Merhaba değerli Forum Arkadaşlarım. Uzun süredir iki adet 3D kullanıyorum. Bilindiği üzere cihazlar devamlı şebeke gerilimine bağlı ve bekleme konumunda kapatıyoruz. İstisna olarak cihazın arka bölümündeki güç anahtarından kapatıp elektrik bağlantısını tamamen kesen arkadaşlarımızda var. Ama çoğunluk Bekleme Stndby konumuda bırakıyor. Cihazın Power suply yani besleme katı zaman için ısı gerilime bağlı olarak devre elemanlarında özellikle kapasitörlerde değer kaybı veya arıza meydana gelebiliyor. Bunun sonucunda cihazda reset sorunları, sinyal kayıpları meydana geliyor. Bu duruma bağlı olarak İlerleyen zamanlarda güç katı tamamen iflas ediyor arıza durumuna bağlı olarak mainboarda hasar da verebiliyor. Dün IP TV izlerken cihaz boot edince bende hemen devre üzerinde birkaç elemanı değiştirdim. Cihaz tamiratı yaparken bir kondansatörün sağlam olup olmadığını anlamak için sadece kapasitesini ölçmek yeterli değildir. ESR değerine de bakmalıyız. Kapasitesi normal görünen, ama yüksek bir ESR değerine sahip bir kondansatör, görevini yerine getiremez ve devrede ya hiç çalışmaz, yada sağlaması gereken performansı sağlayamaz. Elektronik bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar kolaylıkla yapabilirler power suply üzerindeki çıkış voltajlarını kontrol etmeyi unutmayın . Elektronik bilgisi olmayan arkadaşlarımız servislerden teknik destek almalarını öneririm. Bu güzel cihazın kıymetini bilin.
Resimleri paylaşıyorum.
Resimleri paylaşıyorum.

Son düzenleme: