Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Yerli Otomobil Üretimi Konusunda Önemli Gelişmeler Yaşanıyor!

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,997
12,213
113
ALMANYA
Anadolu Grubu cephesinden yerli otomobile dair önemli bir açıklama yapıldı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda yer alan Anadolu Grubu cephesinden yerli otomobile dair önemli bir açıklama yapıldı. İlk üretilecek olan yerli otomobil segmenti açıklandı.

Merakla beklenen yerli otomobil segmenti açıklandı!
Uzun bir süredir merakla beklenen yerli otomobil üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan işlerin biraz ağırdan alındığı uyarısını yaptı.

Anadolu Grubu’nun Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak, yerli otomobile ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Koçak yaptığı açıklamada ilk yerli otomobilin C segmentinde yer alan tamamen elektrikli bir SUV olacağını duyurdu.

Koçak yaptığı açıklamada otomotiv sektöründe üç temel alanda dönüşüm geçirildiğini söyledi. İçten yanmalı motorlardan elektrikli araçlara hızlı bir geçişin olduğunu belirten Bora Koçak, bu noktadaki temel sorunun şarj altyapısı ve menzil olduğunu belirtti.

Yerli otomobil çalışmalarının takvime uygun gittiğini söylenirken Koçak, “Şu anda önemli bir dönüşüm var. Bu dönüşümde de ciddi bir fırsat var. Bu fırsatı değerlendirip önümüzdeki 4-5 yıl içinde Türkiye’nin kendi otomobiline kavuşmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Otomotiv Grubu Başkanı 3. seviye otonom olarak geliştirilen otomobille ilgili “Şu aşamada bizim bildiğimiz, ilk aracın C segmentinde, SUV ve full elektrikli bir araç olacağı yönünde. Bunun ötesinde herhangi bir teknik bilgiye sahip değilim.” şeklinde konuştu.
1553855465087.png
 

tomyblack

0
Özel Üye
12 Ağu 2016
808
1,731
93
France
Hadi hayirlisi, vatana millete hayirli olsun hayirli yolculuklar oylar akp ye:love::love::love: yok canim isin espirisi,
forumda siyaset yasak dolayisiyla dereyi gormeden pacayi sivamam, arabayi gormedende oyumu kimseye nikahlamam.
Hadin gari, su arabayi yapalim artik, aslinda kalifiye elemanlar yetistiriyoruz ama ICAT konusunda sinifta kaliyoruz. Elemanlar abd ye ucuyor.
Benim cocuklugumda Anadolumuz vardi 1966 yilinda Vehbi Koc kurdu diye hatirliyorum. 53 sene olmus daha neyi bekliyoruz. Caka yapmakla degil ureterek biryerlere geliniz. Hergun freni patlak araba gibi yol aliyorlar! gorelim artik su arabayi.
 
Son düzenleme:

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
4,997
12,213
113
ALMANYA
Yerli otomobile bor temelli yakıt pili için çalışmalar önemli bir aşamaya geldi. Enerji Bakanı Dönmez, bor pilinin hem otomobillerde hem de insansız hava araçlarında menzili artıracağını vurguladı.
1555584243736.png
Uluslararası Bor Sempozyumu'nun (BORON 2019) açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, borda ürün geliştirme ve ticarileştirme çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "Yüksek teknoloji açısından hayati önem taşıyan elektrikli araçlar için menzil artırmaya ve uçuş süresini artırmaya yönelik bor temelli yerli yakıt pili sistemlerini üretmede belli bir noktaya geldik" dedi.

İHA'DA DA KULLANACAK
Bor madeniyle ilgili çalışmaların hidrojenli yakıt teknolojisine dayandığını dile getiren Dönmez, "Hem otomobillerde hem de insansız hava araçlarında menzili artırmış olacağız. Bununla ilgili BOREN ve TÜBİTAK ortak çalışmalarını devam ettiriyor" ifadesini kullandı.

ASKERE ENERJİ OLACAK
Dönmez, bor madeninin savunma sanayisindeki kullanımının arttığına işaret ederek, "Arazide olan askeri personelin enerji ihtiyacını bor hidrür temelli yakıtlardan temin etme imkanımız var. Askeri personelin haberleşme ihtiyacında kullandığı pillerin şarjı gerekiyor. Bu yıl içinde söz konusu ürünlerin pilot denemeleri bitmiş olacak. Ondan sonra da ticarileşmeye bakacağız" diye konuştu.

Star'ın haberine göre; savunma sanayisinde bor karbür üretimiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyleyen Dönmez, şöyle devam etti: "Özellikle zırhlı araçların mukavemetinin artırılması yönünde bor ciddi performans artırıcı bir ürün. Hem mukavemeti hem de malzemenin kalitesini artırıyor. Şu an Eti Maden bazı firmalarla görüşmelerine devam ediyor. Türkiye'de bir üretim tesisi planlanıyor, bu yıl içinde temellerini atacağız. İki yıl içinde üretime geçeceğiz. Sadece milli savunma açısından değil, yurt dışında da piyasası olan bir ürün. Görüşmelerde son noktaya geldik."

DÜNYAYA ETİDOT İHRACI
Bakan Dönmez "2018'de tarımda toplam 4 bin tonun üzerinde rafine bor ürünü kullanıldı. Bunlara ilaveten yurt dışına 9 bin tonun üzerinde borlu gübre Etidot-67 ihraç ettik. Hindistan'dan Amerika'ya, Çin'den Brezilya'ya kadar geniş bir coğrafyadaki tarım sektörüne borlu gübremiz hayat verdi" diye konuştu.

YENİ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ GELİYOR
Bordan yapılan deterjana yoğun ilgi gösterildiğini belirten Dönmez, yıl sonuna kadar farklı amaçlı temizlik ürünlerinin de Ar-Ge çalışmalarının tamamlanacağını bildirdi. Dönmez "Yerli ve milli temizlik ürünü BORON milletimizden büyük ilgi gördü. Sadece birkaç ay içinde 10 bin tonun üzerinde üretim yapıldı. Yoğun talep nedeniyle tesisimizde genişletme çalışmalarını da sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

.
 

hüseyin22

0
Üye
9 Mar 2018
135
425
63
adamlara helal olsun accayip çalışıyorlar yaaa......teknoloji bakanı mazotlu ve benzinli arabalarını biz vatandaşların tüketimine yıllar önce sundular....yetmedi...enerji bakanı hiç boş dururmu...oda bize okadar işi gücü bırakıp borlu arabayı sundu...gözlerim yaşardı yaa.....yanlız bu ademoğullarına biraz kırgınım...elektrikli arabanın yeni modelini piyasaya sunmada biraz geciktiler...neyse okadar kusur kadı kızındada olur artık diyelim....
 

dt6767

0
Özel Üye
20 Tem 2012
231
175
43
yaşı 18 ve üzeri olanlar hiç umutlanmasın. aracın aküsü için ilerleme daha gelişme ve olumlu beklenti içinde. henüz aküsünü yapamadığımız araç için tarih verildi.ama uzay yolculuğu icin umitliyim.3 bilemedin 6 içinde deneme seferleri başlar. ķişi başı gidiş dönüş ücreti 25 tl olabilir.en uçuk hayallerimiz bile inşallah gerçek olsun. sağlıkla ve sağduyuyla kalın.
 
Üst