Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

[Güncel] Oyun Dünyasındaki Önemli detaylar

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Yeniden başlatılan Wolfenstein serilerinin ikinci oyunu Bethesda tarafından E3 fuarında resmen duyuruldu.

E3 fuarında tanıtılan yeni oyunlardan biri de uzun zamandır hakkında konuşulan Wolfenstein 2: The New Colossus oldu. Bethesda tarafından tanıtılan yeni oyun için bir de video yayınlandı. Bu videoyu da yazının sonunda izleyebilirsiniz.

Wolfenstein 2 için verilen resmi çıkış tarihi 27 Ekim 2017. Oyun bu tarihte Xbox One, PlayStation 4 ve PC için piyasaya çıkarılacak. Oyun şimdiden önsiparişe açılmış bulunuyor.

Wolfenstein 2’nin konusu ilk oyunda anlatılan hikayenin devamını getiriyor. Kahramanımız BJ Blazkowicz macerasına 1961 yılının Nazi işgali altındaki Amerika’sında devam ediyor. Oyunun tanıtım videosundaki hayli karanlık mizah ve alternatif tarih unsurları, bizde Fallout evreni çağrışımları da yaptı.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Spider-Man, PlayStation 4 Pro üzerinde 1080p/60 FPS olmayacak

Oyun geliştiricilerin, çözünürlük yerine FPS değerine önem vermesi gerekiyor artık. Doğal 4K, 60 FPS bir oyundan önemli değil bizce.





PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro için özel olarak geliştirilen yeni Spider-Man oyunu, en son kendisini E3 2017 sırasında, etkileyici bir oynanış videosu ile göstermişti. Tabii oyun tekrar su yüzüne çıkınca, Twitter üzerinden birçok Spider-Man sever de, oyunun geliştiricilerine farklı sorular yöneltti. Ekibe sorulan sorulardan hepsi cevap bulmadı tabii fakat geliştirici ekip, oldukça önemli bir soruya cevap verdi. Sorulan soru ise, tabii ki oyunun performansı hakkındaydı. Yapılan açıklamalara göre ne yazık ki Spider-Man, PS4 Pro üzerinde 1080p/60 FPSolmayacak. Oyun geliştiricilerin, çözünürlük yerine FPS değerine önem vermesi gerekiyor artık.

Oyun geliştiricilerinden gelen açıklamaya göre Spider-Man, PS4 Pro üzerinde Temporal Injectionyöntemi ile doğal 4K çözünürlük sunacak. Oyunun FPS değeri ise 30 FPS olacak. Daha önce Ratchet & Clank oyununda da gördüğümüz bu Temporal Injection yöntemi, Ratchet & Clank üzerinde de doğal 4K ile 30 FPS performansı sunmuştu. Her neyse, açıklamaların devamına göre, geliştirici ekip, oyuncular için bir seçenek de sunmayacak. Yani, oyuncular 1080p/60 FPS ile 4K/30 FPS arasında bir seçim yapamayacak. Bunun sebebi, muhtemelen daha da önceden açıklanmış olan, PlayStation 4 Pro işlemcisinin 60 FPS için yeterince güçlü olmaması. Geliştiriciler, 60 FPS veremeyeceklerinianlayınca, çözünürlüğün üstüne gidiyor olabilirler.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Oyuncuların Bayram Hediyeleri Kinguin ve GPay'den

Kinguin ve GPay'den oyuncular için onlarca oyunda %20 ile %90 arasında değişen indirimler, bedava oyunlar ve fazlası geliyor!




Dünyanın en büyük çevrimiçi dijital oyun mağazalarından biri olan Kinguin ve Türkiye'nin en popüler ödeme platformlarından GPay, oyuncuları Ramazan Bayramı'nda sevindirecek bir kampanya düzenliyor. 25-27 Haziran tarihleri arasında aktif olacak kampanyada indirimlerin yanında bedava oyun ve 6 adet 50 TL değerinde GPay bakiyesi kazanma şansı var.

Kinguin ve GPay'in ortaklaşa hazırladığı bayram sürprizi oyuncuları sevindirecek pek çok şey barındırıyor. Bunlardan ilki, bayram boyunca 250 farklı oyuna %20 ila %90 arasında değişen indirim oranlarıyla sahip olma şansı. Popüler pek çok oyunun bulunduğu indirimli oyunlar listesine kısaca bakmak gerekirse:


Rainbow 6 Siege: 91,94 TL
NieR Automata: 152,61 TL
Titanfall 2: 95,07 TL
Shadow of Mordor GOTY Edition: 6,46 TL
W2K17: 66,11 TL
South Park: The Stick of Truth: 30,26 TL



Bunlar gibi pek çok oyuna çok cazip fiyatlarla sahip olma fırsatını kaçırmayın! İndirimdeki tüm oyunları görmek için buraya tıklamanız yeterli.

Bayram paketinde oyuncuları bekleyen bir diğer sürpriz ise Prey, PlayerUnknown's Battlegrounds ve Overwatch gibi üç harika oyundan birini ve GPay'den 6 adet 50 TL'lik GPay bakiyesi kazanma şansı. "En güzel Ramazan ve bayram anılarını anlatan" kişilerin hediye kazanma şansı elde edeceği çekilişe katılmak için, Gleam uygulamasındaki adımları izlemeden önce "Şartlar ve Koşullar"ı kabul etmeniz, ardından da sorulacak soruyu yanıtlamanız gerekiyor.

Katılmak için herhangi bir harcama yapmanız gerekmeyen çekiliş için buraya tıklayın!

Buna benzer sürpriz Kinguin'in kampanyalarından haberdar olmak ve en yeni oyunları cazip fiyatlarla satın almak için için Kinguin'in fb.com/Kinguin.net adresindeki Facebook hesabını ve Twitter'da @KinguinTR'yi takip etmeyi unutmayın!
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
PlayerUnknown’s Battlegrounds, geliştiricisine 100 milyon dolar kazandırdı

Oldukça büyük bir başarı.





PC oyuncuları tarafından çılgınca oynanan PlayerUnknown’s Battlegrounds, Xbox One ve PlayStation 4 oyuncuları tarafından da büyük bir merakla bekleniyor. Oyun, şu an tek bir platform üzerinde oynanabilir olsa da, görülen o ki geliştiricisine bayağı bir para kazandırmış. Çünkü PlayerUnknown’s Battlegroundsgeliştiricisinden gelen açıklamaya göre oyun, kendilerine toplam 100 milyon dolar para kazandırdı. 23 Mart 2017 tarihinde çıkışını gerçekleştiren bu oyun, ayrıca yakın bir geçmişte anlık 230 bin oyuncuya da ev sahipliği yaparak, kendi rekorlarından bir tanesini kırdı.

Oyunun geliştirici ekibinin patronu ise, “Oyuncuların, PlayerUnknown’s Battlegrounds isimli oyunumuza gösterdiği sevgiden ötürü inanılmaz mutluyuz. Geliştirici ekibimiz, oyunculara daha stabil bir oyun deneyimi sunabilmek için sıkı bir şekilde çalışıyor. Bu arada, 2017 sonunda gerçekleştireceğimiz tam çıkışımız için de hazırlanıyoruz.” diyor bu konuda. Bildiğiniz üzere oyun, 2017 sonunda bir de Xbox One için çıkışını gerçekleştirecekti. PlayStation 4 için ise şu an herhangi bir bilgi yok ortalıkta. Oyunun, Sony ekibinin bu konsoluna çıkacağı kesin fakat ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Bizler, 2018 sonuna doğru bir çıkış gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Çünkü PlayerUnknown’s Battlegrounds, bir süre boyunca Xbox One ve PC platformuna özel kalacak. Microsoft, bunun açıklamasını gerçekleştirmişti.

--------------------

Prey, şimdi de 7 dakikada bitirildi

Bizim oyunu bitirmemiz 35 saat sürmüştü oysaki.





Bir süre önce sizlere bol bol Prey haberleri aktarıyorduk. Bunun sebebi, oyunun SpeedRun denemeleri ile çılgın dakikalarda bitiriliyor olmasıydı. Sizlere en son, oyunun 10 dakika civarlarında bitirildiğini aktarmıştık. Geçen günlerde ise, bizlerin 35 saatte bitirdiği Prey, sadece 7 dakikada bitirildi. Tam olarak 6:59.50 kadar bir sürede bitirilen oyunda, bol bol GLOO silahı da kullanıldı. Seeker TV tarafından kırılan bu rekorun görüntülerine hemen aşağıdan sizler de göz atabilirsiniz.

Prey, en son 11 dakikada bitirilmişti ve bizler de, “Ortalama 20 saatlik bir deneyim sunan Prey, SpeedRun çılgınlığı ile şu an 11 dakikada bitirildi ve eminiz ki, bazı oyuncuları bu rekoru da kırmaya çalışacaktır. Şu anki rekoru elinde taşıyan isim ise, bir YouTube içerik üreticisi olan Bjurnie. Tabii oyun, henüz ilk gün güncellemesi haricinde başka bir güncelleme almadı. Bu yüzden oyun içerisinde bu kadar hata olmasını ve oyuncuların, bu hataları kullanarak, oyunu 11 dakikada bitiriyor olmasınınormal görünüyoruz. Bakalım oyuna gelecek güncellemeler sonrasında da, bu şekilde rekorlargörebilecek miyiz? Sonucunu büyük bir merakla bekliyor olacağız.” demiştik bu konu hakkında.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Project CARS 2 için tek gerçek 4K çözünürlük PC’de olacak

Project CARS 2, diğer platformlarda gerçek 4K çözünürlükte olmayacak.





Slightly Mad Studios’un CEO koltuğunda oturan Ian Bell, Project CARS 2‘nin Xbox One X’te ve PlayStation 4 Pro‘da gerçek 4K çözünürlüğü ile oynatılamayacağını onayladı. 60 FPS hedefi bulunan geliştirici ekip, oyunun çözünürlüğünü 4K yapabilmek için mantıklı çözümlere başvuracak, fakat gerçek 4Kdeneyimi ne yazık ki olmayacak. Merak etmeyin, iyi haberimiz de var elbette. Eğer PCkullanıcısıysanız ve elinizin altındaki canavar kaldırabilecekse gerçek 4K çözünürlüğün tadını çıkarabileceğiniz tek platform olan PC‘de gayet rahat bir şekilde oyununuzu 4K‘da oynayabileceksiniz.




Ian Bell, Xbox One X’te Project CARS 2‘nin 4K ve 60 FPS olarak oynatılması konusunda, “60 FPS ve 4K olarak oynatıyoruz oyunu ve muhtemelen oyunda bazı değişiklikler yapmazsak hep öyle olacak.” dedi. Ayrıca Ian Bell, oyunda ara sıra FPS düşüşlerine şahit olabileceğimizi de belirtti. Oyunun büyük bir kısmında 60 FPS olarak oynatılacak olan Project CARS 2‘yi geliştirici ekip platformların sınırlarını zorlayacak şekilde ayarlayacak ve bu yüzden ara sıra da olsa FPS‘te düşüşlerle karşılaşabileceğiz.
Bunca zaman abartıla abartıla tanıtılmış olan ve standartlardan çok daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olan Xbox One X‘in bile gerçek 4K çözünürlükte 60 FPS olarak oynatamayacağını görmek üzücü olsa da, en azından PC platformunda oyunun gerçek 4K çözünürlük kalitesinde nasıl görüneceğini öğrenecek olmamız sevindirici.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Insomniac Games, Spider-Man oyunlarının PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro arasındaki farkından bahsetti

Spider-Man acaba iki konsol arasında çok büyük bir farka sahip olacak mı?





