları ile ilgili bazı şeyler sızdırıldı. Oyunu geliştirmiş olan herkes için, bu bir hayal kırıklığı. Fakat, içimiz dışımız bir olduğu için, bu konuya da açıklık getirmek istiyoruz. Sızdırılan bilgilerin bir kısmı yanlış, eski veya değiştirilmesi tartışılan bilgiler. Diğerlerini de, sürpriz kaçıran bilgiler olarak kabul ediyoruz. Sızıntı planlarımız hiç olmadı, ama hayranlar için, öğrenmek için sabırsızlandıkları haberleri okumamanın da çok zor olduğunu anlıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.
Ayrıca, “Oyun ile gurur duyuyor ve topluluk ile birlikte oynamak için sabırsızlanıyoruz. Bu sebeple, lütfen biraz sabredin, çünkü 3 Kasım 2017 neredeyse geldi bile. Bu arada, çoklu oyuncu modu için bulunan Londra haritasının ilk bakışını görebilirsiniz.” diyerek, haberimizde bulunan görselleri de, biz meraklı oyuncuların huzuruna sundu.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: Infinite Warfare içerisinde Cadılar Bayramı etkinliği başladı

Herkes için ücretsiz Carnage haritası ve daha birçok hediyeyle dolu topluluk etkinliğiyle Cadılar Bayramı ruhuna kavuşun.



Call of Duty: Infinite Warfare oyuncuları, yeni Cadılar Bayramı temalı eşyalar alabilecekleri, XP arttıran etkinliklere katılabilecekleri, yeni zombi modunu oynayabilecekleri ve yalnızca etkinlik boyunca kazanabilecekleri özel ücretsiz eşyaların olduğu “Willard Wyler’ın Cadılar Bayramı Çığlığı” adlı kutlamaya katılabilecek. Willard Wyler’ın Cadılar Bayramı Çığlığı aksi belirtilmedikçe, 9 Ekim 2017 tarihinden, 1 Kasım 2017 tarihine kadar aşağıdaki içeriği ve hediyeleri sunmaktadır.


Halloween_Scream_Thumbnail_1920x1080.jpg



  • Her hafta başında ücretsiz Cadılar Bayramı temalı Supply Drop
  • 30 Ekim 2017 tarihinde son bir hediye ile birlikte her cuma Cadılar Bayramı temalı kozmetik ürünü
  • Cadılar Bayramı temalı kıyafet ve ganimet, yeni zombi temalı Rig kıyafeti
  • 13 Ekim 2017 tarihinde başlayacak olan “Boss Battle” modu ile oyuncular her Call of Duty: Infinite Warfare zombi modundan istedikleri final bölüm sonu canavarını seçebilecekler. İlk bölüm Zombies in Spaceland ile başlıyor ve haftada iki kez diğer bölümler ile devam ediyor, The Beast from Beyond ile sona eriyor (Oyuncuların ek paket bölümlerine erişmek için ep paketlerine sahip olması gerekiyor)
  • Gesture Warfare çoklu oyuncu modu 12 Ekim 2017 tarihine kadar açık ve oyunculara karşı takımdakileri küçümseyecekleri mimikler kullanmalarını sağlıyor
  • Retribution ek paketinden sevilen çoklu oyuncu harita Carnage 12 Ekim 2017 ile 1 Kasım 2017 tarihleri arası ücretsiz ve oyunculara çift XP veriyor.

Halloween Scream boyunca ücretsiz eşyaları alabilmeleri için oyuncular Pazartesi ve Cuma sabahıarası giriş yapmaları ve Quartermaster’ı ziyaret etmeleri gerekmektedir. Her hafta, Supply Drop Pazartesi ve Cuma sabahı arasında (PDT) verilir ve kozmetik ürünler Pazartesi ve Cuma sabahı arasında alınabilir. Saatler değişiklik gösterebilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: Black Ops IV göründü

Activision ve Treyarch, 2018 için Call of Duty: Black Ops IV geliştiriyor.


Cowen & Company isimli bir analiz şirketi, video oyunu sektöründen birçok şirketin tahmini stok değerlerini düzenli olarak açıklıyor. Geçtiğimiz gün ise sırada Activision Blizzard vardı. Cowen & Company oldukça ilginç bir açıklama yaparak, Activision Blizzard hisselerinin tahmini değerini düşürdü. İşin ilginç kısmı ise şu, Cowen & Company tam 9 yıldır böyle bir şey uygulamamıştı Activision Blizzard cephesine karşı. İşte bu hisselerin değersizleşmesinden ötürü de Activision Blizzard ekibinin muhtemel hareketlerini değerlendirdi analiz şirketi. Bu değerlendirmeler arasında Call of Duty: Black Ops IV, yeni bir Warcraft oyunu ve çok daha fazlası vardı. Dilerseniz bu konuya daha detaylı bir şekilde göz atalım. Bakalım ne demiş Cowen & Company, Call of Duty: Black Ops 4 hakkında?


maxresdefault.jpg

Analiz şirketinden gelen açıklamalara göre Overwatch League, Activision Blizzard için bekleneni veremeyecek ve bu yüzden de şirket bilindik serilerine devam etmek istiyor. Bu serilerden bir tanesi de zaten haberimizde bahsettiğimiz Call of Duty: Black Ops IV olacak. Analist şirketinin söylediğine göre 2018 senesinde karşımıza Call of Duty: Black Ops 4 çıkacak ve bu oyun şirketin hisselerinin değerini arttıracak. Ayrıca Blizzard Entertainment cephesinden de bir Warcraft mobil oyunu bekliyor analiz şirketi.
Analiz şirketinin yapmış olduğu bu yorumlar büyük bir olasılık ile gerçek olabilir. Hatırlayacak olursanız 2018 senesinde bizlere yeni Call of Duty oyununu sunacak olan geliştirici ekip, bir modern askeri teknoloji araştırmaları yapıyordu. Eğer Call of Duty: Black Ops evreninde zaman sürekli olarak ileri gitmeyecekse, Call of Duty: Black Ops IV güzel bir “Prequel” olabilir. Aynı şekilde Blizzard Entertainment cephesinde de 3 aktif proje bulunuyor. Bu projelerden bir tanesi FPS oyunu, bir diğeri MMORTS türünde Warcraft oyunu, sonuncusu ise bir Overwatch oyunu. Tüm bunları şirketin iş olanaklarına bakarak söyleyebiliyoruz. Yani, 2018 içerisinde bir mobil Warcraft oyunu çıkması da oldukça doğal.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: WWII içerisindeki prestij amblemi gösterildi

2 hafta kaldı, sıkın dişinizi, sadece 2 hafta daha!



Michael Condrey, bildiğiniz üzere Call of Duty: WWII için en önemli ve zaten en sık duyduğumuz isimlerden bir tanesi. 3 Kasım 2017 tarihinde bizlerin beğenisine sunulacak olan Call of Duty WW2‘nin çıkış tarihini işaret eden Michael Condrey, paylaşmış olduğu Twitter gönderisi ile, oyun içerisinde karşımıza çıkacak olan bir prestij amblemini bizlerle paylaştı. Haberimizin en sonunda, sizleri paylaşılan amblemler ve nasıl göründüğü bekliyor olacak.
MichaelCondrey_2017-Oct-20-600x600.jpg

İlk olarak sadece amblemi bir Twitter gönderisi aracılığıyla paylaşan Sledgehammer Games‘in yetkili ismi olan Michael Condrey, bir süre sonra bir de amblemin bir kasket üzerindeki halini paylaştı. Her iki halini de, haberimizin sonunda sizleri bekleyen galerimizde görebilirsiniz. Call of Duty WW2, 3 Kasım 2017 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına sahip olan oyuncularla buluşacak.


--------------------

Call of Duty: WWII oyununun PlayStation 4 üzerinde tutacağı alanın boyutu belli oldu

50 GB’dan çok daha fazla bir alan istiyor Call of Duty: WWII.



Call of Duty: WWII indirme boyutunu artık biliyoruz, 40 GB civarında. Çünkü oyunun ön indirme işlemi Xbox One üzerinde başlamıştı. Bu boyutun PC ve PlayStation 4 üzerinde değişeceğini pek düşünmüyoruz. Bugün ise oyunun indirme işlemi ve yükleme işlemi bittikten sonra kaplayacağı alan ortaya çıktı. Bir oyuncunun, oyunun açıklamalarını sızdırması ile birlikte öğrenmiş olduk ki Call of Duty WW2, PS4 ve PS4 Pro üzerinde minimum 80 GB yer tutacak. Bu boyut muhtemelen PC, Xbox One ve Xbox One X için de benzer olacaktır. Ayrıca oyun çıktıktan sonra gelecek ek paketler ise bu oyunun boyutunu rahatlıkla 100 GB üzerine çıkartabilir. Kısacası, 500 GB limitli bir konsolunuz varsa birkaç oyununuzu silmeniz gerekebilir efendim.


