Merhaba Next.web.tr Misafiri! Forum Sitemize Hoşgeldin.

Sitemize üye olarak ayrıcalıklarımızdan yararlanabilirsiniz.

or Kayıt ol

Android Cihazlar icin Guncel uygulamalar.

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Google I/O 2017 etkinliğinin düzenleneceği tarihler belli oldu

Google'un bu sene gerçekleştireceği I/O 2017 etkinliği, 17 - 18 Mayıs'ta düzenlenecek.

Google, mobil dünyanın en etkili isimlerinden ve özellikle de yazılım tarafında kendini gösteriyor. Firmanın geliştirdiği Android işletim sistemi şu anda hem akıllı telefon, hem de tablet pazarında açık ara en çok kullanılan mobil işletim sistemi olmakta.
Resmi Twitter'da görüntüle



Takip et
Google Developers
✔@googledevs

Around the world, from here to there, to the most clever minds, the secret will share. #googledevs #savethedate http://goo.gl/oqro8L
20:51 - 24 Ocak 2017



111111Retweet

145145 beğeni







Diğer taraftan giyilebilir cihazlar için de Android Wear'ı geliştiren firma, ayrıca ChromeOS adında başka bir işletim sistemini de geliştirmeye devam ediyor. Bu işletim sistemi de başta Chromebook modelleri başta olmak üzere farklı cihazlar da yer almakta.
Google, her sene Google I/O adı ile bir geliştirici konferansı düzenlerken, bu etkinlikte yeni ürünleri, teknolojileri ile ilgili olarak bilgiler veriyor ve ayrıca duyurular gerçekleştiriyor. Bu sene de firma yine Mayıs ayında Google I/O 2017 adı ile etkinliğini düzenleyecek ve firma, 17 ve 19 Mayıs tarihlerini etkinlik tarihi olarak belirlemiş.
Google, aslında etkinlik tarihini bir bulmaca ile açıkladı. Google Developers Twitter hesabı üzerinden yayınlanan bir bulmaca da etkinlik tarihi ortaya çıkıyor. Geliştirici konferansı geçtiğimiz sene olduğu gibi yine Shoreline Amphitheater'da gerçekleştirilecek.
Henüz Google'ın ne gibi duyurularını Google I/O 2017'de gerçekleştireceğine dair bilgi bulunmuyor. Büyük ihtimalle Android ve Android Wear'ın yeni sürümleri için duyurular gelebilir. Yeni bir cihaz duyurusunun gelip gelmeyeceğine dair bilgi de şu an için bulunmuyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android ekosisteminin virüslerden tam anlamıyla kurtulamadığı bir gerçek fakat bu duruma rağmen Google ve diğer Android kullanan akıllı telefon üreticileri bu konuda çalışmalar yürütüyorlar.
Evrimleşerek yeniden saldıran virüs

Geçtiğimiz sene içerisinde 10 milyondan fazla Android cihaza bulaşan HummingBad virüsü ayda yaklaşık 300.000 dolar gibi kazançlar sağlayabiliyordu. Uzun süredir pek bir aktivitesi bulunmayan HummingBad virüsü, adeta evrimleşerek geldi.
Check Point isimli bir güvenlik firması bünyesinde çalışan araştırmacılar tarafından keşfedilen virüsün yeni neslinin ismi, HummingWhale.




Yeni nesil kodlara sahip olan HummingWhale şimdiye kadar yapılmış en komplike Android reklam virüsü olarak tarihe geçti.
Ayrıca sanal makine içerisinde kendini gizleyen virüsün keşfedilmesi oldukça zor bir hal alıyor. Root iznine ihtiyaç duymayan virüs, cihazınızın üzerinden üreticisine büyük paralar kazandırıyor.
Yukarıda paylaştığımız görselden şimdiye kadar bilinen HummingWhale virüsünu barındıran Android uygulamaların listesine ulaşabilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android için Shazam uygulaması dikkat çeken bir güncelleme aldı. Müzik tanımlama ve paylaşma uygulamalarının dünyadaki en başarılı örneklerinden biri olan Shazam'ın Android sürümü güncellendi.

Android için Shazam güncellendi

Dünyanın en popüler müzik tanımlama ve paylaşma yazılımı olan Shazam uygulamasının Android sürümüne son derece pratik bir özellik geldi. Yayınlanan güncelleme ile ana ekrana eklenen kısayol ikonu, 3D Touch benzeri bir işlev ile hızlı bir kullanıma sahip oldu.
Uygulamanın ana ekrana eklene ikonuna basık tuttuğunuzda Auto Shazam, Shazam Now ve Visual Shazam seçenekleri ortaya çıkıyor ve bu sayede dilediğiniz işlevi kolaylıklar yerine getirebiliyor. Bu sayede, normal şartlarda biraz zaman alabilen müzik tanımla durumu daha da hızlı hale getirilmiş.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android 7.1.2 Nougat Beta yayınlandı

Google, geliştiriciler için Android 7.1.2 Nougat Beta sürümünü yayınladı. Peki, Android 7.1.2 Nougat güncellemesini hangi modeller alıyor?




Google, Mayıs ayında düzenleyeceği Google I/O 2017 etkinliğinde yeni Android sürümü ile karşımıza çıkacak. Ancak Google yeni Android sürümünden önce Android 7.0'da yaşanan sorunları çözmek için yeni güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. Google, şimdi de Android 7.1.2 Nougat Beta sürümünü geliştiricilerin beğenisine sundu.
Android 7.1.2 Nougat Beta güncellemesi ile sistemde yaşanan bir takım küçük sorunların giderilmesinin yanında performans iyileştirmelerinin de yapıldığı söyleniyor. Google Pixel, Google Pixel XL, Nexus 5X, Nexus Player ve Pixel C modellerine gelen Android 7.1.2 Nougat Beta güncellemesi ne zaman nihai sürüme ulaşacak henüz bilinmiyor.
Listede Android 7.0 Nougat güncellemesinde olduğu gibi Google Nexus 6 yine yer almıyor. Ancak ilerleyen günlerde Nexus 6 için de Beta güncellemesi yayınlanacaktır.





Android Beta Programı'na dahil olan ve uyumlu cihazlardan birisine sahip olan kullanıcılara, OTA yoluyla ulaşmaya başlayan Android 7.1.2 Beta sürümü tahmin edilebileceği gibi büyük değişiklikler içermiyor.

Android 7.1.2 sürümü kullanıcılara neler sunacak?

Google Pixel serisinde yaşanan sorunların büyük ölçüde giderildiği ve iyileştirmelere odaklanılan Android 7.1.2 beta sürümü, hata düzeltmelerinin ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra GSM operatörleri için bir takım değişiklikleri bünyesinde barındırıyor.

Google Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus Player ve Pixel C'nin yanı sıra Android Beta programında yer alan diğer cihazlar için yayınlanan Android 7.1.2 beta sürümü, henüz Nexus 6P modeli için yayınlanmadı.
Yetkililer, güncelleme için Nexus 6P üzerinde çalışmaya devam ettiklerini ve Android 7.1.2 ile kullanıcıların kısa bir süre içerisinde buluşacaklarını açıkladılar.
Eğer bu cihazlardan birine sahipseniz, Android'in Beta sürümlerini test etmek için android.com/beta adresini ziyaret edebilir ve Android Beta Programına dahil olabilirsiniz.
Kayıt işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeniz durumunda, güncelleme bildirimi kısa bir süre içerisinde akıllı telefonunuza gelecektir.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Özellikle Android kullanıcılarının dikkatine!

Android cihazlar için yeni keşfedilen virüs diğerlerinden farklı olarak cihazınızı kilitliyor ve ödeme yapmanızı sizden istiyor. Peki fidye virüsü nedir?

Son zamanlarda sık sık adını duyduğumuz virüs tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Henüz kalıcı bir çözüm bulunmuş değil ancak bu konuda güvenlik firmalarının yoğun bir çalışması var. Hemen hemen herkesin adını duyduğu fidye virüsleri siber dünyayı tehlikesi altında bırakmış durumda. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Android zararlısı bu fidye virüsü gittikçe mobil platformlara da yayılıyor.


O uygulamaya dikkat!
Google Play Store'da pil ömrünü arttıracağını söyleyen ve ne yazık ki 1 milyonun üzerinde indirilen Energy Rescue ismiyle karşımıza çıkan bu virüsü indirdiğiniz zaman cihazınızda root yetkilileri sağlayarak kişiler, mesajlar, fotoğraflar gibi kullanıcıların kritik alanlarını ulaşıma engelliyor. Erişimi imkansız hale getiren bu virüs sebebiyle 180 dolar ödeme yapmanız isteniyor.

Ayrıca tüm bunlarla kalmayıp sizin cihazınızdaki bütün verileri bilgileri satmaklada tehdit ediyor. Cihazınızı sıfırlasınız bile bilgilerinizin hackerların eline geçmesinden kurtulmuş olmuyorsunuz. Ücreti verince de gerçi bilgilerinizin satılmadığını nerden bileceksiniz.. Anlayacağınız bu virüs gerçekten illet. Önerim şudur her uygulamayı indirmeyin, çok indirilmiş iyi bir uygulamadır diyede düşünmeyin indirme işlemi yaparken mutlaka dikkat edin.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android Wear 2.0 hangi akıllı saatler için güncelleme olarak gelecek?

Google'ın yeni duyurduğu Android Wear 2.0'ı güncelleme olarak alacak olan akıllı saatler belli oldu.

Google, Android işletim sistemi ile büyük başarı kazanırken, bir süredir de akıllı saatler için Android Wear adı altında bir başka mobil işletim sistemini geliştiriyor. Devamlı olarak geliştirilen işletim sisteminin son sürümü de bugün Android Wear 2.0 olarak resmi olarak duyuruldu. Ayrıca bu yeni mobil işletim sistemi ile gelen ilk akıllı saat modelleri ise LG Watch Style ve Watch Sport adındaki akıllı saatler oldu

Asus ZenWatch 2Android Wear 2.0 ile çok yakında yeni akıllı saatlerin de gelmesi bekleniyor. Ayrıca diğer taraftan daha önce Android Wear mobil işletim sistemi ile sunulan akıllı saatler için de güncelleme olarak gelecek. Hangi Android Wear modeller için yeni güncellemenin sunulacağına dair soru işaretlerini kaldırabilmek adına listeyi aşağıda sunuyoruz.

Asus ZenWatch 3




Casio Smart Outdoor Watch


Casio PRO TREK Smart


Fossil Q Founder


Fossil Q Marshal


Fossil Q Wander


Huawei Watch


LG G Watch R


LG Watch Urbane


LG Watch Urbane 2nd Edition LTE


Michael Kors Access


Moto 360 2nd Gen


Moto 360 for Women


Moto 360 Sport


New Balance RunIQ


Nixon Mission


Polar M600
TAG Heuer Connected

Henüz kesin tarih verilmezken, Android Wear 2.0 güncellemesinin bu akıllı saatler için önümüzdeki haftalarda sunulabileceğini belirtelim.
 

collo1

0
Moderator
11 Ocak 2012
5,008
12,241
113
ALMANYA
ingilizce-ogrenme-uygulamalari.jpg

Aramız da Duolingo kullananlar var

Android icin...iOS icin...Windows PhoneWindows PC
İnternet ve mobil cihazlar, dil öğrenmeyi hiç olmadığı kadar kolay bir hale getirdi. İngilizce bilmiyorsanız veya yeni bir yabancı dil öğrenmek istiyorsanız, başlamak için aşağıdaki ücretsiz hizmetlerden faydalanmanız yeterli. Ne kadar zamanınızı ayıracağınız size kalmış, ister günde 5-10 dakika çalışın, ister daha uzun. Günde 5 dakika bile çalışsanız, çabanızın meyvelerini vereceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

1. Busuu
201702041234335672.jpg

İngilizce'nin yanında Türkçe dahil olmak üzere 10'un üzerinde dil öğrenebileceğiniz Busuu, etkileşimli eğitimleriyle sizi sıkmadan dil öğretiyor. PC'nizin yanı sıra mobil uygulamalar yoluyla Android ve iOS'ta da kullanabileceğiniz hizmet, ideal bir İngilizce eğitimi sitesi.



2. Duolingo

201702041233432472.jpg

Duolingo, en popüler yabancı dil ve İngilizce öğrenme sitelerinden biri. Bilgisayarınızda, Android'li cebinizde veya iPhone'da kullanabileceğiniz Duolingo, 5-10 dakika süren etkileşimli dersleriyle size İngilizceyi eğlenceli bir biçimde öğretecek. Türkçe arayüzden öğrenebileceğiniz diller arasında Almanca da var.

3. BBC Languages

2017020412374274872.jpg

Haber hizmeti vermekle yetinmeyen BBC, web sitesinde yayınladığı yazılarla akademik bilgiler de sunuyor. Buradan erişebileceğiniz İngilizce Dersleri sayfasının yanı sıra, İngilizcesini geliştirmek isteyenler, buradaki hizmetten faydalanabilirler.