2018 senesinin ilk yarısında piyasaya sürülecek olan Spider-Man oyunu, PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro için çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bu yüzden, oyunun iki farklı platformda da farklı görünebileceğini şimdiden tahmin edebiliyor oyuncular. Oyunun geliştirici ekibi olan Insomniac Games ise Twitter üzerinden yaptığı yeni açıklamalarda, oyunlarının PS4 ve PS4 Pro arasında olacak grafiksel farkından bahsetti. Geliştirici ekip, bu farkın Ratchet & Clank oyunundaki gibi olacağını söyledi. Bu noktada söyleyelim; Ratchet & Clank, PlayStation 4 üzerinde oldukça hoş görünüyordu ama PlayStation 4 Pro üzerinde, çok daha bir çizgi film havasına sahipti. Performans olarak da aynısını söyleyebiliriz.





Sizlerin de aşağıdan görebileceği gibi, geliştirici ekip, Spider-Man oyunlarının iki platform üzerinde de oldukça güzel göründüğünü söylüyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Yeni bir Dragon Age oyunu geliştirilme aşamasında

Ayrıca, geliştirilme aşamasında olan başka oyunlardan da söz edildi.





Dragon Age serisi uzun süredir tekrar aramızda görmek istediğimiz, fakat çok uzun süredir en ufak bir haber bile alamadığımız, rol yapma oyunları arasında gerçekten ön plana çıkan parmak sayısını geçmeyen oyun serilerinden bir tanesi. Serinin yaratıcı yönetmeni olan Mike Laidlaw, The 1099 Podcast‘te yaptığı açıklamalarda, uzun süredir beklediğimiz haberi bizlere müjdeledi. Yani, bir Dragon Age oyunu daha göreceğiz gelecek günlerde.

Mike Laidlaw, “Dragon Age ile ilgili bir şeyler oluyor.” şeklinde yorum yaptı. Yaratıcı yönetmen Mike Laidlaw, oyun hakkında pek fazla ayrıntı vermedi, fakat BioWare‘ın gelecek Dragon Age oyunu için çalışan aldığı, bilinen gerçekler arasındaydı. Yaptığı açıklamalar esnasında, “Ben bu oyun serisinin yaratıcı yönetmeniyim ve beni hala işten atmadılar.” diye de ekledi, şirketin onu işten atmayarak bir şeyler üzerinde çalıştığını ima eder gibi.
Ünlü rol yapma oyunu serisinin hayranları şaşırmamıştır muhtemelen bu haberimize, çünkü geçtiğimiz yıl BioWare, serbest yazar olan Alexis Kennedy‘i işe aldı, fakat şirkette resmi bir pozisyon vermedi. Ayrıca Alexis Kennedy, yeni bir Dragon Age oyunu üzerinde çalıştığını da söylemişti ve sırf bu yüzden birçok kişi E3 2017 etkinlikleri esnasında bu konu hakkında önemli ve heyecanlı bir duyuru beklemişti, fakat ne yazık ki Anthem duyurusu ön plana çıktı.
Yaratıcı yönetmen Mike Laidlaw, “Geliştirilme aşamasında olan başka şeyler de var, ama ne yazık ki onlar hakkında konuşamam. Bazıları hakkında bayağı heyecanlıyım.” diyerek gizemli bir veya birden fazla oyundan da söz etti. Uzun süredir hayranlar tarafından sabırsızlıkla beklenen Jade Empire 2‘nin geliştirilme aşamasında olan oyun veya oyunlardan birisi olması da ihtimaller arasında. Şu anda gizliden gizliye yürütülen gizemli proje her ne ise, çok yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır ve biz de bu gizemli yapımları sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

--------------------

Bungie, Destiny 2 için başvurulan en önemli değişiklik hakkında konuştu

Oyun için daha fazla sabırsızlanabiliriz artık.





Destiny 2‘nin çıkış tarihi yaklaştıkça, Bungieve geliştirici ekibin yönetmen Luke Smith, oyun ve oyunun geliştirilme aşaması hakkında giderek daha da açık konuşmaya başladı. Özellikle hikaye konusunda sıkıntılar çeken ilk oyundan sonra, Destiny 2‘de birtakım farklılıklara başvurdukları zaten bilinenler arasındaydı. GamesRadar ile konuşan Luke Smith, oyundaki en büyük değişim konusundan bahsetti ve Luke Smith‘in söylediklerine bakacak olursak, bu en önemli değişiklik hikaye konusunda gerçekleşti.




GamesRadar ekibi, Luke Smith‘in aklına gelen en büyük değişikliği sorduğunda Luke Smith, “Genişçe ele alırsak, sanırım hikaye içeriği.” şeklinde cevap verdi. Ardından ise, “Aslına bakacak olursak oyun, takip edilebilir bir hikaye anlatımı ve büyük bir hikaye, epik bir senaryo üzerine odaklanıyor. Hikaye katmanları, ilk oyunda yapmadığımız şekilde yerleştirildi.” şeklinde cevabına devam etti.
Bu hikaye katmanları denilerek anlatılmak istenen şey, Destiny 2‘deki hikaye Red War olacak, fakat sadece Red War olmayacak oyun içerisinde. Luke Smith, “Fragmanlarda anlatılan ana hikaye. Bu katman dışında dünyalar, gezegenler ve içerdikleri özel düşmanların da hikayelerinin geçtiği, direkt olarak Red War ile alakalı olmayan farklı maceralar da var.” diyerek açıklamasına devam etti. Zaten daha önceden de oyunun geniş bir hikayesi olacağı konusunda haber yapmıştık, fakat oyun içerisindeki en büyük yeniliğin bu olması, daha bir ilgi çekici hale getiriyor.
Hikaye açısından bu kadar geniş ve kapsamlı olması, hem Destiny 2‘yi bekleyenlerin, hem de beklemeyenlerin büyük oranda ilgisini çekecektir. Günümüzde çok fazla güzel ve derin bir evreni bulunan oyun örnekleri yok ne yazık ki. Bungie‘nin kalitesine de güvenimiz sonsuz olduğuna göre, muhteşem bir oyun ve evren bizleri bekliyor olacaktır. 6 Eylül 2017 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarını kullanan oyuncularla buluşacak olan Destiny 2 için şimdiden fazlasıyla heyecanlandığımızı söyleyebiliriz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
The Witcher 3: Wild Hunt, 8K çözünürlük ve 60 FPS ile kusursuz görünüyor

Aynı şekilde Mad Max, Get Even ve Assetto Corsa da.


PC oyunculuğunun en büyük avantajı, sisteminizi sürekli olarak daha iyi bir noktaya çıkartabilmenizdir. Tabii ülkemizde en iyi donanımlara sahip olmak oldukça zor ve pahalı bir iş olsa da, yurt dışında bu tip örneklere daha sık bir şekilde rastlayabiliyoruz. İşte bu yazımızda da, sizlere o örneklerden bir tanesini vereceğiz. Çünkü bir YouTube içerik üreticisi olan Xanvast ve Thirty IR, YouTube üzerinde yeni yayımladıkları videoiar ile, 8K çözünürlük ve 60 FPS performansı ile The Witcher 3: Wild Hunt, Mad Max, Get Even ve Assetto Corsaoyunlarını bizlere gösterdi. Tüm bu oyunların videolarına hemen aşağıdan sizler de göz atabileceksiniz ama şimdiden söyleyelim, The Witcher 3 Wild Hunt gerçekten kusursuz görünüyor!


Orijinal boyotunu görüntülemek için buraya tıklayın 1572x884px.


Thirty IR Kullanıcısının Sistemi

Monitor: Dell UP3218K – 8K IPS Monitor
Ekran Kartları: 4x GTX TITAN Xp (2017) 4 WAY SLI @ 2038Mhz / 13358Mhz
MoBo: Asus Rampage V Extreme (X99)
CPU: i7 6950X @ 4.30GHz
RAM: Corsair Dominator Platinum DDR4 3200Mhz (64GB)
PSU: Corsair AX1500i
Kasa: Cooler Master Cosmos II
OS: Samsung 850 Pro 256GB
Programlar: Samsung 840 EVO (RAID-0) / Samsung 850 EVO

Xanvast Kullanıcısının Sistemi

Ekran Kartı: Titan X (Pascal) 4 Way SLI
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Far Cry 5 eşli oyun modunu oynarken, hikaye sadece kurucuda ilerleyecek

Oyuna katılan diğer herkes basit bir yandaş olacak.





Far Cry 5 hakkında ortaya çıkan yeni bilgilere göre, çevrim içi olarak arkadaşlarına katılabilecek, beraberce düşmanlar öldürebilecek, görevlerini tamamlamasında ve hikayede ilerlemesi konusunda yardım edebileceksiniz. Fakat bütün bu emeklere bir karşılık olarak en azından ufak tefek ödüller bekliyorsanız, şansınıza küsmenizi rica edeceğiz. Zira, her ne kadar uğraşırsanız uğraşın, elinize geçecek olan tek şey, koca bir hiç.


FC5_Announce_Vista_1495742794.jpg

Yani, elbette birileri bir şey kazanacak, ama kazanan tek kişi o çevrim içi oyunun kurucusu olacak, oyuna katılan diğer herkes sadece basit birer yandaş olacak, daha fazlası değil. Ubisoft‘un bu kararı almasının arkasında yatan sebep belirtilmedi maalesef, fakat büyük bir oyuncu kitlesinden tepki görecekleri kesin. Küçük de olsa belki bir ihtimal, Far Cry 5 tamamlandığında elimize geçecek olan oyunda her oyuncunun ödüllendirileceği bir sistem olur ve en azından emeklerimiz boşa gitmez.
27 Şubat 2018 tarihinde Xbox One, PlayStation 4 ve PC platformlarını kullanan oyuncularla buluşacak olan Far Cry 5‘te kuleler ile küçük haritayı görmeyeceğimiz Ubisoft tarafından daha önceden belirtilmişti. Yani, oynanış konusunda yenilikler ve değişikliklere başvurulmuş bir Far Cry 5göreceğimizi Ubisoft‘un bu duyurusundan çıkarabiliriz.


--------------------

Bir Counter-Strike: Global Offensive oyuncusu, sabrı ile takımını kurtardı

Anlaşılan sabır birçok şeyin anahtarı.





Counter-Strike: Global Offensive gibi oyunlarda, sabır birçok şeyin anahtarı ve Miikka “suNny” Kemppi, yapmış olduğu hareketle bunu bizlere de ispat etti. Takımı olan Penta Sports, Mouseports‘u B bölgesine bastırmakta sıkıntılar çekiyordu, bu sebeple de Miikka “suNny” Kemppi sabrını konuşturarak bekledi. En doğru zamanda ortaya çıkan Miikka “suNny” Kemppi, hızlı bir şekilde 3 kişiyi öldürerek, takımı Penta Sports‘u kurtarmayı başardı. Fikrimizi sorarsanız, profesyonel oyuncu tarafından yapılan hareketler, izlerken mest edecek cinsten.


sn_logo.jpg

Bahsini ettiğimiz görüntüleri hemen aşağıda sizlerle paylaştık. İzleyici bakış açısından Miikka “suNny” Kemppi‘nin gereğinden fazla erken çıkıp çıkmamış olması konusunda tereddütte kaldığını da görmek mümkün. Maçın sonucunu merak edenler için de maçın sonucundan bahsedelim. Mouseports ve Penta Sports arasında geçen çekişmeli maç, son tura kadar resmen dip dibe olan bir skor ile geçti, fakat son turda Mouseports, 16-14‘lük bir skor ile galibiyeti hak etti. Peki, sizin de Counter-Strike: Global Offensive oynarken buna benzer bir şekilde ağzınızın açık kaldığı bir anınız oldu mu?


--------------------

The Elder Scrolls V: Skyrim için yepyeni harika bir mod daha çıktı

Cyrodiil’in en kuzey kontluğu Bruma’yı ziyaret etmek istemez miydiniz?





The Elder Scrolls V: Skyrim‘in henüz zamanı geçmiş değil. Bethesda ekipleri tarafından üretilen en harika içeriğe sahip oyun olması, bir de bütün bu özelliklerin üstüne modlar tarafından genişletilebilir, desteklenebilir olması, bu oyunu bambaşka bir seviyeye taşıyor. Çıkışının üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen, hala üretilmekte olan modlar ve içerikler bulunuyor. Bugünkü haberimizde bulunan mod ise, The Elder Scrolls V: Skyrim‘in sınırlarını aşmamıza aracılık ederek Bruma‘yı da oyuna ekleyen Beyond Skyrim – Bruma isimli bir mod.


og.jpg

Bu yeni mod aracılığıyla Skyrim‘in sınırlarından da öteye geçerek Cyrodiil‘in en kuzeyindeki kontluk olan Bruma‘yı ziyaret edebiliyoruz. Çok yakın bir zamanda çıkan mod ile, Oblivion olaylarından sonra oradaki halka ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayleid harabeleri, Dragonborn ek paketi ile gelen haritadan çok daha büyük bir haritaya sahip olan dünya ve çok daha fazlası, yeni çıkan bu mod ile birlikte bizlerle.
Modu oynayabilmek için öncelikle bilgisayarınızda The Elder Scrolls V: Skyrim‘in yüklü olması gerekli. Sadece bu da değil, aynı zamanda resmi 3 ek pakete de sahip olmanız gerekiyor. Eğer bu ögelere sahipseniz, buradaki ve buradakilinklerde bulunan modlar da oyununuza eklenmiş olması gerekiyor. Bahsini ettiğimiz modun internet sayfasında belirtilen gereksinimleri tamamlamadan sonraki adımlara ilerlememenizi tavsiye ederiz.
Eğer her şey tamamsa, 2.4 GB boyutundaki modu Mod Organizer veya Nexus Mod Manager ile indirip yükleyebilirsiniz. Yalnız, dikkat etmeniz gereken bir konu var. Mod listenizde BSAssets.esm ve BSHeartland.esm‘nin göründüğüne, bu modların açık olduğuna emin olun. Ayrıca BSHeartland.esm’nin BSAssets.esm’den sonra listelendiğine emin olun. Artık rahat rahat modu deneyebilirsiniz. Bahsini ettiğimiz modun sayfasına ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli. Elimizden geldiğince anlattık, fakat yine de sorularınız ve biraz İngilizce bilginiz varsa, modun sayfasında en sık sorulan sorular cevaplanmış.


--------------------

Değişen Conan Exiles savaş mekanikleri ve yeni harita bölgesi gösterildi

Oyun, hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor.


Oyun sektöründe bir ara, açık dünya ve hayatta kalma oyunları inanılmaz popüler idi. Rust, DayZ Standalone, Conan Exiles ve buna benzer birçok oyun da, bu dönemde piyasaya sürüldü işte. Tabii bu dönemi şimdi geride bıraktık. Çünkü artık Battle Royale tipi oyunlar popüler. H1Z1, The Last Man Standing ve tabii ki PlayerUnknown’s Battlegrounds tipi oyunlar yani. Her neyse, açık dünya ve hayatta kalma oyunlarının dönemi ne yazık ki geçmiş olsa da, Conan Exiles geliştiricileri, oyunu ciddi anlamda geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan yeni bir video ile, Conan Exiles içerisinde değişen savaş mekanikleri ve haritanın yeni, karlı bir bölgesi gösterildi.
ConanExiles-4-ds1-670x377-constrain.jpg

Halihazırda PC için çıkmış olan, 16 Ağustos 2017 tarihinde ise Xbox One için çıkışını gerçekleştirecek olan Conan Exiles, dediğimiz gibi yeni bir video ile karşımıza çıktı. Bu video ile öncelikle değişen savaş mekaniklerini gördük. Bu mekaniklerde artık daha hızlı saldırılardan kaçma, düşmanlardan gelen ekstra hasarlar ve çok daha fazlası görünüyor. Ayrıca, oyuna artık bir sıcaklık sistemi ekleniyor. Videoda gördüğümüz kadarıyla, artık vücut sıcaklığımızı dengede tutmamız gerekiyor. Eğer çok sıcak olursak, çok su içmemiz gerekiyor. Eğer çok soğukta kalırsak, alkol içmemiz gerekiyor.
Videonun sonlarında ise, oyunun haritasına eklenecek yeni bir bölge görünüyor. Bu bölge, haritanın kuzey tarafına eklenecek ve karlı bir yapıya sahip olacak. Ana haritadan, yeni karlı bölgeye yürüyerek geçebileceksiniz. Ekstra bir yüklenme ekranı veya farklı bir şey olmayacak. Dilerseniz haritanın yeni bölgesine, hemen aşağıdaki videodan veya hemen yukarıdaki görselden göz atabilirsiniz.


ConanExilesMap-1024x576.jpg
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds sayesinde, bir robot goril ile savaşabiliriz

Ayrıca söylenenlere göre bu ek paketin geçeceği yer, Yellowstone Ulusal Parkı temelli olacak.





E3 2017 etkinliği sırasında ilk kez gösterilen ve Horizon: Zero Dawn için bir genişletme paketi olmaya hazırlanan The Frozen Wildshakkında bugün yeni bilgiler yayımlandı. Fakat yayımlanan bu bilgiler, pek de resmi değil. Öyle ki, bu bilgiler, bazı oyun sitelerinin, genişletme paketi için yayımlanan videoyu analiz etmeleri ile birlikte ortaya çıktı. Bu analizlerden ilki, oyunun geçeceği yer hakkında. Horizon Zero Dawn evreninden bakacak olursak, The Frozen Wilds ile Ban-Ur isimli bir bölgeye gideceğiz. Ban-Ur, tahmin edebileceğiniz gibi Banuk kabilesinin ana vatanı olacak. Bu bölgenin oyun içerisinde ekleneceği yer ise, Sacred Lands ve Sundom’un kuzeyi olarak belirtiliyor. Fakat sizlere vereceğimiz bilgiler, bu kadar ile sınırlı değil!


horizon-zero-dawn-dlc-frozen-wilds4-740x514.jpg

İnternet sitelerinin analizlerine göre, bu genişletme paketinin esinlenildiği yer ise Yellowstone Ulusal Parkı olacak. Bu ulusal park, “Yellowstone Ulusal Parkı, ABD’nin Idaho, Montana ve Wyoming eyaletlerinde yer alan ulusal parkı. 1 Mart 1872’de Devlet Başkanı Ulysses S. Grant’ın imzasıyla ABD’nin ve dünyanın ilk ulusal parkı olmuştur.” şeklinde tanıtılıyor Vikipedi üzerinde. Her neyse, verilen bilgilerin devamına göre Ban-Ur bölgesinde, ki bu Ban-Ur bölgesi oyun içerisinde de birkaç kez karşımıza çıkmıştı ama hiç gidememiştik, oldukça güçlü bir yaratık bulunacak. Bu yaratığın bir goril ayı olacağına inanıyor, analizi yapan internet sitesi.
Analizi gerçekleştiren GamesRadar, “Kesinlikle emin olduğumuz bir şey var ki, böyle bir robotu daha önce hiç kimse görmedi. Bu robot, küçük bir beden içerisinde, oldukça geniş omuzlara sahip. Cüsseli bir bele sahip olan bu robot, kafa yapısı olarak da Scrapper robotuna benziyor. Yellowstone Ulusal Parkı geçmişine bakacak olursak, bu robotun goril bir ayı olması oldukça mantıklı. ” diyor bu konu hakkında.
Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds, karşımıza 2017 senesi içerisinde çıkacak ve bizlere neler sunacak, gerçekten çok merak ediyoruz. Bakalım Horizon Zero Dawn – The Frozen Wilds beklentileri karşılayabilecek mi, 50 liralık fiyat etiketinin hakkını verebilecek mi? Daha da önemlisi, bizleri etkilemeyi ve eğlendirmeyi başarabilecek mi?


--------------------

Grand Theft Auto V için OpenIV geri dönmüş olsa da, dev Liberty City modu hakkında kötü haber var

OpenIV ekibi, muhtemelen daha büyük bir Grand Theft Auto V modu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.





Bundan neredeyse 5 sene önce çıkmış olan bir oyun, günümüzde de aktif olarak konuşuluyor. Fakat bu konuşulmanın sebebi, ne yazık ki her zaman iyi şeyler olmuyor. Mesela, sadece birkaç hafta önce Grand Theft Auto V oyununun dağıtımcı ekibi, OpenIV isimli mod geliştirici ekibini ve bu ekibin programını tamamen piyasadan kaldırmıştı. Ardından, oyuncular bu duruma çok büyük tepki göstermişti ve dağıtımcı ekip, bu kararını geri almıştı. OpenIV, GTA 5 oyununa geri dönmüştü. Tabii, tüm bu olaylar yaşanmadan önce OpenIV ekibi, bir Liberty City modu üzerinde çalışıyordu. Bu mod sayesinde, Grand Theft Auto V haritasına, Grand Theft Auto IV haritası eklenecekti. Bu haritaya, hiçbir yükleme ekranı olmadan, uçakla veya gemiyle kendimiz gidebilecektik. Liberty City, bir ada olarak oyuna gelecekti yani. Fakat bugün kötü haber geldi ve OpenIV ekibi, bu modu iptal ettiklerini duyurdu.


gta_5_open_iv_mod_liberty_city.jpg

Daha önce 1 kez ertelenme almış olan bu Liberty City modu, açıkçası ertelenmesi ile bizleri pek şaşırtmadı. Çünkü ertelenme açıklamasında, geliştirici ekip sanki bu modu yapmak istemiyor gibi bir hava vardı. Belki de, oyunun dağıtımcı ekibi ile yaşadıkları sorunlar, o günlere dayanıyordu. OpenIVekibi ise bu modun iptal edilmesinin nedeni olarak, GTA 5 dağıtımcı ekibinin poliçelerine uymamasını gösterdi. Mod geliştirici ekibi, bu modun iptali ardından, gelecek planlarıyapmaya başladıklarını da belirtti. Yani ekip, daha farklı ve büyük bir mod ile tekrar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor olabilir.


--------------------

Cuphead sadece Xbox One ve PC platformlarına çıkacak

Cuphead’i her platformda bekleyenlere üzücü haberlerimiz var.





E3 2017 etkinliklerine şöyle bir göz gezdirdiğimizde, açık ara en iyi gösterimlerden bir tanesinin kesinlikle Cuphead olduğunu görüyoruz. Eski çizgi filmleri anımsatan akıcı ve eğlenceli tarzı ile, oynanış açısından sunmuş olduğu özgürlük ve müthiş ötesi sesleri ile kalbimizi çalmayı başarmıştı. İlk duyurusundan bu yana takip ettiğimiz, fakat maalesef yeteri kadar haberi yapılmamış bir yapım olan Cuphead‘in sadeceXbox One ve PC sürümlerinin bulunacak olması konusunda geliştirici ekipten bir açıklama geldi.


Cuphead_E3_06-1024x576.jpg

Cuphead‘in geliştirici ekibi StudioMDHR, “Evet, bu oyun sadece Xbox One ve PC‘de olacak. Muhtemelen bir Mac sürümü ve daha sonrasında Linux sürümü de olacak.” şeklinde açılamada bulundu. Ardından, “Cuphead, ağırlıklı olarak bölüm sonu canavarları odaklı klasik bir koş ve vur oyunu. Oyun, görsel ve ses olarak 1930‘lu yılların çizgi filmlerinden ilham alınarak yapıldı. Ayrıca, geleneksel el çizimi animasyonlar, sulu boya ile çizilmiş arka plan ve orijinal caz kayıtları da oyun içerisinde bulunuyor.” diyerek oyun hakkında da özet bir bilgi verildi.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
WWE 2K18 hakkındaki ilk oynanış detayları açıklandı

WWE 2K18 için onlarca yeni özellik açıklandı. En büyük özellik ise, oyunun grafik motorunun değişiyor olması ve tabii ki Create-a-Match!





WWE 2K serisinin dağıtımcı ekibi olan 2K Games, kısa bir süre önce özel bir toplantı düzenledi ve bu toplantıda, yeni WWE 2K18detayları açıklandı. Bizler de, gösterilmiş olan bu detayları, teker teker sizlere aktaracağız. Fakat bu detayların kolay bir şekilde anlaşılması için, maddeler kullanacağız. Eğer dilerseniz bu maddelere, sizler de hemen aşağıdan göz atabilirsiniz. Yalnız şimdiden söyleyeyim, 2K Games yine WWE 2K18hakkında iddialı konuşmuş. Umuyoruz ki oyun geçen seneki, ondan önceki seneki ve ondan da önceki seneki gibi hayal kırıklığı olmaz.


WWe-2k18-Logo.png



  • Oyunun grafik motoru iyileştirildi, yeni oyun modları eklendi, MyCareer modundaki senaryolar yenilendi, Creation Suite sistemi geliştirildi, 8 kişilik maç tipleri eklendi ve yeni bir dövüş sistemi oluşturuldu. WWE 2K18 hakkındaözet olarak bunları söyleyebiliriz.
  • WWE 2K18 içerisindeki Universe modu, gerçek hayatta yaşanmış olan Brand Split olayından etkilendi ve büyük bir değişime uğradı. Öncelikle, bu modda artık statik senaryolar yine, daha dinamik senaryolar göreceğiz.
  • Universe modu içerisinde artık 4 haftada 1 kez gerçekleşen PPV sistemi olmayacak. Maç sistemlerinde ise sürpriz faktörü büyük önem taşıyacak. Muhtemelen promo motoru üzerinden, sürpriz maçlar oluşabilecek. Şimdiden söyleyelim.
  • Dediğimiz gibi, WWE 2K18 yapıtının sunumu da büyük ölçüde değişti. Öncelikle, oyunun grafik motoru yenilendi. Yaklaşık 2 senedir, WWE 2K18 için geliştirilen yeni motor, fizik temelli render işlemi, gerçek zamanlı yansımalarve yeni bir deri ışıklandırması ile oyuncuların karşısına çıkacak.
  • GameSpot ekibine gösterilen teknoloji demosuna göre, WWE 2K17 ile WWE 2K18 arasında büyük bir fark bulunuyor, görsel olarak.
  • Oyun ile karşımıza çıkacak yorumcu sistemi de değişmiş olacak. Oyun içerisinde yorumcu olarak Michael Cole, Byron Saxton ve Corey Graves bulunacak. Fakat bu yorumcular, “Ana yorumcular” olarak tanıtıldı. Yani, NXT gibi diğer şovlar için farklı yorumcular da olabilir.
  • My Career modu, artık daha ciddi bir senaryoya sahip ve oyun sonu içeriğe sahip. WWE 2K18içinde Road To Glory isimli, çevrim içi bir mod olacak ve My Career modu bittikten sonra, oyuncular, oyunun sonunu Road To Glory ile görecek.
  • Oyun ile karşımıza Promo Engine 2.0 çıkacak. Promo Engine 2.0 ile, karakterimizi, mikrofon üzerinde daha detaylı olarak geliştirebileceğiz. Yeni yetenekler açılacak.
  • Oyun içerisindeki karakterlerin listelenme sistemi değişecek. Artık oyunda, Giant, High Flyer gibi sınıflar olacak ve karakterlerin hareket ve dövüş setleri, bu sınıflara göre farklılık gösterecek.
  • Oyundaki pes ettirme sistemi yine değiştirildi.
  • Oyuna yeni bir karakter taşıma sistemi eklendi. Düşmanımızı, bu sistem ile taşıyıp, farklı pozisyonlara sokabiliyoruz. Mesela bu taşıma hareketi aktifken, çevre ile etkileşime geçebiliyoruz veya basit bir Power Bomb hareketi ile hasar verebiliyoruz rakibimize.
  • Arena içerisinde istediğimiz gibi dövüşebileceğiz. Yani sadece 1 alan ile sınırlı kalmayacak maçlar.
  • Royal Rumble modu ve diğer çok dövüşcülü oyun modları, neredeyse baştan tekrar geliştirildi. Bunun en büyük sebebi ise, artık ekranda maksimum 6 dövüşçü yerine 8 dövüşçü görebilecek olmamız.
  • Create-a-Match geri dönüyor.
  • Create-A-Wrestler, Create-A-Video ve Create-An-Arena sistemleri iyileştiriliyor.


--------------------

PlayerUnknown’s Battlegrounds, 6 ay içerisinde bitmiş olacak

Tabii 6 ay içerisinde PlayerUnknown’s Battlegrounds yapıtından daha popüler bir şey ile karşılaşmazsak.





Açık Oyunları simülasyon oyunları, şu an Steam erken erişim platformunda, bütün PC oyuncularını kendisine çekiyor. PlayerUnknown’s Battlegrounds da bu oyunlardan farklı bir yana sahip değil. Hatırlayacak olursanız, bundan birkaç sene önce de benzer bir ilgi, DayZ tipindeki oyunlar için vardı. Bu dönemden çok iyi yararlanan DayZ, büyük bir başarı elde etti ama Açık Oyunları simülasyon oyunları işin içine girince, DayZ resmen hayatımızdan kayboldu. Aynı şekilde, H1Z1 de ikiye bölündü ve bu oyunun hayatta kalma modu da sessizliğe gömüldü. Bir süre sonra da Açık Oyunları simülasyonu modu sessizliğe gömüldü. Bunun sebebi, PC oyuncularının sürekli olarak, trend içerisinde çıkan en yeni oyuna yönelmesi idi. Bu oyunun adı da PlayerUnknown’s Battlegrounds idi.


player_unknowns_battlegrounds.jpg

Peki, tüm bunları neden söyledik? Çünkü PlayerUnknown’s Battlegrounds geliştiricileri de, aynı zamanında DayZ ve H1Z1 geliştiricilerinden gelen açıklamayı yaptı ve oyunlarının 6 veya 7 ay içerisinde biteceğini ve erken erişim döneminden çıkacaklarını duyurdu. Bu söz, ne kadar tutulacak şu an bilmek mümkün değil. Çünkü Steam erken erişim döneminde çok popüler olan, popülerliği sönünce de erken erişimden çıkmayan yüzlerce oyun gördük.
Bu arada PlayerUnknown’s Battlegrounds geliştiricleri de, “İnsanlar, bizim 6 ay içerisinde erken erişimden çıkamayacağımızı düşünüyorlar fakat yanılıyorlar. Şimdiden söylüyorum, 6 veya 7 ay içerisinde erken erişimden çıkmış olacağız. Bu tamamen takımımız ve şerefimiz ile alakalı. Bu oyunu bitireceğiz.” şeklinde bir açıklamada bulundu.


--------------------

Destiny 2 içerisindeki ilk sosyal alan tanıtıldı

Destiny 2 içerisinde zaman savaşmayacağız tabii ki. Bu sosyal alanlarda da çok işimiz olacak.





Bugün, hatta sadece dakikalar öncesinde, IGN First sistemi ile birlikte, Destiny 2 içerisindeki ilk sosyal alan tanıtıldı. YouTube üzerinden yayımlanan bir video ile gördüğümüz bu sosyal alan, oyun içerisinde erişim sağlayabileceğimiz ilk sosyal alan olacak. The Farm isimli bu sosyal alan, açıklamalara göre de oldukça dinamik olacak. Öyle ki, bu sosyal alanda yaşayan sivil sayısı, zamanla yükselebilecek ve hatta farklı karakterler bu alana zaman zaman gelecek ve gidecek. Bu noktada, ilk oyundaki etkinlikleri gösterebiliriz ve tabii ki paketleri. Mesela, yeni ek paketler geldiği zaman, sosyal alanlara da yeni insanlar geliyordu. Aynı şekilde, Iron Bannergibi etkinlikler ile de, kısa bir süreliğine yeni karakterler geliyordu sosyal alanlara.


Ads%C4%B1z.jpg

Bu sosyal alanlarda, tanıdık yüzler de göreceğiz. Mesela Cryptarch Arşivcisi olarak Tyra Karn geri dönecek. Videonun devamında, bu sosyal alanda tavukların da olduğunu görüyoruz ama daha da önemli özellik, tavuklardan sonra geliyor. Destiny 2 içerisindeki bu sosyal alanda, ilk oyundaki futbol topumuz geri dönüyor ve artık Gardiyanlar, bu futbol topu ile gerçek bir maç yapabiliyor. Çünkü The Farm içerisinde, 2 futbol kalesi bulunuyor. Arkadaşlarımızla anlaşıp, Destiny 2 içerisinde küçük bir FIFA 18 deneyimi yaşayabiliriz yani .
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Destiny-2-Trailer-Screenshot-13.jpg


Destiny 2 oyununun açık beta detayları açıklandı
PlayStation 4 ve Xbox One oyuncuları, bu betanın tadını çıkartabilecek. PC oyuncuları ise Destiny 2 için biraz bekleyecek.


Eğer Destiny 2 için ön sipariş verdiyseniz, PlayStation 4 üzerinde 18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak, ön sipariş vermediyseniz de 21 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak olan açık beta için ilk detaylar, PlayStation ve Bungie ekibi tarafından verildi. Verilen detaylara göre, belirttiğimiz tarihlerde başlayacak olan bu açık beta süreci sırasında, oyunun ilk senaryo görevini oynayabileceğiz. Zaten oyunun açılışını da bu senaryo görevi yapacaktır. Senaryo görevi dışında, oyunda 2 adet de PvP modu bulunacak. Bu modlardan bir tanesinin adı Countdown, diğeri ise Control.


Destiny 2 oyununun açık beta detayları açıklandı


Tabii tüm bunlar haricinde, Destiny 2 açık betası içerisinde Inverted Spire Strike isimli PvE oyun modu sizleri bekliyor olacak. İsterseniz arkadaşlarınızla, isterseniz de tanımadığınız oyuncularla, rahat bir şekilde Inverted Spire Strike görevini deneyebileceksiniz. Son olarak, bu açık beta sürecinde her karakter sınıfı için, 1 yeni alt sınıf olacak. Warlock sınıfı Dawnblade, Hunter sınıfı Arcstrider ve Titan sınıfı da Sentinel isimli alt sınıflar ile oynayabilecek.


Tüm bu açık beta süreci boyunca, The Farm isimli sosyal alan ne yazık ki açık olmayacak. Fakat açık beta süreci devam ederken, sadece çok sınırlı bir süreliğine, The Farm alanına giriş yapabileceksiniz. Geliştirici ekibin, bu alana girişi sınırlandırmasının sebebi ise, teknik test yapılacak olması. Yani, belli zamanlarda The Farm alanına giriş yapan her oyuncu, aslında teknik testin bir parçası olacak. Geliştirici ekip, The Farm alanın temellerini, kaç oyuncuyu kaldırabildiğini test edecek.


Son olarak, dediğimiz gibi PlayStation 4 kullanıcıları için beta, ilk olarak 18 Temmuz 2017 tarihinde, sonrasında da 21 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak. Xbox One kullanıcıları için de durum kısmen aynı. Xbox One kullanıcıları ilk olarak 19 Temmuz 2017 tarihinde, sonrasında da 21 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak bu beta sürecine. PC oyuncuları ise sadece izleyebilecek çünkü PC için beta süreci, Ağustos 2017 sırasında gerçekleşecek. Tam tarih, henüz belli değil

--------------------

Hearthstone oyuncuları önümüzdeki ay, buzdan tahtın şövalyeleri olacak

Blizzard ekibinin uluslararası çapta beğeni toplayan dijital kart oyunu için yeni çıkacak genişlemede Lich King’in buzdan avuçlarından 135 yeni kart elde edin.





Lich King’in hizmetinde olanlar için ölüm sadece bir başlangıç. . . . Blizzard Entertainment bugün Hearthstone oyununun yeni genişlemesi Knights of the Frozen Throne’un Ağustos ayında geleceğini duyurdu. Maceraperestler yakında Northrend’e gidecekler ve Lich King ile yüzleşerek öteki dünyaya ait güçler kullanacakları ve rakiplerinin ömrünü çalacakları, sonunda da Buzdan Tahtı ve 135 yeni kartı elde etmek için Icecrown Citadel’ayükselecekleri Ölüm Şövalyeleriolarak yetişecekler.


HS_KoFT_Logo_png_jpgcopy.jpg

Knights of the Frozen Throne’da oyuncular runik büyünün yasaklı gücü arayışında Lich King’inbuzdan kalesi Icecrown Citadel’a saldıracaklar. Söylentilere göre Lich King, ölümsüzlüğün buzdan özü ile aşılamak için şampiyonlar arıyor: oyuncular Lich King’in lütfunu yakında dokuz yeni efsanevi Hero Kartı şeklinde alacak ve kartlar oynandığında Hearthstone kahramanları yeni zırhlar ve yenilenmiş güçlerle birlikte korkusuz Ölüm Şövalyelerine dönüşecek. Lich King, oyuncuları yeni bir güçle donatmaya da karar verdi: düşmana verdikleri hasarla oyuncuları iyileştirecek “Lifesteal”.
Sadece Lich King’in emirlerine hizmet etmekle yetinmeyenler, Knights of the Frozen Throne’un tüm oyunculara sunacağı bir dizi ücretsiz görevde kendisine doğrudan meydan okuyabilirler. Prolog görevinde Icecrown Citadel’a girip, kalenin iki kanadında ikonik düşmanlar Profesör Putricide ve Sindragosa ile savaşarak finalde Lich King ile epik bir gösteriye ulaşın. Prolog görevinitamamladıktan sonra, oyuncular rastgele bir efsanevi Ölüm Şövalyesi Hero Kartı alacak.


--------------------

shadow-of-mordor.jpg


Middle-earth: Shadow of Mordor, Monolith Productions tarafından geliştirilen, Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından ise yayımcılığı yapılan ayrıca bir çok ödül almış video oyunudu

Shadow of Mordor macerası kısa süreliğine ücretsiz oluyor!

Mordor semalarında Kolcu olarak görev yapan Talion'un hikayesini anlatan Shadow of Mordor yeni güncellemesinin haberi ile birlikte kısa bir süreliğine ücretsiz olarak oyunu denememiz için bizlere sunuluyor.
Oyuncular Orta Dünya'nın soluksuz macerasına konuk edecek olan yapımcılar Xbox One ve Steam kullanıcılarına, oyunu denemeleri için kısa süreliğine ücretsiz hale getirecekler. Ayrıca PS4 kullanıcılarına da yüzde 80'e varan çılgın bir indiriminde PlayStation oyuncularına sunulduğu görmekteyiz.

İşte indirim tarihleri

Xbox One (17 Temmuz'a kadar ücretsiz)
Steam (10 Temmuz'a kadar ücretsiz)
PS4 (11 Temmuz'a kadar % 80 indirim)




shadow-of-mordor-ucretsiz-oluyor-sdn.jpg



Yeni güncellemenin detayları!

Orta Dünya için gelen yeni güncelleme, Shadow of Mordor'daki en güçlü Nemesis'inizi Shadow of War'a aktarmanıza izin verecek.
Yeni güncelleme, tüm platformlarda kullanılabilen ücretsiz bir güncelleme. En güçlü Nemesis'inizi otomatik olarak algılar ve içe aktarır.


--------------------

shadowintro.jpg

Tam adı Middle-Earth: Shadow of Mordor olan oyun ilk duyurulduğundan bu yana aklımda hep bir soru işareti vardı. Bugüne kadar ilham verdiği pek çok fantastik kurguyu okumama, filmleri izlememe rağmen, Yüzüklerin Efendisi serisiyle hiç alakam yoktu. Başarılı bir oyun olacağını tahmin ettiğim bu yapımdan aldığım keyif bu yüzden düşer mi kestiremiyordum.
Ne var ki Shadow of Mordor, başladığı andan itibaren bu konuda tüm korkularımı silip attı. Zira bu sefer Orta Dünya’nın kaderine yön vermek gibi bir hedefimiz yok; olay çok daha kişisel. Karısı ve evladı gözleri önünde acımasızca öldürülen bir Ranger’ın intikam öyküsünü kontrol ediyoruz. Arka planda Sauron var, Güç Yüzükleri var, İkinci Çağ var, Gollum bile var ancak bunları daha önce hiç duymamış olsanız bile Shadow of Mordor oynarken sıkıntı çekmeyeceksiniz. Sizin olayınız başka.
Mordor’a terör salan Uruk-Hai’leri bir bir alaşağı edip yola getirirken, oynanış mekaniklerinin oldukça tanıdık geldiğini fark edeceksiniz. Shadow of Mordor’un kontrol mekanizması ve yakın dövüş animasyonları, bir diğer Warner Bros. oyunu olan Batman Arkham serisinden ödünç alınmış gibi geliyor. Bu durum ilk başta “Batman’e Talion kıyafeti giydirmişler, Mordor’a salmışlar” gibi bir intiba uyandırabilir ama bu his çabuk geçiyor. Çünkü Shadow of Mordor’da kullandığınız kılıçtan tutun da, vücudunuzu ele geçiren hayaletin büyülü güçlerine ve karşılaştığınız düşmanların niteliklerine kadar birçok özgün yenilik bulunuyor.
shadowof.jpg
Dişe diş, kana kan!

Talion, oyuna her şeyini kaybetmiş, boynu bükük bir Ranger olarak başlıyor. Ancak içindeki intikam ateşi gürül gürül yanıyor. Hikayenin geçtiği dönemde henüz harabeye dönmemiş olan Mordor diyarında terör estiren Uruk’lar (Orc’un bir büyüğü) ile işe başlayan Talion, sonrasında kabile şefleri, kanaat önderleri ve Mordor fenomenleri derken, bu mücadeleyi savaş beylerine kadar taşıyor. Sonrasında olaya asıl düşmanımız olan ve Sauron’un yaverleri konumunda bulunan The Black Hand, The Tower ve The Hammer dahil oluyor.
Açık dünya oynanışa sahip olan Shadow of Mordor’un en özgün özelliklerinden biri ise “Nemesis” sistemi. Bu sistem sayesinde her bir Uruk şefinin ayrı bir adı ve namı bulunuyor. Alt etmek için sıradan bir düşmandan çok daha çetin bir mücadele gerektiren bu şefler, aynı zamanda saldırılarınızın bir kısmına nahiyesiyle gülerken, bir kısmından topukları mabadına vurarak kaçacak kadar korkuyor. Sözgelimi ok saldırılarından etkilenmeyen bir Uruk şefi, yakınında bir patlama olduğunda korkuya kapılıp zayıf düşüyor. Bu zayıflıkları tespit etmek için ise onlar hakkında bilgi sahibi olan Uruk’ları canlı yakalayıp sorguya çekmemiz gerekiyor.
Nemesis sisteminin sonu yok. Bir Uruk öldüğünde yerine bir başkası geçiyor. Eğer bir Uruk sizi öldürürse, seviye atlıyor ve normal bir savaşçı ise şef, şef ise büyük şef olabiliyor. Udun’da başlayan macerada açık dünyada dolaşırken dikkatli olun, oyunun hangi aşamasında olursanız olun, birden fazla kabile şefine denk geldiğinizde tabanları yağlamanız gerekebilir.
shadow.jpg
Pırıl pırıl bir Mordor

Daha önce Condemned ve F.E.A.R. gibi FPS serilerinin yapıldığı LithTech oyun motorunun Jupiter EX sürümünü kullanan Shadow of Mordor, göz alıcı bir Orta Dünya ve etkileyici karakterler sunuyor. Hem Talion, hem de karşılaştığımız Uruk’ların ve diğer düşmanların modellemeleri, sahip oldukları gücü ve hırsı gösterecek kadar incelikli tasarlanmış.
Öte yandan, uzayıp giden Mordor diyarında oyunun ilk yarısında bozkır iklimi, ikinci yarısında ise yemyeşil bir coğrafya bizleri karşılıyor. Güçlü bir PC donanımıyla Shadow of Mordor macerasına atılanlar, ücretsiz olarak indirebildikleri “yüksek çözünürlüklü yüzey paketi” sayesinde çok daha detaylı ve göz alıcı görünüyor.
Güçlü atmosferi tamamlayan başarılı seslendirmeler ve müzikler de oyundan aldığınız zevki katlayan bileşenlerden biri. Ana karakter Talion’ı Troy Baker seslendirirken, Gollum’a Liam O’Brien hayat veriyor. Bedenimizi ele geçiren hayalet ise (spoiler olmaması için isim vermiyorum) Alastair Duncan tarafından seslendiriliyor. Böylelikle bu intikam öyküsünü dolu dolu yaşamak mümkün oluyor.
nemesis.jpg
Güce doymuyoruz

Oyunun RPG öğeleri daha çok karakter geliştirme ve canına kıyacağınız Uruk şefini özgürce seçebilme şeklinde zuhur ediyor. Temel özellikler olan ok, kılıç, hançer ve büyülü güçler ile yola koyulan Ranger, adam öldürüp cana kıydıkça, tam bir ölüm makinesine dönüşüyor. Burada da seçme şansı oyuncuya bırakılıyor: Hangi özellikleri güçlendireceğinize, hangi silahlara ağırlık vereceğinize tamamen siz karar vereceksiniz. Ok, kılıç ve hançerinizeyerleştireceğiniz tılsımlar sayesinde bu oynanış öğelerini daha da kişiselleştirmek mümkün.
Shadow of Mordor oynarken Orta Dünya tarihinin ortanca çocuklarıyla tanışıyoruz; onların büyük savaşları yok. Korudukları tüm değerleri unutma aşamasına gelmişler, Saruman’ın çevirdiği hileden hurdadan ve Sauron ile hızla yaklaşan kıyametten de habersizler. Talion kendi intikamı için ölümden döndü, tüm Uruk’ları tahtalı köye göndermek için ant içti ve kılıcını size emanet etti.
Nitelikli grafikleri, güçlü atmosferi, başarılı oynanışı ile Middle-Earth: Shadow of Mordor oynarken bu “bir şeyleri değiştirmek zorunda olma” hissi yakanızı bırakmayacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Amazon, Far Cry 5 strateji rehberinin ilk detaylarını açıklayan bir liste yayımladı

Liste epey bir kabarık. Bu rehber aracılığıyla oyunda bizi nelerin beklediğini de kestirmek mümkün gibi görünüyor.