call-of-duty-wwii-screen-15-ps4-eu-03oct17.jpg

Call of Duty: WWII ile 20. yüzyılın en ikonik çatışmasına ve son derece popüler olmuş Call of Duty serisinin ilham aldığı ve yeni oyun nesli için yeniden tasarlanan dramatik sahnelere geri dönün. Sıradan savaşçı askerlerin bir parçası olarak Avrupa’nın alabildiğine geniş sahnesinde gerilim dolu bir yolculuğa çıkın, zulmün eşiğinde dünya ölürken özgürlüğü korumak için mücadele edin. Ayrıca arkadaşlarınızla çevrim içi takım olun ve ayrı bir sürükleyici eşli hikâyeyideneyimleyin.
Call of Duty WW2 çoklu oyuncu modları ile oyuncuların düşmanı yenmesi için takım hâlindeçalışması gerektiği yepyeni War Mode’u tecrübe edin. Bu sürükleyici Çok Oyunculu deneyimi sayesinde oyuncular, Müttefik ve Mihverdevletlerin güçlerinin takım tabanlı hücum ve savunma görevlerinde çarpıştığı, bir dizi ikonik 2. Dünya Savaşı muharebelerinde yer alacaklar. Divisions yani Bölükler ise Çok Oyunculu kariyerde harcamalarınızı yaptığınız alanlardır. Her birinin kendine özgü eğitimi ve silah yeteneği bulunan ve düşmana karşı üstünlük sağlarken özel oyun tarzınızı güçlendirmeye yardımcı olacak beş ikonik 2. Dünya Savaşı bölüğü arasından seçim yapın.


call-of-duty-wwii-screen-14-ps4-eu-03oct17.jpg

Headquarters, Call of Duty: WWII için tamamen yeni bir cephe deneyimidir. Burada mücadele edecek, ödüller kazanacak, başarılarınızı gösterecek ve arkadaşlarınızla bağlantı kuracaksınız. Call of Duty’de daha önce karşılaştığınız hiçbir şeye benzemeyen Headquarters, serinin sevilen çok oyunculu modlarını dönüştürüyor, oyuna yaklaşımınıza göre değişim sunuyor. Firing Range’de ısının, 1-v-1 Pit’te en iyi olduğunuzu kanıtlayın, Theatre’da Call of Duty e-spor maçlarını canlı izleyin, özel sosyal alanda uçaksavarları ve daha fazlasını kullanın.
Call of Duty WW2 – Season Pass ile savaşın büyük sahnesini deneyimleyin. Yeni ve ikonik çok oyunculu haritalar, Nazi Zombilerinin yeni bölümleri ve yepyeni ‘War Missions’ dâhil olmak üzere 2018 boyunca çıkacak 4 DLC eklenti paketiyle tarihin en dramatik savaşındaki yolculuğunuza devam edin. Season Pass içeriğinde bonus Carentan Haritası da bulunmaktadır.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: WWII oyununun PlayStation 4 üzerinde tutacağı alanın boyutu belli oldu

50 GB’dan çok daha fazla bir alan istiyor Call of Duty: WWII.



Call of Duty: WWII indirme boyutunu artık biliyoruz, 40 GB civarında. Çünkü oyunun ön indirme işlemi Xbox One üzerinde başlamıştı. Bu boyutun PC ve PlayStation 4 üzerinde değişeceğini pek düşünmüyoruz. Bugün ise oyunun indirme işlemi ve yükleme işlemi bittikten sonra kaplayacağı alan ortaya çıktı. Bir oyuncunun, oyunun açıklamalarını sızdırması ile birlikte öğrenmiş olduk ki Call of Duty WW2, PS4 ve PS4 Pro üzerinde minimum 80 GB yer tutacak. Bu boyut muhtemelen PC, Xbox One ve Xbox One X için de benzer olacaktır. Ayrıca oyun çıktıktan sonra gelecek ek paketler ise bu oyunun boyutunu rahatlıkla 100 GB üzerine çıkartabilir. Kısacası, 500 GB limitli bir konsolunuz varsa birkaç oyununuzu silmeniz gerekebilir efendim.


call-of-duty-wwii-screen-15-ps4-eu-03oct17.jpg

Call of Duty: WWII ile 20. yüzyılın en ikonik çatışmasına ve son derece popüler olmuş Call of Duty serisinin ilham aldığı ve yeni oyun nesli için yeniden tasarlanan dramatik sahnelere geri dönün. Sıradan savaşçı askerlerin bir parçası olarak Avrupa’nın alabildiğine geniş sahnesinde gerilim dolu bir yolculuğa çıkın, zulmün eşiğinde dünya ölürken özgürlüğü korumak için mücadele edin. Ayrıca arkadaşlarınızla çevrim içi takım olun ve ayrı bir sürükleyici eşli hikâyeyideneyimleyin.
Call of Duty WW2 çoklu oyuncu modları ile oyuncuların düşmanı yenmesi için takım hâlindeçalışması gerektiği yepyeni War Mode’u tecrübe edin. Bu sürükleyici Çok Oyunculu deneyimi sayesinde oyuncular, Müttefik ve Mihverdevletlerin güçlerinin takım tabanlı hücum ve savunma görevlerinde çarpıştığı, bir dizi ikonik 2. Dünya Savaşı muharebelerinde yer alacaklar. Divisions yani Bölükler ise Çok Oyunculu kariyerde harcamalarınızı yaptığınız alanlardır. Her birinin kendine özgü eğitimi ve silah yeteneği bulunan ve düşmana karşı üstünlük sağlarken özel oyun tarzınızı güçlendirmeye yardımcı olacak beş ikonik 2. Dünya Savaşı bölüğü arasından seçim yapın.