4. VocabSushi

Kelime dağarcığınızı geliştirmek istiyorsanız VocabSushi tam size göre. Kelimelerin anlamlarını daha hızlı öğrenmeniz için tasarlanan VocabSushi, ACT, ESL GET, GMAD, GRE, SAT ve TOEFL gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler için de oldukça faydalı.

5. Lang-8

2017020412364226272.jpg

Lang-8'de yazdığınız yazılar, ana dili İngilizce olan bir kişi tarafından düzeltiliyor. Böylece nerede, hangi hataları yaptığınızı kolayca öğrenebiliyorsunuz. Ana dilinizde düzeltme işini dilerseniz siz de üstlenebiliyorsunuz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Eğer Android mi iOS mu? sorusunu sık sık zihninizde cevaplamaya uğraş veriyorsanız bu olaya farklı bir açıdan bakmak doğru olacaktır. Android işletim sisteminin kullanıcılara sunduğu özgürlük ve çeşitlilik su götürmez bir gerçek. Ben de bu sebeplerden ötürü normalde mobil cihazlarımda tercihimi Android'den yana yapıyorum. Fakat iOS işletim sistemine sahip mobil cihazları da kullanmış biri olarak iOS uygulamalarının sunduğu kullanım tecrübesinin Android'in bir tık üzerinde olduğunu söyleyebilirim.
Peki iddia ettiğimiz gibi uygulama kalitesi anlamında neden iOS daha iyi? İşte bu sorunun cevabını verirken bir yandan iOS ve Android kullanım tecrübemizi, bir yandan da uygulama geliştiricilerinin de görüşlerini işe dahil ederek bir açıklama yapmaya, bu iddiamızı somut nedenlere dayandırmaya çalışacağız.
Uygulama geliştiricilerinin iOS yerine yaygın olarak Android'e yönelmelerinin en önemli nedenlerinden biri Java sistemini kullanarak uygulama geliştirmenin onlar için daha kolay olması. Uzun bir süre Java üzerinde çalışmış olan bir geliştiricinin Java'ya yönlenmesi elbette doğal bir sonuç. Fakat bazen işler seçenek olmaktan çıkmakta. Günümüzde Android cihazlar dünya üzerinde ve ülkemizde daha yaygın olarak kullanıldıkları için geliştirilen uygulama ve oyunların hedef kitleleri yine Android kullanıcıları oluyor. Bu nedenle geliştiriciler ya işleri nedeniyle ya da ticari kaygılar nedeniyle zorunlu olarak Android için uygulama geliştirme işine yönleniyorlar.
Android üzerinde çalışmakta olan geliştiriciler bu platformda yaşadıkları tecrübeyi ve zorlukları iOS ile kıyasladıklarında ise onlara göre iOS'un daha iyi bir seçenek olduğunu söylüyorlar. Sonuçta geliştirilme sürecinde daha az sıkıntının yaşandığı bir platform daha kaliteli uygulamalar ortaya çıkmasını sağlayabilmekte. Geliştiricilerin bu görüşünün yanında farklı sebepler de iOS uygulamalarının kalite açısından daha iyi olduğu iddiasını güçlendiriyor. Bizim tecrübelerimiz de bu konuya küçük bir katkı yapacaktır. Dilerseniz konu hakkındaki görüşlerimize ve geliştiricilerin görüşlerine kısaca göz atalım:
Hangi Android Versiyonu İçin Uygulama Geliştirmeli?


Eğer bir yazılım geliştiriyorsanız bu yazılımın hangi platformlarda çalışacağını tespit etmeniz, yazılımı o platformda problem çıkarmayacak şekilde geliştirmeniz gerekiyor. Örnek olarak; bir tarayıcı üzerinde çalışmak üzere tasarlanmış basit bir tarayıcı eklentisini o tarayıcının farklı versiyonları ile uyumlu şekilde hazırlamanız gerekiyor. Bu iş ekstra iş yükü anlamına geliyor.
Android için durum bir hayli karışık. Dünya çapında Android 4.4 Kitkat en yaygın olarak kullanılan Android versiyonu olsa da bu versiyondan önceki 2.2 Froyo, 2.3.3 - 2.3.7 Gingerbread, 4.0.3 - 4.0.4 Ice Cream Sandwich ve 4.1, 4.2, 4.3 Jelly Bean halen ciddi kullanım oranlarına sahip. Yani bir Android uygulaması geliştirmek ve her cihazda kullanılmasını sağlamak istiyorsanız bu versiyonların herbiri için uygulamanızı ayrı ayrı uyumlu hale getirmeniz gerekiyor. Ayrıca Android işletim sisteminin yeni versiyonlarının dağıtım ve yayılma hızı da bir hayli düşük. Şu an Android Marshmallow'un sadece yüzde 0.07 kullanım oranına sahip olması bu duruma örnek gösterilebilir.
iOS'ta ise durum çok daha az karmaşık halde. Yeni bir iOS işletim sistemi çıkış yaptığında çoğu cihaz aynı anda bu yeni versiyona geçiş yapıyor. Bu da geliştiriciler için uygulamalarını optimize edecekleri iOS versiyon yelpazesinin daha az olmasını sağlıyor. Bu sayede geliştiriciler uygulamalarını rötuşlamaya daha çok ve teknik problemlerle boğuşmaya daha az vakit harcayabiliyor. Doğal olarak rötuşlanmış bir uygulama daha iyi bir kullanım tecrübesi sunuyor.
Uygulama Optimizasyonu


Bir Android geliştiricisinin derdi sadece farklı Android versiyonlarıyla bitmiyor. Piyasada ne kadar çok Android versiyonu varsa o kadar da çok farklı donanım seçeneği bulunmakta. Bu anlamda Android cihazların sunduğu esneklik ve çeşitlilik Android uygulamalarının ve oyunlarının başına bela olabiliyor.
Android için bir uygulama veya oyun geliştirirken Snapdragon, Samsung, Mediatek ve Intel gibi markaların işlemcilerini ve farklı grafik işlemcilerini, farklı RAM kapasitelerini dikkate almanız gerekli. Ayrıca işlemciler gibi donanımların marka farklarının yanısıra farklı modelleri de bulunmakta. Hal böyle olunca uygulamasını tüm bu marka ve modeller için yüksek performansla çalışacak hale getirmeye çalışan masum bir Android geliştiricisinin motorunun hararet yapması oldukça doğal bir durum.
iOS'ta ise basıyorsunuz sihirli geliştir tuşuna, uygulamanız ve oyunlarınız bütün iPhone ve iPad modelleriyle uyumlu hale geliyor. Karşınızdaki tek limit iOS versiyonu oluyor. Farklı donanımlar için kafa yormadan uygulamanızı salıyorsunuz çayırlara, o koşuyor, zıplıyor, şekerler, çikolatalar yiyor, Android versiyonu ise BİZDE NİYE YOOOK!!11 diye bağırıyor.
Bu durumu karşımıza çıkan örneklerle de doğrulayabiliriz. Bir oyunu 4 çekirdekli işlemciye ve 2 GB belleğe sahip Android tabletimize indirip çalıştırdığımızda oyunun süründüğüne, aynı oyunu 1 GB RAM ve çift çekirdeğe sahip Android telefonumuzda çalıştırdığımızda ceylanlar gibi süzüldüğüne şahit olduk. İşte bunlar hep optimizasyon.
Zaman ve Maliyet


Android cihazlardaki çeşitliliğin çiçekleri yine bu tarlada da filizleniyor. Bir Android uygulama geliştiricisinin farklı donanımlar ve farklı Android versiyonları için ayrı ayrı çalışma yapması gerekiyor. Bu da beraberinde ek iş yükü gerektiriyor.
Daha fazla kodlama = daha fazla vakit + emek + yorgunluk = daha yüksek maliyet
Hesaba vurulduğunda bir Android uygulaması üzerinde daha uzun süre harcamanız gerekiyor. Geliştiricilikte de vakit nakittir kuralları geçerli olduğu için geniş kitlelere hitap eden bir Android uygulamasını geliştirmek iOS'takinden daha yüksek maliyete sahip oluyor. Bir proje için belli bir bütçe ayırılması demek o proje üzerinde geliştiricilerin ancak belli bir zaman harcayabilmesi demek. Daha fazla kodlama gerektiren bir Android uygulamasını kısıtlı bir zaman içinde geliştirmeye kalkınca da uygulamanın bir yerinde aksaklık olması muhtemel.
Elbet ki istisnalar ortaya çıkabilir. Fakat genel tabloda Android uygulama ve oyunlarını geliştirme süreci iOS'takine göre daha dikenli bir yol olarak görünüyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Oldukça güzel bir arayüze ve birçok kullanışlı özelliğe sahip olan e-posta uygulaması Email, Android platformu için kullanıma sunuldu.
İlk olarak iOS sürümü kullanıma sunulan popüler e-posta uygulaması Email, sonunda Android platformuna da geldi. Yoğun bir şekilde Google’ın tasarım dili olan Material Design’ın izlerini taşıyan ve bu nedenle harika bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Email, birçok ilginç ve kullanışlı özelliği kullanıcılarına sunuyor.



Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri hız. Yani en azından uygulamanın geliştiricisi EasilyDo’nun iddiası bu yönde. EasilyDo, Email’in Android platformundaki en hızlı e-posta uygulaması olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte Email, aldığınız bütün istenmeyen e-postalardan tek tıkla aboneliğinizi iptal etmenizi sağlıyor ve yerleşik akıllı asistan sayesinde, bütün ek dosyalarınıza tek bir yerden erişmenize imkan tanıyor.
Bütün bunlara ek olarak uygulama, gerçek zamanlı seyahat bildirimleri sağlıyor. Örneğin uçağınız rötar yaptığında ya da kapınız değiştiğinde Email uygulaması bu durumu size bildiriyor. Anlık bildirimler, kaydırarak sonraki e-postayı görüntüleme ve gönderdiğiniz e-postayı iptal etme seçeneği de uygulamanın diğer kayda değer özellikleri. Uygulama; Gmail, Hotmail, iCloud, Yahoo, Outlook, Office / Outlook 365 ve IMAP e-posta hesaplarını destekliyor. Ayrıca yakın zamanda Microsoft Exchange desteği de uygulamaya eklenecek.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Launcher denilen arayüz programlarıyla Android kullanıcıları işletim sistemlerini özelleştirip, daha güzel hâle getirebiliyorlar. Bunların arasında ekran geçişlerini değiştirme, ikonlar ve çeşitli fontlar bulunuyor. Peki, en iyi, en başarılı Android arayüz uygulamaları, Launcher’ları neler?
Action Launcher

Bu arayüz programı, oldukça çeşitli seçenekler sunan, başarılı bir launcher. Son sürümleri, yeni Android’lerle de çalışan Action Launcher’ın herkesin deneyebileceği bir ücretsiz sürümü olduğu gibi, aynı zamanda pro yükseltmesi 4.99 Dolar’a da satılıyor.
Google Now Launcher

Google Now launcher şüphesiz en temiz, saf Android tecrübelerinden birini sunuyor. Direkt olarak Google tarafından üretiliyor ve aynı zamanda Nexus telefonlarda da yüklü vaziyette. Hızıyla ve sadeliğiyle dikakt çeken bu arayüzde, geçişler epey hızlı.


Nova Launcher

Nova da en popüler arayüz uygulamalarından birisi ve tonlarca animasyon seçeneği sunuyoyr. 4.00 Dolar karşılığında premium sürümünü edinebileceğiniz uygulama, ücretsiz olarak da sunuyor.
Aviate

Aviate de çok çeşitli seçenekler sunan ve özellikle yolculuk yapanlar için navigasyon – hava durumu seçenekleriyle dikkat çeken bir arayüz programı. Ayrıca tamamen ücretsiz.
Go Launcher Ex

Go Launcher, biraz “cafcaflı” bir arayüz ve üç boyutlu animasyonlarıyla, ekran geçişleriyle dikkat çekiyor. Ücretsiz sunuluyor fakat 5.99 Dolar’a premium sürümünü de almak mümkün
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Efsane BlackBerry Messenger uygulamasını Android cihazınızda kullanıyorsanız, uygulamayı çalıştırdığınızda yepyeni özellikler ile karşılaşmaya hazır olun. Çünkü BBM 3.3.1.24 sürümü yayımlandı ve BBMVoice ile Video aramaları için yeni ikonlar uygulamaya eklendi.


Yeni güncelleme neler getirdi?

Güncelleme ile birlikte Spam şeklinde gelen davetiyelerin önüne geçildiğini belirten güncelleme notlarında ayrıca, Android N sürümü için hızlı cevaplama özelliğinin geliştirildiği de söyleniyor.
Bunların haricinde BBM Gruplar ve grup yönetimi özelliklerinin de artık Chat ekranında yer alacağını belirtelim. Bununla birlikte tüm konuşmalar da tek bir alanda toplanmış durumda.
Sekmelere eklenen Me yani Ben sekmesiyle birlikte BBM ayarları, BBM Kanallar ve BBM Profil gibi özelliklere erişim kolaylaştırılmış durumda. Sekmelere ayrıca Discover adı altında bir sekme daha eklenmiş.
Güncellemeyi yüklemek için akıllı telefonunuzun bu işi otomatik olarak yapmasını bekleyebilir ya da Google Play Store'a giderek elle güncelleme işini halledebilirsiniz.

--------------------

Yaklaşık iki ay sonra düzenlenecek olan Google I/O etkinliği sırasında tanıtılması beklenen yeni Android sürümü Android O hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Görünüşe göre yeni işletim sistemi en erken Sonbahar aylarında kullanıcılarla buluşacak.
Bizleri neler bekliyor?

Bugüne kadar Oreo ile ilgili ilginç ipuçları yayımlayan Google, bu büyük güncellemeyi tabii ki yalnızca böyle bir sponsorlukla geçiştirmeyecek. Henüz resmileşmeyen ve kesinliğini kanıtlayamayacağımız iddialar ise 9to5Google adlı internet sitesi tarafından yayımlandı.
Tam kapsamlı bilgiler vermek yerine yalnızca başlıklara ayrılan yeni özellikler ise şöyle listelenmiş:

Bildirimler tamamen değişecek.
Bildirimlere uygulamaların ikonları eklenecek.
PiP modu işletim sistemine eklenecek.
Yazı seçim ekranına Assistant entegrasyonu sağlanacak.
Arkaplanda çalışan uygulamalara aktiflik kısıtlaması.
İkonlar adaptif hale getirilecek.
MediaRecorder'a yeni bir API arayüzü eklenecek.


İşte bu bahsi geçen yenilinlerin, yeni Android sürümü Android 0'da yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor ama detaylı bir bilgi alamadığımız da ortada. Bu yüzden hakkında spekülatif yorumlar yapmaktan kaçınmak gerekiyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Apple’ın iOS işletim sistemi atakları gelmeye başladı. iOS 10 işletim sistemi için ardı ardına yayınlanan yeni seri güncellemeler ile beraber işletim sistemi yarışında da öne geçmeye başlayan iOS’un bu adımlarına karşı ise Google tarafından da yeni seri Android işletim sistemleri için güncellemeler yayınlanmaya başladı. İlk olarak Android 7.1.1 sürümüyle beraber gündeme gelen seri şimdi ise bir başka güncelleme sürümü ile devam ediyor. Android Nougat işletim sisteminin yeni bir güncellemesini daha gündeme getiren Google yeni sürün için beklenen beta yayınını da yaptı. Android 7.1.2 Beta Sürümü yayınlanmasının hemen ardından ise Google’ın ne gibi yenilikler sunduğu ise merak konusu oldu. Bakalım yeni sürümde nasıl yenilikler var?
Android 7.1.2 Beta Sürümü İle Yeni Güvenlik Yamaları Geliyor

İlk olarak güncellemenin öne çıkan özelliği yayınlanan yeni yamalar. Yayınlanan bu yamalar sayesinde artık kullanıcıların güvenliği daha net bir şekilde sağlanacak. Özellikle internet tarayıcılarında yer alan açıkların tamamen giderileceği düşünülen Android 7.1.2 sürümünün ikinci beta versiyonunda da özellikle bu yamalar öne çıkıyor. Android 7.1.2 Beta Sürümü yenilikleri arasında ilk sırada yer alan özelliğin final sürümü ile beraber çok daha detaylandırılacağı da gündemde. Fakat henüz bu konuda final sürümünün tam olarak neler barındıracağı da merak





android 7.1.2 beta sürümü güncellemesiAndroid 7.1.2 Beta Sürümü Bildirim Özelliği Değişiyor

Güvenlik yamalarının yanı sıra yeni Android beta sürümünde yeni ayar menüleri de ortaya çıktı. Bildirim menüsünde yapılan değişiklikle beraber artık bu sürüm sonrasında bildirimlere hızlı kaydır özelliği de dahil ediliyor. Bildirim özelliğini oldukça detaylandıran yeni güncellemenin bunun dışında menü kısmında da yenilikler yapacağı konuşuluyor. Şu an için Android 7.1.2 Beta Sürümü ile beraber sadece bildirim hızlı kaydır özelliği öne çıktı. Diğer özellikler için diğer beta serilerini ve final sürümünü beklemek gerekecek.




android 7.1.2 beta sürümü güncellemeleriAndroid 7.1.2 Beta Sürümü Hangi Cihazlara Gelecek?

Öncelikle Google’ın söz konusu işletim sistemi güncellemesini sadece kendi akıllı telefonları Nexus ve Pixel için yayınladığını belirtelim. Bu seriler için doğrudan beta sürümü yayınlandı. Fakat diğer akıllı telefonlar için şu an Android 7.1.2 Beta Sürümü yayını yapılmadı. Doğrudan Android güncelleme programlarına da dahil olan akıllı telefonlar için de yayınlanacağı belirtilen yeni seri betanın 1-2 hafta içerisinde diğer telefonlar içinde yayınlanması da bekleniyor.



android 7.1.2 beta özellikleriAndroid 7.1.2 Final Sürümü Ne Zaman Gelir?

İkinci beta sürümün yayınlanmasının hemen ardından ise yeni işletim sistemi güncellemesinin ne zaman geleceği de merakla beklenmeye başladı. Şu an için Google’ın verdiği tarihlere bakacak olursak herhangi bir gecikme olmadığı takdirde yeni güncelleme Nisan ayında gelecek. Final sürümünün yayınlanmasının hemen ardından ise telefonlara ne gibi özellikler geleceği de netlik kazanacak. Şu an için hangi akıllı telefonların yeni seri güncellemeleri alacağı konusunda da net bilgiler yok. Markalarında bu konuda kullanıcılarını bilgilendirecek yeni açıklamalar yapması bekleniyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android O'nun geliştirici sürümünün yayımlanması ile birlikte hakkında yavaş yavaş tüm bilgiler de yayılmaya başladı denebilir. Özellikle bu yeni sürümün kişiselleştirme konusunda yapacağı yenilikler bir hayli kullanıcı dostu görünüyor.
Android O'da kişisel zil sesi nasıl yapılır?

Eskiden Android cihazınızda istediğiniz zil sesini ayarlayabilmek için önce ses dosyasını cihaza kopyalamanız, ardından da indirdiğiniz dosyayı düzgün bir klasöre kopyalamanız gerekiyordu. Ardından da ekstra bir dosya yöneticisi uygulaması kullanarak zil sesini atamakla uğraşıyordunuz.
Android O ile birlikte bu dönem kapanıyor. Çünkü artık akıllı telefonunuzla internette gezinirken indirdiğiniz herhangi bir ses dosyasını dahi zil sesiniz haline getirebiliyorsunuz. Bu ses dosyası size e-posta ile gönderilmiş de olabilir. Aynı şekilde bulut servisine yüklediğiniz herhangi bir dosya da olabilir.




Yukarıdaki görselden de görebileceğiniz gibi artık zil sesleri menüsünde en alta indiğinizde, Zil Sesi Ekle seçeneği ile karşılaşıyorsunuz. Bu seçeneği seçtikten sonra da cihazınızın dahili ya da harici hafızasını tarayarak istediğiniz zil tonunu seçip kullanabiliyorsunuz.
Bahsi geçen özellik tabii ki Android O'nun en büyük özelliği değil ama kullanıcıların cihazlarını kişiselleştirebilmeleri adına atılmış önemli bir adım olduğunu da göz ardı etmemek gerek.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Google, en güvenli Android'li cihazlarını yayınladı

Mobil işletim sistemi dünyasının en iddialı isimlerinden birisi olmayı başaran Android ekosistemin de yer alan 200'ü aşkın üretici ve yüzbinlerce cihazdan en güvenilir olanları belli oldu
Özellikle teknoloji dünyasında son dönemlerde kutusu açılmamış Android’li cihazların bile içerisinde virüs bulunması, Google’ı harekete geçirdi. 200’den fazla üretici tarafından milyonlarca akıllı cep telefonunda kullanılan Android işletim sistemi, açık kaynak kodlu olmasında ötürü diğer işletim sistemine göre daha çok zararlı yazılımla karşı karşıya kalıyor.

Google Android’li cihazlarda sıklıkla görülen bu güvenlik sorunlarının önüne geçebilmek adına her ay bir güvenlik güncellemesi yayınlayacağını duyururken, bu güncellemeyi en hızlı ve güvenli bir şekilde yayınlayan üreticiler ile modelleri duyurdu.
Google işletim sistemiyle gelen en güvenli cihazlar:
Google

Google Pixel
Google Pixel XL
Nexus 6P
Nexus 6
Nexus 5X
Nexus 5


Motorola

Motorola Moto Z Droid


Oppo

Oppo A33W
One Plus
OnePlus 3


Samsung

Samsung Galaxy S7

Bq

Bq Aquarius M5

Vivo

Vivo V3 Max

LG

LG V20

Sony

Sony Xperia X Compact
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Akıllı telefonlarda kullanım oranları bir hayli artış gösteren Android işletim sisteminin genel anlamda kullanım oranı sürekli olarak artış gösteremeye devam ediyor. Tablet sınıflarını da sayacak olursak Android işletim sisteminin popülaritesinin tartışılmaz düzeye olduğunu söylemek yanlış olmaz. Son olarak Android Nougat 7.1.1 sürümü ile kullanıcıların karşısına gelen mobil işletim sisteminin son sürümünde yer alan özelliklere biraz daha detaylı olarak bakmak gerekiyor. Bakalım Android Nougat 7.1.1 serisi Nougat güncellemesine daha ne gibi ayrıcalıklar kazandırmış.
Emoji Desteği Gelişmekte

Akıllı telefonlarda yeni bir klavye dili ortaya çıkmaya başladı. Hem sosyal medya kullanımı hem de anlık mesajlaşma uygulamalarının kullanımının yaygınlaşması ile beraber giderek artan derecede önem kazanan emoji ifadeleri günümüzde epey bir popüler. Başlı başına bir klavye dili olarak ele alınan emoji desteği Android Nougat 7.1.1 sürümüyle beraber çok daha işlevsel hale geliyor. Artık kullanıcılara farklı cihazlarda yaşanan emoji ifadelerinin gösterilememe sorununu çözme imkanı sunan yeni güncelleme ile beraber aynı zamanda 100 farklı yeni emoji ifadesi geliyor.







Hem emoji kullanımını daha eğlenceli hale getiren güncellemenin hem de belli başlı Unicode sorunlarını ortadan kaldırdığını da söylemek gerekiyor. Yeni güncellemelerden sonra gelmesi beklenen sürüm güncellemelerinde de yine Unıcode klavye bölümleri için güncellemeler gelmeye devam edeceği ve sürekli yeni emojilerin geleceğinin düşünüldüğünü de belirtelim.
Performans Artışı Beklemeyi

Android Nougat 7.1.1 sürümüyle beraber standart Nougat sürümünde yer alan performans değerleri çok fazla değiştirilmemiş durumda. Zaten yeni sürümün performans konusunda Android cihazlarda bir yükselme sağladığını biliyoruz. Yeni sürümde zaten başarı elde edilen bu yapı değiştirilmiyor. Haliyle yeni güncelleme sürümünü aldıktan sonra telefonların performans değerlerinde bir artış beklenmiyor.






Android Nougat 7.1.1 Gelen Arama Sistemi Değişiyor

Yeni güncelleme ile beraber Android Nougat 7.1.1 sürümünde çağrı ekranında da değişiklikler gözlenmekte. Eski sistemde olduğu gibi ekran üzerinde tüm çağrı durumları gösterilmiyor. Bunun yerine mesajla cevaplama için mesaj bildirim ikonları ve tek bir çağrı cevaplama tuşu görüyorsunuz. Bu tuş ile beraber yukarı kaydırma yaptığınızda telefon açılıyor aşağı kaydırma da ise çağrı kapatılıyor.







Nispeten daha sade bir tasarıma kavuşan arama ekranının bu yapısının telefon markalarının yapacağı ayarlamalara ve arayüz değişikliklerine göre de değişmeler göstereceğini düşünmekteyiz. Yeni çağrı cevaplama sisteminde bu noktada mini farklılıklar yaşanabilir. Bu ekranların ise sadece 4G akıllı telefonlarda değişim göstereceği iddiası da var.
Yeni Uygulama Menüleri Geliyor

Apple’ın iPhone akıllı telefonlarında kullandığı 3D Touch sistemine benzer bir sistemi Android akıllı telefonlara da getiren Android Nougat 7.1.1 güncellemesi ile beraber uygulamalara bir süre basılı tuttuğunuzda o uygulamaya ait ayar menüleri çıkıyor. Sadece ayar menülerinin de yer almadığı özellikte birçok uygulamanın detaylı kullanımına çok kısa bir süre içerisinde ulaşabiliyorsunuz. Android serisinin en büyük yeniliklerinden biri olan söz konusu yeniliğin uygulama destekleri ise bir hayli fazla. Neredeyse telefonda yer alan hemen hemen her uygulamayı bu şekilde kullanmanız mümkün hale getiriliyor.






Android Nougat 7.1.1 Hangi Cihazlara Geliyor?