Amazon, Far Cry 5 strateji rehberi hakkında ilk detayları açığa vuran bir liste yayımladı. Bu rehber, Prima Games tarafından kitap şeklinde basılmış ve şu an ön satışa çıkmış durumda. Açık dünya olarak tasarlanmış bu oyunda geçen tüm görevlerin talimatlarını bu kitapta bulabilirsiniz. Ayrıca detaylı haritalar, oyun içi eşya toplama-geliştirme rehberi ve mobil için rehberin e-kitap hali de bu kitapta yer alıyor. Oyunun Koleksiyoncu Versiyonu’nda, kitabın özel ciltli halini ve gelecekte oyun için çıkacak olan ekstra içerikleri de görebileceğiz. İşte Amazon’un rehber için yayımladığı içerik listesine, hemen aşağıdan sizler de göz atabilirsiniz.
160981.jpg



  • Premium ciltli kitap
  • Ekstra içerik – Sadece Koleksiyoncu Versiyonu için geçerli
  • Oyun içi talimatların hepsi – Bütün görevler görülebilecek
  • Oyundaki önemli yerleri, önemli eşyaları ve önemli düşmanlarınızı görebileceğiniz detaylı bir harita
  • En ölümcül silahları ve ekipmanları nasıl yapacağınızı gösteren kapsamlı bir rehber
  • Rehberin mobil için e-kitap versiyonu, ayrıca rehberin internetten erişimini sağlayan kod

Far Cry 5 için resmi strateji rehberi, oyunun çıktığı gün içerisinde yani 27 Şubat 2018’de oyuncularla buluşuyor olacak. Dilerseniz Far Cry 5 için çıkmış olan strateji rehberine buradan göz atabilirsiniz.


--------------------

PlayerUnknown’s Battlegrounds için düşünülen tam çıkış tarihi ertelendi

Ayrıca PlayerUnknown’s Battlegrounds içinden 50 kozmetik eşya da sızdırıldı. Bu eşyalar arasında, tam bir set zırh bile var.





Sizlere birkaç gün önce, bir haber sunmuştuk ve bu haberimizde, PlayerUnknown’s Battlegrounds isimli erken erişim yapıtının, 6-7 ay sonra tam sürümünün çıkacağını belirtmiştik. Bu tarihi, direkt olarak oyunun geliştiricisi vermişti. Geçtiğimiz gün ise aynı geliştirici, yapmış olduğu bu açıklamaları yok saydı ve oyunun tam sürümünün çıkış tarihini erteledi. Oyunun geliştirici ekibinden gelen açıklamaya göre PlayerUnknown’s Battlegrounds artık 6-7 ay sonra değil, daha geniş bir çıkış tarihi aralığında, 2017 senesinin son çeyreğinde piyasaya sürülecek. Yani, bu tarih Aralık 2017 de olabilir, Ekim 2017 de olabilir.
visual_main-ds1-670x377-constrain.jpg

Geliştirici ekipten gelen bu açıklama, aslında bizlerin biraz kafasını karıştırdı. Çünkü oyunun geliştiricisi, sadece 2017‘nin son çeyreği dedi. Verilen bu tarih, normal takvimlere göre mi, yoksa finansal takvimlere göre mi, bilemiyoruz. Eğer finansal takvimlere göreyse, 2017 finansal yılının son çeyreği, 2018 senesinin ilk çeyreğine denk geliyor normal takvimlerde. Bu da demek oluyor ki, PlayerUnknown’s Battlegrounds en geç Mart 2018 tarihinde tam çıkışını gerçekleştirebilir.
Haberimizi bitirmeden önce, sizlere bu oyun hakkında başka bir şey de söylemek istiyoruz. Redditüzerinde oyunun dosyalarını karıştıran bir kullanıcı, oyuna gelen son güncellemeden sonra, oyunun dosyalarında 50 adet yeni kozmetik eşya buldu. Bu kozmetik eşyalar, tahmin edebileceğiz gibi genelde maskeler ve eldivenler idi. Fakat aralarında çok ilginç şeyler de vardı. Mesela, sırt çantaları için farklı desenler görünüyordu. Ayrıca, bir de ev yapımı süper kahraman zırh setivardı. Oyunun geliştirici ekibi, bu yeni kozmetik eşyaları, hazır olduğu zaman, oyuna eklemeyi düşünüyor olabilir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
World of Warcraft’ın yeni genişleme paketi, 7.3 yaması ile sızdırılmış olabilir

Henüz çıkmamış 7.3 yaması taslağında, bir zırhın üzerinde Kul Tiras’a benzeyen bir harita görünüyor.





Bu sonbaharda çıkacak olan World of Warcraft’ın 7.3 yaması, oyuna gelecek olan yeni genişleme paketi hakkında bazı bilgiler sızdırılmış olabilir. Şu anda hala test aşamasında (PTR) olan 7.3 yaması dosyaları,World of Warcraft‘ın en büyük haber sitesi olan Wowhead topluluğu tarafından veri tabanında yapılan işlemlerle ortaya çıkarıldı. Ortaya çıkan dosyalar arasında, 8 çeşit Kul Tiras Görevi Zırhı, en önemli bulgular oldu. Kul Tiras, Lord Amiral Daelin Proudmoore tarafından yönetilen güçlü bir deniz kuvvetine sahiptir. Cataclysm genişleme paketinde ada, tektonik plakalar kaydırılarak deniz altında kaldı.


world_of_warcraft_next_expansion_hints_in_new_armour_set-vert.jpg

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi zırha yakından baktığımızda, Kul Tiras adasına benzeyen bir haritayı görebilirsiniz. Wowhead‘in açıkladığı bilgiye göre yeni genişleme paketi, Kul Tiras’ın tekrar ortaya çıkması ve oyuncuların eski Tanrılarla savaşmak için Kul Tiras’a gönderilmesiyle ilgili olacak. İddialara göre 7.3 yaması, yeni genişleme paketi öncesi son yama olacak. Blizzard, bununla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı veya herhangi bir genişleme paketi duyurmadı.
World of Warcraft için daha önce 6 tane genişleme paketi yayınlandı ve bu paketlerin çıkış tarihleri arasında – ilk ikisi hariç – 2 yıl bulunuyor. Son çıkan World of Warcraft genişleme paketi, 30 Ağustos 2016‘da çıktı. Gelecek 7.3 yaması da bu sonbaharda çıkacağına göre bu genişleme paketi doğru olabilir ve 2018 yılında çıkışını gerçekleştirebilir. Yapılan herhangi bir açıklama olmasa da bu durum, oynayanları tarafından heyecanla karşılandı.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Horizon: Zero Dawn, müziklerinden dolayı bir ödül aldı

Bizim aklımızda pek kalmamış Horizon: Zero Dawn müzikleri fakat geliştiricilere ve ekipteki bestecilere, yepyeni bir ödül kazandırdı bu müzikler.


Çıkış yapmadan önce ve tabii çıkış yaptığı zaman birçok ödüle layık görülen ve o ödülleri toplayan Horizon: Zero Dawn, müzikleri üzerinden pek ödül alamamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise; televizyon, sinema, reklam ve video oyunu alanlarındaki müzisyenlere, en iyi müziklerinden ötürü ödüller veren The Jerry Goldsmith Awards 2017 sırasında Horizon Zero Dawn, en iyi orijinal müzik ödülünü aldı. Bu ödül sırasında; Joris de Man, The Flight, Niels van der Leest, Jonathan Williams ve Lucas van Tol gibi birçok müzik bestecisi de anıldı.


35562860142_0a27dc9c6a_o.jpg

PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro konsollarına özel olarak çıkışını gerçekleştirmiş olan Horizon: Zero Dawn, 2017 senesi bitmeden ilk genişletme paketine kavuşacak. The Frozen Wilds isimli bu paket hakkında daha önce, “E3 2017etkinliği sırasında ilk kez gösterilen ve Horizon: Zero Dawn için bir genişletme paketi olmaya hazırlanan The Frozen Wilds hakkında bugün yeni bilgiler yayımlandı. Fakat yayımlanan bu bilgiler, pek de resmi değil. Öyle ki, bu bilgiler, bazı oyun sitelerinin, genişletme paketi için yayımlanan videoyu analiz etmeleri ile birlikte ortaya çıktı. Bu analizlerden ilki, oyunun geçeceği yer hakkında. Horizon Zero Dawn evreninden bakacak olursak, The Frozen Wilds ile Ban-Ur isimli bir bölgeye gideceğiz. Ban-Ur, tahmin edebileceğiniz gibi Banuk kabilesinin ana vatanı olacak. Bu bölgenin oyun içerisinde ekleneceği yer ise, Sacred Lands ve Sundom’un kuzeyi olarak belirtiliyor. Fakat sizlere vereceğimiz bilgiler, bu kadar ile sınırlı değil!” demiştik.


--------------------

Eidos Montréal, kendi oyun motoruna çoklu oyuncu modu desteği ekliyor

Eidos Montréal ekibinin Guardians of the Galaxy ve The Avengers Project isimli oyunları, çoklu oyuncu desteği verebilir mi?


Daha önceden Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, Deus Ex: Human Revolution, Thief ve Deus Ex: Mankind Divided oyunları üzerinde çalışmış ve bu oyunları piyasaya sürmüş olan; şu sıralar da Marvel ile The Avengers Projectüzerinde aktif olarak çalışan Eidos Montréal, kendi oyun motoruna çoklu oyuncu modu desteği ekliyor. Bu bilgiyi, Eidos Montrealtarafından paylaşılan bir iş ilanı sayesindeöğrendik. Fakat bu iş ilanından bahsetmeden önce, dilerseniz bu durumun ne gibi olasılıklar doğurduğunu bir inceleyelim.


maxresdefault-6.jpg

Eidos Montréal ekibinin piyasadaki en güncel oyunu Deus Ex: Mankind Divided. Bu yüzden, Deus Ex: Mankind Divided oyununa bir çoklu oyuncu modu geleceğini düşünebilirsiniz fakat bu durum, oldukça küçük bir ihtimal. Çünkü bu oyun, artık ölü bir oyun ve geliştirici ekip, çoktan yeni projelere adım attı. Bu yüzden, Eidos Montreal ekibinin şu sıralar geliştirmekte olduğu Guardians of the Galaxy oyununa eklenecek olan bir çoklu oyuncu modu desteğinden söz edebiliriz. Aynı şeyi, ne yazık ki The Avengers Project oyunu için söyleyemeyiz çünkü Eidos Montréal, bu desteği sadece Dawn Engine oyun motoruna ekleyecek. Söylenenlere göre The Avengers Project, Dawn Engine ile geliştirilmiyor.
Bahsettiğimiz iş ilanında ise göze çarpan noktalar, tabii ki Dawn Engine için bir internet ağı programcısı aranması, bu programcının AAA oyunlar ile bir deneyimi olması ve şimdiki nesil konsollar üzerinde çalışmaya elverişli olması olarak görünüyor. Şimdiki nesil konsollardan kasıt ise PlayStation 4 ve Xbox One. Yani, Eidos Montréal ekibi şu sıralar ne yapıyor bilmiyoruz fakat geliştirilen AAA bir oyun için, çoklu oyuncu modu desteği sunulacağı neredeyse kesin. Ayrıca bu oyun, PC için çıkacak mı bilemiyoruz ama PlayStation 4 ve Xbox One, garanti gibi görünüyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
DayZ yaratıcısı, ARK: Survival Evolved için gelen zam hakkında konuştu

ARK: Survival Evolved için gelen zam, herkesin sinirini bozmuş gibi görünüyor.


Geçtiğimiz günlerde Studio Wildcardtarafından geliştirilmekte olan ARK: Survival Evolved için dudak uçuklatan bir zam gelmişti ve oyunun ücreti 30 dolardan bir anda 60 dolara fırlamıştı. An itibari ile Türk Lirasıolarak 89 TL‘lik fiyat etiketine sahip olan oyunun ek paketli hali de 102 TL‘lik fiyat etiketine sahip. Yine Türk Lirası değerleri ile sadece oyunu almaya kalktığınızda ödemeniz gereken fiyat 49 TL‘ydi. Bizim para birimimizde bile neredeyse 2 katına çıkan fiyatın arkasında yatan sebep ise, oyunun 8 Ağustos 2017 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarına tam çıkışını gerçekleştirecek olması. Bu duruma tek kızan biz olmadık, aynı zamanda DayZ yaratıcısı da sesini çıkardı.


1496065487_ARK1.jpg

Biz isyanlardayız, fakat en az bizim kadar başkaları da isyankar. DayZ‘nin yaratıcısı olarak bilinen Dean Hall, oyunun fiyatındaki bu artış konusunda ateş püskürdü. Twitter üzerinden paylaştığı gönderilerde, ARK: Survival Evolved‘ın hala hatalarının giderilmemiş olması ve oyunun tam anlamıyla tamamlanmamış olmasını sebepleri olarak göstererek, bu fiyat etiketini hak etmediğine değindi.
E3 2017 etkinlikleri esnasında Wccftech ile konuşan Studio Wildcard yetkilileri, oyunun tam çıkışını gerçekleştirmesinden önceki evrede önemli bir şey getirmeyecekleri ve birkaç oyun sonu içeriği konusunda sürprizlerinin olduğu konusunda açıklamalar yapmıştı. ARK: Survival Evolved‘un hem tam anlamıyla tamamlanmamış bir oyun olması, hem önemli yeni bir içeriğin görünürde bulunmaması, hem de bu haline rağmen aldığı zam bizlerin de sinirlerini yerinden oynatmıştı, neyse ki yalnız değilmişiz.


--------------------

Ubisoft, Far Cry 5 için neden Montana bölgesini seçtiğini açıkladı

Far Cry 5 ile Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisine gireceğiz. Peki, neden?


Far Cry 5, mekanı ve ana kötü karakteri ile çok konuşulmuştu. Beyaz, Amerikan bir kült lideri, bu sefer bir Far Cry oyununun ana kötü karakteri idi. Oyunun geçtiği yer ise Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde olan Montanaidi. Tabii durum böyle olunca, tüm beyaz Amerikanlar bu duruma tepki gösterdi. Ubisoft ekibinden oyun yönetmeni Dan Hay, bu konular hakkında önemli bir açıklama yaptı. Öncelikle, oyunun neden Montana’dageçtiğini açıklayan Dan Hay, saçma sapan imza kampanyaları ile ilgilenmediklerini de belirtti. Burada bahsedilen imza kampanyası, birkaç ay önce başlatılan, oyunun iptali ile alakalı bir imza kampanyası idi. Hatırlamayanlar varsa, hatırlatalım.
Far_Cry_5_Top_Screen-min-700x394.jpg

Dan Hay, “Far Cry 3 oyununu geliştirmeye başladığımızdan beri, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde geçen bir oyun yapmak istiyorduk. Ekibimiz, Far Cry 5 için Montana’ya gitti. Montana, oyun için düşündüğümüz ilk bölgeydi ve burası bizce öncülük açısından oldukça önemli bir bölge. Şehirden uzak, güzel bir yeşille kaplı yaşam, yeşilin tehlikesi ve genişçe bir gökyüzü, bu bölgede. Montanaiçerisinde bilinmeyen ama aslında herkese çok yakın olan çok fazla bölge var. Ekibimizden birkaç kişi, bu bölgeye gittikten sonra hemen insanlarla tanıştı ve Montanalı insanların, benzersiz olduğunu gördüler. Bizler de, oyunun orada geçmesine karar kıldık. Geriye kalan tek şey, bu bölgeyi doldurabilecek bir kötü kahraman yaratmaktı.” dedi konu hakkında.


--------------------

Warframe için açık dünya oynanışını gösteren uzun bir video yayımlandı

Gösterildiği kadarıyla, Plains of Eidolon güncellemesi harika görünüyor.


TennoCon 2017 etkinlikleri esnasında 25 Mart 2013 tarihinden bu yana aramızda olan Warframe için, geliştirici ekip Digital Extremes tarafından Plains of Eidolon isimli yeni bir güncelleme ve daha birçok yeniliğin duyurusu yapılmıştı. Plains of Eidolon, oyunculara keşif, savaş ve Warframeiçerisinde uçma imkanı sağlayacak olan bir güncelleme. Yani, kısaca özet geçecek olursak, gelecek olan güncellemenin oyunculara müthiş derecede bir özgürlük sağlayacağını söyleyebiliriz.


CBwarframe.jpg

Plains of Eidolon ile, oyun içerisinde şu anda bulunandan daha büyük bir bölgeye adım atacak olan oyuncular, aynı zamanda içlerinden geldiği gibi keşif yapmaya çıkabilecekler. Böylesi özgür bir oynanış imkanı sunan güncelleme için 17 dakika uzunluğunda bir oynanış videosu yayımlandı. Haberimizin en alt kısmına, Warframe‘in resmi YouTube kanalına 8 Temmuz 2017 tarihinde eklenmiş olan videoyu yerleştirdik.
Warframe, adil olarak sunduğu oynanış ile bilinen bir çevrim içi oyun. P2W şeklindeki kısaltmalarla bilinen, ödediğiniz para karşılığında diğer oyunculara göre kat kat daha üstün bir hale gelme özelliği bulunmuyor. Bunun yerine, eğer paranız çoksa ya da oyunu beğendiyseniz para yatırarak, normal şartlar altında emek vererek de elde edebileceğiniz eşyalara daha hızlı bir şekilde ulaşma imkanı bulunuyor. Bulunduğumuz zamanda az bulunan bir özelliğe sahip olması sebebiyle, sahip olduğu oyuncu kitlesi tarafından fazlasıyla sevilen bir oyun olma özelliğine sahip Warframe.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege oyununa ganimet kutuları eklendi

Çünkü… Çünkü, neden olmasın? Ganimet kutuları, yavaş yavaş her oyunda standart oluyor.





Günümüzde çıkan birçok video oyunundaganimet kutuları oluyor. Bu kutular içerisinden, oyun içerisinde kullanabileceğimiz yeni eşyalar çıkartabiliyoruz. Birçok oyunda bu kutular, hem gerçek para, hem de oyun içi para ile satılıyor. Tabii kutuları oyun içi para ile almak çok büyük uğraş gerektirirken, gerçek para ile hemen alınabiliyor. Yani, oyuncular mikro ödemeye itiliyor. Bugünlerde ise Ubisoft, bu sistemi, belki de şu sıralar en çok sevilen oyununa uyguladı. Evet, Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege oyununa ganimet kutuları eklendi. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siegeiçerisindeki kozmetik ögeleri, artık bu kutular içerisinden çıkartabileceğiz.


maxresdefault-9.jpg

Alpha Packs adına sahip olan bu kutular, halihazırda oyun içerisinde bulunan kozmetik ögeleri içerisinde bulunduruyor. Fakat bu kozmetikler haricinde, bir de normal olarak alınamayan, sadece kutu içerisinde bulunan, Efsanevi seviyedekozmetik ögeler bulunuyor. Şimdilik sadece oyun oynayarak kazanılan bu kutular, gelecekte mutlaka karşımıza gerçek para ile de çıkacaktır. Sonuçta ticaret yapılıyor, değil mi?
Bakalım Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege oyuncularının bu duruma tepkisi ne olacak? Merakla bekliyor olacağız. Tabii aynı şekilde, sizlerin yorumlarını da bekliyoruz. Tom Clancy’s Rainbow Six:Siege için gerçekten bir ganimet kutusu sistemi gerekiyor muydu? Ubisoft tarafından atılan bu adımı nasıl değerlendiriyorsunuz?


--------------------

Star Wars Battlefront II, Xbox One X destekli olarak gelecek

Acaba 4K çözünürlük mü göreceğiz, yoksa daha iyi bir performans mı?





17 Kasım 2017 tarihinde PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanan Star Wars Battlefront II, Xbox One X destekli olarak gelecek. Şimdilik bu desteğin ne olduğunu bilmiyoruz. Sadece oyunun Xbox Store satış sayfasında, Xbox One X destekli olacağı yazmakta. EA, isterse çözünürlük, isterse görsellik, isterse de performans üzerinden gidip, oyunu güzel bir hale sokabilir. Fakat oyun marketinin şu an 4K çözünürlüğe ağırlık verdiğini göz önünde bulundurursak, Star Wars Battlefront 2 muhtemelen Xbox One X üzerinde 4K çözünürlük desteği verecektir. Oyunun PlayStation 4 Pro sürümü için özel bir destek bulunuyor mu, bu konu hakkında henüz bir bilgi sahibi değiliz ne yazık ki.


Ekran-Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1.png

Star Wars Battlefront II hakkında daha önce, “PlayStation Blog üzerinden yapılan yeni bir açıklama ile birlikte EA, Star Wars Battlefront II açık beta süreci için bir başlangıç tarihi ve beta sürecinin içeriği hakkında yeni detaylar verdi. Yapılan ilk açıklamalara göre Star Wars Battlefront 2 açık betası, Ekim 2017 içerisinde oyunculara sunulacak. İçerik olarak ise karşımıza öncelikle Galactic Assault on Naboo çıkacak. Galactic Assault on Naboo ile Separatist Droid ordusu veya Republic Clone ordusuna geçeceğiz ve tam 40 kişilik bu oyun modunda, Theed sokaklarına savaşacağız. Ayrıca bir de Multiplayer Starfighter Assault olacak. Multiplayer Starfighter Assault hakkında çok fazla detay verilmedi fakat geliştirici ekip, bu modun bir uzay savaşı olduğunu belirtti. Objektif temelli, 1’den fazla bölüme sahip olan bu mod, oyuncuların ayağını yerden kesecek.” demiştik.


--------------------

Star Wars Battlefront II açık betası için tarih ve detaylar verildi

Star Wars Battlefront II açık betası hakkında bilmeniz gereken her şey, bu yazımızda.





PlayStation Blog üzerinden yapılan yeni bir açıklama ile birlikte EA, Star Wars Battlefront II açık beta süreci için bir başlangıç tarihi ve beta sürecinin içeriği hakkında yeni detaylar verdi. Yapılan ilk açıklamalara göre Star Wars Battlefront 2 açık betası, Ekim 2017 içerisinde oyunculara sunulacak. İçerik olarak ise karşımıza öncelikle Galactic Assault on Naboo çıkacak. Galactic Assault on Nabooile Separatist Droid ordusu veya Republic Clone ordusuna geçeceğiz ve tam 40 kişilik bu oyun modunda, Theed sokaklarınasavaşacağız. Ayrıca bir de Multiplayer Starfighter Assault olacak. Multiplayer Starfighter Assault hakkında çok fazla detay verilmedi fakat geliştirici ekip, bu modun bir uzay savaşı olduğunu belirtti. Objektif temelli, 1’den fazla bölüme sahip olan bu mod, oyuncuların ayağını yerden kesecek.