call-of-duty-wwii-screen-14-ps4-eu-03oct17.jpg

Headquarters, Call of Duty: WWII için tamamen yeni bir cephe deneyimidir. Burada mücadele edecek, ödüller kazanacak, başarılarınızı gösterecek ve arkadaşlarınızla bağlantı kuracaksınız. Call of Duty’de daha önce karşılaştığınız hiçbir şeye benzemeyen Headquarters, serinin sevilen çok oyunculu modlarını dönüştürüyor, oyuna yaklaşımınıza göre değişim sunuyor. Firing Range’de ısının, 1-v-1 Pit’te en iyi olduğunuzu kanıtlayın, Theatre’da Call of Duty e-spor maçlarını canlı izleyin, özel sosyal alanda uçaksavarları ve daha fazlasını kullanın.
Call of Duty WW2 – Season Pass ile savaşın büyük sahnesini deneyimleyin. Yeni ve ikonik çok oyunculu haritalar, Nazi Zombilerinin yeni bölümleri ve yepyeni ‘War Missions’ dâhil olmak üzere 2018 boyunca çıkacak 4 DLC eklenti paketiyle tarihin en dramatik savaşındaki yolculuğunuza devam edin. Season Pass içeriğinde bonus Carentan Haritası da bulunmaktadır.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: WWII içerisinde bulunan tüm silahlar ve çoklu oyuncu haritaları belli oldu

Acaba oyuncular için yeterli olacak mı bu kadar harita ve silah?



Sizlere daha biraz önce sunduğumuz bir haberde Call of Duty: WWII oyununa bir güncelleme geldiğinden ve bu güncelleme ile oyunun erişime tamamen açıldığından bahsetmiştik. Güncelleme ardından oyuna erişim sağlayan oyuncular bizleri habersiz bırakmadı ve Call of Duty WW2 içerisinde bulunan tüm çoklu oyuncu silahlarını ve çoklu oyuncu haritalarını aktardı. Dilerseniz hemen aşağıdaki listemizden sizler de oyunda bulunan haritalara ve silahlara göz atabilirsiniz.


21125789_1463332520427190_4493978317267860790_o-1021x580.jpg

Call of Duty: WWII Silahları


  • Saldırı Tüfekleri:
    • M1941
    • M1 Garand
    • STG 44
    • M1A1
    • FG 42
    • BAR
    • SWT-40

  • SMG:
    • M3
    • PPSH
    • Type 100
    • Waffe 28
    • M1928
    • MP 40

  • LMG:
    • Lewis
    • MG 15
    • Bren
    • MG 42

  • Keskin Nişancı Tüfekleri:
    • Model 38M
    • Lee Enfield
    • M1903
    • KAR 98K

  • Pompalı Tüfekler:
    • Oyunda 4 pompalı tüfek bulunuyor fakat isimleri henüz verilmedi.

Call of Duty WW2 Haritaları


  • Aachen
  • Ardennes Forest
  • Flak Tower
  • Gibraltar
  • Gustav Cannon
  • London Docks
  • Pointe Du Hoc
  • Sainte-Marie-du-Mont
  • USS Texas
  • Carentan (Season Pass)
  • Operation Breakout
  • Operation Griffin
  • Operation Neptune (D-Day)
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Kod:
[COLOR=#444444][FONT=Verdana][URL="https://www.technopat.net/wp-content/uploads/2017/11/ww2_cod.jpg"][IMG]https://www.technopat.net/wp-content/uploads/2017/11/ww2_cod-640x405.jpg[/IMG][/URL][/FONT][/COLOR]
[B]Yeni Call of Duty için çıkacak olan ilk ek görev paketine PS4 oyuncuları bir ay erken erişecek.