Güncelleme ile beraber akıllı telefonların genel olarak mini geliştirmeler alacağını söylemek yanlış olmaz. Mini boyutlarda olsa da beğeni toplayacak olan değişimlerde Android One projesine dahil olan akıllı telefonlarda yer alacak. Yani güncelleme bu akıllı telefonlara getirilecek. Şu an için sadece General Mobile akıllı telefonlarına yeni güncellemelerin getirildiğini belirtelim. Diğer seriler için net tarih henüz yok.

--------------------

Google, bir sonraki büyük güncellemesi Android O için geliştirici önizlemesini açıkladığını duyurduğunda, geliştiriciler uygulamalar ve hizmetler için neler yapabileceğini görmek için oldukça fazla istekliydi. 1Password‘un geliştiricisi olan AgileBits, güncellemenin belirli bir özelliği hakkında oldukça heyecanlı ve gelecekte uygulama / hizmet için nelere benzeyebileceğinin bir önizlemesini sundu.
Android O ile heyecanlanacak birkaç şey var ve bunlar, yerel resim resim modu, belirli bildirim gruplarının (örneğin, tüm sosyal medya uygulamaları veya e-posta uygulamaları vb.) seçici kapatılması ve uygulamalarınızın simgelerinde daha fazla özelleştirme ve efekt getiren uyarlamalı simgeler. Ancak gerçekten AgileBits‘i heyecanlandıran şey, yakında tanıtılacak yeni Autofill API‘leri. Geliştiricileri oldukça heyecanlı olduğundan, 1Password‘la nasıl çalışabileceği konusunda deneyler yapıyorlar.
Yayınladıkları örnek video, bir kullanıcının Twitter‘ı açmasını ve giriş yapmasını gösteriyor. Sistem, bir kullanıcı adı ve parola gerektiğini biliyor ve bu nedenle manuel olarak girmek zorunda kalmamanız için otomatik olarak 1Password giriyor. Şimdi bazı güvenlik kaygıları olabilir, ancak uygulama önce 1Password’ü açmanızı gerektiriyor ve daha sonra birkaç daha fazla güvenlik katmanı ekleyeceklerdir.
AgileBits‘in uygulamasının bir önizleme veya beta sürümüne ulaşması için muhtemelen hala birkaç ay daha olacak.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android 7.1.2, Pixel C için şaşırtıcı derecede büyük bir güncelleme. Çok amaçlı menü şimdi daha büyük ekran boyutları için optimize edilirken, Pixel Launcher böylece tabletlere de gelmiş oldu. Cihazın çeşitli sahipleri şimdi Android’in en yeni sürümünün yaygın olarak kullanıma girdiğini bildirmekte.
7.1.2’nin ikinci genel beta sürümü bu ayın başında Android Beta Programında kayıtlı olan cihazlara dağıtıldı. Dün, programda olmayan kullanıcılar, 340.1 MB sistem güncelleştirmesinin kurulum için mevcut olduğunu fark ettiler.
Google resmi olarak yeni özellikleri vurgulamış, ancak Pixel C tableti, telefonlarda ilk kez uygulanan bazı özellikleri kazanmakta. Pixel Launcher, Google Now başlatıcısının yerini alıyor ve sağ üst köşede bir hızlıca kaydırma uygulaması çekmece ve hava durumu/tarih widget’ı ekliyor. Ayrıca, navigasyon düğmeleri şimdi telefonlarda beyaz stille eşleşmekte.
Bununla birlikte, en dikkat çekici özellik, daha büyük ekranın avantajlarından yararlanan çok işlevli bir menü. Uygulamalar artık bir kerede birer kaydırdığınız büyük kartlar yerine, bir ızgarada görüntüleniyor.
Ayarlar menüsüne gidip bir sistem güncellemesi olup olmadığını kontrol ederek Pixel C‘niz için 7.1.2 kullanılabilir olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Android işletim sisteminin bu yıl yayınlanacak olan sürümü Android O birçok yeni özellikle beraber geliyor.
Google’ın uzun süredir bir gelenek olarak devam etirdiği nihayi sürümden önce yayınlanan geliştirici önizleme sürümleri Android O sürümü için de devam ediyor. Yayınlanan geliştirici önizleme sürümünde karşımıza çıkan işletim sistemi birçok yenilikle beraber geliyor. Sürüm numarası ya da resmi kod adı hakkında henüz kesin bir bilgi olmasa da Android 8.0 Oreo şu anda en güvenilir seçenek gibi görünüyor. Şimdi gelin yeni sürümde karşımıza çıkan özelliklere göz atalım.
İşte Android O Özellikleri!

Yeniden Tasarlanan Ayarlar Menüsü

Reklam

Karşımıza çıkan ilk değişim, tamamiyle beyaz bir arkaplan üzerinde koyu koyu gri metinlerin bulunduğu, yenilenmiş bir Ayarlar menüsü oldu. Garip bir şekilde Android Nougat’ta tanıtılan yan gezinme menüsü yok oldu. Ancak menülerin tamamı Ayarlar alanını olabildiğince basitleştirmek için yeniden düzenlendi.

Yenilenmiş Dosya Yöneticisi

Android ile yerleşik olarak gelen dosya yöneticisi piyasadaki elternetifleri arasında düşük puan alsa da ek bir uygulama yüklemeden dosyalara göz atmanın bir yolu olması açısından oldukça gerekli. Bu noktada Google’ın yapacağı en iyi hamle bu tür gerekli uygulamaları tasarım ve işlevsellik açısından daha da geliştirmek olacaktır. Android O sürümünde de varsayılan olarak yer alacak olan “Dosyalar” uygulaması rakipleri kadar yetenekli olmasa da ufak tasarımsal değişiklikler geçirmiş gibi görünüyor.

Pil Tasarrufu ve Arka Plan Kısıtlamaları

İster inanın ister inanmayın, Android O sonunda işletim sisteminin pil boşaltma sorunlarını çözebilir. Marshmallow sürümünde karşılaştığımız Doze Mode’u bu konuda yardımcı oldu ve Nougat ile bu özellik daha da geliştirildi. Ancak şimdi Google arka planda çalışan uygulamalara daha da sıkıntı yaratacak gibi görünüyor.
Android O’da yer alan “Arka Plan Yürütme Sınırları” özelliği bu tür uygulamaların arka plan hizmetlerinin her zaman açık olamsını engelleyerek aşırı kaynak tüketilmesinin önüne geçebiliyor. Örneğin uygulamalar yalnızca birkaç saatte bir konum güncellemesi isteyebiliyor.
“Bilinmeyen Kaynaklar” Artık Yok

Önceki Android sürümlerinde Google Play Store dışından uygulama yüklemek için tek yapmanız gereken Ayarlar’dan “Bilinmeyen Kaynaklar“ı etkinleştirmek ve ardından bir APK açmaktı. Android O ile birlikte bu ayar tamamen ortadan kayboldu. Artık market dışından APK yüklemeye çalıştığında sadece indirdiğiniz uygulamaya güvenmeniz gerekecek.

Başka bir deyişle, Chrome tarayıcısı aracılığıyla bir APK dosyası indirirken “Dış Kaynaklar” ayarlarınızı gözden geçirmeniz istenecek. Buradaki listeden Chrome’u seçip “Bu kaynaktan uygulamalara güven” seçeneğini etkinleştirmeniz yeterli olacak. Bunu yaptıktan sonra Chrome ile indirdiğiniz her APK’yı anında yükleyebileceksiniz.
Kişisel Bildirimleri Erteleme

Belki de Android O ile gelecek olan en iyi özelliklerden birisi kişisel bildirimleri erteleyebilme yeteneği olacak. Örneğin bir mesaj geldiğinde okuyacak vaktiniz yoksa bildirimi sağa itin. Ardından bildirimi ertelemek için saat simgesine dokunduğunuzda bu mesajı belirli bir süre bekletip daha sonra müsait olduğunuz bir zamanda tekrar hatırlatmasını sağlayabileceksiniz. Erteleme uzunluğu ise bildirimi erteledikten hemen sonra değiştirilebiliyor.

Parmak İzi Tarayıcı Hareketleri

Pixel ve Pixel XL kullanıcıları için telefonun parmak izi tarayıcısı üzerinde hızlıca aşağı kaydırarak bildirim penceresini açmak gibi özellikler halihazırda sunulmuş durumda. Bu özellik daha sonra Nexus cihazlarına da eklendi ancak Google şimdi Android O ile tüm cihazlara böyle bir yeteneği sunmayı planlıyor.
Parmak izi tarayıcı hareketleri kullanım açısından birçok işlevsellik sunacaktır. Örneğin parmak izi tarayıcısında dikey kaydırarak web sayfalarını yukarı aşağı kaydrabilir, yatay hareketlerle ise ana ekranda sayfalar arası geçiş yapabilirsiniz.
Durum Çubuğu Özelleştiricisi

Android Marshmallow ile çeşitli sistem simgelerinin ve menülerinin görünümünü değiştirebilmenizi sağlayan System UI Tuner adlı gizli bir menü tanıtıldı. Android O ise burada sunulan seçenekler üzerinde en büyük geliştirmeyi sunacak. Öyle ki enrandaki navigasyon düğmeleri bile değiştirilebilecek.

Sistem UI Tuner menüsündeki “Gezinti Çubuğu” menüsüne giderseniz, ekran düğmelerinizin düzenini değiştirebilir ve hatta onları kenara koymak için fazladan birkaç simge ekleyebilirsiniz . Yerleşim seçenekleri düğmelerin aralığını ayarlamanızı veya bir tarafa kaydırmanızı sağlarken, “Ekstra düğme” seçeneği gezinme çubuğunuzun her iki yanına bir pano düğmesi veya klavye değiştirici eklemenize izin veriyor.
Özelleştirilebilir Kilit Ekranı Kısayolları

Android O ile gelecek bir diğer yenilik kilit ekranı kısayollarında karşımıza çıkıyor. Yeni sürümde kilit ekranında yer alan kısayolları keyfinize göre düzenleyebilir ve herhangi bir uygulamayı bu kısıma ekleyerek doğrudan açabilirsiniz.

PIP Modu

Android Nougat’ın bölünmüş ekran modundan sonra Android O, uygulamaların PIP (picture-in-picture) isimli yenilenmiş bir çoklu ekranda çalışmasına izin verecek. Bu sayede özemli işleri gerçekleştirirken enranın alt köşesinde açılan bir pencerede video izlemeye devam edebileceksiniz. Bu özellik bölünmüş ekran özelliğinin bir üst versiyonu olarak sunulacak ancak marketteki tüm uygulamarın bu modda çalışması için yeni API’ı destekleyecek şekilde güncellemenmesi gerekiyor.
 

Mehmetkarahanlı

0
Özel Üye
19 Haz 2016
8,533
146
63
Google, Android 7.1.2 Güncellemesini Yayınlamaya Başladı

Google, Android platformu için bazı iyileştirmeler içeren yeni güncellemesi Android 7.1.2 sürümünü bazı destekleyen modeller için yayınlamaya başladı.
Google, geçtiğimiz yıllarda olarak Android 7.0 Nougat işletim sistemini piyasaya sunduktan sonra bir kaç geliştirme güncellemesini de kullanıma sunmuştu. Halihazırda en güncel sürümü Android 7.1.1 versiyon numarasına sahip olan Android Nougat işletim sistemi yakında Android 7.1.2 sürümüne yükseltilecek.
İkinci beta sürümünden birkaç hafta sonra, nihai Android 7.1.2 güncellemesi de piyasaya çıktı. Gelen haberlere göre, bugün yayınlanmaya başlanan Android 7.1.2 güncellemesi, şu an için sadece Nexus Player ve Pixel C cihazlarını destekliyor, ancak desteklenen diğer cihazlar da yakında çok yakında Android 7.1.2 güncellemesine kavuşacak.





Hatırlamayanlar için tekrar belirtmemiz gerekirse, Android 7.1.2 güncellemesi büyük bir güncelleme değil, yapılan çalışmaların hemen hepsi hata düzeltmeleri ve küçük geliştirmelerle ilgili olup, büyük yeni özellikleri kullanıcılara getirmiyor. Ayrıca, Motorola Nexus 6 ve HTC Nexus 9'un güncellemeyi alamayacağını da tekrar hatırlatalım.
Android 7.1.2 beta sürümünde ortaya çıkan yeniliklerden biri, kullanıcıların bataryayı fazla tüketen bir uygulama listesine ulaşmaları oldu. Yeni güncelleme ayrıca kullanıcıların ana ekranda da canlı duvar kağıdı ayarlamalarına olanak sağlıyor. Pixel Launcher'ın Pixel C'ye eklenmesi bekleniyor ve kullanıcıların yeni bir çoklu görev ara yüzü ile 2 x 4 kurulumda, açılan son sekiz uygulamayı görmesi sağlanıyor.
Android 7.1.2 güncellemesi Pixel-C için 340.1MB boyuta sahip. Güncelleme, resmi olarak bugün (3 Nisan) başlayacak. Ancak, Nexus 6 ve Nexus 9 dışında bu güncellemeyi alamayacak başka bir cihaz varsa güncelleme yayınlandıktan sonra ortaya çıkacak gibi görünüyor.
 
Üst