35835164295_d50e3488e0_b.jpg

Peki, bu açık beta sürecini ne zaman oynayabileceksiniz? Eğer Star Wars Battlefront II için ön sipariş verdiyseniz veya şimdi verirseniz, açık beta sürecine 4 Ekim 2017 tarihinde katılabileceksiniz. Eğer henüz Star Wars Battlefront 2 satın alma planınız yoksa, 6 Ekim 2017 tarihine kadar beklemeniz gerekecek. Bu tarihte, oyunun betası herkese açık olacak. Herhangi bir sınırlama olmadan, betayı indirip, oynayabileceksiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Konsollara özel oyunlar, marketin yüzde 20 kadarını oluşturuyor

PlayStation ekibinin üzerine çok düştüğü konsollara özel oyunlar, tahmin edildiği kadar büyük bir yere sahip değil gibi görünüyor.





Konsolların satılmasında iki önemli faktör bulunuyor. Bu faktörlerden ilki, oturma odasındaki rahatlık. Diğeri ise özel oyunlar. Konsol üreticilerine baktığımız zaman, Nintendo ve Sony cephelerinde özel oyunlar su gibi akıyor. Oyuncular da, bu oyunlardan memnun görünüyor. Microsoft ise Windows 10 ile Xbox konsolunu senkronize ettiğinden beri, özel oyun kavramına artık sahip değil. Bu noktada, açıkçası ben Microsoft’un bu adımını çok yanlış görüyordum fakat aslında Microsoft, doğru bir adım atmış olabilir. Çünkü yayımlanan yeni analizlere göre, konsollara özel oyunlar, oyun marketinin sadece %20 kadarını oluşturuyor. Yani, marketin 4’de 1’i bile değil. Konsol oyuncuları, daha çok üçüncü parti oyunlara önem veriyor.


leandro-amaral-10.jpg

Artık tüm oyuncular tarafından tanınan Michael Pachter, bahsettiğimiz konuda açıklama yapan analist idi. Michael Pachter, “Konsollara özel oyunlar, marketin sadece %20 kadarını oluşturuyor. Sony, şu an Microsoft’u satışlarda eziyor çünkü PlayStation 3 ile batırdıkları işi, PlayStation ve PlayStation 2 seviyesine geri çıkarttılar PlayStation 4 ile. Sony, orijinal fanlarını geri kazanıyor. Sony, Birleşik Devletler içerisinde Microsoft’u ezemese de, dünyanın geri kalanı onların.” dedi tam olarak.
Eğer Michael Pachter gerçekten haklıysa ve konsola özel oyunlar, markette bu kadar küçük bir yere sahipse, Microsoft güzel bir adım atmayı denemiş olabilir. Bu konuda onları suçlamak yanlış olabilir. Çünkü Michael Pachter’ın dediği gibi, Sony dünyanın her yerinde daha fazla konsol satıyor ve Microsoft, bu durumu değiştirebilmek için piyasayı çok daha yakından takip edip, farklı yollar denemek istiyor. Riskler alıyor.


--------------------

Yeni Humble Bundle Capcom Rising paketi, oyuncuları sevindirecek cinsten

Kesinlikle en azından göz gezdirmeniz gerektiğini düşündüğümüz bir paket olmuş.





Bildiğiniz üzere Humble Bundle, belli aralıklar ile belli başlı indirimler ve çok uygun fiyatlara oyun paketleri sunan bir internet sitesi. Güvenilir olması bir yana, ödemiş olduğunuz paraların bir kısmı da hayır kurumlarına gidiyor. Yeni Humble Bundle Capcom Risingisimli oyun paketi, Capcom şirketinin oyunlarını seven oyuncular için özenle seçilmiş yapımları içeriyor. İşin en güzel kısmı ise, fiyatı da cep yakmayacak cinsten.


dmc-devil-may-cry-e1359708875857-1140x400.jpg

Henüz 10 günün üstünde bir süresi daha bulunan yeni Humble Bundle paketinde, Dead Rising ve Resident Evil serisinden oyunlar var. Pakette satın alımlarınız için 3 farklı seçenek bulunuyor. İlk seçeneğiniz olan 1 dolarlık pakette, Strider, Umbrella Corps ve DMC: Devil May Cry bulunuyor. Sadece 1 dolar gibi bir fiyata DMC: Devil May Cry gibi bir yapımın veriliyor olması, 1 dolarlık paketin bile fazlasıyla değerli olmasına sebep oluyor.
Ayrıca, yapılan ödemelere göre sürekli değişen ortalama fiyatta bulunan 2. bir paket de var seçenekler arasında. Kampanyadaki 2. seçenekteki, hem 1. seçenekteki oyunlar, hem de üstüne Umbrella Corps Deluxe Edition Upgrade Pack, Dead Rising 2: Off the Record, Resident Evil HD Remaster, Resident Evil 0 HD Remaster ve Resident Evil 6 bulunuyor. Bu seçeneğin ise, haberimizi yazdığımız dakikalardaki fiyatı 7.29 dolar ve muhtemelen fiyat o civarlarda kalacaktır.
Humble Bundle Capcom Rising paketindeki 3., yani son seçenekte ise Dead Rising 2 ve Dead Rising 3: Apocalypse Edition bulunuyor. Tabii, 3. seçeneği aldığınızda bu iki oyunun üstüne ilk 2 seçenek de size ulaştırılacak. Fiyatı ise sadece 12 dolar, yani kesinlikle sunduğu oyunlara göre çok uygun. 12 doları bizim para birimimize çevirdiğimizde ise, 42 TL civarında bir miktar karşımıza çıkıyor. 42 TL gibi bir ücrete, zombilerle stres atmayı sağlayan Dead Rising serisi, korku temasını çok güzel işlemiş olanResident Evil serisinin kaliteli yapımları ve bir de üstüne Dante‘nin ana karakter olduğu DMC: Devil May Cry alabilirsiniz.


--------------------

The Elder Scrolls V: Skyrim için ek paket büyüklüğünde bir mod geliyor

Yolda olan oyun modu için muhteşem görseller de yayımlandı.





The Elder Scrolls V: Skyrim, çıktığı günden bu yana bir türlü eskimemiş yapımlardan bir tanesi. Oyun başarılı olunca, oyuna hayran kalan oyuncular da bir şeyler yapmaya çalışıyor sürekli. Bu işlerden anlayan Arcky ve ekibi, ek paket büyüklüğünde olan Lordboundisimli bir mod hazırlıyor The Elder Scrolls V: Skyrim için. Ek paket büyüklüğündeki bu mod, 2017 yılının 4. çeyreğinde çıkış yapacak, fakat bir süre daha bekleyecek olmamıza değecek kalitede içerik ile bizlerle buluşacak.


glowingceiling.jpg

15 saatin üstünde yeni oyun içeriği, yolda olan modun en sevindirici yanı. Çizgisel ilerlemeyen bir hikaye, yepyeni silahlar, yepyeni zırhlar, yepyeni bir bölge, mod içerisinde karşılaşacağımız yeni içeriklerden sadece birkaçı. Geliştirici ekibin söylediğine göre, yakın bir zamanda modu betaaşamasında test edeceklermiş. Eğer Arcky ve ekibi modun henüz tamamlanmamış olduğunu düşünürse, modun çıkış tarihi 2018 yılına ertelenebilir.
Yolda olan Lordbound modu için görseller de yayımlandı, modun geliştirici ekibi tarafından. Haberimizin en alt kısmından yayımlanan görselleri inceleyebilirsiniz. Üzerinden bunca yıl geçmiş olmasına rağmen kalitesinden ödün vermeyen The Elder Scrolls V: Skyrim için hala içerikler çıkıyor olması gerçekten mutlu edici. Bakalım yolda olan Lordbound isimli ek paket büyüklüğündeki mod nasıl olmuş?
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
PlayerUnknown’s Battlegrounds, artık sadece FPS olarak da oynanabilecek

Daha geçen gün geliştirici ekip, FPS modunun gelemeyeceğinden bahsediyordu. Şimdi ise bu modun geleceği açıklandı.


Geçtiğimiz günlerde sizlere bir haber sunmuştuk PlayerUnknown’s Battlegroundshakkında. Bu haberimizde, Temmuz 2017 güncellemesi ile PlayerUnknown’s Battlegrounds yapıtına FOV ayarının ekleneceğini belirtmiştik. Fakat yine aynı haberimizde, oyuna gelebilecek muhtemel bir kalıcı FPS modundan bahsetmiştik. Geliştirici ekip, kalıcı FPS modu için çok teknik iş gerektiğini, şu sıralar böyle bir şey ile uğraşmayacaklarını belirtmişti. Aradan 24 saat geçmedi ve görülen o ki, geliştirici ekip fikrini değiştirmiş. Çünkü yapılan yeni açıklamalara göre PlayerUnknown’s Battlegrounds, Temmuz 2017 güncellemesi ile hem FOV ayarına, hem de sadece FPS olarak oynanabilen sunuculara kavuşacak.


fnfhsuodlujw8x6lj1ti.jpg

Bir önceki haberimizde, “Şu an sadece Steam üzerinden PC oyuncularına sunulan PlayerUnknown’s Battlegrounds, erken erişim sürecinde. Yani oyun, her geçen hafta daha da gelişiyor. Bu temel gelişim sürecinin 2017 sonunda bitmesi ve oyunun tam sürümünün çıkması bekliyor. Tabii oyun erken erişim sürecinden çıkınca, konsollara da uğrayacak. PlayerUnknown’s Battlegrounds oyununun uğrayacağı ilk konsol Xbox One olacak ve bu oyun, bir süre boyunca Xbox One konsoluna özel kalacak. Ardından PlayStation 4 için çıkacak. Peki, bu kadar zamanda oyunda neler değişecek, neler eklenecek? Sanıyorum ki bu soruya verebileceğimiz en iyi cevap, şu an için FOV ayarı olacak. Çünkü PlayerUnknown’s Battlegrounds oyuncuları, çok uzun bir zamandır oyuna FOV ayarı eklenmesini istiyordu ve geliştirici ekip de sonunda bunu yapmaya karar verdi!” demiştik.


--------------------

Yeni Spider-Man oyununda sürekli strateji değiştirmeniz gerekebilir

Eğer sürekli aynı strateji ile, oyunu kolay bir şekilde bitirebileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.


E3 2016 ve E3 2017 etkinliklerinde gördüğümüz, PlayStation 4 için geliştirilen yeni Spider-Man oyunu, tahmin edildiğinden biraz daha zor bir yapıya sahip olabilir. Temel olarak bir açık dünya oyunu olan Spider-Maniçerisinde, bildiğiniz üzere birçok farklı düşman karakter ile karşılaşacağız. Bildiğimiz kadarıyla, bu karakterlerden bir tanesi de Mr. Negative olacak. Oyuncular, kendi kurdukları stratejiler ile Mr. Negative karakterini, belki yenebilecekler, belki yenemeyecekler, şu an bilemiyoruz ama Mr. Negative için kullandığınız strateji, diğer kötü karakterler için geçerli olmayabilir. Bu konudaki bir açıklamayı, direkt olarak oyunun geliştirici ekibinden aldık.


spider-man-screen-02-ps4-us-13jun16.jpg

Insomniac Games ekibinin kreatif yönetmeni olan Bryan Intihar, Official PlayStation Magazine UK ekibine bir röportaj verdi ve bu röportajda, bol bol Spider-Man oyunundan konuşuldu. Bryan Intihar, “Inner Demons’ı seçmemizin ardındaki nedenlerden bir tanesi de, onun negatif enerjileri bir silaha dönüştürmesi. Bu yüzden oyuncu, kullandığı stratejileri değiştirmek durumunda kalıyor. Biz, düşman karakterlerin farklı olmasını ve böylece, Spider-Man karakterininsürekli strateji değiştirmesini istiyoruz. Oyuncuyu sürekli ve olabildiğince yeni stratejiler kullanmaya çekeceğiz.” dedi.
 
Üst