[COLOR=#222222][FONT=Verdana]Sony tarafından yapılan bir duyuruyla, CoD: WW2 için çıkacak ilk DLC’nin PS4 kullanıcılarına bir ay erken ulaşacağı bildirildi. Daha önce başka CoD oyunlarında da yapılan bu uygulama yeni değil.[/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana]3 Kasım’da resmen çıkacak olan Call of Duty: WW2 tüm platformlara aynı anda çıkacak. Çıkış öncesinde Sezon Bileti almış olanlar hem Carentan multiplayer haritası, hem de zamanla çıkması planlanan 4 ek harita paketine sahip olacaklar.[/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana]Ek görev paketleri için fiyatlar ve kesin çıkış tarihleri henüz belli değil. Ancak ilk DLC olan “The Resistance” için yaklaşık bir tarih verildi. PS4 sahipleri bu paketi Ocak ayının sonuna doğru oynama fırsatı bulacak. PC ve Xbox sahipleri ise Şubat sonu ya da Mart başında bu pakete kavuşacaklar.[/FONT][/COLOR][COLOR=#222222][FONT=Verdana]Çıkacak olan 4 DLC’nin tümünün ek harita paketlerinden oluştuğu bildiriliyor. Yani bu paketlerin tek kişilik oynanışa pek katkısı olmayacak. Carentan haritasının ise sonradan tek başına satışa çıkabileceği düşünülüyor, ancak henüz kesin bir açıklama yok.[/FONT][/COLOR][/B]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: WWII, tam 1 ay boyunca satış listelerinde birinci olmayı başardı

Call of Duty serisinin klasik başarıları oldu artık bu.



Çıkışını 3 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştiren Call of Duty: WWII, tam 1 ay boyunca satış listelerinde birinci olmayı başardı. Activision tarafından dağıtımı sağlanan bu oyun hakkındaki satış detaylarını da Ukie sayesinde öğrenebildik. Ukie, haftalık ve aylık olarak İngiltere üzerinde en çok satılan video oyunlarının raporlarını yayımlıyor ve bu raporlarda da 4 hafta boyunca Call of Duty WW2 birinci gelmeyi başarıyor. Oyunun başarısı daha fazla devam edecek mi, şu an bilemiyoruz ama Ukiecephesinin hem bu konu hakkında, hem de Black Friday hakkında ilginç istatistikleri var. Dilerseniz o istatistiklere bir göz atalım.


Call-of-Duty%C2%AE_-WWII_20171104130506.jpg

Ekipten gelen yeni istatistiklere göre Black Friday 2017 sırasında en çok konsollarda satış gözlemdi. Ayrıca İngiltere tarihinin en kazançlı geçen Black Friday günü de geçtiğimiz Cuma günü oldu. Xbox One ve PlayStation 4 konsolu, ayrıca tarihin en başarılı satış haftasını geçirdi. Yine indirimler sağ olsun tabii ki. Ayrıca, Call of Duty: WWII oyunu da satılan konsolların içerisine giren oyunlardan bir tanesi idi. Yani konsollar ile Call of Duty WW2 paket olarak satılıyordu. Belki de bu yüzden Call of Duty: WWII satış listelerinde geçen hafta da birinci kalmış olabilir. Belki de saf başarısından ötürü kalmıştır. Çünkü şu an oyunun tüm platformları oyuncu kaynıyor ve herkes oyundan memnun gibi görünüyor. Bizler pek olumsuz bir yorum almadık, mikro ödemeler haricinde tabii ki.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty: WWII, İngiltere’de satış rekorları kırmaya devam ediyor

Büyük bir başarı.



Popüler Call of Duty serisinin en yeni oyunu olan Call of Duty: WWII, İngiltere üzerinde rekorlar kırmaya devam ediyor. Bundan birkaç hafta önce sizlere bir haber rapor etmiştik ve bu haberimizde, Call of Duty WW2 oyununun tam 1 ay boyunca satış listelerinde 1. sırada kaldığını belirtmiştik. Dün ise İngiltere’den yeni bir rapor daha geldi ve oyunun tam 6 hafta boyunca birincilik tahtını koruduğunu öğrendik. Bu oldukça büyük bir başarı çünkü birçok video oyunu,2-3 hafta biletahtı koruyamaz iken Call of Duty: WWII, şu an yeni bir rekora koşuyor.


Call-of-Duty-WW2_01.jpg

Call of Duty: WWII, 6 haftalık bu başarısı ile eski Call of Duty: Black Ops III ile aynı başarıya sahip oldu. Eğer bir hafta daha Call of Duty WW2 birincilik sırasında kalırsa, hem Call of Duty serisi adına benzersiz bir rekor kırılmış olacak, hem de İngiltere listelerinde uzun süre birincilik sırasında kalmış nadir oyunların arasına girecek. Açıkçası biz bu durumun gerçekleşeceğini düşünüyoruz çünkü 6. haftada Call of Duty: WWII, ikinci sıradaki FIFA 18 oyunundan %78 daha fazla sattı.
Sizlere İngiltere satış sıralamalarını çok uzun zamandır sunmuyoruz ama hazır bu haberi yazıyorken, listeyi de sizlere sunalım. Geride bıraktığımız haftada İngiltere’de en çok satan oyun dediğimiz gibi Call of Duty: WWII oldu. İkinci oyun ise yine dediğimiz gibi FIFA 18. Üçüncü video oyunu ise Star Wars Battlefront II. Geri kalan liste ise Super Mario Odyssey, Assassin’s Creed Origins, Grand Theft Auto V, Mario Kart 8: Deluxe, WWE 2K18, The Sims 4 ve Lego Marvel Super Heroes 2 şeklinde devam ediyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Call of Duty serisi son 4 senedir yeni yıl dönemini şenlendiriyor

Ortaya çıkan yeni istatistikler bunu gösteriyor.



Geride bıraktığımız haftanın en çok satan video oyunları rakamları İngiltere’den geldi. GFK Chart-Track tarafından gelen yeni istatistiklere göre Call of Duty: WWII geride bıraktığımız haftanın da en çok satan video oyunu olmayı başardı. Fakat bu başarı, arkasında daha büyük bir başarıya ev sahipliği yapıyor. Çünkü Call of Duty serisi, bahsettiğimiz bu başarıyı son 4 senedir elde edebiliyor. 1984 senesinden beri tutulan satış istatistiklerine göre bu seri toplamda 8 kez yeni yıl döneminde birincilik tahtına oturdu. Bu 8 birinciliğin 4 tanesi de arka arkaya geldi. Yani 2017, 2016, 2015 ve 2014senelerinde.


Call-of-Duty%C2%AE_-WWII_20171104130506.jpg

Tabii Call of Duty serisi bu başarısında pek de yalnız sayılmaz çünkü EA ekibinin FIFA serisi de benzer bir başarıya sahip. Çünkü FIFA serisi de toplam 8 kez aynı başarıyı elde etti. Fakat doğal olarak bahsi geçen seriden farklı senelerde. Son olarak, geride bıraktığımız haftanın en çok satan video oyunu Call of Duty: WWII olurken, FIFA 18 oyunu da ikinci sırada zirveyi kovaladı. Üçüncü sırada ise başka bir EA oyunu olan Star Wars Battlefront II bulunuyordu.
Bu seri hakkında daha önce de, “Sürekli Battlefield serisinden konuşurken, bir diğer FPS oyunu serisi olan Call of Duty serisini unuttuk. 2018 senesinde İkinci Dünya Savaşı teması, 2020 senesinde ise Battlefield: Bad Company 3oyunları ile oyuncuların karşısına çıkacağı söylenen Battlefield serisi, tema olarak 2018 senesinde Call of Duty ile yarışmayabilir. Çünkü ortaya çıkan yeni söylentilere göre 2018 senesinde piyasaya sürülecek olan yeni Call of Duty oyunu, İkinci Dünya Savaşı temasından oldukça uzakta olacak. Aslında Activision tarafından ve geliştirici ekip tarafından verilen bu karar anlaşılır olabilir çünkü bu serinin bir oyunu 3 senede geliştiriliyor ve Sledgehammer Games ekibinin aksine, 2018 senesinde oyun çıkartacak olan geliştirici ekip, geleceği pek doğru tahmin edememiş olabilir ve yine uzaya gidiyor olabiliriz.” demiştik.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Call of Duty: WWII gelirleri bir milyar doları geçti[/h][h=2]Activision, yılların emeğinin meyvelerini almayı sürdürüyor.
[/h][FONT=&quot]
Son yıllarda aldığı yoğun [FONT=&quot]eleştirilere rağmen, uzun süredir sağlam bir [FONT=&quot]hayran kitlesi[/FONT] edinen [FONT=&quot]Call of Duty[/FONT] serisi, geliştiricilerinin yüzünü güldürmeyi sürdürüyor. Serinin son oyunu [FONT=&quot]Call of Duty: WWII[/FONT], son açıklanan verilere göre, piyasaya çıktığı 3 Kasım 2017 tarihinden itibaren, [FONT=&quot]bir milyar doları[/FONT] geçkin bir gelir getirmiş durumda. Ayrıca oyunun dağıtıcısı [FONT=&quot]Activision[/FONT] şirketinin verilerine göre, son oyun [FONT=&quot]Call of Duty WW2[/FONT] firma içerisinde başka bir büyük başarıya imza atarak, [FONT=&quot]mevcut yeni nesil konsol[/FONT] satışları bazında, [FONT=&quot]Call of Duty: Black Ops III’ü[/FONT] geçerek [FONT=&quot]ilk sıraya[/FONT] ulaşmış durumda.[/FONT]
CoD_WWII_haber005-1021x580.png

[FONT=&quot]Activision firması tarafından yapılan bir başka bilgilendirmeye göre de [FONT=&quot]Call of Duty: WWII,[/FONT] sadece Call of Duty serisinin değil,[FONT=&quot] tüm şirket tarihinin[/FONT] en yüksek [FONT=&quot]dijital satış[/FONT] rakamlarına ulaşmış durumda. Değişen oyun dünyasında, [FONT=&quot]2. Dünya Savaşı[/FONT] konseptinden usanılan bir zamandan, aynı konsepte merakla bakılan bir döneme, kısa sürede geçildiğini görüyoruz. Ayrıca geçen seneye göre, satışlardaki farkların, serinin eski oyunlarıyla, 2. Dünya Savaşı atmosferini deneyimleyemeyen[FONT=&quot] genç oyuncuların[/FONT]ilgisini çektiği de anlaşılıyor. 2. Dünya Savaşı atmosferinden de sıkılıp, nerede modern savaşlar diyeceğimiz dönem yakındır…[/FONT]
Geçtiğimiz günlerdeki haberimizde,[FONT=&quot] Kuzey Amerika’nın en çok satan konsol oyununun [FONT=&quot]Call of Duty WW2[/FONT] olduğunu söylemiş, [FONT=&quot]Call of Duty[/FONT] serisinin, aynı başarıyı, 9 yıldır tekrarladığını da eklemiştik. Oyunun piyasaya sürülmesi üzerinden çok uzun zaman geçmemesi,[FONT=&quot] yeni rekorların[/FONT] da ardı ardına gelmesini işaret ediyordu. Nitekim tahmin edildiği gibi [FONT=&quot]Call of Duty: WWII[/FONT] yeni rekorlar ve rakamlarla gündeme gelmeyi sürdürüyor. Yakaladığı başarıdaki en büyük etkenin ise kalıplaşmış hayran kitlesi olduğu düşünülüyor.[FONT=&quot] 2. Dünya Savaşı[/FONT] konseptine dönme kararının açıklanmasıyla büyük heyecan dalgasına neden olan oyun, eleştirmenler tarafından tam puan almasa da satış olarak hiç de geride kalmış değil.[/FONT]
[/FONT]
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
İşte güncellemenin detayları...
[h=3]Call of Duty: WWII[/h]
1559-0-ff2d0a920afe44011de0dfa22e57bfae.jpg

En yeni Call Of Duty: WWII sürümü güncellemesi PS4, PC ve Xbox One'da yayınlandı. Güncelleme birçok hata düzeltme ve iyileştirme getiriyor ve ayrıca silahlar için de bir çok yenilik geliyor.
Silah değişiklikleri muhtemelen yamanın en dikkat çeken kısımlarıdır bazı silahları zayıflatılırken bazı silahlar güçlendirildi. MG-15 ve Lewis LMG'lerin her ikisinde de geri tepme azaldı. Ayrıca, yama Combat Shotgun'un hasar aralığını arttırır. Bu arada, FG-42 tüfeğinin ateş hızında önemli bir azalma sağladı ve bu da tüfek sınıfındaki tabancanın hakimiyetini düşürecek bir değişiklik.
Düzeltme ekibi, kullanıcılara maksimum sayıda mayın dağıtmayı sağlayan zombi aksaklıkları ve UI iyileştirmeleri de dahil olmak üzere bazı düzeltmeler ve hata düzeltmeleri de içeriyor. Aşağıdaki düzeltme eki notlarında tüm değişiklikleri okuyabilirsiniz.
Yama Notları
Multiplayer
- Sosyal sıralama ödüllerindeki sorun giderildi
- Confirmed Killer Order'ın hem dost hem de düşman köpek etiketlerini toplayarak tamamlanabileceği sorun giderildi
- Confirmed Denier Siparişinin düzgün izlenmediği sorun giderildi
- Diğer genel kullanıcı arayüzü düzeltmeleri ve geliştirmeleri
Silah Düzeltmeleri
- MP-40 ve M1928 için ateşleme hızı
- Buffed Combat Shotgun hasar menzili
- MG15 ve Lewis için hareket ve geri tepme
- FG42 için nerfed ateşleme oranı ve buna göre düzeltilmiş geri tepme
- Nerfed Makine Tabancası Hasarı
Sıralanan Oyun
Sabit Sıralama Oyna UI hatası, sıralama simgelerinin AAR'dan önce görünen puan tablosundaki yerleşim eşleme simgesine dönüştüğü yerler
Zombiler
- Zombies 2XP ile Sabit UI sorunları
- Ses Kaydı Kaydedilebilir ile ilgili sorun giderildi
- Oyuncuların maksimum sayıda S-Mine 44 patlayıcıyı dağıtabildikleri ve maksimumda konuşlandırılanları kaybettikleri sorun giderildi
- Blitz Kullanılmış stat için el bombalarından dolayı öldürülen sabit sorunlu kullanıcı arayüzü sorunu düzeltildi.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
[h=1]Call of Duty: WWII – The Resistance ne zaman çıkacak?[/h][h=2]Yeni bir yıl, yeni bir ek paket.
[/h][FONT=&quot]
Yeni bir yıl, [FONT=&quot]yeni bir Call of Duty oyunu, yeni bir ek paket. 2017 senesinin sonlarına doğru çıkışını gerçekleştiren [FONT=&quot]Call of Duty: WWII[/FONT] için çıkacak ilk ek paket [FONT=&quot]The Resistance[/FONT] olacak ve bu ek paketin çıkış tarihi, [FONT=&quot]Sony ve Microsoft platformları[/FONT] arasında farklı. Öncelikle söyleyelim, Call of Duty WW2 oyununun [FONT=&quot]ilk ek paketi[/FONT], PlayStation 4 için [FONT=&quot]30 Ocak 2018[/FONT] tarihinde piyasaya sürülecek. Call of Duty: WWII – The Resistance, [FONT=&quot]PC ve Xbox One platformlarına[/FONT] da Şubat 2018 içerisinde gelecek. Peki, bu çıkış tarihi farklılığının nedeni nedir?[/FONT]
Bahsi geçen ek paketin PlayStation 4 sürümü dediğimiz gibi 30 Ocak 2018 tarihinde çıkacak. [FONT=&quot]PC ve Xbox One platformuna ise Şubat 2018 içerisinde çıkacak. Bunun sebebi, [FONT=&quot]Activision ile Sony arasında[/FONT]bir anlaşmanın olması. Bu anlaşma dahilinde, [FONT=&quot]Call of Duty: WWII[/FONT] için çıkacak olan tüm ek içerikler, öncelikle [FONT=&quot]PlayStation 4 için[/FONT] çıkmalı. Bundan 1 ay sonra da PC ve Xbox One platformlarına çıkmalı. Activision, [FONT=&quot]PC ve Xbox One için[/FONT] resmi bir çıkış tarihi vermedi ama 28 Şubat 2018 tarihinde bu ek paketin, geri kalan platformlara çıkış yapacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.[/FONT]
Peki, [FONT=&quot]Call of Duty: WWII – The Resistance neler getirecek? [FONT=&quot]Öncelikle[/FONT] söyleyelim, eğer Call of Duty WW2 için bu ek paketi satın alırsanız, 3[FONT=&quot] adet çoklu oyuncu modu haritasına[/FONT] kavuşacaksınız. Normalde 4 harita olurdu, şimdi niye 3 oldu diyorsanız, çünkü 1 harita da [FONT=&quot]War moduna[/FONT] gelecek. Yani toplamda 4 harita göreceğiz ama bu haritaların tanesi War modunda olacak, 3 tanesi çoklu oyuncu modunda olacak. Tabii bu ek paket, zombi oyuncularını da unutmayacak. 1 harita da [FONT=&quot]zombi moduna[/FONT]gelecek. Tüm bunlar haricinde de başka bir şey bulunmuyor ne yazık ki.[/FONT]
call-of-duty-wwii-screen-17-ps4-eu-03oct17.jpg

Call of Duty: WWII oyununun ilk ek paketi [FONT=&quot]The Resistance ile destansı savaşa devam edin. Üç adet yeni çok oyunculu haritada tarihi [FONT=&quot]direniş isyanlarının[/FONT] efsanevi konumlarında savaşın ve yepyeni hedef tabanlı War mode görevi [FONT=&quot]Operation Intercept’i[/FONT] oynayın. Son olarak da en yeni Nazi Zombies bölümü olan [FONT=&quot]The Darkest Shore’u[/FONT] keşfedin.[/FONT]
[FONT=&quot]Headquarters, Call of Duty: WWII için tamamen yeni bir cephe deneyimidir. Burada mücadele edecek, [FONT=&quot]ödüller kazanacak[/FONT], başarılarınızı gösterecek ve arkadaşlarınızla bağlantı kuracaksınız. Call of Duty’de daha önce karşılaştığınız hiçbir şeye benzemeyen [FONT=&quot]Headquarters[/FONT], serinin sevilen çok oyunculu modlarını dönüştürüyor, oyuna yaklaşımınıza göre değişim sunuyor. [FONT=&quot]Firing Range’de[/FONT] ısının, 1-v-1 Pit’te en iyi olduğunuzu kanıtlayın, [FONT=&quot]Theatre’da[/FONT] Call of Duty e-spor maçlarını canlı izleyin, [FONT=&quot]özel sosyal[/FONT]alanda uçaksavarları ve daha fazlasını kullanın.[/FONT]
Almanya’nın [FONT=&quot]Bavyera bölgesindeki karlı Mittelburg köyünde [FONT=&quot]Axis güçleri tarafından[/FONT] çalınan paha biçilemez sanat eserlerini kurtarmaya çalışırken kan dondurucu, karanlık ve gizemli bir yolculuğa çıkın. Ancak [FONT=&quot]dikkatli olun[/FONT]; bu köyde karanlık bir gizem ve inanılmaz bir gücün anahtarı saklı.[/FONT]
[/FONT]
 
Üst